İş arkadaşlarım ve çocukları

onun bunun dedigi ile annelik olmaz. ilk arkadasiniz biraz hatali davranmis ama anneligini sorgulayamam. annelikte biraz ogreniliyor cunku.
her cocuk bambaska. her anne bambaska. bence bebeginize odaklanin Birakin baskalarinin dediklerini. ;)

Seni gördüğüme sevindim. Bir konuda danışacaktım. Benim kızım yemeyen bir çocuk normalde de. Dün kreşe 10da gittik. Sabah çok yememişti. Öğle hiç yemedi. Saat 3te acıkıp 3 dilim kek yedi. Acaba yeme düzenine ne zaman alışır? Bir de kreşte çarşamba 2 saat, dün 10dan 5e kadar kaldı. Sıkıntı yaşamadığı için bıraktım. Bugün de sabah babasıyla yolladım. Hızlı mı gittik sence?

O çocuğa göre değişir ki kızlar daha girişken

Benimki fanusta büyüdüğü ve gürültüyü sevmediği için sıkıntı daha fazla idi ama orada yine de Mutlu uyumlu olurdu

Arkadaşın kızı mesela tayin vs ile 3 ayrı kreşe gitti hemen alıştı

Onlar da daha iki yaşında değilken ilk gün annesi ile gittiler sonra bıraktılar bir sıkıntı olmadı

Benimki yarım gün başlamıştı zira uyumayı bilmiyordu memede uyuyordu

Alışır geçer gider

Yemek zaten kahvaltıyı pek kimse yemiyor öğlene acıkıp saldırıyorlar ilk günlerde yabancılar belki biraz yemek çeşitlerini tadını vs ama alışıp sana da teyzeler gibi şundan yap der

Bizim teyzeler kahvaltıda krep vs yapıyordu da yiyordu afacanlar

Konu sahibi bak Zaman geçince çocukların dertleri değişse de hayat akıyor takma kafana

Her şey güzel olacak

Bazı insanlar çocuğu yanlış yetiştirip sonra da şikayet ediyor, gece 1-2ye kadar tv izletip, düzen disiplin vermeyip, şımartıp şikayet edenlerin lafı ne kadar kaale alınır? Çocuğunuzun elinizde olmayan bir rahatsızlığı zorluğu olur anlaşılır da bu tamamen anne babanın hatası.

O çocuğa göre değişir ki kızlar daha girişken

Benimki fanusta büyüdüğü ve gürültüyü sevmediği için sıkıntı daha fazla idi ama orada yine de Mutlu uyumlu olurdu

Arkadaşın kızı mesela tayin vs ile 3 ayrı kreşe gitti hemen alıştı

Onlar da daha iki yaşında değilken ilk gün annesi ile gittiler sonra bıraktılar bir sıkıntı olmadı

Benimki yarım gün başlamıştı zira uyumayı bilmiyordu memede uyuyordu

Alışır geçer gider

Yemek zaten kahvaltıyı pek kimse yemiyor öğlene acıkıp saldırıyorlar ilk günlerde yabancılar belki biraz yemek çeşitlerini tadını vs ama alışıp sana da teyzeler gibi şundan yap der

Bizim teyzeler kahvaltıda krep vs yapıyordu da yiyordu afacanlar

Konu sahibi bak Zaman geçince çocukların dertleri değişse de hayat akıyor takma kafana

Her şey güzel olacak
Yemekle arası hiç iyi olmadı. Kek, krep tarzı şeylere düşkün. Dün çok sevdiği makarnayı da yemedi. Aç kalmaz biliyorum da annelik işte...

Konu sahibi konunu dağıttım kusura bakma...

selam kızlar

Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu var. İki tane iş arkadaşım var. İkisinin de aynı yaşlarda çocukları var. İkisi de benden geç anne olmuşlar. Bir tanesinin çocuğu 4 yaşında. Her gün uykusuzum diye işe geliyor. Sen çok hata yaptın çocuk yapmakla diyor, beni anlayacaksın diyor. Ben geç anne olmama rağmen başedemiyorum diyor. Uykusuzluğunun sebebi de çocuğun gece 1'e-2'ye kadar tv seyretmesi ve annesini ya da babasını tv izlerken yanında istemesi. Çocuğun Babası kızdığında iş arkadaşım araya girip ben dururum diyormuş, gece yarılarına kadar tv seyrediyorlarmış. Çocuk kreşe başladı sabah kalkamadığı için gidemedi, uyanamadığı için uyansa bile uykusuzluktan direnci düştüğü için aldılar kreşten evde şimdi. anne ve babasından başka bir de yaşlı bakıcısı var bir tek onla duruyor. İş yerine geldiği zaman biz ilgi gösteriyoruz, hoşgeldin umut demeye kalmadan ağlıyor, hiç arkadaşı yokmuş, hep bu şekilde aileye bağımlı. İş arkadaşım annelik bu işte diyor, alışsan iyi edersin diyor.
Diğer iş arkadaşım da çocuğuna oldukça düşkün, bakıcıya telefonda yemek tarifi verenlerden. Ama örneğin onlarda senede iki kez tatile gidiliyorsa birini ailecek, eşi-kendisi-çocuğu olarak, geçirirler. Diğerinde çocuk anneannesinde kalır eşi ile başbaşa istediği bir yere gider. Diğer iş arkadaşım için sen onun dediklerine kulak asma nasıl alıştırırsan öyle gider, uykusuzluğun en fazla 1 yaşına girene kadar sürer sonrası rahat moralini bozma dedi. Benim de kafamda deli sorular sizce hangisi daha gerçeğe yakın? Yaşamadan bilemem ama ne bileyim bağımlı olmak çocuğa da zararlı değil mi?
canım bende çalışan anneyim uyku saatini 21.30 dan öteye götürmeyiz nasıl alıştırısan öle çocukla kaliteli zaman geçirmek önemli olan sen kulak asma

Benım hayat tarzıma gore ıkısıde yanlıs
Ben ne cocugu bırakarak tatıl yaparım , nede cocugun gece yarılarına kadar televızyon seyretmesıne musade ederım

Ben çok şaşırdım. Çocuk aile bağımlısı değil tv bağımlısı olmuş. Kreşe bile gidememiş. İlerde o çocuk ne olur Allah bilir. İlgi alaka dozunda olmalı.

Duymayın.

Hamile kalırsın, mide bulantısı bir taraftan halsizlik bir taraftan sıkıştırır, biri çıkar "bunlar iyi günlerin karnın bi çıksın gör" der.

Zaman ilerler şişersin, yine "bunlar iyi günlerin çocuk doğunca gör" der.

Çocuk doğar, "aman ne var yenidoğan hep uyur, bi ayağa kalksın yerinde oturamayacaksın hiç" der.

Ayaklanır, "büyüdükçe derdi büyüyecek, iyi günlerin bunlar." der.

Olumsuza odaklandığı için ağzından güzel bir şey çıkmaz.

Korkmayın, hayat onların anlattığı kadar kötü değil.

Herkesin bazı karekteristik özellikleri oluyor , onlar değişmiyor. Ancak bilinçli anne babalar çocuğun karakterine uygun şekilde çocukla iletişim kurarak onu hayata hazırlıyor ve elbette ki bir düzen oturtuyor.
Çocuğunuz doğmadan işiniz zor mu kolay mı bilemeyiz de, siz de herhalde sorunsuz bir bebek düşünerek hamile kalmamışsınızdır, en uslu çocuk bile yeri gelir zorluk çıkarır.
Tv kısmına hiç girmeyeceğim, zira o şekilde bir düzen değil bir çocuk için bir yetişkin için bile doğru değil, bunu o anne de biliyordur da neyse...

Moral verenlere çok teşekkür ederim. Molalarda öğle yemeklerinde sürekli sızlanan birini düşünün. Yemin ederim psikolojimi bozdu. ben açıkçası çocuğumun 4 yaşını hiç düşünmedim, şu an tek düşündüğüm normal doğum yapabilecek miyim tek derdim bu. İnsanla dalga geçer gibi sabaha kadar tv izletmiş sen de böyle olcan diyo. Tv yi kapatınca da suratıma tükürüyo oğlan çocukları işte böyle diyo. Allah'tan izne ayrıldım da uzaklaştım biraz.

Her çocuk farklı asla tv izletmem diyemem belki durmuyor çocuk benim de iş arkadaşlarım var ilk çocuğunda hiç problem yaşamamış ama ikinci çocuğu uyumuyor gece artık dayanamıyorum 3te falan uyuyor git tv izleyeceksen izle diyorum diyor çünkü elinden geleni yapmış olmuyor kardeş kardeşe bile benzemiyor sizin çocuğunuz da ikisinin çocuklarına da benzemeyecek.

Moral verenlere çok teşekkür ederim. Molalarda öğle yemeklerinde sürekli sızlanan birini düşünün. Yemin ederim psikolojimi bozdu. ben açıkçası çocuğumun 4 yaşını hiç düşünmedim, şu an tek düşündüğüm normal doğum yapabilecek miyim tek derdim bu. İnsanla dalga geçer gibi sabaha kadar tv izletmiş sen de böyle olcan diyo. Tv yi kapatınca da suratıma tükürüyo oğlan çocukları işte böyle diyo. Allah'tan izne ayrıldım da uzaklaştım biraz.
Bakın siz yazdıkça daha ne hatalar çıkıyor, bir anne 4 yaşındaki çocuğu suratına tükürüyor diye tvyi açık mı tutmalı, yoksa çocuğuna yaptığının yanlış olduğunu mu öğretmeli? Kediyi köpeği bile kendi haline bırakmıyoruz, eğitim veriyoruz, çaresizim, benim çocuk çok zor demek yerine dönüp kendine bakmalı insan , sen ne veriyorsun ki çocuğa ne alıyorsun?
Böyle sayede herkesin lafına önem vermemeyi öğrenirsiniz, 3-4 yaşında küçücük çocukta davranış bozukluğu varsa ben önce anne babaya bakarım, çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk. Siz iyi örnekleri dikkate alın, diğerlerini göz ardı edin, sürekli olumsuz insanlarla da çok muhattap olmayın, sizin de modunuzu düşürürler.

Büyük konuşmayayım daha kızım 3 aylık.
Bir kere 3e kadar uyumadı, iki kere de sabah 5te kalktı başka uykusuzluğumuz olmadı. (Üçünde de benim hatam var. 3e kadar uyumadığında kaka yapmış fark etmemişim altı kirli uyumuyor. 5te uyandıklarında da akşam erken yatmıştı uyku rutini yapmadık) her şey düzen. Nasıl kurarsan öyle gider. Bebekler kendilerine düzen kuramaz, biz sağlıklı bir düzen oluşturmalıyız. Onlar uyuyor o düzene.

Benimki bile televizyona kitlenip bakmak istiyor, ya kapatıyoruz ya baktırmıyoruz. Alışmamalı. İyi bir şey değil. Televizyon izletmek marifet değil. Ben şu an eminim TV karşısına koysam 4 saat aralıksız bakar, acıkana kadar yani. E öyle alışsa büyüdüğünde de ister.

Gereksiz saçma örneklerle kafayı doldurma. İçinden gelen anneliği yaparsın olur biter.

selam kızlar

Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu var. İki tane iş arkadaşım var. İkisinin de aynı yaşlarda çocukları var. İkisi de benden geç anne olmuşlar. Bir tanesinin çocuğu 4 yaşında. Her gün uykusuzum diye işe geliyor. Sen çok hata yaptın çocuk yapmakla diyor, beni anlayacaksın diyor. Ben geç anne olmama rağmen başedemiyorum diyor. Uykusuzluğunun sebebi de çocuğun gece 1'e-2'ye kadar tv seyretmesi ve annesini ya da babasını tv izlerken yanında istemesi. Çocuğun Babası kızdığında iş arkadaşım araya girip ben dururum diyormuş, gece yarılarına kadar tv seyrediyorlarmış. Çocuk kreşe başladı sabah kalkamadığı için gidemedi, uyanamadığı için uyansa bile uykusuzluktan direnci düştüğü için aldılar kreşten evde şimdi. anne ve babasından başka bir de yaşlı bakıcısı var bir tek onla duruyor. İş yerine geldiği zaman biz ilgi gösteriyoruz, hoşgeldin umut demeye kalmadan ağlıyor, hiç arkadaşı yokmuş, hep bu şekilde aileye bağımlı. İş arkadaşım annelik bu işte diyor, alışsan iyi edersin diyor.
Diğer iş arkadaşım da çocuğuna oldukça düşkün, bakıcıya telefonda yemek tarifi verenlerden. Ama örneğin onlarda senede iki kez tatile gidiliyorsa birini ailecek, eşi-kendisi-çocuğu olarak, geçirirler. Diğerinde çocuk anneannesinde kalır eşi ile başbaşa istediği bir yere gider. Diğer iş arkadaşım için sen onun dediklerine kulak asma nasıl alıştırırsan öyle gider, uykusuzluğun en fazla 1 yaşına girene kadar sürer sonrası rahat moralini bozma dedi. Benim de kafamda deli sorular sizce hangisi daha gerçeğe yakın? Yaşamadan bilemem ama ne bileyim bağımlı olmak çocuğa da zararlı değil mi?
Bana gore ikiside yanlis. Benim yaptiginda baskasina yanlis gelebilir ama en azindan psikolojik olarak iyiyim.

Kizim dogdugundan 3 atliktan itibaren her yere gittim. Ucakla otobusle arabayla yakin uzak. Gezmeye alisti hic aglamaz huysuzluk yapnaz. Evde kalmadik esimle aldik aldik gezdik arabasiba koyup. Misafir severim kucuklunden beri evde misafir eksik olmaz arkadas grubumuzla ya da yeni gordu insanlara sicaktir gulumser.

Yaz tatiline kizimla gideriz onsuz bir gun geçirmek istemem. Anne babaya bagimli olmasin diye 1 hafta bi yere birakmak yanlis gelir bana. Bagimli yetiştirmemek bizim elimizde bu biyere birakmakla yada birakmamakla alakali degil

Genel konuşmak doğru değil.benim kızında uyumuyor.denemediğim yıl yok çocuk erken uyumuyor.ama tv izlediginden değil oyun oynuyor resim yapıyor.

Siz doğumdan önce bin tane kitap okusanizda ki okumuş biriyim çoğu şey cocuga göre şekilleniyor.yanlis anlamayın 2 ye kadar tv izletin demiyorum sadece bunları düşünmeyin üzülmeyin diyorum.veee sakin kinamayin

selam kızlar

2. annenin dedigi dogru. 1. annenin ilişkisi - hastalıklı.
tatil durumlarını begendim. birinde coluk combalak digerin de karı koca başbaşa.
çünkü kendinize de bir alan bırakmanız gerekiyor iyi olur. cocuk olunca ister istemez ilgi dagılır. romantik bir yemek, gece dans parti, eglence , odada uzun dakikalar vs.. cocukla olmaz.

M magicat oğlum 3 yaşında kreşe başladığında bir hafta kuru ekmek kemirmişti sadece. Öğretmeni bak bu ekmekleri annen senin için getiriyor demişti de öyle yemişti :D

Bir hafta sonra normal yemek eğitimine başladı. Üstelik yemek seçen bir çocuk olduğu halde.

Çocuktan çocuğa değişiyor
Ben çok aşırı uykusuzluk çekmedim şahsen doğdundan beri çok nadir,diş çıkarna dönemlerinde...
Hala gece kalkar 2 kere emmek için ama inan hiç rahatsızlık vermiyor...2 dakka emip dalıyor zaten....14 aylık bu arada

Oğlum çizgi film izler sevdiği 2 tane var .reklam denk gelirse bayılır ama öyle çok aramaz...ilgilenirsen zaten dikkati sende olur...sadece bazen çok huysuz olur dişe bağlıyorum onu da...diş etleri bi şişiyor bir iniyor anlanadım bende.
Sana tek tavsiyem 6 aydan sonra eline bişeyler tutuştur yemesi için...ben korktum yapmadım pişmanım şimdi eliyle yemiyor anca oynuyor

Back