Bence ailenizi dinleyin.
Trabzon'da bulduğunuz işi orda da bulabilirsiniz bence.
Neden aile ezilip geçiliyor anlamıyorum?
O insanlar o kadar emek vermiş size göndermişler destek olmuşlar ve şimdi de yavrularını yanlarında istiyorlar.
Kendi kafanıza eseni yapıp onları huzursuz edince rahat mı olacaksınız?
Tamam büyüdünüz kendi kararlarını kendiniz verecek yaşa geldiniz ama bu artık size ihtiyacım yok ne istersem yaparım deme hakkını veriyor mu?
Benim önerim ailenizi dinleyin.
ve o başa gelen felaketlerden sonra tekrar ailenin yanına dönecek yüz de kalmıyor.Ailenin yaninda is bulur hem daha cok biriktirirsin. Ne yemek ne fatura derdi yok...oh misss.
Yani aile rizasi her konuda önemli bence..bende bunu sonradan ögrendim.
Onlarin Iclerine sinmeyen birseyi diretince insanin basina binbirtürlü felaket geliyor niyeyse..
Aile kızımızı düşünüyor.Aile kızı mızı düşünmüyor. Kızı düşünse güvenirler. Ama güvenmiyorlarmış. Düşünen aile böyle davranmaz.
Bence kesinlikle aileni dinlemelisin. Insan senin yaslarinda ailesinin dusuncelerine pek onem vermiyor ama yas ilerledikce hem onlara hak veriyor hemde onlar gibi dusunuyo. Ben simdi 30 yasindayim ve eskiden kizdigim karsi koydugum ne varsa simdi tam tersi sekilde dusunuyorum. Benimde iki kizim var daha kucukler ama ilerde baska sehre gonderebilmiyim?? Pek sanmiyorum.. zaman cok kotu ve ailen hakli bence onlari dinlemelisinMerhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.
Kendilerince haklilar.. kendini onlarin yerine koyBölümümle ilgili.ama sevgilim var diye onun yanında kalmak için yaptığımi dusunuyolar sürekli kiziyolar bagiriyolar
Tamam sizin için düşünüyor.Aile kızımızı düşünüyor.
Okul bittikten sonra sevgiliyle aynı şehirde ve evde kalabilmek için iş buldum yalanlarına başvurup, 3 ay sonra kızımız sevgilisi tarafından kıçına tekmeyi yiyince de evine boynu bükük dönmemesi için karşı çıkıyor.
Aile kızımızı düşünmese üniversiteye de yollamazdı.
İnsanlar kalkıp bütün evlerini barklarını alıp, çocuklarının işi için Ankara'dan Trabzon'a mı gidecekler?Tamam sizin için düşünüyor.
Ama benim için asla düşünmüyor. Aile her ne kadar kızıyla ilgili geçmişte bir şeyler yaşasa asla güven kaygısından yoksun olmamalılar. Kız diyor ki iş buldum ve kabul edildim. Belki şu saatten sonra tek düşüncesi İŞ ? Madem ailesi düşünüyor gelsin yanına yerleşsin. Kızları işe gidip gelirken yoklasınlar.
Benim de bir ton arkadaşım var. Memleketinde ki imkanlar yetmiyorsa ne yapabilirsin ki? Bende iş başvurusu yapmıştım hatta, olmayınca döndüm. Hem erkek arkadaşının evine gitçek insan mervelerde kalıyorum der gider, mesaiye kaldım der gider yine bir yolunu bulur. Aynı evde yaşamakla olmuyor o işler.ben varım
arkadaşlarımın da yüzde 90 ı ailelerinin yanına dönmediler istanbulda kaldılar.
bu devirde iş neredeyse insanlar orada yaşıyor, ille de yaşadığımız şehre bayıldığımızdan da değil yani.
aileni ikna et bir şekilde, taviz verme.
Benim ailem geldi mesela. Çokta mutlu oldular. Ben sadece varsayım yaptım. Konu sahibi ''Aİleme iş için yalan söylemek istiyorum sevgilimle yaşamak istiyorum yanlarına gitmek istemiyorum.'' dese sizin düşüncelerinize hak vereceğim. Fakat diyor ki ''İş buldum kabul ettiler.'' Yani çalışacak bu bir iş meselesi ve alınteri.İnsanlar kalkıp bütün evlerini barklarını alıp, çocuklarının işi için Ankara'dan Trabzon'a mı gidecekler?
Bu ne kadar mantıklı?
Bencede ya aile butun duzenini bozup niye hic bilmedikleri bi sehre gitsinlerki baba calismiyor mu babanin isi Ankarada degil mi baska kardesler yok mu Ankara'da okula devam eden. Aile bu kadar katı olsa sevgilisinin evine gittigini duyduklari an gider kizlarini Ankaraya getirirler bi daha da donmesine izin vermezdiler.İnsanlar kalkıp bütün evlerini barklarını alıp, çocuklarının işi için Ankara'dan Trabzon'a mı gidecekler?
Bu ne kadar mantıklı?
Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.
Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.