• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arıyorum ama bulamıyorum.

açıkçası 2-3 hafta iş aramakla sadece internetten bulmak imkansıza yakın, çok zor yani. ben de 2016 haziranda mezun oldum, o zamandan beri kafama göre iş bulamadım. bir dönem iş aramayı bıraktım falan, mesele para kazanmak değildi yani freelance olarak paramı zaten kazandım. ama insan bir süre sonra gerçekten çok sıkılıyor ve maaşa falan da bakmadan bir alanda uzman olabileceği, yeni ortamlar tanıyabileceği bir işte çalışmak istiyor. bunun şans ve nasiple çok alakası var. bir de doğru pozisyonlara doğru zamanda başvuru yapmak önemli, aradıkları niteliklere uygun olmak falan. çok iş seçmeyin ilk etapta, bir süre sonra iş insanın kendisini de bulabiliyor. mesela sadece bir-iki kriteriniz falan olsun. ama o koyduğunuz kriterler çalışacağınız sektör için uyumlu mu o da önemli. yani hafta sonları da çalışan bir sektördeyseniz çoğu firma hafta sonu da çalışır, bayram seyranda da çalışır. sizin kriterleriniz uyumlu olmalı. mesela benim arayışımda hafta sonu kesinlikle tatil olmalı ve yol en fazla 1 saat falan olmalı. bazen trafiktir şudur budur yolda daha çok zaman geçebilir ama genelde ulaşım sorunu olmamalı. ben bu iki kriterde neredeyse 1 sene yanlış sektörde iş aramışım mesela :KK70: şimdi çalışmak istediğim alanda zaten firmaların çoğu dikkat ettiğim bu iki kritere uyuyor. maaşı önemsemiyorum mesela şu an çünkü gerçekçi olmak zorundayım. maaş en fazla 200 TL değişecek benim için. 200 TL fazla almak için cumartesi çalışmak ya da çok uzak bir yere gitmek istemiyorum mesela ben. çok mecbur kalırsam öyle kabul edebilirim o tarz işleri. çok fazla kriteriniz olmasın, inanın ki aradıkları aday gerçekten sizseniz, %80 uyumluysanız sizi arıyorlar. inşallah 2018 özellikle iş arayan herkesin derdine derman olabilecek güzel bir yıl olur hayırlısıyla. aramaya devam :)
İnşallah Benin kriterim YÖK tek istediğim kurumsal ve köklü olması

Yaklaşık 2/3 haftadır internetten deli gibi iş bakıyorum. Çoğu kurumsal mağazaya gittiğimde şu site üstünden başvuru yapın diyor ama geri dönüş yok ortaokul mezunları falan benim istediğim yerlerde çalışıyor ama hiçbir yerde iş bulamadım çok mutsuzum.
Zaten istediğim şey gidipte müdürlük değil ..
Asgari ücretle çalışabileceğim bi giyim mağazası ne bileyim kozmetik mağazası.
Şu anda kesin dönüş yaparlar gözüyle baktığım bi McDonalds var orda da 17 yaşında ki çocuklar bile çalışıyor o yüzden lütfen beni motive eder misiniz ilk iş deneyimlerinizi paylaşır mısnız
Eğitim durumunuz nedir?

Yaklaşık 2/3 haftadır internetten deli gibi iş bakıyorum. Çoğu kurumsal mağazaya gittiğimde şu site üstünden başvuru yapın diyor ama geri dönüş yok ortaokul mezunları falan benim istediğim yerlerde çalışıyor ama hiçbir yerde iş bulamadım çok mutsuzum.
Zaten istediğim şey gidipte müdürlük değil ..
Asgari ücretle çalışabileceğim bi giyim mağazası ne bileyim kozmetik mağazası.
Şu anda kesin dönüş yaparlar gözüyle baktığım bi McDonalds var orda da 17 yaşında ki çocuklar bile çalışıyor o yüzden lütfen beni motive eder misiniz ilk iş deneyimlerinizi paylaşır mısnız

Merdumcum cok seviniyorum hayatindaki gelismelere. Senin icin suan en dogru karar olmus bu is bulma fikri. Insallah yardimci olabilirim.

Ben magazaciyim.

Neden alinmadigini soyleyeyim.

"Benim kriterim yok" dusuncenden oturu.
"Ne is olsa yaparim"cilar, "bir beklentim yok, bir is olsun yeter"ciler bizce hep olumsuzdur.

Cunku benimle calismak veya baska bir yerde calismak bu aday icin ayni sey.

Bu adaylar kesinlikle vasifsiz algilaniyor. Ne olsa razi. Neden? Bilgili veya ilgili oldugu bir alan yok veya kendine guveni yok. Bana bir sey katmaya calismaz, bir beklentisi veya kriteri olmadigi icin burda da onu ceken ve tutan bir sey olmaz. Ilk firsatta gider.

Aylarca egitim veriyorsun. Adam kalkiyor evime yakin madame coco acildi yol parasi vermemek icin oraya giricem diyor cikiyor mesela.

Sen boylesin demiyorum. Ama boyle algilaniyorsun.

Dusun. Kriterlerini olustur.
Ona gore yerlere basvur.
Bir de biz avm de birbirimizin basvuru havuzuna hep bakardik :)
Ayni tarz yerlere basvuru yapanlari degil ama her yere basvuranlari elerdik.
Kiz gelmis kartal yuvasi kitchenette mado vodafone ve bernardoya basvurmus.
Direkt ele...

Back
X