- 10 Temmuz 2012
- 354
- 249
- 103
- Konu Sahibi meredithgrey
Ama iste farkli yerlerde calisabilecekken olayı donanimli kisiler icin gecerli. Misal ben ocak sonunda mezun olacagim iibf den ingilizcem yok. Bankalarin gişe bölümlerine ya da çağrı merkezlerine başvuracağım mecbur. Tek sansim buralar her yer bana bayilmiyor yani nasil o izlenimi vereyim ki. İş bankasinin sinavi var hatta ona da basvurdum. Ama mülakatta başarılı olamiyorum ben de çok heyecan yapmiyorum ama güzel cevaplar veremiyorum. Mesela finansbankta staj yapmıştım ben sonrasinda 4.sinifin sonunda aradilar tekrar ise alim için. Mesela en son çözüme kavusturdugunuz olay var mi dedi.İş görüşmelerine "benim size ihtiyacım yok, sizin bana ihtiyacınız var" yaklaşımıyla masaya oturmanızı tavsiye ederim.
Benim hiç görüşmeye gidip reddedildiğim iş olmadı.
Firmaya katabileceklerinizi belirtin, farklı yerlerde çalışabilecekken kendileriyle çalışmayı tercih ettiğinizin altını çizin derim.
İş için fazla kalifiye olduğunuzu belirtirlerse "aslında öyle, siz de fark etmişsiniz zaten ama benim için önemli olan ismimin önündeki unvandan ziyade uzun vadede sorunsuz ve verimli çalışacağım bir kurumda bulunmak; şirketinizi inceledim ve benim için uygun olduğunuza karar verdim" gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz.
İş görüşmesine rahat girmek kafadan 1-0 önde başlatıyor insanı.
Umarım gönlünüze göre olur her şey.
Staj yaparken bankada senin çözdüğün bir olay var mi dedi
E zaten sube küçük ilcede bi subeydi yoktu yani ne diyimki??
Birde olumlu ve olumsuz yanlariniz diyolar buna da olumlu hadi neyse uydurursun bişeyler de olumsuza ne diyim şimdi? kararsizimdir ben çok bunu desem şak diye elerler yani.
Bana verebileceginiz tavsiye var mi?