İs buldum ama ailem istemiyor

Bence ailenizi dinleyin.
Trabzon'da bulduğunuz işi orda da bulabilirsiniz bence.
Neden aile ezilip geçiliyor anlamıyorum?
O insanlar o kadar emek vermiş size göndermişler destek olmuşlar ve şimdi de yavrularını yanlarında istiyorlar.
Kendi kafanıza eseni yapıp onları huzursuz edince rahat mı olacaksınız?
Tamam büyüdünüz kendi kararlarını kendiniz verecek yaşa geldiniz ama bu artık size ihtiyacım yok ne istersem yaparım deme hakkını veriyor mu?
Benim önerim ailenizi dinleyin.

katılıyorum bencede aılenızı dınleyın. ustelık Ankarada ıs ımkanlarının Trabzona göre daha fazla oldugunu dusunuyorum

Ailenin yaninda is bulur hem daha cok biriktirirsin. Ne yemek ne fatura derdi yok...oh misss.
Yani aile rizasi her konuda önemli bence..bende bunu sonradan ögrendim.
Onlarin Iclerine sinmeyen birseyi diretince insanin basina binbirtürlü felaket geliyor niyeyse..

belki bi nebze de olsa sevgilin için kalmak istiyorsun ama onunla bir sonunuz var mı belli değil.
aileni kırmaya değer mi ?
aileni dinlemen taraftarıyım bu işler kısmet işi, hayırlısı olsun...

Ne namus kaygısı ya... Böyle ilkel kaygıları olsa sizi başka bir şehre de göndermezlerdi.

Trabzon'da yapabildiğiniz ama Ankara'da yapamayacağınız iş neymiş?

Aileniz sizin iyiliğinizi düşünüyor.

Ailenin yaninda is bulur hem daha cok biriktirirsin. Ne yemek ne fatura derdi yok...oh misss.
Yani aile rizasi her konuda önemli bence..bende bunu sonradan ögrendim.
Onlarin Iclerine sinmeyen birseyi diretince insanin basina binbirtürlü felaket geliyor niyeyse..
ve o başa gelen felaketlerden sonra tekrar ailenin yanına dönecek yüz de kalmıyor.
elde sadece pişmanlık kalıyor.

ben anlamıyorum... konu sahibi 16-17 yaşında çocuk olsa anlayacağım da, üniversite sonsınıf öğrencisi olup da böyle düşüncesizce ve aklı sıra özgür kız havalarına nasıl giriyor gerçekten anlamıyorum.

Aile kızı mızı düşünmüyor. Kızı düşünse güvenirler. Ama güvenmiyorlarmış. Düşünen aile böyle davranmaz.

Aile kızı mızı düşünmüyor. Kızı düşünse güvenirler. Ama güvenmiyorlarmış. Düşünen aile böyle davranmaz.
Aile kızımızı düşünüyor.
Okul bittikten sonra sevgiliyle aynı şehirde ve evde kalabilmek için iş buldum yalanlarına başvurup, 3 ay sonra kızımız sevgilisi tarafından kıçına tekmeyi yiyince de evine boynu bükük dönmemesi için karşı çıkıyor.

Aile kızımızı düşünmese üniversiteye de yollamazdı.

Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.
Bence kesinlikle aileni dinlemelisin. Insan senin yaslarinda ailesinin dusuncelerine pek onem vermiyor ama yas ilerledikce hem onlara hak veriyor hemde onlar gibi dusunuyo. Ben simdi 30 yasindayim ve eskiden kizdigim karsi koydugum ne varsa simdi tam tersi sekilde dusunuyorum. Benimde iki kizim var daha kucukler ama ilerde baska sehre gonderebilmiyim?? Pek sanmiyorum.. zaman cok kotu ve ailen hakli bence onlari dinlemelisin

Aile kızımızı düşünüyor.
Okul bittikten sonra sevgiliyle aynı şehirde ve evde kalabilmek için iş buldum yalanlarına başvurup, 3 ay sonra kızımız sevgilisi tarafından kıçına tekmeyi yiyince de evine boynu bükük dönmemesi için karşı çıkıyor.

Aile kızımızı düşünmese üniversiteye de yollamazdı.
Tamam sizin için düşünüyor.

Ama benim için asla düşünmüyor. Aile her ne kadar kızıyla ilgili geçmişte bir şeyler yaşasa asla güven kaygısından yoksun olmamalılar. Kız diyor ki iş buldum ve kabul edildim. Belki şu saatten sonra tek düşüncesi İŞ ? Madem ailesi düşünüyor gelsin yanına yerleşsin. Kızları işe gidip gelirken yoklasınlar.

Tamam sizin için düşünüyor.

Ama benim için asla düşünmüyor. Aile her ne kadar kızıyla ilgili geçmişte bir şeyler yaşasa asla güven kaygısından yoksun olmamalılar. Kız diyor ki iş buldum ve kabul edildim. Belki şu saatten sonra tek düşüncesi İŞ ? Madem ailesi düşünüyor gelsin yanına yerleşsin. Kızları işe gidip gelirken yoklasınlar.
İnsanlar kalkıp bütün evlerini barklarını alıp, çocuklarının işi için Ankara'dan Trabzon'a mı gidecekler?
Bu ne kadar mantıklı?

ben varım :KK14:
arkadaşlarımın da yüzde 90 ı ailelerinin yanına dönmediler istanbulda kaldılar.
bu devirde iş neredeyse insanlar orada yaşıyor, ille de yaşadığımız şehre bayıldığımızdan da değil yani.
aileni ikna et bir şekilde, taviz verme.
Benim de bir ton arkadaşım var. Memleketinde ki imkanlar yetmiyorsa ne yapabilirsin ki? Bende iş başvurusu yapmıştım hatta, olmayınca döndüm. Hem erkek arkadaşının evine gitçek insan mervelerde kalıyorum der gider, mesaiye kaldım der gider yine bir yolunu bulur. Aynı evde yaşamakla olmuyor o işler.

Bence aileni ikna etmeye çalışmalısın. Ailene rest çek, git o işte çalış demiyorum ama şartlarını zorlayabildiğin kadar zorla. Artık özel sektörde yeni mezun olarak iş bulmak çok çok zorlaştı. Eğer iyi bir firmaysa belki orada kazanacağın bir kaç senelik tecrübeyle ileride çok daha iyi imkanlara sahip olabilirsin, hatta tecrübe kazandıktan sonra ailenin yanına dönersin tekrar. Bir kere işe girdin diye ömür boyu Trabzon'da yaşaman gerekmiyor sonuçta. Ben ailelerin, çocuklarını onların geleceğine pozitif katkı yapacak olaylarda engellemesinden çok desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Nasıl ki o şehre meslek sahibi olup, daha iyi bir geleceğiniz olsun diye okumaya gönderdilerse, yine aynı amaç için bir süre daha aynı düzeni devam ettirip, orada yaşama izin verebilirler.

İnsanlar kalkıp bütün evlerini barklarını alıp, çocuklarının işi için Ankara'dan Trabzon'a mı gidecekler?
Bu ne kadar mantıklı?
Benim ailem geldi mesela. Çokta mutlu oldular. Ben sadece varsayım yaptım. Konu sahibi ''Aİleme iş için yalan söylemek istiyorum sevgilimle yaşamak istiyorum yanlarına gitmek istemiyorum.'' dese sizin düşüncelerinize hak vereceğim. Fakat diyor ki ''İş buldum kabul ettiler.'' Yani çalışacak bu bir iş meselesi ve alınteri.

Mesela aile kızlarını düşünse ''Evladım sana güvenmek istiyoruz, yalan yanlış işler yapma, yüzümüzü kara çıkarma'' gibisinden nasihatlar verse emin ol çok dikkatli olacağından eminim. Bu benim düşüncelerim. Sizin düşüncelerinize de saygı duyuyorum fakat siz olaya biraz en çok sevgili yönünden bakıyorsunuz... ki konu sahibinin de akılsız, mantıksız şeyler yapacağını da sanmıyorum elbet.

Bu ne kadar mantıklı?
Bencede ya aile butun duzenini bozup niye hic bilmedikleri bi sehre gitsinlerki baba calismiyor mu babanin isi Ankarada degil mi baska kardesler yok mu Ankara'da okula devam eden. Aile bu kadar katı olsa sevgilisinin evine gittigini duyduklari an gider kizlarini Ankaraya getirirler bi daha da donmesine izin vermezdiler.

Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.

Bulduğunuz iş nedir ? Kazancı , şartları , geleceği ? Hangi şehirde buldunuz işi , aileniz nerede yaşıyor ? Şu anda okuduğunuz şehirde barınma için asgari gider nedir ? Bunları bilmeden yorum yapmak hatalı olur.

Sorun sevgilinizin evine gittiğinizi öğrenmeleri değildir belki de sadece. Objektif olarak kalem kalem yazıp değerlendirin durumu.

Ailenizin yanına döndüğünüzde aynı şartlarda bir iş bulma imkanı var mı yok mu ? Ailenizin yanında iken kira , elektrik , su , gıda gibi giderleriniz siz ailenize madden yardımda bulunmazsanız sıfıra inecek. Ve maaşınızdan birikim dahi yapabileceksiniz.

Gençlik var serde demeden enine boyuna inceleyin derim.

İnan bana aileni dinlemek senin için en doğrusu , öyle insanlar gördüm ki sen hayatımın hatasını yaptığında artık hiç birşey eskisi gibi olmaz sonuçta boşa gitmis bir ömür yasarsın
Ama ömür senin tercihler sana ait sonucunu kabul ediyorsan özgürsün
Tavsiyem aileni dinlemen

Gerçekten iyi bir iş ise kal tabi. Düzenini kur, ayaklarının üzerinde ailene bağımlı olmadan kalmayı öğren. İçinde varsa niyet ailenin yanında da yaparsın zaten, dizlerinin dibinde seni tutmalarına gerek yok.
Ben hayallerimin, istediğim yaşamın peşinden gittim pişman değilim :) Başkalarının hayatını anne ve babam dahi olsa yaşamayacağım dedim, sonuçlarını tamamen göze alarak ayrı yaşama adım attım. Bir de sırtımı kimseye dayamadım.. Yani sevgiline güvenip bu işe kalkışıyorsan yapma demek istiyorum sadece:KK19:

eğer şehirler farklı olsaydı. yani aile Trabzon'da işiniz Ankara'da evet direnin derdim ama Trabzon'daki işin çok daha iyisini Ankara'da bulabilirsiniz. siz biraz sevgiliniz için kalmak istiyorsunuz orda sanırım. oysa Ankarada daha iyi şartlarda daha iyi işler bulup, daha rahat para biriktirirsiniz. sevgilinizle de ilişkiniz güçlü ise devam eder zaten.

X