bazi insanlar son anda gonderiyor bilerek, oyle yapmadiysaniz problem olmamasi gerekirSelam,
Konuya direkt geçiyorum. Hanımlar iş yerinde her ay sonuna doğru bi iş yapıyoruz diğer ekiplerle koordineli olarak. Cuma gününe denk geldi bu iş. İşin son halini atmadan önce diğer birimler de kontrol etsin diye taslak halini öğlen gönderdim. Yanlış olan kısımlar için döndüler ben düzeltmem gerekenleri düzeltip başka revize söylenmediği için yeniden düzenleyip cuma günü gönderdim. Telefonum bozuk yedek telefonum da olmadığı için maili görmem için bilgisayarı açmam lazım, sadece wp webten iletişim kurabiliyorum. Ekipteki herkes de biliyor durumu. Bu detayı neden verdiğimi anlatacağım.
Cumartesi çalışmayacağız dendiği için bilgisayarı açmadım. Pazar günü bilgisayarı açınca gördüm cumartesi günü ekipten yakın olduğum arkadaşım acil bir şey gerekiyor diye tüm yöneticiler cc’li bana mail atmış. Bu mailli attığı sırada wptan işle ilgili başka bir şey sormuştu, ama mail attım vs demedi. Cumartesi çalışmayacağız dendiği için bilgisayarı açmadım dolayısıyla maili de görmedim. Pazar günü ben maile dönene kadar genel müdür yardımcısı bugün gönderir misin acil diye hatırlatma eklemiş.
Cuma günü gönderdiğim raporda tüm revize edilecek hesapları göndermiştim, Pazar günü wptan bu maili atan arkadaşım 10 kere rapor atılıyor 10 rapora da bakmak durumunda kalıyorum bu iş de bana kalıyor vsvs diye yazmış. (sadece bir kez taslak attım, önden bakılması için.)
Ben mi yanlış yorumluyorum. Bu garip değil mi normal şartlarda mail attım diye whatsapptan yazmasına elbette gerek yok ama telefonum yok görmem imkansız. Wptan başka şeyler sorduğu halde (sorulanlar önemli şeyler değildi) maili dememesine inanılmaz bozuldum. Bu tarz şeyler önceden de olduğu için ufak sorunları yöneticiler ccli mail atmak, ondan destek alarak yapacağım için iş göstermeme vs gibi şeyler önceden de olduğu için iyice bilendim. Ben mi yanlış yorumluyorum? İş hayatında nasıl daha stratejik davranabilirim?
Ay sonları belli ki her daim önemli işinizde, ben telefonum olmasa bile mesai bitimi benzer bi süreç varsa yarım saate kadar yeniden refreshlemeye hep dikkat etmişimdir.
buna benzer bir durumu daha önceden de yaşamış ya da hissetmiş iseniz daha dikkatli olmanız ve mesai saatiniz bitmeden her daim maillerinizi aktif kontrol etmeniz gerekirdi.
bazi insanlar son anda gonderiyor bilerek, oyle yapmadiysaniz problem olmamasi gerekir
karsidaki insanin kasitli yaptigini mi dusunuyorsunuz (whatasppdan konustuk diyorsunuz soyleyebilirdi herhalde). walla oyleyse bu tarz insanlarla bas etmek zor. ben edemedimHayır son anda göndermedim. Yöneticilere göndermedim, düzeltme vs gerekliyse diye ekipteki diğer kişilere attım. Onlar revize edilecekleri gönderdi düzeltme yapıp son halini yöneticilerle birlikte herkese gönderdim.
Ben sizi haklı buldum. İş arkadasindan yakın arkadaş olunmayacagini da birkez daha görmüş oldum.Selam,
Konuya direkt geçiyorum. Hanımlar iş yerinde her ay sonuna doğru bi iş yapıyoruz diğer ekiplerle koordineli olarak. Cuma gününe denk geldi bu iş. İşin son halini atmadan önce diğer birimler de kontrol etsin diye taslak halini öğlen gönderdim. Yanlış olan kısımlar için döndüler ben düzeltmem gerekenleri düzeltip başka revize söylenmediği için yeniden düzenleyip cuma günü gönderdim. Telefonum bozuk yedek telefonum da olmadığı için maili görmem için bilgisayarı açmam lazım, sadece wp webten iletişim kurabiliyorum. Ekipteki herkes de biliyor durumu. Bu detayı neden verdiğimi anlatacağım.
Cumartesi çalışmayacağız dendiği için bilgisayarı açmadım. Pazar günü bilgisayarı açınca gördüm cumartesi günü ekipten yakın olduğum arkadaşım acil bir şey gerekiyor diye tüm yöneticiler cc’li bana mail atmış. Bu mailli attığı sırada wptan işle ilgili başka bir şey sormuştu, ama mail attım vs demedi. Cumartesi çalışmayacağız dendiği için bilgisayarı açmadım dolayısıyla maili de görmedim. Pazar günü ben maile dönene kadar genel müdür yardımcısı bugün gönderir misin acil diye hatırlatma eklemiş.
Cuma günü gönderdiğim raporda tüm revize edilecek hesapları göndermiştim, Pazar günü wptan bu maili atan arkadaşım 10 kere rapor atılıyor 10 rapora da bakmak durumunda kalıyorum bu iş de bana kalıyor vsvs diye yazmış. (sadece bir kez taslak attım, önden bakılması için.)
Ben mi yanlış yorumluyorum. Bu garip değil mi normal şartlarda mail attım diye whatsapptan yazmasına elbette gerek yok ama telefonum yok görmem imkansız. Wptan başka şeyler sorduğu halde (sorulanlar önemli şeyler değildi) maili dememesine inanılmaz bozuldum. Bu tarz şeyler önceden de olduğu için ufak sorunları yöneticiler ccli mail atmak, ondan destek alarak yapacağım için iş göstermeme vs gibi şeyler önceden de olduğu için iyice bilendim. Ben mi yanlış yorumluyorum? İş hayatında nasıl daha stratejik davranabilirim?
Seni gafil avlamış. Biliriz biz bu taktikleri..
Ben sizi haklı buldum. İş arkadasindan yakın arkadaş olunmayacagini da birkez daha görmüş oldum.
Ben iş hayatinda herkesle mesafeliyimdir ama kötu değilimdir. Selamımı, sabahimi veririm. Yeri gelir muhabbet ederim. Çay, kahve içeriz ama özel iliskiye girmem. İşimi de elimde geldigince çok iyi yaparım ki kimse de bir şey istemesin veya demesin.
Bir çok yakın bir çok uzak olan insandan uzak durun. İşine geldigi gibi davranıyor demek ki.Şöyle bu bahsettiğim arkadaşım bir çok yakın bi çok uzak. Nasıl davranacağımı şaşırdım. Başta bu tarz şeyler yaptığında konduramıyordum ama bu son yaptığı çok bariz olduğu için tepki verdiğimde tartıştık. (Ben fazla tepki vermiş durumuna geldim.) Şİmdi odada benle tek kalacağında odadan çıkıyor
bu o 10 tane raporla uğraşıyorum diyen arkadaşınız mı :) yöneticiniz doğru olanı yapmış. siz de zaten olağan dışı bi sorun yaşamışsınız çok takılmayın ama uzun bi ay sonları özellikle bu duruma dikkat edin bence. beyaz yaka savaşları ateşlidirİşin kötü tarafı genel müdür yardımcısı mail atınca benim yöneticim onu arayıp, beni savunmuş. Cuma günü eksikler söylenmeyip şimdi neden söyleniyor; eksik varsa jeehan o gün mesaiye kalmıştı, kontrol etmeden erkenden çıktılar vs diye. Şimdi ekipteki diğer bir arkadaşım da yöneticim böyle savunduğu için bana surat asıyor
bu o 10 tane raporla uğraşıyorum diyen arkadaşınız mı :) yöneticiniz doğru olanı yapmış. siz de zaten olağan dışı bi sorun yaşamışsınız çok takılmayın ama uzun bi ay sonları özellikle bu duruma dikkat edin bence. beyaz yaka savaşları ateşlidir
Mail uygulamasını neden telefonunuza indirmiyorsunuz (Outlook, Gmail her neyse)? Böylece istenmeyen durumlardan da kurtulmuş olursunuz.
Haksız duruma düşmemişsiniz ki sizin de gayet maduriyet yaşadığınızı yöneticiniz farketmiş ve hak vermiş. Yüksek ihtimalle o diğer arkadaşınızı haşladı biraz :)) o da size surat asıyo, hiç takılmayın böyle şeylere. Kendi haline salın, 2 nefes alıp uzaklaşıp sonra mecbur size yine tıpış tıpış gelecek ama ona güvenmeyin derim.10 rapor derken ben raporu 10 defa atıyormuşum ona 10 kere bakmak durumunda kalıyormuş. Ama bir kere attım taslak halde. Yöneticimin savunmasına sevindim hatta maile yanıt alamayacağını, telefonu olmadığı bildiği halde niye mail atıyor gibi bi şey demiş. Tek üzüldüğüm işin sonunda haksız durumuna düşmek
Bu yemez yöneticiler de pazar çalışıyordu sonra bana mobing olarak döner bu tutum :/Ben olsam ne yapardım. Maile cuma günü çalışmayı bitirdiğim saatin ekran görüntüsünü, bana WhatsApptan yazdığı mesajlarin ve o mesajlar içinde maildeki konunun olmadığıyla ilgili ekran görüntüsünü, cumartesi çalışmadığınıza dair bir bilgi varsa onun ispatını hepsini atıp uyarı maili hazırlayıp herkesi de ekleyip atarım.
Eeeee sittirsinler, bula bula pazari mi bulmuslar yani? Tek tatil gununde hesaba ona buna bakmak zorunda degilsin. Herkes kendini ona gore ayarlayacak, tatil gunlerinde insanlari rahatsiz edemezsin. Zaten cuma da her seyi verdim diyorsun. Yukarda bir mesaj var bence onu yap, ekran goruntusu mesaj alintisi her seyi ekle, herkese ccle ben gerekli her seyi verdim, haftasonu haftasonu ise bakmak zorunda da degilim, cok da acilse son gune, haftasonuna birakmayin kardesim yaz gonder. KOy postani gec, kendini ezdirme.