• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arama süreci ve özgüvensizlik

Merhaba herkese, en son konumu oldukça kötü bir ruh halinde açmıştım. Neden o kadar karamsar ve mutsuz oldum bilmiyorum ama şu an çok daha iyiyim. Yalnız bu kez kafamı çok karıştıran başka bir konu var. Kısaca özetlemem gerekirse iki tane iki senelik üniversite mezunuyum on küsür senelik iş hayatım var. Yönetici asistanı olarak başladım ve sonra terfi ederek Müşteri Temsilcisi oldum altı sene epey yoğun çalıştım yükseldim. Şu an işsizim yaşım 36 ve iş ararken kurumsal, emekli olana dek çalışacağım bir firma istiyorum. Açıkçası şu an pozisyon önemli değil sekreterlik, resepsiyon, departman asistanlığı ne varsa başvuruyorum. Tabi başka pozisyonlara da başvuruyorum ama dediğim gibi şu an iş ayırt etmiyorum.

Ama başvuru yaptığım firmalarla aramda şöyle diyaloglar geçiyor.

- Vive Hanım x firmasından arıyorum bize resepsiyonist başvurunuz vardı ama siz farklı pozisyonlarda çalışmışssınız bu iş size hafif gelmesin ?

- Hayır bir sorun olmaz açıkçası şu an ben de iş arıyorum ve pozisyondan çok , kalıcı olarak çalışacağım bir firma arayışındayım.

Annem bu diyaloğu duyunca " biraz özgüvenli davran, ihtiyacım var deme cool ol" dedi.

Ben de bunun üstüne düşünmeye başladım. Gerçekten özgüvensiz davranıyorum, görüşmeye giderken çok stres oluyorum mesela. Çünkü çalışmaya çok ihtiyacım var ve o iş benim için çok önemli oluyor. Ve açıkçası özgüvenimin olmadığını fark ediyorum yavaş yavaş. Beni kim ne yapsın modundayım farkındayım.

Eşimin şirketinde asistan 43 yaşında işe alındı, kadına plaket falan verdiler geçen başarısından ötürü. Ama ben ay yaşım mı bahane, ay kilom mu bahane diyip duruyorum. Geçtiğimiz günlerde oldukça büyük bir firmaya yine ofis asistanı olarak başvurdum, kariyer.net' de özgeçmişime baktılar ama aramadılar. Bu da olumsuz bir etki oldu düşüncelerime.

Ne yapsam bu düşüncelerden kurtulsam ? Kendimi sevsem, artılarımın farkına varsam ?

Vivi öncelikle gönlüne göre bir iş bulmanı diliyorum en yakın zamanda.

Bence de konuşmalarınla aslında pek çok iş teklifi aldığını ama sana başka şartlar açısından bunun daha olumlu göründüğünü söyleyebilirsin.

Mesela o arayana şöyle cevap verebilirdin.

''Evet pozisyon önemli tabi ama başka şartları da önemli aradığım işin, bu nedenle eğer maaş ve ulaşım gibi şartları uygunsa tercihim olabilir diye başvuru yaptım.

Sizin için de uygunsa görüşmeye gelebilirim.''

Kendinden emin ol . Özel sektörde ne yazık ki tabiri caiz ise kendini pazarlaman gerekiyor bu yüzden bence kendinden üst düzey birimlere kadrolara başvur ki kendi kadron gelsin ;) ve o arada işte telefonda veya görüşmede kendinden çok emin bir iş kadını kişiliğine bürün ve işin alınmanı sağla

Vivi öncelikle gönlüne göre bir iş bulmanı diliyorum en yakın zamanda.

Bence de konuşmalarınla aslında pek çok iş teklifi aldığını ama sana başka şartlar açısından bunun daha olumlu göründüğünü söyleyebilirsin.

Mesela o arayana şöyle cevap verebilirdin.

''Evet pozisyon önemli tabi ama başka şartları da önemli aradığım işin, bu nedenle eğer maaş ve ulaşım gibi şartları uygunsa tercihim olabilir diye başvuru yaptım.

Sizin için de uygunsa görüşmeye gelebilirim.''

Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim. Senin ve diğer arkadaşların söyledikleri çok mantıklı geldi inşallah bir yer çağırsın da söyleyeyim. Yoksa moralim çok bozuk vallaha.

Son iki gündür başıma şahane şeyler geldi sizlerle de paylaşmak istiyorum kızlar.

Şu ana kadar kariyer ile başlayan iş arama sitesinden iş başvurusu yapıyordum hafta sonu başka bir platformda da özgeçmiş oluşturdum. Ne olmuş nasıl olmuşssa doğum tarihim 1998 olarak çıkmış yani 18 yaşındayım. Salı günü Departman asistanı olarak görüşmeye çağırıldım ve gittim. Kadın bana "sizi 18 yaşındasını sandık bizim genç bir iş ortamımız var siz ayak uydurabilir misiniz? " dedi. Hadi ben dikkatsiz davranmış detaylı kontrol etmemişim ama sen de hiç mi özgeçmişi okumadım kadın ???!! Öküz gibi 10 küsür sene tecrübe yazıyor yuh ! 6 yaşımda mı başladım iş hayatına ? Neyse...

Çay kahve ikramı da olacakmış. Ücret : asgari yol yok. (160 tutuyor aylık )

Nazik bir şekilde " özgeçmişim ve tecrübelerim asgari ücrete uygun değil takdir edersiniz ki" dedim. "Evet öyle bir şey var tecrübelisiniz" dedi yarım ağızla. O zaman vaktinizi almıyım diyip kalktım. Ve bir çok firmanın asgari ücret verdiğini ilana peşinen yazdığını da söyledim "keşke siz de yazsaydınız" dedim. Onu da yarım ağızla geçiştirdi. Sonuç : hüsran.

Dün de çok istediğim bir pozisyon için gittim ama hali hazırda tüm görüşme, test vs. leri yapıp olumlu olan adayları olduğunu benim özgeçmişimi beğendikleri için bir tanışmak istediklerini söylediler. Tanıştım ve döndüm. O fasıl da öyle kapandı bitti.

İnanılmaz moralsizim. Özellikle ilk görüşme özgüvenimi çok zedeledi. Sanırım iş bulamayacağım. Ama bu şekilde yaşamak beni çok mutsuz ediyor. Ne olacak hiç bilmiyorum.

Son iki gündür başıma şahane şeyler geldi sizlerle de paylaşmak istiyorum kızlar.

Şu ana kadar kariyer ile başlayan iş arama sitesinden iş başvurusu yapıyordum hafta sonu başka bir platformda da özgeçmiş oluşturdum. Ne olmuş nasıl olmuşssa doğum tarihim 1998 olarak çıkmış yani 18 yaşındayım. Salı günü Departman asistanı olarak görüşmeye çağırıldım ve gittim. Kadın bana "sizi 18 yaşındasını sandık bizim genç bir iş ortamımız var siz ayak uydurabilir misiniz? " dedi. Hadi ben dikkatsiz davranmış detaylı kontrol etmemişim ama sen de hiç mi özgeçmişi okumadım kadın ???!! Öküz gibi 10 küsür sene tecrübe yazıyor yuh ! 6 yaşımda mı başladım iş hayatına ? Neyse...

Çay kahve ikramı da olacakmış. Ücret : asgari yol yok. (160 tutuyor aylık )

Nazik bir şekilde " özgeçmişim ve tecrübelerim asgari ücrete uygun değil takdir edersiniz ki" dedim. "Evet öyle bir şey var tecrübelisiniz" dedi yarım ağızla. O zaman vaktinizi almıyım diyip kalktım. Ve bir çok firmanın asgari ücret verdiğini ilana peşinen yazdığını da söyledim "keşke siz de yazsaydınız" dedim. Onu da yarım ağızla geçiştirdi. Sonuç : hüsran.

Dün de çok istediğim bir pozisyon için gittim ama hali hazırda tüm görüşme, test vs. leri yapıp olumlu olan adayları olduğunu benim özgeçmişimi beğendikleri için bir tanışmak istediklerini söylediler. Tanıştım ve döndüm. O fasıl da öyle kapandı bitti.

İnanılmaz moralsizim. Özellikle ilk görüşme özgüvenimi çok zedeledi. Sanırım iş bulamayacağım. Ama bu şekilde yaşamak beni çok mutsuz ediyor. Ne olacak hiç bilmiyorum.

Yaa bir an mutlu son ile bitecek sandım.Allah gönlünuze gore verir inşallah. 18 yaşında sanmalari da ayri trajikomik. 10 sene tecrübeye ragmenn.
Bir de hangi platformda cv oluşturdugunuzu sorabilir miyim sakıncası yoksa. Ben de is arama sürecinde cogu kariyer is bulma sitesine kayit oldum. Ama pek dönüş olmuyo hizli donus yapan bir yer var mi tecrübenize dayanarak sorsam :(

Yaa bir an mutlu son ile bitecek sandım.Allah gönlünuze gore verir inşallah. 18 yaşında sanmalari da ayri trajikomik. 10 sene tecrübeye ragmenn.
Bir de hangi platformda cv oluşturdugunuzu sorabilir miyim sakıncası yoksa. Ben de is arama sürecinde cogu kariyer is bulma sitesine kayit oldum. Ama pek dönüş olmuyo hizli donus yapan bir yer var mi tecrübenize dayanarak sorsam :KK43:

Yazayım heralde reklama girmez. Secretcv. , kariyernet ve yenibiriş. Bir de eleman online varmış ama oraya bakmadım.

Elemanonline ve eleman net biraz daha çabuk donus yapıyor kariyer yenibiris işler biraz detamam önem veriyör ve ilana başvuru sayıları fazla.

Kasım başında bir görüşmem olmuştu. Yaptığım en tatmin edici görüşmeydi diyebilirim rahatlıkla. Çok güzel geçti ve şansı en yüksek adaylar arasında olduğum şansımın yüksek olduğu söylendi 15 güne kadar dönüş yapacaklardı. Dört kişi arasından seçilmedim bugün red cevabı aldım. Hiç yapmadığım şeydir ama görüştüğüm ik yetkilisini aradım ve görüşmemizin çok olumlu geçtiğini ve neden red maili aldığımı sordum. Dört aday içinden beni eleyen patronlarıymış. Ya maaş yüzündendir ya da sizden daha kalifiye biri alınmıştır dedi. Alınmıştır doğrudur dedim kalifiye o kadar çok kişiyiz ki iş arayan.

Umutlarım söndü geleceğe dair hayallerim bitti. Hep severek çalıştım ben problemler bile yaşasam işe hep severek gittim işimi de iyi yaptım . Şimdi ev kadınlığına mahkum ediliyorum çünkü milyonlarca işsiz var. Ne diyeceğimi bilmiyorum çok mutsuz ve umutsuzum. Çok üzgünüm.

şöyle dizilerdeki gibi lebiderya ofislerimiz olsa
hergün işe stiletto ve kalem eteklerle gidebilsek
heryerde güzel kadınlar, yakısıklı erkekler olsa.
toplantılarda soğuk sandviç ve kanepe yesek , şişe suyundan su içsek
işyerlerımız 99 katlı plazmalardan oluşsa .
kapıda valemiz olsa , hsonları şortla işe gidebilsek mesela.:KK45::KK45::KK45:
benim de hayalim bu

inş kısa zamanda gönlünüze göre bir iş kapısı açılır.

şöyle dizilerdeki gibi lebiderya ofislerimiz olsa
hergün işe stiletto ve kalem eteklerle gidebilsek
heryerde güzel kadınlar, yakısıklı erkekler olsa.
toplantılarda soğuk sandviç ve kanepe yesek , şişe suyundan su içsek
işyerlerımız 99 katlı plazmalardan oluşsa .
kapıda valemiz olsa , hsonları şortla işe gidebilsek mesela.:KK45::KK45::KK45:
benim de hayalim bu

inş kısa zamanda gönlünüze göre bir iş kapısı açılır.

Oy dağlar ben çalıştım plazada ona benzer bir işte :( 21. kattaydı ofisimiz toplantılarda filtre kahve ve mini kurabiyeler yerdik, öğlenleri bir saat aramız olurdu salatamızı yer üstüne kahvemizi içerdik, 17:30 mesai bitimiydi düşün benim memurdan halliceydim. Sonra rahat battı kendi işimizi kurucaz dedik kuramadık. Yani kurduk da tutunamadık.

Oy dağlar ben çalıştım plazada ona benzer bir işte :KK43: 21. kattaydı ofisimiz toplantılarda filtre kahve ve mini kurabiyeler yerdik, öğlenleri bir saat aramız olurdu salatamızı yer üstüne kahvemizi içerdik, 17:30 mesai bitimiydi düşün benim memurdan halliceydim. Sonra rahat battı kendi işimizi kurucaz dedik kuramadık. Yani kurduk da tutunamadık.
benim de esşi şirketim holding bünyesınde uluslararası bir şirketti
9 yıl çalıştım orda kalite uzmanı idim.
plazmada değildik ama şimdi düşündüğümde cok ıyı sartlarda calısıyormusum

şuanda kendi işimiz mi aile işi mi ne oldugu belli olmayan bir sekılde kardesımle calısıyorum.
herseye biz kosuyoruz
ne gecemız var ne gunduzumuz kafa rahatlıgı anlamında
6 yıldır burdayım ama bu iş yüzünden canım dediğim kardesımle aram acıldı
ben de iş arasam dıyorum ama o ozguven artık bende de yok.

eskiden süslü püslü giderdim işe, şimdi hafta içi mahallenın teyzesı edasında işe gelıyorum

ben de cok sıkıldım :(

Kasım başında bir görüşmem olmuştu. Yaptığım en tatmin edici görüşmeydi diyebilirim rahatlıkla. Çok güzel geçti ve şansı en yüksek adaylar arasında olduğum şansımın yüksek olduğu söylendi 15 güne kadar dönüş yapacaklardı. Dört kişi arasından seçilmedim bugün red cevabı aldım. Hiç yapmadığım şeydir ama görüştüğüm ik yetkilisini aradım ve görüşmemizin çok olumlu geçtiğini ve neden red maili aldığımı sordum. Dört aday içinden beni eleyen patronlarıymış. Ya maaş yüzündendir ya da sizden daha kalifiye biri alınmıştır dedi. Alınmıştır doğrudur dedim kalifiye o kadar çok kişiyiz ki iş arayan.

Umutlarım söndü geleceğe dair hayallerim bitti. Hep severek çalıştım ben problemler bile yaşasam işe hep severek gittim işimi de iyi yaptım . Şimdi ev kadınlığına mahkum ediliyorum çünkü milyonlarca işsiz var. Ne diyeceğimi bilmiyorum çok mutsuz ve umutsuzum. Çok üzgünüm.

Güzel bir haber okumak dileğiyle girdim konuya vivi.
Üzüldüm okuyunca :(

Yine de umutsuz olma lütfen.
Bunu karamsarın önde gideni olarak ben yazıyorum.
Sağlık var çok şükür umut var :)

Şer görünende hayır gizlidir bilemeyiz.
Belki bu işin olmama sebebi o ortamda çok mutsuz olacağın içindi.
Ya da kısa zamanda daha güzel bir fırsat çıkacak karşına bunun içindi.

Olamaz mı?
Olabilir, olabilir..
Hadi bir kahve yap da içelim karşılıklı :)

Güzel bir haber okumak dileğiyle girdim konuya vivi.
Üzüldüm okuyunca :KK43:

Yine de umutsuz olma lütfen.
Bunu karamsarın önde gideni olarak ben yazıyorum.
Sağlık var çok şükür umut var :)

Şer görünende hayır gizlidir bilemeyiz.
Belki bu işin olmama sebebi o ortamda çok mutsuz olacağın içindi.
Ya da kısa zamanda daha güzel bir fırsat çıkacak karşına bunun içindi.

Olamaz mı?
Olabilir, olabilir..
Hadi bir kahve yap da içelim karşılıklı :)

Canımm :KK200:
Bundan önceki işime girmeden önce bir sene iş aradım ve çok kötü bir süreç geçirmiştim ama sonrası çok hayırlı oldu. En güzeli tevekkül etmek ama tevekkül kotam mı doldu, ilerleyen yaşla beraber umutsuzluk mu sardı bilmiyorum korkuyorum.

Evde durmak için yaşım çok genç, bir sürü hayalim var eşimle ikimiz için ve inanılmaz üzüntülüyüm anlatamam. Herkes için hayırlısı olsun bugünlerde hepimiz aşağı yukarı aynı duygular içindeyiz.

benim de esşi şirketim holding bünyesınde uluslararası bir şirketti
9 yıl çalıştım orda kalite uzmanı idim.
plazmada değildik ama şimdi düşündüğümde cok ıyı sartlarda calısıyormusum

şuanda kendi işimiz mi aile işi mi ne oldugu belli olmayan bir sekılde kardesımle calısıyorum.
herseye biz kosuyoruz
ne gecemız var ne gunduzumuz kafa rahatlıgı anlamında
6 yıldır burdayım ama bu iş yüzünden canım dediğim kardesımle aram acıldı
ben de iş arasam dıyorum ama o ozguven artık bende de yok.

eskiden süslü püslü giderdim işe, şimdi hafta içi mahallenın teyzesı edasında işe gelıyorum

ben de cok sıkıldım :KK43:

Altı ay tecrübe ettim kendi işinin olması sağlam sinir sistemi gerektiriyor :( Ama bak yine de şükür ki iş var yürüyen bir düzen var ya olmasa ? Ben iflası da yaşadığımdan biliyorum. Keşke hepimiz istedğimiz şartlarda çalışabilsek ama ülke öyle bir hak aldı ki ne kadar zor d olsa şükretmek gerek diyoruz.

Canımm :KK200:
Bundan önceki işime girmeden önce bir sene iş aradım ve çok kötü bir süreç geçirmiştim ama sonrası çok hayırlı oldu. En güzeli tevekkül etmek ama tevekkül kotam mı doldu, ilerleyen yaşla beraber umutsuzluk mu sardı bilmiyorum korkuyorum.

Evde durmak için yaşım çok genç, bir sürü hayalim var eşimle ikimiz için ve inanılmaz üzüntülüyüm anlatamam. Herkes için hayırlısı olsun bugünlerde hepimiz aşağı yukarı aynı duygular içindeyiz.

Aynen öyle..
Bir iyi üç kötü yaşama tutunmaya çalışıyoruz.

Bak bugün ben bir parça daha iyiydim ama senin yazdıklarına hüzünlendim mesela.
Özünde bir kenara itelediğim mutsuzluk söz konusu sonuçta.

Yine de güzel düşünen güzel şeyler yaşıyor.

Güzel düşünmekten vazgeçmeyelim:KK200:

Altı ay tecrübe ettim kendi işinin olması sağlam sinir sistemi gerektiriyor :KK43: Ama bak yine de şükür ki iş var yürüyen bir düzen var ya olmasa ? Ben iflası da yaşadığımdan biliyorum. Keşke hepimiz istedğimiz şartlarda çalışabilsek ama ülke öyle bir hak aldı ki ne kadar zor d olsa şükretmek gerek diyoruz.
evet ben de çok yıprandım işte
ülke olarak zordayız gercekten
eskıden ben hiç bilmezdim yarın için endişe duyacağımı
şuanda herkes bu kafada yasıyor

bol şans yeniden.

Aynen öyle..
Bir iyi üç kötü yaşama tutunmaya çalışıyoruz.

Bak bugün ben bir parça daha iyiydim ama senin yazdıklarına hüzünlendim mesela.
Özünde bir kenara itelediğim mutsuzluk söz konusu sonuçta.

Yine de güzel düşünen güzel şeyler yaşıyor.

Güzel düşünmekten vazgeçmeyelim:KK200:

Kesinlikle vazgeçme nomu. İnan çok iyi tecrübeledim negatiflik negatifliği çekiyor. Haftasonu çok sinirliydim bir sürü sakarlık yaptım ve kendi hatam yüzünden az kalsın kedilerimden birini kaybediyordum kıl payı Allah korudu. Kesin sirke küpüne zarar derler o hesap cidden.

evet ben de çok yıprandım işte
ülke olarak zordayız gercekten
eskıden ben hiç bilmezdim yarın için endişe duyacağımı
şuanda herkes bu kafada yasıyor

bol şans yeniden.

Çok teşekkür ederim. Hepimize inşallah.

Yine karalar bağlanmış fonda ağır arabesk :KK67:

Bugün böyle :110:

Ben de bugun görüşmeye gittim.Tekstil firmasıdı.Tek bayan benim temizlikci yok.Sabah sekız akşam altibucuk bazen musteriler gelir yedI yedi bucağa kadar kalabiliyoruz . Cumartesi bire kadar bazen ikiye kadar müşteriler gelirse kalıyoruz. Çay kahve ikramı yapılacak müşteri ürünleri incelerken reyonu bozarsa onu duzelteceksiniz.Tek kız benim herseyi bana yaptiracaklar içime sinmedi eski yerimde öyleydi yarın başka bir yere gidicem görüşmeye hacı sekiz akşam besbucuk h.sonu yok.Yol parasini da veriyorlar bakalım ne olacak.

Back