Bence sizin çalişmaya niyetiniz yok bahane buluyorsunuz. Denwmeden nerden bileceksiniz kötü etkileneceginizi ?Geceleri arada uykuya dalmakta güçlük çekiyorum. Bu yüzden işe başlama fobisi oluştu. Korkuyorum işe girdiğimde gece uyayamadığımda ertesi gün uykusuzluktan işime odaklanamıcam diye. O yüzden başvuru yapmıyorum hep erteliyorum. Gece uykusuzluk iş hayatını etkiliyor mu gerçekten yoksa kısır bir kehanette miyim tecrübeleriniz beni cesaretlendirecektir!??
Uykusuzluğu yenmek adına nefes egzersizleri var hiç denediniz mi ? Gözlemlediğim kadarıyla oldukça etkili .
İş hayatında da oldukça konsantrasyonu düşürüyor . Sanki böyle sanal bir dünyadaymışım da kendimi hayatı dışarıdan izliyormuşum gibi oluyorum uzun süre uyumadığım zaman .
TEKNİK NASIL UYGULANIYOR?
1- Dilinizi damağınıza değdirerek, üst ön dişlerinizin arkasına dayayın ve tüm egzersiz boyunca aynı pozisyonda tutun.
2- Ağzınızdan vızıltı sesi çıkararak soluk verin.
3- Ağzınızı kapatın ve 4 saniye boyunca burnunuzdan soluk alın.
4- 7 saniye boyunca nefesinizi tutun.
5- 8 saniye boyunca ağzınızdan vızıltı sesi çıkararak soluk verin.
6- Tekrar nefes alın ve tüm işlemleri 3 kere daha yaparak 4'e tamamlayın.
Sen de mi uzun bir ara verdin iş hayatına? Benim iki sene oldu neredeyse işe ara verdiğim. Şimdi şu evdeki rahatlığı özleyeceğim, iş hayatında zorlanacağım diye erteleye erteleye evde çürüyeceğimAyy aynı ben yaa. Ben de geceleri uyuyamiyorum uyku tutmuyor açıp film falan izliyorum sabah da çok geç uyaniyorum bundan dolayı işe başlamayı erteler oldum. İse baslayinca napacam diye. Şimdi bı de ramazan girdi artık o geçsin öyle başlayım diyorum gelip burda millete yorum yapiyorum
Bence sizin çalişmaya niyetiniz yok bahane buluyorsunuz. Denwmeden nerden bileceksiniz kötü etkileneceginizi ?
Bir ay sabah erken kalkip işe gidince zaten erken uyumaya başlarsiniz yani büyütecek bir mesele degil bu
Benim de bir sene oldu. Cidden bu ev rahatlığına alışınca insanın calisasi hiç gelmiyor. Ben de evde çürüyeceğim diye korkuyorum ama evde rahat oluyorSen de mi uzun bir ara verdin iş hayatına? Benim iki sene oldu neredeyse işe ara verdiğim. Şimdi şu evdeki rahatlığı özleyeceğim, iş hayatında zorlanacağım diye erteleye erteleye evde çürüyeceğim
bende alışamadim.Valla ben de zar zor uyanıyorum hiç de alışamadım ama 6 senedir sabahları kalkıp işe gidiyorum
Sabah geç gitme lüksü var da ben mi bilmiyorum
bu zihniyette bekleseydım 15 senedir aralıksız calısıyor olmazdımGeceleri arada uykuya dalmakta güçlük çekiyorum. Bu yüzden işe başlama fobisi oluştu. Korkuyorum işe girdiğimde gece uyayamadığımda ertesi gün uykusuzluktan işime odaklanamıcam diye. O yüzden başvuru yapmıyorum hep erteliyorum. Gece uykusuzluk iş hayatını etkiliyor mu gerçekten yoksa kısır bir kehanette miyim tecrübeleriniz beni cesaretlendirecektir!??
Abartıyorsun tabii ki..... bu sorunun hayatını etkilemesine izin mi vereceksin Allah aşkına....Evet nefes egzersizi yapıyorum, böyle hatta hipnoz etkisi yapan meditasyonlar var, kitap okuyorum, hatta uyuyamazsan yataktan uzaklaşıp odağını değiştirme teknikleri var gerçekten işe yarıyor, benim sorum daha farklı aslında. Sorun şu ki eğer ki gerçekten o gece uyuyamadım ne yapsam da, olabilir uyuyamayabilirim o sorun değil, benim korkum ertesi gün işe gidince öyle malak gibi boş boş etrafa mı bakacam yorgunluktan ve bu patronun gözüne batmayacak mı? Bu yüzden korkuyorum. Patrona da uykusuz kaldım eve gidip uyuyabilir miyim diye izin de alamam ama o gün de işte verimli olamam, bunlar gözümü korkutuyor, ya da ben mi abartıyorum
bekarken ne cok uyurdum işten eve gidinceUykusuz calisiyorum
Ama bekarim. Evli ve cocuklu olsam hicbirseye yetisemezdim sanirim
İs cikisi uyuyacagim mesela ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?