- 3 Eylül 2012
- 21.840
- 57.445
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
Merhaba herkese, en son konumu oldukça kötü bir ruh halinde açmıştım. Neden o kadar karamsar ve mutsuz oldum bilmiyorum ama şu an çok daha iyiyim. Yalnız bu kez kafamı çok karıştıran başka bir konu var. Kısaca özetlemem gerekirse iki tane iki senelik üniversite mezunuyum on küsür senelik iş hayatım var. Yönetici asistanı olarak başladım ve sonra terfi ederek Müşteri Temsilcisi oldum altı sene epey yoğun çalıştım yükseldim. Şu an işsizim yaşım 36 ve iş ararken kurumsal, emekli olana dek çalışacağım bir firma istiyorum. Açıkçası şu an pozisyon önemli değil sekreterlik, resepsiyon, departman asistanlığı ne varsa başvuruyorum. Tabi başka pozisyonlara da başvuruyorum ama dediğim gibi şu an iş ayırt etmiyorum.
Ama başvuru yaptığım firmalarla aramda şöyle diyaloglar geçiyor.
- Vive Hanım x firmasından arıyorum bize resepsiyonist başvurunuz vardı ama siz farklı pozisyonlarda çalışmışssınız bu iş size hafif gelmesin ?
- Hayır bir sorun olmaz açıkçası şu an ben de iş arıyorum ve pozisyondan çok , kalıcı olarak çalışacağım bir firma arayışındayım.
Annem bu diyaloğu duyunca " biraz özgüvenli davran, ihtiyacım var deme cool ol" dedi.
Ben de bunun üstüne düşünmeye başladım. Gerçekten özgüvensiz davranıyorum, görüşmeye giderken çok stres oluyorum mesela. Çünkü çalışmaya çok ihtiyacım var ve o iş benim için çok önemli oluyor. Ve açıkçası özgüvenimin olmadığını fark ediyorum yavaş yavaş. Beni kim ne yapsın modundayım farkındayım.
Eşimin şirketinde asistan 43 yaşında işe alındı, kadına plaket falan verdiler geçen başarısından ötürü. Ama ben ay yaşım mı bahane, ay kilom mu bahane diyip duruyorum. Geçtiğimiz günlerde oldukça büyük bir firmaya yine ofis asistanı olarak başvurdum, kariyer.net' de özgeçmişime baktılar ama aramadılar. Bu da olumsuz bir etki oldu düşüncelerime.
Ne yapsam bu düşüncelerden kurtulsam ? Kendimi sevsem, artılarımın farkına varsam ?
Vivi öncelikle gönlüne göre bir iş bulmanı diliyorum en yakın zamanda.
Bence de konuşmalarınla aslında pek çok iş teklifi aldığını ama sana başka şartlar açısından bunun daha olumlu göründüğünü söyleyebilirsin.
Mesela o arayana şöyle cevap verebilirdin.
''Evet pozisyon önemli tabi ama başka şartları da önemli aradığım işin, bu nedenle eğer maaş ve ulaşım gibi şartları uygunsa tercihim olabilir diye başvuru yaptım.
Sizin için de uygunsa görüşmeye gelebilirim.''