• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNTİHARIN EŞİĞİNDEYİM..

babam huysuzdu..yoksa dahada dururdum belki:KK53:gerçi eşimi severek aldım..ozamanda sadece sevginin yetmeyeceyini biliyordum gerçi..evlenince aileleri yok sayamıyorsun vs..
Bende boşanmış bir ailenin kızıyım çok acı çektim evlenecrğim insanda ne tip
Aradım ne para sadece ahlaklı Olmasını iş güç sahibi Olmasını çalışkan Olmasını istedim en önemlisi iyi bir baba olabilecek bir adam istedim Çocuğum benim çektiğimi çekmesin diye Allah şimdilik doğru insanı verdi diye düşünüyorum ama kim bilir ilerisini .. Bu konuyu okuyan bekar kızlar lütfen tipe lafa kanmayın diplomasi oldsun yadaçalışkan olsun iyi ahlaklı olsun ve en önemlisi iyi bir baba olabilir mi onu anlamaya çalışın

herkes hakkettigi gibi yasiyor sözü size cok yakisiyor hanfendi , bencilsin ne aileni düsünmüssün nede o kücük cocugu gerci kocaninda ssenden assaga kalir yani yok bir es icin cocugunu görme ALLAHim sen büyüksün, burdadaki bayanlara bilmislik tasla yok ALLAH size yasatmasin yok kinayan yasamadan ....edebiyatlarini kendinize saklayin , bu kader degil senin bencilce verdigin kararlarin sonucu , yanlis yapalim sonra kader diyelim oldu iyi masallah , haa buarada korkma iyilik yapmak kötü birsey degil ....

Anasını babasını düşünen evi terketmez, kendini düşünen iyi bir adamla evlenir, karısını düşünen çabalar, kocasını düşünen çocuğundan ayrı bırakmaz, evladını düşünen çalışır, eski karısını düşünen sarı saçını yeni karısına anlatır.
kadının dibisin.

23 de tanıdım 29 da evlendim. Anne babamın tek lafları beyaz gelinlikle çıkarsın, beyaz kefenle girersindi tekrar bu eve. Yok olmadı boşanırım demek yok asla. Kendimden, eşimden emin olana kadar bekledim ne yapabilirdim başka. Zamanı gelince dedim sevdiğim adam bu, beni sevdiğine de eminim. Şimdiye kadar hiç bir hatasını görmedim. Evim bu, eşyam bu, gelirimiz bu, düğünüm bu tarihte, ben evleniyorum. Pişman olursam da ben olurum, beni merak etmeyin. Kaderim buymuş demek ki.. Oturup camdan bakarak bu kadar sene bekleseydim de aynı şekilde gelişirdi her şey sanki..

Lafa gelince herkes akıl, fikirden bahsediyor ama kullanmaya gelince yok. Ondan sonra ama beni anlamıyorsunuuz çooook seviyorum, ya anlıyorum ama ben senin gibi olmamak için çaba sarfettim, senin düştüğün duruma düşmemek için zaman harcadım. On kere düşünüyorsam bir kere yaptım. Sanki gözü kapalı sevmeyi, evi terketmeyi, zamanı gelmeden, şartlar olgunlaşmadan, karşısındakini tanımadan evlenmeyi, yarını düşünmeden hareket etmeyi yapamıyor insanlar. Yaptıkları zaman başlarına neler gelebileceğini tahmin edip ona göre hareket ediyorlar. Hata yapıyorlar ama çözümünü de kendileri buluyor. Böyle yazılmış demiyor, hatasıyla, başarısıyla ben yazdım diyor.

Ada aklını başına topla, ne yapıyorum ben diye otur düşün. Ölürsen sadece annen baban kardeşin üzülür. Kocan iki gün gözyaşı döker sonra rahatlar, zaten güçsüzdü der sorana. Kendi hayatını düşünmeyeni ben mi düşünecektim, ne bakıyorsunuz bana der. Sonra döner eski evine, ne çocuğuna baba olur, ne sarı saçlıya koca, bir şekilde yaşar giderler. Olan sana olmuş olur. Git ailenin yanına, af dile, kurtul bu saçma sapan ortamdan. Unut, zamanla başkasının başına gelmiş şeyler gibi hatırla. Çalış, tanı birini öyle sev, aklınla hareket et. Kendi hayatını kur. Çabanla yap bir şeyleri ki değeri olsun. Şu bulunduğun durumun çaresi yok. Parayla falan düzelecek durum değil seninkisi. Bugünün derdi kira, yarının derdi çocuk, öteki günün derdi yine o kadın olacak. Giden zamanın geri gelmeyecek ama bundan sonrakini iyi halde yaşayabilirsin, böyle devam etme.

Hadi bakalim intihar zaten herseyin caresi, git kendini öldürde sonra bide babanin sonu ol. Arkadasim eger hayatta hata yapiyorsan yada anne baba rizasi olmadan biseyler yapiyorsan zaten o is hayirli gitmez cok ornegi var. Git ailenden helallik iste bi sekil calis cabala esinle borclarinizi halledin. Kimsenin kafasina gokten para yagmiyor, hayat bu zor bisey o zaman her dara dusen kendini öldürse ne anlami kalir yasamanin. Sagligin sihhatin yerinde ona sukret para gelip gider

Nekadar kira ödüyorsunuz?
Taksiti bitmeyen eşyalarınızı sattığınızda kp sizi ''kesecekse'' en azından bir aylıkta olsa zor durumdasınız diye 1 aylık kiranızı ödesede bari sokaklarda savrulmasanız...

23 de tanıdım 29 da evlendim. Anne babamın tek lafları beyaz gelinlikle çıkarsın, beyaz kefenle girersindi tekrar bu eve.

Bir evliliği bitirmemek bir candan daha mı değerli yaa:KK57::KK57::KK57:
Kendi anne ve babamdan kesinlikle böyle bir söz kabul etmem..
Madem benim canım bukadar değersizde onların dul kızları olması onları bukadar utandıracak ki dirimi değil ölümü istiyorlar öyle bir çeker giderim ki bırakın yüzümü görmeyi bastığım yerin izini dahi göremezler...

Bir evliliği bitirmemek bir candan daha mı değerli yaa:KK57::KK57::KK57:
Kendi anne ve babamdan kesinlikle böyle bir söz kabul etmem..
Madem benim canım bukadar değersizde onların dul kızları olması onları bukadar utandıracak ki dirimi değil ölümü istiyorlar öyle bir çeker giderim ki bırakın yüzümü görmeyi bastığım yerin izini dahi göremezler...

Kabul etmemek gibi bir seçenek olmuyor, doğduğundan beri duyuyorsun. Güneşin ısıtması, iki artı ikinin dört etmesi gibi gerçeğin oluyor. Kendin olamasan da kıramıyorsun etkisini.

Kinadigi basina gelmeden bidi bidisina baslamis konu sahibi. Kimse seni kinamiyor. Dogru yolu gosteriyoruz. Akil veriyoruz. Sen bundan sonra yasayacagin her seyi hak ediyosun. Sakin aglama isyan etme. Bi daha da buralarda konu acip mizmizlanma.

bunca şeye rağmen ben seviyorum eşimi kızacaksınız ama bari herkesi bu kadar üzdüm bir şekilde mutlu olayım diyorum :KK43:

Allah razı olsun :KK43: 8 aydır hayatım mahvoldu dibe vurdum resmen.bu durumun sebebi eşimin çocuğunun gözyaşları olabilirmiş. o öyle diyor. o çocuk ağladıkça biz böyle olacakmışız. çocuğu görmüyor çocuk baba hasreti çekiyor. görmemesinin sebebi benim ama elimden bişey gelmez. böyle olmak zorunda

ay ne düşücem sadece o kadının dediği şartlrda çocuğu göremez diyorum. ki o da görmüyor mevzu edilecek birşey yok bence. o da özlüyorsa napıyım elimden bişey gelmez. herkes hak ettğini yaşar ( BEN DAHİL )

hayır o asla aldır demedi hatta o yokken gidip aldırdım ama haberi vardı diye bana neler yaptı sen nasıl öldürürsün benm çocugumu filan süründürücem seni dedi vs ama şov. zaten konuşmuştuk bunu. eşimi korumuyorum ama dile getirmediği bişeyide dedi diyemem yanlış anlamışsınız

nafaka ödemediği için kanuni yollara başvuramıyormuş. onun çocuğu onun problemi gerçekten bencillikse evet yapıyorum. Çünkü ben de hamileydim benimde çocugum olacaktı. Benimkine acımayana ben de acımam EŞİM bile olsa !!

ÇOCUĞUNU DÜŞÜNEN BOŞANMAZ..! BOŞANIYORSA DA BELLİ GÜNLERDE ALIR ÇOCUĞUNU GÖRÜR BIRAKIR. ESKİ KARISININ EVİNE GİDİP BAŞAŞA ÇOCUK GÖRMEZ SAATLERCE GÖREMEZ. NERDE YAZIYOR BU KANUN? BEN GÖRMESİN Mİ DİYORUM AMA O KADININ İSTEDİĞİ ŞARTLARDA GÖRMESİ İMKANSIZ. HEPİNİZ Mİ UYUŞTUNUZ ? SAÇMALAMAYIN ARTIK YA YETER !!
yanlış üstüne yanlış yapmışsın ,bir de savunuyorsun.
önce kendine dürüst olacaksın.
ipsiz sapsız daha çocuğuna bakamayan,daha borcunu ödeyemeyen bi adamla evlenmişsin.
çocuğundan kopmasını marifet sayıyorsun.
bu adam kalkmış senin karnındaki bebeğe de sebep olmuş.
daha da seviyorum diyosun.
o kadar akıl veren olmuş terslemişsin.
konu açmaktaki amacın neydi o zaman?

Anasını babasını düşünen evi terketmez, kendini düşünen iyi bir adamla evlenir, karısını düşünen çabalar, kocasını düşünen çocuğundan ayrı bırakmaz, evladını düşünen çalışır, eski karısını düşünen sarı saçını yeni karısına anlatır.

ağzınıza, yüreğinize sağlık, çok güzel özetlemişsiniz. :KK52:

bir çocuğun gözyaşları size hiç bir şey ifade etmiyorsa sizde babanız için üzülmeyin, gözyaşı dökmeyin...

nasıl bir vicdandır bu nasıl bir evladı babasından koparmak istersiniz kendi egonuzu tatmin etmek adına..

size söyleyeceğim tek şey ömür boyu o çocuğun vebalini çekeceksiniz babadan evladı ayırmak size düşmez ki...

kocanızda adam değilmiş zaten...

İntihar dusunmen cok yanlis sorun maddi ve manevi herneyse allah verdi allah alir hepimiz sinaniyoruz canim ne sınavlardan gecenler var farkli farkli hayatlar ama intihar asla düşünme. . bide calisin 2 kisisiniz herseyin üstesinden gelirsiniz allah yardimciniz olsun...

Böyle konuları okudukça Allah'ım bana böyle evlat nasip etme diye dua ediyorum.
Çocuk sahibi olmaktan korkuyorum.

kimse kızmasın ama oturduğu yerden kimye para yağmıyor.
yatak odanı satmak ne kadar çare olacak ki sana?
Geçici bir çözüm, peki sonra?
Çalışmayı düşünmüyor musun?

bostancıda oturuyormuşsun bir süreliğine bebek yada çocuk bakmayı düşündünmü 1000 tl alıyorlar en aşağı..birde mezuniyetin nedir arkadaşlar hemşiresin demişler sende kpssye gireceğim diyorsun ama canım temmuzda diye biliyorum eylüldeki önlisansdı galiba Allah yardımcın olsun evet insan kızıyor okuyunca ama benimde bir kızım var acımasız yorumlar yapamıyorum Allah doğrı yolu göstersin size hakkınızda hayırlısı olsun

bostancıda oturuyormuşsun bir süreliğine bebek yada çocuk bakmayı düşündünmü 1000 tl alıyorlar en aşağı..birde mezuniyetin nedir arkadaşlar hemşiresin demişler sende kpssye gireceğim diyorsun ama canım temmuzda diye biliyorum eylüldeki önlisansdı galiba Allah yardımcın olsun evet insan kızıyor okuyunca ama benimde bir kızım var acımasız yorumlar yapamıyorum Allah doğrı yolu göstersin size hakkınızda hayırlısı olsun
Aman gözünüzü seveyim, böyle insana cocuk emanet edilirmi, aralari okumadiniz heralde,sorumsuz ve merhameti olmayan, kendi cocuguna kiyan ve diger bi cocugu babasindan mahrum birakip umrunda olmayan insan baskasinin cocugu icin nekadar verimli olur? Evlerden irak...:KK14:

açıkçası tam olarak okuyamadım Allah ıslah etsin doğru yola döndürsün ne denirki başka

Back