ben 1 haftadir 10 dk atliyorum aslinda sabah-öglen-aksam atlanmasi iyimis..
ama ben 10 dakikayi zor yapiyorum ardindan karin harekleri,popo sekillendirici hareker,ic bacaklar,
dans mans yapiyorum kilo olarak 1 kilo verdim ama skislasma derken muhtesem,inceldik göbegimde fark etti..
belimde 1cm incelme oldu ama kalca kisminda 5cm gibi bir incelme..önceden göbek ciplakken bir hostu ama simdi daha toplu iyi
ama kilo vermedim neden bilmem
Bu program bana çok tanıdık gelince yazmak istedim. :) işsiz geçirdiğim 2 aydı, sevgilimin sürekli fast food yedirmesiydi derken işe başladım ve bir baktım ki önceden üzerime oturan kıyafetlerim beni cehennem azabı yaşatıyo. Kotlarım göbeğimi kesiyo uzun süre oturduğumda, zaten zar zor kapanıyo falan. Hatta bazıları dizlerimden yukarı çıkmamaya başladı.
Ben 157 boyunda 48-50 kilo arasında gidip gelen bir hatun iken olmuşum 56 kilo. Bel oyuğu denen bir şey kalmamış, kollarımın yanları askılılarımdan fışkırır olmuş, göbek kısmına girmiyorum. bir de canımı en çok acıtan şey ise basenlerimde farkettiğim resmen artık oraya oturmuş hem de selülit halini almış, sıktığımda ağrıyan bölümler oldu. iç bacaklarım birbirine değiyor, elbise , etek giyemiyorum. Yaşadığım bunalımı anlatamam.
Tüm bunların yanında boğazımı kısmam hiç bir işe yaramıyor, aynı kiloda sayıyorum haftalardır.
Dedim bu böyle olmayacak. Başladım araştırmaya. Yapı olarak daha önce de egzersiz yapan, spor olarak paten kayan, yürüyüş, koşu yapan bir insanım zaten ama baya bir salmışım kendimi. Hep fit olduğumdan hiç kilo verme derdim olmamıştı.
Araştırmalarıma göre 40-60 dklık ip atlama 60 ile 1200 kalori arasında enerji harcanmasını sağlıyor. Denedim ama sadece ip atlamayı 40 dk boyunca yapmak en azından yeni başlayan biri için oldukça zor.
Ben de kendime toplamda 40 dakikalık bir program oluşturdum.
Isınma hareketlerinden sonra 10 dk ip atlıyorum. Ardından basen, karın, iç bacak çalıştıran hareketlerimi yapıyorum ama bunları yaparken verdiğim eslerde 5er dakikalık ip atlamalarım oluyo. Döktüğüm terin haddi hesabı yok. Hayatımda böyle kardiyo yapmamışım ben :)
En son hafif ağırlıklarla kollarımı çalıştırıyorum. Hepsi kendi içinde başlı başına program ama. Basen, karın, kollar, kalçalar, bacaklar.
Ben daha 3 gündür yapıyorum o yüzden henüz ölçmedim. Ama gözle görülür bir sıkılaşma ve şekillenme mevcut vücudumda. Bunun yanısıra ise kilo kaybı elbette şimdilik henüz yok.
Ama bu şekilde düzenli olarak gidersem haftada yarım kilo vermem bile muhteşem olur benim için. Çünkü su ve kas kaybı değil yağ yakımı yapmış olurum. Bunun yanı sıra her gün basenlerimdeki o iğrenç ağrılı selülitlerime masaj yapıyorum 1 saate yakın. Belki parçalanırlar da giderler diye.
Ve olmazsa olmaz olarak da beslenmeme çok dikkat ediyorum. Öyle ki hiç kaçamak yapamıyorum. Tam yapacakken döktüğüm onca ter, çektiğim onca kas ağrısı aklıma geliyo ve dyorumm ki "piii bu küçük çikolata için mi heba edicek mişim onca kardiyomu, bi git :)" ve yemiyorum.
Bana istikrar dileyin :)