• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arıyorum ama bulamıyorum.

Az önce burda ki alışveriş merkezinde ki heryere cv bıraktım umarım geri dönüş yaparlar

Vallaha ben kendi mezun olduğum alanla ilgili 2 senedir is arıyorum:KK70:
Onun yani sira yaklaşık 1 yildir saglik sektorundeyim. Asistanlik yapiyorum gina geldi artik. Kendi isimi yapmak istiyorum ama yok yok. Ilanlara baktim simdi bomboş ya şoför ariyorlar ya muhasebeci :KK43:

Vallaha ben kendi mezun olduğum alanla ilgili 2 senedir is arıyorum:KK70:
Onun yani sira yaklaşık 1 yildir saglik sektorundeyim. Asistanlik yapiyorum gina geldi artik. Kendi isimi yapmak istiyorum ama yok yok. Ilanlara baktim simdi bomboş ya şoför ariyorlar ya muhasebeci :KK43:
Valla bende neresi olursa giricem işe işe girmeden iş bulunmuyor

Canım kendimden örnek vereyim; üniversite mezunuyum 3 aydır bir otelde kat hizmetleri elemanlığı yapıyorum. Yazlıktan dönünce hemen bir işe gireyim çok istedim. Girdim ''lanet kör şeytan bu otele niye girdim aç mi kaldım açıkta mı!!'' diyorum. Her şeyin hayırlısı. Geç olsun da mutlu olacağın huzurla çalışacağın bir iş olsun. İş diye tepinirsin sonra benim gibi mutsuz huzursuz olursun. İş konusunda yüzüm gülmedi hiç.
Bunlar kendi fikrim tabii. Karşıt fikirde olanlara da saygım var. Çok da düşünme bol dua et.

Arkadaşlar cnn Türk de bir program vardı bu akşam ve orada üniversite mezunu işsizlik 5 milyon küsür diyordu. Açıkçası yalnız ben işsizmişim gibi iki sene bunalım depresyon takıldım boş yanı. Halk eğitim merkezlerinde meslek edindirme kurslarına bakın bence.

5 milyon küsür işsizden biriyiZ hepimiz ve ülkenin durumu ortada. Ben de taşeron firmada çalışmıştım ve çok pişmanım kadro verilecek üç ay içinde. Sebat etmek lazım işin zoru az maaşlısı dememek lazımmış ben hata ettim 2015 de işten çıktım bugüne kadar doğru düZgün iş bulamadım

Yaklaşık 2/3 haftadır internetten deli gibi iş bakıyorum. Çoğu kurumsal mağazaya gittiğimde şu site üstünden başvuru yapın diyor ama geri dönüş yok ortaokul mezunları falan benim istediğim yerlerde çalışıyor ama hiçbir yerde iş bulamadım çok mutsuzum.
Zaten istediğim şey gidipte müdürlük değil ..
Asgari ücretle çalışabileceğim bi giyim mağazası ne bileyim kozmetik mağazası.
Şu anda kesin dönüş yaparlar gözüyle baktığım bi McDonalds var orda da 17 yaşında ki çocuklar bile çalışıyor o yüzden lütfen beni motive eder misiniz ilk iş deneyimlerinizi paylaşır mısnız
Benim mesleğim mağazacılık olmadığı için tam net bilememekle beraber bazen avm lerde kurumsal büyük mağazalarda dahil vitrinlerinde bizimle çalışmak ister misiniz yazisini goruyorum form doldurmak istiyorun derseniz yardimci olurlar aslinda. üniversite yıllarında bi arkadaşım zara da çalışıyordu ve hatirladigin kadariyla magazada form doldurmuştu eğer o zamandan bu zamana şartlar değişmediyse bi sorun derim.

Bende kendi alanimla ilgili is ariyorum 1 bucuk senedir issizim bulamiyorum . Calismayi cok istiyorum evde oturmaktan yalnizliktan biktim artik

Arkadaşlar cnn Türk de bir program vardı bu akşam ve orada üniversite mezunu işsizlik 5 milyon küsür diyordu. Açıkçası yalnız ben işsizmişim gibi iki sene bunalım depresyon takıldım boş yanı. Halk eğitim merkezlerinde meslek edindirme kurslarına bakın bence.

5 milyon küsür işsizden biriyiZ hepimiz ve ülkenin durumu ortada. Ben de taşeron firmada çalışmıştım ve çok pişmanım kadro verilecek üç ay içinde. Sebat etmek lazım işin zoru az maaşlısı dememek lazımmış ben hata ettim 2015 de işten çıktım bugüne kadar doğru düZgün iş bulamadım

Benim mesleğim mağazacılık olmadığı için tam net bilememekle beraber bazen avm lerde kurumsal büyük mağazalarda dahil vitrinlerinde bizimle çalışmak ister misiniz yazisini goruyorum form doldurmak istiyorun derseniz yardimci olurlar aslinda. üniversite yıllarında bi arkadaşım zara da çalışıyordu ve hatirladigin kadariyla magazada form doldurmuştu eğer o zamandan bu zamana şartlar değişmediyse bi sorun derim.

Bende kendi alanimla ilgili is ariyorum 1 bucuk senedir issizim bulamiyorum . Calismayi cok istiyorum evde oturmaktan yalnizliktan biktim artik
Artık üniversite mezunları bile Zara’ya zor giriyor canım

sacma bi sorum olcak head hunter yok mu tr de? devlet degilde özelden oluyor? sen cv ni veriyorsun onlar senin icin ariyor sana uygun olan isi öneriyorlar. eger sirket seni kabul ederse o head huntere senin icin para ödüyor?
Evet bu prensible çalışan insan kaynakları firmaları var arkadaşın önerdiği gibi bu ik firmalarına CV gönder bencede çok mantıklı çağrı merkezi vs. Alanlara yönlendirirler.

Şansınız yok sanırım bende 3 aydır calısıyorum akşam işe başlamaya karar verdim sabah birkaç yere basvurdum interneten öğlene aradılar...evraklarımı tamamladım.1 hafta içinde başladım...şansınız bol olsun

Ben de kolay bulurum iş ama son dönem bulamamıştım dua ettim duaların gücüne inanıyorum şükürler olsun yarın işe başlıcam:)
2 avmde ki tüm mağzalara cv bıraktım cadde üstü yerlerde inşallah dönüş olur

İskur sitesinin arama kısmına şehrini yaz, eğer İstanbul'daysan tonla ilan çıkar. Telefonla ariyorsun-genelde çağırıyorlar.
Hem kariyer sitelerine on bin kişi başvuruyorsa buna sekiz kişi başvuruyor. Şansın daha yüksek. Hem de ilk bir sene sanırım sigortanı onlar yerine devlet ödüyor-istihdam programı dahilinde.
Hiç uzun uzun CV hazırlamana da gerek yok. Ben bu şekilde maaşı iyi-imkanlari iyi bir iş buldum. Tavsiye ederim.

bende işkura başvuruyorum. Arıyorum çağırıyolar gidiyorum. Şimdilik işe alan olmadı ama devam edeceğim mecbur. İyice psikolojim bozuldu.

açıkçası 2-3 hafta iş aramakla sadece internetten bulmak imkansıza yakın, çok zor yani. ben de 2016 haziranda mezun oldum, o zamandan beri kafama göre iş bulamadım. bir dönem iş aramayı bıraktım falan, mesele para kazanmak değildi yani freelance olarak paramı zaten kazandım. ama insan bir süre sonra gerçekten çok sıkılıyor ve maaşa falan da bakmadan bir alanda uzman olabileceği, yeni ortamlar tanıyabileceği bir işte çalışmak istiyor. bunun şans ve nasiple çok alakası var. bir de doğru pozisyonlara doğru zamanda başvuru yapmak önemli, aradıkları niteliklere uygun olmak falan. çok iş seçmeyin ilk etapta, bir süre sonra iş insanın kendisini de bulabiliyor. mesela sadece bir-iki kriteriniz falan olsun. ama o koyduğunuz kriterler çalışacağınız sektör için uyumlu mu o da önemli. yani hafta sonları da çalışan bir sektördeyseniz çoğu firma hafta sonu da çalışır, bayram seyranda da çalışır. sizin kriterleriniz uyumlu olmalı. mesela benim arayışımda hafta sonu kesinlikle tatil olmalı ve yol en fazla 1 saat falan olmalı. bazen trafiktir şudur budur yolda daha çok zaman geçebilir ama genelde ulaşım sorunu olmamalı. ben bu iki kriterde neredeyse 1 sene yanlış sektörde iş aramışım mesela :D şimdi çalışmak istediğim alanda zaten firmaların çoğu dikkat ettiğim bu iki kritere uyuyor. maaşı önemsemiyorum mesela şu an çünkü gerçekçi olmak zorundayım. maaş en fazla 200 TL değişecek benim için. 200 TL fazla almak için cumartesi çalışmak ya da çok uzak bir yere gitmek istemiyorum mesela ben. çok mecbur kalırsam öyle kabul edebilirim o tarz işleri. çok fazla kriteriniz olmasın, inanın ki aradıkları aday gerçekten sizseniz, %80 uyumluysanız sizi arıyorlar. inşallah 2018 özellikle iş arayan herkesin derdine derman olabilecek güzel bir yıl olur hayırlısıyla. aramaya devam :)

Back
X