• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

Bir de banlanman bitince 1.66 boy 90 kilo ile nasil dekolteler giydigini, nasil kendini cok şık bulduğunuve ofistekilerin de seni nasil kiskandigini bi açıklayıver bi zahmet..
Saldirgan ve "ben bilirim" tavrin, cumlelerin, ithamlarin oyle itici bi imaj ciziyor ki, insan altinda baska psikolojik sorunlar ariyor..
Görüntünden dolayı rahatsiz olup baska şekillerde dikkat çekmek istiyor olabilirsin; yaşın da bunun icin uygun..
Ama bence yapma..

ay daha 21 yaşındaymış ki, öğrenir iş hayatını.
kuzum işe akşam bara gidilir gibi gidilmez. keza her bara da aşırı mini etek ve kısa bluzla gidilmez :)

sen böyle istediğim gibi giyinirim bana ne dersen daha çok üzülürsün bu hayatta.
patronun laf etmiyor olmasında da art niyet ara bir derim.

Çalıştığım bi kurumda patron iş arkadaşımın giyimi hakkında sikayet almış ve arkadaşımı uygun bir dille uyarmamı istemişti. Açıklaması ise, ben şimdi bi şey derim yanlış anlaşılır ama siz kadın kadına uygun bir dille anlaşırsınız demişti. Çok stres yapmıştım böyle bir şeyi nasıl derim diye ki söylediğimde arkadaşım da gerçekten tepki göstermişti. Aramızda hallettik sonra ama gerçekten iş yerinde giyimi baya olay olmuş ama kabak benim başıma patlamıştı. Bu da öyle bi durum olabilir.

Bugün çalıştığım ofiste bir kadın (benden biraz büyük) bana çok abartılı giyinip saç makyaj yapıyorsun iş hayatı abartı sevmez dedi çok umruma getirmedim çünkü kimsenin kılığı kıyafeti kimseyi ilgilendirmez istersem özensiz gelirim istersemde abartırım. 21 yaşındayım bu arada. Ben çok abartılı oluğumu düşünmüyorum şahsen tam tersi olması gerektiği gibiyim evet makyaj severim mini etekler kısa bluzlar giymeyi seviyorum ve giyerimde fakat bu kimseye yorum yapma hakkı kesinlikle vermez ki patron hiç bir şey demedi gayet iyi aramız ofistekiler sorunlu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda iş hayatında giyim nasıl olmalı herkes mutlu olduğu şekilde mi gitmeli yoksa şöyle giyincen gibi saçma sapan kurallar mı olmalı ve iş yerinizdeki iş arkadaşların görüşleri önemli mi?
Is hayatında giyim ve makyaj önemlidir. Nerede çalıştığınız da önemli tabi. Hiçbir ciddi şirket öyle kısa buluzlara, aşırı mini eteklere, abartı makyaja izin vermez. Isini ne kadar iyi yaparsan yap. Izin veriliyorsa çalıştığın yer çok matah değildir. Daha da kötü ihtimalle patronun niyeti başkadır. Bence sen o iş arkadaşına kulak cer. Daha 21 yaşındasın. Ben 21 senedir çalışıyorum.

Bizim okul tarlanın ortasında merkeze varabilmek için 1.5 saat yol gidiyoruz üst üste otobüste... Topukluyla gelenlere bu ne ya tarlaya geliyorsun sonuçta, canına yazık gibi cümleler kurduğumuz oluyor. Mekana bağlı yani. Ama isteyen istediğini giysin bana dokunmadıkça.

Simdi kimse inkar da etmesin.cok yerde calistim.dikkat cekmeyen bi kadin kolsuz da giyse topuklu da giyse kimse aa niye bu boyle giyiyor demiyor.bel acik mini etegi kastetmiyorum o bence de yanlis.ama alimli bi hanim azicik dar bi etek giyse topuklu giyse direk ne gerek var is yeri burasi dugune mi gidiyorsun vs vs....
Birakin isteyen istedigini giysin.sen uyandigin gibi geliuorsundur,o topukluyla fonlu saciyla geliyordur.
Ben bekarken topukluyla gezerdim cocuk olunca giyemiyorum ne gereksiz bisiymis diyeni duydu bu kulaklar.ya da bazi kadinlar topuklu ayakkabiyi kendine yakistiramadigi icin giyemiyor ama giyeni kiskaniyor.zaten uzunsun niye bunu giyiyosun.ya ben de bu topuklu ayakkabidan dertliyim 🤭 rahat birakin seviyorum ben stilettolarimi.seviyorum kalem eteklerimi,kolsuz sık elbiselerimi.kot pantolon tisortle gelene de saygm sonsuz.

Simdi kimse inkar da etmesin.cok yerde calistim.dikkat cekmeyen bi kadin kolsuz da giyse topuklu da giyse kimse aa niye bu boyle giyiyor demiyor.bel acik mini etegi kastetmiyorum o bence de yanlis.ama alimli bi hanim azicik dar bi etek giyse topuklu giyse direk ne gerek var is yeri burasi dugune mi gidiyorsun vs vs....
Birakin isteyen istedigini giysin.sen uyandigin gibi geliuorsundur,o topukluyla fonlu saciyla geliyordur.
Ben bekarken topukluyla gezerdim cocuk olunca giyemiyorum ne gereksiz bisiymis diyeni duydu bu kulaklar.ya da bazi kadinlar topuklu ayakkabiyi kendine yakistiramadigi icin giyemiyor ama giyeni kiskaniyor.zaten uzunsun niye bunu giyiyosun.ya ben de bu topuklu ayakkabidan dertliyim 🤭 rahat birakin seviyorum ben stilettolarimi.seviyorum kalem eteklerimi,kolsuz sık elbiselerimi.kot pantolon tisortle gelene de saygm sonsuz.
Bırakın isteyen istediğini giysin mi? Tamam o zaman iş yerlerinin hiçbir kuralı olmasın insanlar abiyeyle işe gelsin :işsiz: Yerine göre giyinmek diye bir şey vardır hanımefendi. Eğer siz düğünde giydiğiniz eteği veya ayakkabıyı iş yerinde giyiyorsanız hiç de normal değilsiniz kusura bakmayın. Her şeyi kıskançlığa bağlamayın Allah aşkına düğüne gider gibi giyinip işe gelen birini kim kıskansın:işsiz:

Bırakın isteyen istediğini giysin mi? Tamam o zaman iş yerlerinin hiçbir kuralı olmasın insanlar abiyeyle işe gelsin :işsiz: Yerine göre giyinmek diye bir şey vardır hanımefendi. Eğer siz düğünde giydiğiniz eteği veya ayakkabıyı iş yerinde giyiyorsanız hiç de normal değilsiniz kusura bakmayın. Her şeyi kıskançlığa bağlamayın Allah aşkına düğüne gider gibi giyinip işe gelen birini kim kıskansın:işsiz:
Bence de,ben direkt rüküş gibi görüyorum

Bugün çalıştığım ofiste bir kadın (benden biraz büyük) bana çok abartılı giyinip saç makyaj yapıyorsun iş hayatı abartı sevmez dedi çok umruma getirmedim çünkü kimsenin kılığı kıyafeti kimseyi ilgilendirmez istersem özensiz gelirim istersemde abartırım. 21 yaşındayım bu arada. Ben çok abartılı oluğumu düşünmüyorum şahsen tam tersi olması gerektiği gibiyim evet makyaj severim mini etekler kısa bluzlar giymeyi seviyorum ve giyerimde fakat bu kimseye yorum yapma hakkı kesinlikle vermez ki patron hiç bir şey demedi gayet iyi aramız ofistekiler sorunlu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda iş hayatında giyim nasıl olmalı herkes mutlu olduğu şekilde mi gitmeli yoksa şöyle giyincen gibi saçma sapan kurallar mı olmalı ve iş yerinizdeki iş arkadaşların görüşleri önemli mi?
Herkes nasil mutluysa öyle giyinmeli kaidesi ucu açık.. ben de pijama seviyorum mesela ama işte giyemiyorum.

Kurumsallıkla ne alakası var patron hiç bir şey demiyor ben işime vaktinde gidiyorum görevimi elimden geldiğince iyi yapıyorum dedikodu yapmıyorum ofisten kimseyle çok yakın değilim asıl önemli olan bunlar bir profesyonel bunlara bakar. Eteklerim elbiselerim genelde mini fakat çok spor veya kot tarzı değil daha düz modeller.
Patronun birşey dememesi sen işini yaptıktan sonra başka hiçbirşeyin önemsiz olduğuna kanaat getirmişsin zaten. Ama madem sordun bende fikrimi söylemek isterim.
Mini etek dekolte makyaj her kurumda veya işyerinde olmaz. Ziraa normal bir giyimde bazı iş ortamlarında olmaz. Nasıl giyindiğin ve neyin normal olduğu tamamen çalıştığın yer ile alakalı. Sırf sen seviyorsun diye olmadık yerde abartı giyinirsen makyaj yaparsan eleştirilirsin. Şayet herkesin böyle giyinebildiği bir ortam olsaydı sana bu yorum yapılmazdı.
Bana görede herşeyin abartısı iticidir. Sade ve şık olmak varken ne gerek var abartmaya.

Dost acı söyler diyim, normalde 1.66 boy la 55-60 kilo arasina ya da daha az kiloda mini etek göze batmayabilir ancak 91 kilo ile mesela sen oturup kalkarken baldirlarin yayiliyor olabilir boyle bir manzarada mini etek olur sana külot. Ya da göğüsler mesela, ideal kiloda goze batmaz ama hafif bir dekolte bile olsa aşırı kiloda yine portler falan.. topuklu keza.. ince narin ayakta duruşu bambaşka.. tombul ayakta durusu bambaska... sana kibarca fizigine gore giyin diye ima etmis de olabilir o abla. Patron bisi demedi diye kendince- rahatlatici sebepler cikarma.

herşeyi kıskançlığa bağlamakta son yılların modası oldu. neden herkes kıskanç olsun. :)
iş yeri kafamıza göre takılabileceğimiz, rahat bir yer olsaydı emin olun patronlar bize para vermez, bizden para isterdi.
doğru düzgün bir iş yerinde zaten kimse öyle aklına estiği gibi gelemez.
misal iş yerine terlikle gitmek aslında hoş değildir. şıppıdı şıppıdı terlik sesi, en düzgün şık terlikte bile oluyor ister istemez.
kot tshirt giyen de abuk subuk mickeyli tshirtler, neredeyse kasıktan yırtık kotlar giymediği sürece yani derli toplu ise sorun değil.
kalem etek vs de sorun olmadığı gibi
ama kural gerekli değil derseniz başkası saten elbise giyip içine çamaşırsız gelir. ben elalemin sallanan poposunu izlemek zorunda mıyım :)
topluma açık yerlerde başkalarının sınırlarını düşünerek hareket etmek candır.

Ne giyebileceğin çalıştığın iş yerine ve sektöre göre değişir. Ama ne olursa olsun ölçülü giyinmek gerekir.

Mini etek giyilmez diye bir şey yok. Resmi giyinmeyi gerektiren bir yer değilse giyilebilir. Zaman zaman ben de giyiyorum.
Ama opak çorap ve kazakla ya da kalça hizasında bir ceketle mini giymek ayrı, çıplak bacak ve daracık ip askılı bluzla mini giymek ayrı.
Makyaj da giyim de ölçülü olmalı.
"Buradan çıkınca gecelere akacağım" tarzında giyinen birini kimse ciddiye almaz.

Şöyle bir örnek vereyim.
Bir devlet hastanesinin başhekimi doçent dr. bir beyfendi benim velim.
Sene başında eşi hanımefendi başka bir okulu gezip beğenmiş,daha sonra dr beyle birlikte kayda gitmişler.
Doktor beyin bana olayı anlatışı şu şekilde:
Hocam okulun müdürü bizi karşıladı,
kadını görünce dumur oldum.
Üzerinde pullu-payetli gece elbisesi gibi bir kıyafet,yüzünde ağır bir makyaj,
gözünde takma kirpikler,
zannedersiniz gece düğüne katılmış,
uyumamış ordan okula gelmiş.
Bana güven vermedi, kendiyle uğraşmaktan çocuklara yoğunlaşamayacak biri gibi geldi.
Bir eğitimciye üstelik küçük yaştaki çocuklarla birlikte olan bir idareciye bence yakışmayan bir tarz.
Biz düşünelim dedik çıktık,buraya geldik.
Sonuç olarak; kaydı aldık, öğrencimiz bizde devam ediyor sağolsun üç doktor arkadaşına da okulumuzu tavsiye etti.
Kısacası iş hayatında özellikle de kurumsal hayatta, işinizi ne kadar iyi yaptığınız kadar
nasıl göründüğünüz de önemli.
Üç-beş seneye konu sahibi de bunu anlamış olur.

Ben de şahsen öyle yapıyorum ama çok dillendiremiyordum

Örneğin bir kurumda işim var ve üç kişi masada oturuyorsa en az gösterişli kişiye yöneliyorum

Bazı iş yerlerinde patron iyi polisi oynamayı sever. Birilerine uyarı vermek istiyorsa onu orda çalışan güvendiği bir çalışana yaptırır. Yani belkide patron rica etti kadına sizi uyarmasını

Giyiminiz sizin mesleki kariyerinizden daha öndeyse (yani, siz mesleğinizi ne kadar iyi yaptığınızla değil de ne giydiğinizle iz bıraktıysan insanlarda) bir terslik var demektir, ki bu hiç istenmeyen bir durum bence.

Back