Tatlı Tarifi Irmikli Tatlı (Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
çok hafif bir şuruplu tatlı

2,5 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şeker kaynatılmadan sadece karıştırılır.derince bir kapta bekletilir.

1 yumurta
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
1su bardağı un
1 kabartma tozu
şurubu için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

irmik,un,yumurta,sıvı yağ,yoğurt kabartma tozundan yumuşak bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakıka pembeleşene kadar pişirilir.daha sonra fırından cıkartıp sıcakken daha once hazırladıgımız soguk su şeker karışımının içine atılır ve 10 dakıka şurubu çekmesi beklenir.daha sonra tepsiye alınır.soguduktan sonra servıs edılır.afıyet olsun canlarrr

serbet ve irmikli tatlilari acikcasi pek sevmem ama ne yalan söyliim ilgimi cekti dogrusu harika görünüyocokacimcoook
ellerine emegine saglik canim mutlaka denicem

serbet ve irmikli tatlilari acikcasi pek sevmem ama ne yalan söyliim ilgimi cekti dogrusu harika görünüyocokacimcoook
ellerine emegine saglik canim mutlaka denicem

cnm bnm bunun serbetı kaynatılmadıgı ıcın o ağır şuruplar gıbı olmuyor cok hafıf.denemenı tavsıye ederım tatlm.kaydirigubbakcemile5

ooo tatlimizda yapilmis
ellerne saglik anam guzel gorunuyo
simdi catali degdigin zaman nasilda dagiliyodur bu dimi

animmmmmmmm ne güzel o öyle
gel gel bakim sen şöyle hiç acıtmıycam canını gel bakimcokacimcoook

ooo tatlimizda yapilmis
ellerne saglik anam guzel gorunuyo
simdi catali degdigin zaman nasilda dagiliyodur bu dimi

aynen oyle sempatıqm bu sebeple ben yanı sırf tatlı ıncınmesın dıye:1closedeyes:huuup elıme aldıım gıbı mıdeye yolluorm onu..teşekkur ederm guzel yorumun ıcındeopuyorumnanaktan

eklediğin tüm tarifler biribirinden harika bitanem...:asigim: çok beceriklisin maşallah... cumartesi günü kalabalık misafirlerim var...iftarda yemekten sonra bu tatlını yapmayı düşünüyorum..çok lezzetli olacağından eminim....eline koluna sağlık hayatım....

Evde tatlım var,ama o bitince bunu deneyeceği,çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık!

cnm benim cok teşekkür ediyorum.o güzellik senin bakışından kaynaklanıyor.allah razı olsun..bu çok hafif oluyor.tavsiye ederm yapmanı..resmini de beklerm cnm bnm..opuyorumnanaktan

elbette canım...misafirlere ikram etmeden önce unutmazsam (inşallah) mutlaka resmini çekip bırakacağım canım arkadaşım...opuyorumnanaktan

tatlıyı bugün yaptım daha tadına bakamadım ama çocuklar çok sevdi de çok yumuşak olmuş öylemi oluyor güzel olursa salı misafirim var onlarada yapacağım
ha un 1 su bardağından çok gitti 1 subardağı çok az geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…