• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş beğenmeyen erkek arkadaş

Onu istemiyor, bunu istemiyor, akademisyenlik icin cabasi yok baska bir sey icin cabasi yok oturdugu yerden popo buyutup para kazanmayi seviyor ... sigortasini da oyunda vurdugu elemanlar oder artik
Kaldi ki Isletme oyle ahim sahim bir bolum de degil sanki okurken sirtinda tas mi tasidi yani icinde ne Calculus var ne ekonomi ustelik Bogazici ODTU falan da degil ... bu kadar kendini begenmeyi gercekten anlayamiyorum sanirsin Einstein haspa. Kirsin dizini KPSS calissin

Erkek arkadasim isletme mezunu yüksek lisans yapti neyse. Ülkede zaten iş yok bulduğinu da beğenmiyor. Kpss calismiyor. Akademik kariyer yapmak icin ales yds de calismiyor. Sınav çalışamazmış.Bulunduğu şehirden başka yere de gitmek istemiyor. Maaşımın cogu eve gider diyor.Bulunduğu şehirde birkac defa is görüsmesi yaptı olmadı kısaca yeni mezun ve deneyimi yok diye istemediler. Bugünde merksze bir bucuk saatlik mesafede bir is görüşmesi yaptı. 2400 teklif ettiler diye kabul etmemis 3 istemiş. Diyor ki ben zaten burada ev tutsam kiraya 800 vericem(merkezde bile en lüks evler 800 ilcede 500-600 e rahat ev bulunurdu) fatura ailemin yanina git gel maasimin yarisindan cogu gider dedi. Ben o parayi bilgisayar basindan da kazaniyorum oyun oynayarak dedi. Gercekten de kazaniyor. Kimse finansal köle olmak istemez.Ama nereye kadar oynayacak kendisi de diyor nereye kadar oynayacağım diyr,bir yerden başlamak lazım değil mi ? Kimse yeni mezun tecrübesize ekstra bir özelliği yoksa gel seni 3binle baslatalım demiyor sonuç olarak. Tecrübe kazanarak maaş artıyor. Bir sene dururdun baska yerlerde de is arardin dedim. Ama hayat onun hayati olduğu için dırdır yapmak istemedim,konuyu kapattım.Haksiz miyim sizce ? Şu an ben de iş güç sahibi değilim ama deli gibi kpss kasiyorum. Olmazsa baska alternatifler aryacağım.
Yayıncılık yaparak mı para kazanıyor 🧐

En lüks evin 800 tl olduğu bu şehir nerde söyleyin bana canım ya.😂Bu arada bence siz şu an karışmayın kendi geleceğinize bakın.Onu bunu beğenmezse kusura bakmasın iş bulamaz.Bi de güvendiği başka birşeyler mi var.Ayrıca aileden aldığı parayla geçinecek yüzsüzlüğü varsa da bırakın devam etsin.sizin bölümünüz neydi?
Katadenizin ufak illerine gidin en lüksü 800dür :) dubleksler bile 1000 oluyor. Karışmıyorum tabii ki asla is bul bak surda is varmış buraya başvur demem bir veya iki kere en fazla link atmisimdir o kadar ama bence çabalamasi gerekirdi. Ailesinden az para alıyor dedigim gibi oyun oynarak kazaniyor baya 2bin-3bin ama oyun oynayacagim diye 10 saat bilgisayar basinda duruyor skolyoz oldu en son. Sınıf öğretmenliği atamasi diğer bölümlere göre nispeten daha iyi

alt komsumuz itu bilgisayar muh mezunu bir gun esim ise giderken durakta gormus almis onu da birakayim diye adam isporta da esarp satiyormus is bulamadigi icin... ne kadar aci degil mi?
Cok üzücü maalesef. Emek hirsizliği resmen. Gercekten ülkemizde is yok öyle beya böyle olan durumu kabullenmemiz gerekecek

Erkek arkadaşınızın tek çabası oyun oynamak üzerine sanırım.

Okuduğu bölümden ne kadar çok mezun var biliyordur herhalde. Pekte maaş ayırt edecek durumda değil, ülke şartlarını düşünce. Etrafımda var böyle bir iki örnek yıllar geçti de bir arpa boyu yol katedemediler. Sevgiliniz de o yolda ilerliyor.

Son düzenleme:
Onun var da benim yok 😅 oralara girmeyelim hiç
Bence değil yani ülke sartlarında böyle. Ha eğr ki iyi bir üniversiteden mezun olsaydi iyi bir dil eğitimi sertifikalari falan olsaydi normal hatta az bile olurdu ama vasfi olmayan yeni mezun icin asgari ücret iyi bir tutar bence
Eşim çok iyi bir üniversiteden mezun bir mühendis, sonra yazılım yüksek lisansı yaptı filan. O bile on yıl önceki ilk işinde asgari ücretle çalışıyordu. Bir seneden sonra maaşı uçuşa geçti. Asgari ücret, lisans mezunu insanlar için insani bir kazanç değil, daha fazlasını umut ediyorlar ve hak ediyorlar ama ülke şartlarına bakınca da gerçekçi olmak lazım işte. İşsiz üniversite mezunu dolu ortalık. İnsanı o işsizlerden bir adım öne çıkaracak en büyük adım deneyim. O deneyimi de gerekirse üç kuruşa da olsa yapmak gerekiyor. Erkek arkadaşınızın bunu anlaması lazım. Anlamıyorsa, ülkeyi, iş hayatını analiz edecek kapasiteye henüz gelmemiş demektir. Hayaller ve gerçekler klişesi... Gerçeklerin farkına ne kadar erken varırsa o kadar iyi. Varmıyorsa, uğraşılmaz böyle insanla.

erkek arkadaşının okuduğu bölümün bir benzerini okudum. Sonuç asgari ücrete iş bulsam göbek atacak durumdayım ama yok. Tecrübe diye tutturuyorlar. Sırf tecrübe kazanayım diye 2 aya yakın muhasebeye gittim sonuç , temizlik bende çay kahve bende , yemek hazırlama bende (yemekte yemiyordum) üstüne sabah 8 akşam 8 eve gelmem 9 u buluyordu, cumartesi yine aynı. ve yol paramı bile kendim karşılıyordum ücret almıyordum. Gerçekten bir yerden başlamak lazım ama değerinin de bilineceği bir yer olması en hayırlısı.

Erkek arkadasim isletme mezunu yüksek lisans yapti neyse. Ülkede zaten iş yok bulduğinu da beğenmiyor. Kpss calismiyor. Akademik kariyer yapmak icin ales yds de calismiyor. Sınav çalışamazmış.Bulunduğu şehirden başka yere de gitmek istemiyor. Maaşımın cogu eve gider diyor.Bulunduğu şehirde birkac defa is görüsmesi yaptı olmadı kısaca yeni mezun ve deneyimi yok diye istemediler. Bugünde merksze bir bucuk saatlik mesafede bir is görüşmesi yaptı. 2400 teklif ettiler diye kabul etmemis 3 istemiş. Diyor ki ben zaten burada ev tutsam kiraya 800 vericem(merkezde bile en lüks evler 800 ilcede 500-600 e rahat ev bulunurdu) fatura ailemin yanina git gel maasimin yarisindan cogu gider dedi. Ben o parayi bilgisayar basindan da kazaniyorum oyun oynayarak dedi. Gercekten de kazaniyor. Kimse finansal köle olmak istemez.Ama nereye kadar oynayacak kendisi de diyor nereye kadar oynayacağım diyr,bir yerden başlamak lazım değil mi ? Kimse yeni mezun tecrübesize ekstra bir özelliği yoksa gel seni 3binle baslatalım demiyor sonuç olarak. Tecrübe kazanarak maaş artıyor. Bir sene dururdun baska yerlerde de is arardin dedim. Ama hayat onun hayati olduğu için dırdır yapmak istemedim,konuyu kapattım.Haksiz miyim sizce ? Şu an ben de iş güç sahibi değilim ama deli gibi kpss kasiyorum. Olmazsa baska alternatifler aryacağım.

sen sevgili olarakta başka alternatiflere bak istersen , bundan bir cacık olmaz

Erkek arkadaşınızın tek çabası oyun oynamak üzerine sanırım.

Mezun olduğu bölümden ne kadar çok mezun var biliyordur herhalde. Pekte maaş ayırt edecek durumda değil, ülke şartlarını düşünce. Etrafımda var böyle bir iki örnek yıllar geçti de bir arpa boyu yol katedemediler. Sevgiliniz de o yolda ilerliyor.
Galiba öyle yani ben zaten cok para kazansin zengin olsun demiyorum. Günde 10 saat bilgisayar basinda stres olmasin. Garanti bir isi olsun oradan da para kazanmak isterse gene kazansın.

Sıkıntı yapma.
Hayat ona aslında onemsiz bırı oldugunu, nice insanın o maasa ve daha azına calıstıını hatta ailesıne baktığını bigun ogretır.

Dolaylı veya net sekilde. Ama ogretır.

Daha zamanı gelmemis, geldıgınde gercek dunyayı bizzat gözleriyle görecek ınsallah oturup aglamaz ozaman.

Benim 29 yasinda is begenmeyip evde yatan kuzenim de aynen bunu yapiyor. 😁
Erkektir o da kesin . Hayranim ya rahatliklarina 😂
sen sevgili olarakta başka alternatiflere bak istersen , bundan bir cacık olmaz
Şu an icin baska birini düşünmüyorum. Hayatimda biri varken ne olursa olsun baska alternariflere bakmam çok ayıp olur. Yoluma devam edip etmeyeceğim de henüz belli değil. Ama su aşama da ayrilik düşünmüyorum. Benim bir işim yokken onun işi yok dihe ayrilmam yüzsüzlük olur.

Erkektir o da kesin . Hayranim ya rahatliklarina 😂

Evet erkek. Hesapta evlenecekti kiz arkadasi vardi ama totosunu kaldirip kizi gormeye bile dogru durust gitmedigi için(başka sehirdeydi kiz) bitti. Zaten gitseydi bile bence evlenmezdi o kız ya neyse 🙄 hala bilgisayar başinda oyunlarla pinekliyor kendisi.

Evet erkek. Hesapta evlenecekti kiz arkadasi vardi ama totosunu kaldirip kizi gormeye bile dogru durust gitmedigi için(başka sehirdeydi kiz) bitti. Zaten gitseydi bile bence evlenmezdi o kız ya neyse 🙄 hala bilgisayar başinda oyunlarla pinekliyor kendisi.
İliskimi gördüm ya. Benimki de aynı şehirde yanıma gelmezdi :D Gercekten neye güveniyirlar anlamıyorum

Şu an icin baska birini düşünmüyorum. Hayatimda biri varken ne olursa olsun baska alternariflere bakmam çok ayıp olur. Yoluma devam edip etmeyeceğim de henüz belli değil. Ama su aşama da ayrilik düşünmüyorum. Benim bir işim yokken onun işi yok dihe ayrilmam yüzsüzlük olur.
[/QUOTE]

şimdi ayrılma ama çokta bel baglama kaptırma kendıni , yorar seni

Katiliyorum bu cocuk 35 yasina gelse de bilgisayar basinda oturup oyun oynar boyle tiplerden bir halt olmuyor
Yukarıdaki üyeye de güzelce açıkladım. Ayrıl denebilir ama baska alternatifkere bak demek hoş olmuyor ☺ Ben daha cok tavsiye istiyorum güzel konusmak icin

şimdi ayrılma ama çokta bel baglama kaptırma kendıni , yorar seni
[/QUOTE]
Yok kaotırmam merak etmeyin :)

Back