İpek kızımın dünyaya gelişi(hem normal hem sezeryan :()

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.255
598
Hamile kalmadan önce okumaya başlamıştım doğum hikayelerini.Hepsini okurken gözlerimden yaşlar boşanırdı şaşırdım kendime.Hamile kalınca daha bi dikkatli okumaya başladım tiyolar almak için.Kendi hikayemi yazacağım günü de iple çekiyordum.Ve o gün geldi Rabbime şükürler olsun.

23 Ekim Pazar saat 05,26
Saati bu kadar iyi hatırlıyorum çünkü artık doğumu beklediğim için her sancıda gözüm odadaki saate takılıyordu.40 Haftam dolmuştu kızım bir türlü gelmiyordu.Artık stres yapmaya başlamıştım sezeryan olmak istemiyordum.Doktorumla konuşmuştuk eğer 27 ekime kadar gelmezse suni sancıyla doğum başlatılacaktı.Ama 23 ekim sabahı kızım gelmeye karar verdi.İlk sancıları anlamaya çalıştım ne olduğunu çünkü her sancımı doğum sancısı sanıp hüsrana uğruyordum.Saat tutmaya başladım ve anladım ne olduğunu.Düzenliydiler.Çok hafif geldikleri için eşime bi şey söylemedim.Yalnız kafma takılan her zaman çok hareketli olan bebeğimin hiç oynanamasıydı.Bekledim saat 12ye kadar.Ama yok bebeğim bi iki cılız hareketten başka kendini göstermedi.Ağlayarak eşimi aradım ve bir telaş hastaneye gittik.Nst de sancı var fakat düşük akşama gel dediler.Ben bebeğim oynamıyor hiç dedim nöbetçi doktor(Hala sinirleniyorum nasıl anlamaz) gel bi muayene edelim dedi.Sonra da her şey normal sancıların artarsa gel gidebilirsiniz dedii.Eve geldim aynı sancılar devam.Akşam annem geldi kayınvaalidem görümcem eşim otururken birden altıma kaçırdım sandım.Hemen bakınca suyumun geldiğini anladım.Ama rengi bir garipti.İlk hamileliğim olduğu için anlamadım normali bu diye düşündüm.Hemen hastaneye gittik..Ebe açıklığıma bakmak istedi ve suyunuz kahverengi bebeiğiniz kakasını yapmış dedi.O an ki hislerimi anlatamam.Çaresizlik içinde peki ne olacak şimdi hemen sezeryana alın beni demeye başladım.Ebe sakinleştirdi beni nstye bağladı.Saat 8 gibi nstye bağlandım ve tarifsiz sancılarımın başladığını anladım.Sancılarım %100leri buluyordu.Sancılar dayanılmaz oldukça ben yalvarmaya başladım sezeryan diye.Eşimle konuştum sezeryan istemiyordu sen yaparsın diyordu.Doktorumu aramasını söyledim ebeye.Bir türlü aramıyordu.Ben sancıdan kıvranıyordum.4 dk da bi gelen sancılardan artık yorgun düşmüştüm ebeyi bi telaş aldı.Doktorun gelmek üzere sezeryana alınabilirsin takılarını çıkar dedi.Tam 5 saat sancıdan kıvrandıktan sonra doktorum geldi açıklığıma baktı hala 2cmdi.Ebeye kızdı ve hemen sezeryana alındım.24 Ekim Saat 01,08 de dünyalar güzeli kızım İpek'im 53 cm 3600 gr olarak dünyaya gözlerini açtı.Mükemmel bir duygu inanın tarifi imkansız.Allahım bütün isteyenlere bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallahhhhhhh

Normal doğum gerçekten zor çektiğim sancılara bakarak söyleyebilirim.Ama sezeryanı da yaşayan biri olarak kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum eğer benim gibi bir engeliniz olmazsa.Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun.Herkesin bebeğine uzun ömürler versin içinde de benim.Olmayanlara da nasip etsin.Aminnnnnnnnnnnnnn

güzeller güzeli gelinim,bitanem...hoşgeldin aramıza...adınla yaşa,anne babanla huzur dolu bir ömrün olsun meleğim..

seni çok seven kaynanan

Hayırlı evlat olur inşallah kızın
sana da geçmiş olsun

benim kızdığım şey, ben herkese normal doğumu tavsiye ediyorum demen
sen eğer önceden doktorunla sezeryan doğumda karar kılsaydın, bu kadar acı çekmiycektin
Allah korusun illaki de normal doğum diye ısrar etseydin bebeğinin sağlığıyla oynıycaktın
o yüzden herşeyin en hayırlısı, en sağlıklısı, anneyi de bebeği de tehlikeye sokmaya gerek yok

Öncelikle geçmiş olsun.....Bahtı güzel olsun ipek kızının...Allah sağlıklı bi şekilde büyütmenizi nasip etsin....

Teşekkür ederim ama ben normal doğum diye ısrar etmedim.Doktorumun yönlendirmesi bu şekildeydi.Günüm geçtiği için iki günde bir kontrole gidiyordum zzaten çok da gitmeme gerek kalmadan sancım geldi.Ayrıca ben kaka olayını öğrenince de hemen sezeryan istedim ebenin işgüzarlığı oldu.Son olarak herkese normal doğumu tavsiye ederim eğer bir engeliniz yoksa dedim.Bence iyi okumamışsın yazdıklarımı

insanın okurken bile tüyleri diken diken oluyor, ben de inşallah yakın zamanda bu bahsettiğiniz öyküyü birebir fotoğraflayacağım... okumak iyi geldi :) allah sağlık versin, mutlu mesut büyümeyi nasip etsin bebeğiniziii, allah nazardan korusun.... AMİN :)

Ayy doğum hikayesinin güzelliğine,anlatımın naifliğine:)
canım benim,annesinin kopyası güzel kızın,pamuk meleğimiz hoşgeldi dünyamıza.
Bütün zorluklara değiyorlar dimi.Broşnurum ayağını sürüdü gelirken,hadi bakalım darası bizlere.

kırkımız karışıcak yafrimo Allahın izniyleee

Ah ipekimin teyzesi Canım benim sağolllll.Değmez mi?İnşallah hemen darısı size.Deeceme ve sana

Teşekkür ederim.Aminnnnnnnnnn

Son düzenleme:
ayyyyyyy canım benim daha yeni gördüm hayırlı olsun allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin ipeğimize inşallah allahım darısı başımıza en kısa zamanda

allah analı babalı sağlıklı huzurrrlru birrrrrr ömurrrr nasip etrsin hayırlı olsun..
Amin inşalllahhhhhhhh teşekkür ederim
ayyyyyyy canım benim daha yeni gördüm hayırlı olsun allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin ipeğimize inşallah allahım darısı başımıza en kısa zamanda

Canım çok sağol inşallah.Dualarım hep sizinle.Rabbim en kısa zaman da size de nasip etsin inşalllahhhhhhhhhhhhhhhh

Allah analı babalı büyütsün Hayırlı evlat olsun bahtı güzel olsun inşallah.. sizede çok geçmiş olsun zor doğum olmuş fakat bebeğinizi kucağınıza alınca geçmiştir bütün acılar

Allah analı babalı büyütsün Hayırlı evlat olsun bahtı güzel olsun inşallah.. sizede çok geçmiş olsun zor doğum olmuş fakat bebeğinizi kucağınıza alınca geçmiştir bütün acılar

amin inşallah . iyi dilekleriniz için sağolun. zor oldu ama inanın her seye deger

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…