İş arkadaşlarım ve çocukları

M magicat oğlum 3 yaşında kreşe başladığında bir hafta kuru ekmek kemirmişti sadece. Öğretmeni bak bu ekmekleri annen senin için getiriyor demişti de öyle yemişti :KK70:

Bir hafta sonra normal yemek eğitimine başladı. Üstelik yemek seçen bir çocuk olduğu halde.
Haberleri aldım, sabah yemiş biraz. Öğlen yine yememiş. Önümüzdeki Haftalara bakacağız artık :-) darısı başıma.

Yani işte Allah korusun doğmadan çocuğun karakterini, bir sorunu olup olmadığını bilemez ki kimse sen yandın, sen görcen, sen de böyle senelerce uykusuz kalcan demeler. Moralimi bozdu direkt.

45 gün önce doğum yapmış birisi olarak söylüyorum evet uykusuz kalınıyor ama şuan bebeğim gazlı ve o sancıyla baş edemediği için ağlıyor belirli bir sıkıntısı olmayan ve alıştırılan çocuk en geç 1 buçuk yaşında düzenli uyur ve uyanır. Öyle olmasa kimse 3-4 çocuk yapmazdı heralde!

Kadın öyle davranmayı annelik sanıyor acilen bir pedagogla görüşmeliler bence

selam kızlar

Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu var. İki tane iş arkadaşım var. İkisinin de aynı yaşlarda çocukları var. İkisi de benden geç anne olmuşlar. Bir tanesinin çocuğu 4 yaşında. Her gün uykusuzum diye işe geliyor. Sen çok hata yaptın çocuk yapmakla diyor, beni anlayacaksın diyor. Ben geç anne olmama rağmen başedemiyorum diyor. Uykusuzluğunun sebebi de çocuğun gece 1'e-2'ye kadar tv seyretmesi ve annesini ya da babasını tv izlerken yanında istemesi. Çocuğun Babası kızdığında iş arkadaşım araya girip ben dururum diyormuş, gece yarılarına kadar tv seyrediyorlarmış. Çocuk kreşe başladı sabah kalkamadığı için gidemedi, uyanamadığı için uyansa bile uykusuzluktan direnci düştüğü için aldılar kreşten evde şimdi. anne ve babasından başka bir de yaşlı bakıcısı var bir tek onla duruyor. İş yerine geldiği zaman biz ilgi gösteriyoruz, hoşgeldin umut demeye kalmadan ağlıyor, hiç arkadaşı yokmuş, hep bu şekilde aileye bağımlı. İş arkadaşım annelik bu işte diyor, alışsan iyi edersin diyor.
Diğer iş arkadaşım da çocuğuna oldukça düşkün, bakıcıya telefonda yemek tarifi verenlerden. Ama örneğin onlarda senede iki kez tatile gidiliyorsa birini ailecek, eşi-kendisi-çocuğu olarak, geçirirler. Diğerinde çocuk anneannesinde kalır eşi ile başbaşa istediği bir yere gider. Diğer iş arkadaşım için sen onun dediklerine kulak asma nasıl alıştırırsan öyle gider, uykusuzluğun en fazla 1 yaşına girene kadar sürer sonrası rahat moralini bozma dedi. Benim de kafamda deli sorular sizce hangisi daha gerçeğe yakın? Yaşamadan bilemem ama ne bileyim bağımlı olmak çocuğa da zararlı değil mi?

birincisinde sıkıntı var kesinlikle
çocuğa kurallar öğretilmemiş
tv izleniyo hem de beraberce geç saatlere kadar
uylu düzeni yok arkadaşı yok
çok sıkıntılı durum

ikinci arkadaşın normali bence
tatile gitsem bende arkadaşınız gibi yapardım

O arkadaş anneliği değil kolaylığı seçmiş, çocuk eğitilir onu çocuğu eğitiyor. Bence sen süper anne olacaksın sakın başkalarına bakıpta üzülme

Back