Tatlı Tarifi İrmikli Çizik Tatlı-Ülker Teremyağ Sponsorluğunda

Minnosprenses

Nirvana
Pro Üye
18 Kasım 2020
20.477
49.344
Merhaba kızlar Hayırlı Ramazanlar hepimize

Tatlımın tarifine geçiyorum hemen
Malzemeler ;
-1 su bardağı irmik
-3,5 su bardağı un
-1 su bardağı sıvı yağ
-125 gr tereyağı yada margarin
-1 pk vanilin
-1 yumurta
-yrm pk kabartma tozu
- 1 çy bardağı yoğurt

Un hariç Tüm malzemeleri karıştırıyoruz unu az az ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde edeceğiz

Ardından hamurun 3/1 ni alıp 2 kaşık kakao ve yarıium su bardağı çeyizle karıştırıyoruz
Hazır olan sade hamuru uzunlamasına sçıyorız içine silindir haline getirdiğimiz kakaolu harcımızı ekleyip sirindir haline getiriyoruz üzüne çizikler yapıp irmiğe buluyoruz

180° fırında pişiriyoruz
Şerbeti için;
-3su bardağı su, 3 su bardağı şeker

Sunum zamanıııı

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaaaa bimde aynı şekilde kurabiye vaarrrr hem irmik hem kakao benim için bomba etkisi çok severim o kurabiyeler kadar güzeldir tadi mutlaka eline sağlık minnoşum piyemsesim afiyet olsun başarılar
Aa hiç görmedim bime gidince Bi bakayım bende katkat varya ona da benziyor çok severim bende onu

Eline sağlik minnoşum çok leziz görünüyor

Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş. Yarışmada başarılar diliyorum

Yaaaa bimde aynı şekilde kurabiye vaarrrr hem irmik hem kakao benim için bomba etkisi çok severim o kurabiyeler kadar güzeldir tadi mutlaka eline sağlık minnoşum piyemsesim afiyet olsun başarılar
Sosyalim misafielerim çok beğendi çocuklar ikişer porsiyon yediler kıyır kıyır ama çok lezzetli olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…