• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

herşeyi kıskançlığa bağlamakta son yılların modası oldu. neden herkes kıskanç olsun. :)
iş yeri kafamıza göre takılabileceğimiz, rahat bir yer olsaydı emin olun patronlar bize para vermez, bizden para isterdi.
doğru düzgün bir iş yerinde zaten kimse öyle aklına estiği gibi gelemez.
misal iş yerine terlikle gitmek aslında hoş değildir. şıppıdı şıppıdı terlik sesi, en düzgün şık terlikte bile oluyor ister istemez.
kot tshirt giyen de abuk subuk mickeyli tshirtler, neredeyse kasıktan yırtık kotlar giymediği sürece yani derli toplu ise sorun değil.
kalem etek vs de sorun olmadığı gibi
ama kural gerekli değil derseniz başkası saten elbise giyip içine çamaşırsız gelir. ben elalemin sallanan poposunu izlemek zorunda mıyım :)
topluma açık yerlerde başkalarının sınırlarını düşünerek hareket etmek candır.
Beni alintilamissiniz ama ben saten elbise vs demedim.kalem.etek dedim elbise dedim stiletto dedim.bunlara bile laf soyleyen insanlar kiskanctir dedim.cevabinizla benim.sozlerimin ilgisi yok.benim.gorusum.kkm.ne giyerse giysin ama is jayati benim gorusume gore sekillenmiyor.hayatin kurallari var.stiletto giyen kadinlarin giyemeyen kadinlar tarafindan rahat birakilmasini istiyorum🤭 bu kadar

Sizde kendinizce haklısınz ama sizin gorusunuzde olmayan birine direk "begenmedim" butonunu yapıştırıyosunuz. Herkes sizinle aynı goruste olmak zorundamı??? Ama dur sen simdi cevap olarak sey yazarsın " sana ne istedigim butona basarım " cunku herseyi yapma hakkı bir sizde var dimi . Sizinle ayni goruse sahip olmayan insanlarada sayginiz olsun yoksa elestirdigin konu sahibinden farkin kalmiyor.

Hanımefendi ben arkadaşa yazdığım bir mesaja yazığı sığı tepkiye karşılık olarak bu mesajı yazdım. Peki teyzecim by tarzı bir cümle yazmıştı geri gidip bakamıyacağım şimdi. Verdiği ergence tepkiye yakışır bi durum benimki siz beğenmediğiniz düşünceleri de beğenmiş gibi yapıp beğeni toplayabilirsiniz benim tarzım bu şekilde.

Beni alintilamissiniz ama ben saten elbise vs demedim.kalem.etek dedim elbise dedim stiletto dedim.bunlara bile laf soyleyen insanlar kiskanctir dedim.cevabinizla benim.sozlerimin ilgisi yok.benim.gorusum.kkm.ne giyerse giysin ama is jayati benim gorusume gore sekillenmiyor.hayatin kurallari var.stiletto giyen kadinlarin giyemeyen kadinlar tarafindan rahat birakilmasini istiyorum🤭 bu kadar
Yok ben size cevap verirken konuyla ilgili genel fikirlerimi de yazdım :)

Çalışma ortamı çok kaldırmıyorsa o tip kıyafetleri insanlara abeste gelebilir. Ama dersiniz ki plazada yada şık bir ofiste çalışıyorum o zaman başka :)

Eski bir bankacıyım, kıyafet yönetmeliğimiz vardı. Aşırı renkli, dekolteli, deri vs kıyafetler yasaktı. Açıkcası çok da yerinde bir yönetmelikti. Kurumsallığa aykırı çok kıyafet var. İş dışında evet kısa bluzlar, mini etekler falan olabilir ama iş hayatında bencede hoş olmuyor. Herkes istediği gibi giyebilir tabiki ama iş hayatı bence de resmi kıyafetle güzel.

Ne giydigin herhangi bir kiyafeti uzerinde gorduk, ne sacini maktajini. Elimizde hic ornek yokken ne yapmamizi bekliyorsun ki? Telefonun diger tarafini gorecek teknoliji icat olmadi, kusura bakma.

Çalıştığınız iş yerinizde giyim kuralları varsa ona uyulur. (sizin firmada bu tarz bir kural vs var mı bilmiyorum) Onun dışında herkesin giyim tarzı farklıdır kimseyi de ilgilendirmez. Ayrıca o insana ne? Niye laf etmiş size algılayamadım? Kıskançlık olabilir. Acaba patronunuz sizinle konuşması için ondan mı rica etti? (benim başıma gelmişti ve ayrılmıştım ordan biliyorum)

Ah annem ah, o kadar toy ve o kadar yenisin ki iş hayatında :) bence ben istediğimi yaparım tarzı bilinçsiz dikbaşlılığı bırakıp seni uyarma zahmetinde bulunan ablayı dinle. Ayrıca "umruma getirmedim" nasıl bir Türkçedir ben anlamadım. Bu arada patronlara da pek güvenme, kısa eteğine laf etmiyor olabilir. Gençsin, o söylerse kırılırsın diye bayanlardan birine söyletiyor olabilir veya direk kıçına bakıyordur :)

Bugün çalıştığım ofiste bir kadın (benden biraz büyük) bana çok abartılı giyinip saç makyaj yapıyorsun iş hayatı abartı sevmez dedi çok umruma getirmedim çünkü kimsenin kılığı kıyafeti kimseyi ilgilendirmez istersem özensiz gelirim istersemde abartırım. 21 yaşındayım bu arada. Ben çok abartılı oluğumu düşünmüyorum şahsen tam tersi olması gerektiği gibiyim evet makyaj severim mini etekler kısa bluzlar giymeyi seviyorum ve giyerimde fakat bu kimseye yorum yapma hakkı kesinlikle vermez ki patron hiç bir şey demedi gayet iyi aramız ofistekiler sorunlu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda iş hayatında giyim nasıl olmalı herkes mutlu olduğu şekilde mi gitmeli yoksa şöyle giyincen gibi saçma sapan kurallar mı olmalı ve iş yerinizdeki iş arkadaşların görüşleri önemli mi?
ıs yerıne uygun gıyınmek gerekır mesela bende pul payet severım takma tırnak ve payet elbıseyle muhasebe ofısınde calıssam nasıl olurdu ?
ya da noterde calısanın abıye gıyındıgını dusunsenıze
veya bankada transparan gece elbısesıyle ve kıpkırmızı bır rujla sıze buyrun hosgeldınız dıyen bırı ?

mını etek ve abartılı makyajı yapacagınız yerler var zaten ozaman gıyersınız yalnız hıcbır ıs yerıne uygun degıl o hanım sızın kotulugunuze bırsey soylememıs ben olsam tecrubesınden faydalanırdım, sızı ıncıten elestıren yeren uslup kullanmamıs sonucta.

Ah annem ah, o kadar toy ve o kadar yenisin ki iş hayatında :) bence ben istediğimi yaparım tarzı bilinçsiz dikbaşlılığı bırakıp seni uyarma zahmetinde bulunan ablayı dinle. Ayrıca "umruma getirmedim" nasıl bir Türkçedir ben anlamadım. Bu arada patronlara da pek güvenme, kısa eteğine laf etmiyor olabilir. Gençsin, o söylerse kırılırsın diye bayanlardan birine söyletiyor olabilir veya direk kıçına bakıyordur :)
kesınlıkle katılıyorum
ve :KK70: bu forumda ben tuvaletı surtmek gıbı bırsey bıle okudum hatta okudum ve bu ne bıcım bır soz dedım dıye lınc yedım :KK70: aman dıkkat , dogruyu soyleyen dokuz koyden kovuluyor cunku :KK70:belkı umruna cay getırmemıstır umruna et kofte getırmemıstır nasıl anlamazsınız

kesınlıkle katılıyorum
ve :KK70: bu forumda ben tuvaletı surtmek gıbı bırsey bıle okudum hatta okudum ve bu ne bıcım bır soz dedım dıye lınc yedım :KK70: aman dıkkat , dogruyu soyleyen dokuz koyden kovuluyor cunku :KK70:belkı umruna cay getırmemıstır umruna et kofte getırmemıstır nasıl anlamazsınız
:D çay ve et köfte mi alemsiniz. Tuvaleti sürtmek çok acayipmiş ya, insan anlıyor ama yinede bir boşluğa düşüyorsun :D

Konu sahibi sana bir şey demek istiyorum;
Bundan önceki çalıştığım iş yerinde bir kız vardı,
Öyle bir giyinirdi ki göğüsler full ortada, elbisesi popo hizasında, gece makyajıyla falan gezerdi.
Boyu kısa, kilosu da boyuna göre fazlaydı ve göğüsleri abartmıyorum 100 beden falandı.
Ben bile bakardım, o kadar dikkat çekerdi :KK70:
Patronumuzun öyle kıyafete karışma gibi huyu da yoktu ( Bu arada muhasebeciyim ofis ortamlarında çalıştım )
Bu kızın yine iddialı giyindiği bir gün merdivenlerden çıkarken, patronun bu kızın poposuna baktığını yakaladım, sonra onları odada bastık :)
Bu arada kız bekar adamın 5 çocuğu vardı :)

Eski çalıştığım iş yeri oldukça rahattı ne herkes ofise kotla falan gelirdi. Bir arkadaşta devamlı mini giyer dekolte verirdi etrafa.
Arkasından konuşulanları duymak istemezsin... erkekler de dahil.

Türkiyenin en köklü firmalarından biri ile çalışıyorum.
Giyinmeye kimse karışamaz, herkes özgür.
Fakat her kıyafet her yerde giyinilmez.
İşe alımlarda kıyafetler belirlenir ve profesyonel çerçevede makyaj,saç dahil bütün elemanların gelmesi beklenir.
Bizde de mini etek ve makyajlı arkadaşlar geliyor bende geliyorum ama ne kadar mini.
Ya da bunu kaldırabiliyor mu profilin önce bunu bir sorgulamak gerekir.

Olay burada kıyafetime kimse karışamaz değil profesyonel olabilmek.
Şirketiniz kurumsal değil ise zaten çok takılmaz dediğiniz gibi rahat rahat gidip gelirsiniz.

Back