İş arkadaşlarım ve çocukları

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar

Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu var. İki tane iş arkadaşım var. İkisinin de aynı yaşlarda çocukları var. İkisi de benden geç anne olmuşlar. Bir tanesinin çocuğu 4 yaşında. Her gün uykusuzum diye işe geliyor. Sen çok hata yaptın çocuk yapmakla diyor, beni anlayacaksın diyor. Ben geç anne olmama rağmen başedemiyorum diyor. Uykusuzluğunun sebebi de çocuğun gece 1'e-2'ye kadar tv seyretmesi ve annesini ya da babasını tv izlerken yanında istemesi. Çocuğun Babası kızdığında iş arkadaşım araya girip ben dururum diyormuş, gece yarılarına kadar tv seyrediyorlarmış. Çocuk kreşe başladı sabah kalkamadığı için gidemedi, uyanamadığı için uyansa bile uykusuzluktan direnci düştüğü için aldılar kreşten evde şimdi. anne ve babasından başka bir de yaşlı bakıcısı var bir tek onla duruyor. İş yerine geldiği zaman biz ilgi gösteriyoruz, hoşgeldin umut demeye kalmadan ağlıyor, hiç arkadaşı yokmuş, hep bu şekilde aileye bağımlı. İş arkadaşım annelik bu işte diyor, alışsan iyi edersin diyor.
Diğer iş arkadaşım da çocuğuna oldukça düşkün, bakıcıya telefonda yemek tarifi verenlerden. Ama örneğin onlarda senede iki kez tatile gidiliyorsa birini ailecek, eşi-kendisi-çocuğu olarak, geçirirler. Diğerinde çocuk anneannesinde kalır eşi ile başbaşa istediği bir yere gider. Diğer iş arkadaşım için sen onun dediklerine kulak asma nasıl alıştırırsan öyle gider, uykusuzluğun en fazla 1 yaşına girene kadar sürer sonrası rahat moralini bozma dedi. Benim de kafamda deli sorular sizce hangisi daha gerçeğe yakın? Yaşamadan bilemem ama ne bileyim bağımlı olmak çocuğa da zararlı değil mi?

Her çocuk kendine özeldir, her aile, her anne baba kendine göre en iyi şekilde çocuğuna bakar, kıyas yapmak bana doğru gelmiyor.
Etrafımda bir örnek var, çocuk çok özel bazı sorunları olan erken fark edilen dr takibi ve ilgiyle sosyal fobisi azalan bir çocuk. Anne ile iletişimi farklı, ama her zmn çevre ile sorun yaşıyor herkes eleştiriyor herkes çocuktan kaçıyor ama ben anne ve anneannenin en doğrusunu yaptığına inanıyorum.
Çocuk bi doğsun, huyunu suyunu öğrenin, ondan sonra dert edersiniz, şimdi tek düşünceniz kime benzeyeceği ve sağlığı olmalı

Her bebek aynı olmaz her anne de aynı olmaz. Bence gereksiz gözünü korkutmuşlar. Ben de oğlumu çok seviyorum tabii ki ama hiç bağımlı değiliz. O da bensiz keyifli vakit geçirir. Ben de alışverişe işe kuaföre kendime vakit ayırırım. Bakan kişiden emin olduğum için hiç arayıp sormam bile. Bir sorun olsa zaten beni ararlar. Alıştırmaya bağlı.

Her bebek aynı olmaz her anne de aynı olmaz. Bence gereksiz gözünü korkutmuşlar. Ben de oğlumu çok seviyorum tabii ki ama hiç bağımlı değiliz. O da bensiz keyifli vakit geçirir. Ben de alışverişe işe kuaföre kendime vakit ayırırım. Bakan kişiden emin olduğum için hiç arayıp sormam bile. Bir sorun olsa zaten beni ararlar. Alıştırmaya bağlı.

Gece 1 e kadar TV izlemeye alistirirsaniz evet öyle alışır gider. Çocuklar düzeni ve rutini seviyor ve çabuk benimsiyor. Ben iki cocugumu da en gec 9 buçukta yatırmış oluyorum. Evet yatirmasam uyumazlar tabiki.

Bir de başkalarının yetiştirme tarzına kulak tikayin. Sizin sartlariniz nasılsa ona göre bir ayarlama yaparsınız. 3. 4. Aydan sonra uyku düzeni hemen hemen oturmaya başlar.

Yani işte Allah korusun doğmadan çocuğun karakterini, bir sorunu olup olmadığını bilemez ki kimse sen yandın, sen görcen, sen de böyle senelerce uykusuz kalcan demeler. Moralimi bozdu direkt.

annelik bu falan degil, o arkadasiniz bariz sacmalamis, 1-2'ye kadar cocugunu tv izlemeye alistirmasaymis. benim 5.5 yasindaki yegenim kresten gelip 8.30'da uyuyor, sabah 7'de kalkiyor krese gidiyor. kendisi cocugunu sacmasapan bir sekilde yetistirmis, hic arkadasi olmayan herseye aglayan bagimli bir cocuk haline getirmis. cocuk nasil alisirsa oyle gider, siz duzenli ve erken uykuya alistirirsiniz olur biter, onun beceriksizligi ve negatifligi sizi korkutmasin, is sizde bitiyor.

Sizin çocuğunuzla iletişiminiz bambaşka olacaktır. Anne-baba karakterleri farklı sonuçta. Çocuğun da kendi karakteriyle doğduğunu düşünürsek korkmanıza gerek yok. Ayrıca birinci örnekteki anne çocuğunu yanlış yetiştiriyor. Benim haddime değil elbette bu yorumu yapmak ama yetişkinlerin bile o saatlerde uykuda olması sağlıklı bulunurken el kadar çocuğun o saatlerde tv izliyor olması yanlış. Bu da ailenin yanlışı. Çocuğun suçu değil sonuçta. Tedirgin olmayın, su akar yolunu bulur. Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi umarım.

Bu burdan anlatılmakla olurmu herkesin hayatı farklı.
Sizinki doğmamış çocuğa don biçmek olmuş
Kusura bakmayın gereksiz bi konu olmuş

Bu sürekli moral bozan arkadaşının başarısızlığıdır çocuğa çok fazla taviz vermeyeceksin çokta sıkmayacaksin herseyin fazlası zarar nasıl yetiştirirsen öyle gider benim kızım 20 aylık uyku düzeni 4 aylıktan beri var ara ara sarkiyor diş çıkarırken huysuz oluyor 7 8 gün sürüyor sonra tekrar düzenine dönüyor ve en geç 21.30 22.00 arası direk yatağa koyuyorum uyuyor kendisi

herkesin evladı kendine özeldir yetiştirme tarzı ve çocuğun karakteride bazı şeyleri yönlendirir ama ben ikinci örneğe daha yakınım sanırım kızım 1 yaşına gırmek üzere gece uykusu suzenlı tabıkı arada kalkar mama ıcın vs ama normal yanı o kadarı en gec 10 da uyuturum ıstesın yada ıstemesın, sabahta 7-8 arası uyanır genelde... bızımkıde baskalarına pek pas vermeyen helekı ev ortamında eve bırı gelırse yada bız bırıne gıdersek benden ayrılmayan baskasında aglayan bır cocuk ama bu o kısılerı gormedıgınden hep bızımle vakıt gecırdıgınden falan değil çocuğun huyu böyle alışınca onlarada gidiyor ama biraz zaman alıyor...
ve bizde hem ayrı hem birlikte tatıle gıttık gecen yaz, annemler bakıyor ama ben karısmıyorum onlara ne yedı yemedı demem sadece ac mı tokmu dıye sorarım eve geldıgımde kı evdeyken ben ılgılenmeye calısıyorum zaten koca gun ayrıyız dolu dolu zaman gecırmek ıstıyorum kızımla...
bir de şu var bagımlı olmak degıl baglı olmak en ıyısıdır anne baba her daım ayrıdır ama onemlı olan cocuga bagımlı yaşamak değil onu hayatınıza katıp onunla hayatınızı guzelleştırmektır...

Anneliği gece saatlerine kadar çocukla TV izlemek saydığı için evet onun için çok zor bir annelik olsa gerek ! Sen takılma boyle şeylere eğitim ile alakalı bu durum tamamen ... Çocuğa ne verirsen onu alır , canı sıkılınca TV karşısına oturtursa olacağı o .. çok biliyor kendileri ! Annelik bu değil varsın uykusuz kalınsn yeter ki mutlu olsun ama TV izlemek istediği için değil tabi .

Çünkü bu çocuk onların üstünde böyle üstünlk sağlıyamıyo oyüzden arkadaşı yok

Benim de küçük bir kızım var. 1 yaşına kadar uykusuz gecelerimiz oldu bizim de. 1 yaşından sonra oturttuk düzeni. 9da yatar sabah 6-7 arası kalkar. Tv de sadece bir çizgi filmi var onu izler. Şimdi 2 yaşını geçti. Dün kreşe başladı, hiç beni aramadı bütün gün. Bunalıma girdim

Yani işte Allah korusun doğmadan çocuğun karakterini, bir sorunu olup olmadığını bilemez ki kimse sen yandın, sen görcen, sen de böyle senelerce uykusuz kalcan demeler. Moralimi bozdu direkt.

Hamileye bunları diyen normal değil ki

Hiç uykusuz kalmadım örneğin en geç 10 da yatardı bebeğim bir ara geç yatmaya başladı ama şimdi okullu oldu son 4 yıldır 9.30 geçmez

Sen Nasıl istersen öyle şekillenir çocuk

Evet bebekken gazlı vs olabilir ama o bir süreçtir geçer onda da bir şey yapılamayacağını kabul edip sakin olunca rahat olur

Tek tavsiyem hariçten gazel okuyanlara kulağını tıka he he de geç doğduktan sonra da ne kadar az kişi karışırsa çocuk o kadar huzurlu olur

Her kafadan bir ses çıkmazsa anne gerilmez Bebek de gerilmez içgüdüleriniz yardım eder

Sağlıkla kucağınıza alın

Seni gördüğüme sevindim. Bir konuda danışacaktım. Benim kızım yemeyen bir çocuk normalde de. Dün kreşe 10da gittik. Sabah çok yememişti. Öğle hiç yemedi. Saat 3te acıkıp 3 dilim kek yedi. Acaba yeme düzenine ne zaman alışır? Bir de kreşte çarşamba 2 saat, dün 10dan 5e kadar kaldı. Sıkıntı yaşamadığı için bıraktım. Bugün de sabah babasıyla yolladım. Hızlı mı gittik sence?

benim oğlum uykudan nefret eden bir bebekti. 24 saatte yaklaşık 6 saat uyurdu. gelgelelim gaz sancıları bitince yavaş yavaş düzeldi. 1 yaşından sonra geceleri uyumaya başladı. 16 aylık falanken gece emmesini kestik uykusu tamamen düzeldi. 20 aylık kreşe başladı o zaman 20.30 gibi yatıp sabah kalkardı. şimdi 40 aylık. geceleri biraz tantanalı uyuyoruz. yani ben zorla yatağa yatırıyorum. ağlıyor kıyamet koparıyor ama 5 dakika sonra uyuyor. genelde 21.30 gibi uyuturum. sabah da biraz mırın kırın eder ama 7 de kalkarız. bence ailenin yetiştirmesiyle ilgili. ben oğluma video açıp versem 20 saat izler. üstelik çok hareketli bir çocuk. ama yapmam. genelde 30 dakika maximum izletiyorum. o da seviyor , sevinsin keyif yapsın diye veririm.
ama çocukla gezme işi zor. şimdi burda yalan söyleyemem. avm de bebek odasına geçip gömleğimi çıkarıp onda sallamışlığım var denizden korktuğu için eşimle sırayla giriyoruz falan. ama dünyadaki en güzel şey evlat. Rabbim bize bağışlasın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…