İntiharı düşünemeye başladım?

sen bu kadar gucsuz bir insansan senin neyine bebek adam belli ki sana guvenmiyor psikolojin bozuk yegenleriyle cok ilgilenmesi farklı o sorumlulugu farklı ay ben delircem artık ya evlenene kadar aklınız nerdeydi bu adam evlenene kadar farklı mıydı kendini baska mı gösterdi güçlü kadın işidir anne olmak sen daha kocam olmadan nasıl yasayacagım kafasındaysan anne olunca nasıl sahip cıkacaksın buyuteceksin cocuklarını

Canım çok karamsar gördüm seni
Hep olumsuz düşünüyosun hiç bi iyi şey yok aklında böyle mutlu olaamazsın ölmek çözüm mü hadi bu dünyadaki sıkıntılardan kurtuldun diyelim ya öbür tarafta nasıl vereceksin bunun hesabını
Ha bu arada evlat acısı ne biliyomusun bunu mu layık görüyosun annene helal olsun bu kadar bencillik
Piskolojik destek al gerekirse birlikte evlilik terapistine gidin veya evleri ayırın olmadı ev arkadaşı gibi tekrar flört edin ama umut yolsa ayrılın bu boşlukda neden diğer adamla sohbet ediyosun gerekirse sıkıntını piskoloğa anlat

Teşekkür ederim hepinize. İyi,kötü bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Ama kendimi ifade edemedim sanırım. Ben kocamdan ayrılamam,onsuz yapamam demiyorum. Boşanmanın ardından gelecek stresi kaldıramayacağımı düşünüyorum. Çünkü ailem tepki gösterecek. Belki yeni bir şehire gitmem gerekecek. İş bulmam ve bir şekilde yoluma devam etmem lazım. Ama cesaretim yok,korkuyorum. Kaldıramayıp pes etmekten,yalnız kalmaktan korkuyorum. Eşimle evlilik öncesi cinsel beraberliğimiz vardı ve hamile kaldığımda hazır olmadığını söyleyip kürtaj yapmamı istedi. Bende yaptım ve evlendik. Bu konu da bir hassasiyetim olduğu için eşimin yine aynı şekilde davranması beni incitiyor. Bana o Bebek için vicdan yaptığını hatta Benimle bu yüzden evlenip, bana bu yüzden katlandığını söylemişti bir tartışma esnasında. En az kürtaj kadar onurumu kırmıştı bu cümle. Sonra sinirden söyledim diyip geçiştirdi. Kürtajdan sonra günlerce burnuma Bebek kokusu geldi. Ama o bunu ne anladı nede destek oldu. Hiç konuşmadı bile bu konuda. Yine olsa yine aynını yapardım dedi. Şimdi onu başka çocukları severken görünce inciniyorum.

Selamun aleykum bacım Allah için söylemesi gerekenleri arkadaşlarımız söylemiş bu fakir nacizane senin doğru yolda huzur bulman ıcın güçlü olman için Allah için dua edebilir.
inşaAllah Bu durumdan biran önce kurtulup huzur dolu bir yuvaya kavuşursun :KK43: manevi olarak konuşmak istersen özelden mesaj at Allah için yardımcı olmak isterim. hepimizin hatası eksiği çok bu eksiklerimizi gorebılmemız için bir lütuftur arkadaş kardeş çevre akran dost <3
Allah için seninle hasıbahal edelim olur mu güzelim sakın kendini bırakma sakın ve şu aşama senin karar verme aşaman değil senin kendini bulma aşaman ondan ozelde yazısalım inşaAllah doğru yolu bulmada güç guvvet vesilesi oluruz inşaAllah esselam :*

Teşekkür ederim hepinize. İyi,kötü bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Ama kendimi ifade edemedim sanırım. Ben kocamdan ayrılamam,onsuz yapamam demiyorum. Boşanmanın ardından gelecek stresi kaldıramayacağımı düşünüyorum. Çünkü ailem tepki gösterecek. Belki yeni bir şehire gitmem gerekecek. İş bulmam ve bir şekilde yoluma devam etmem lazım. Ama cesaretim yok,korkuyorum. Kaldıramayıp pes etmekten,yalnız kalmaktan korkuyorum. Eşimle evlilik öncesi cinsel beraberliğimiz vardı ve hamile kaldığımda hazır olmadığını söyleyip kürtaj yapmamı istedi. Bende yaptım ve evlendik. Bu konu da bir hassasiyetim olduğu için eşimin yine aynı şekilde davranması beni incitiyor. Bana o Bebek için vicdan yaptığını hatta Benimle bu yüzden evlenip, bana bu yüzden katlandığını söylemişti bir tartışma esnasında. En az kürtaj kadar onurumu kırmıştı bu cümle. Sonra sinirden söyledim diyip geçiştirdi. Kürtajdan sonra günlerce burnuma Bebek kokusu geldi. Ama o bunu ne anladı nede destek oldu. Hiç konuşmadı bile bu konuda. Yine olsa yine aynını yapardım dedi. Şimdi onu başka çocukları severken görünce inciniyorum.

Haklısın duygusal yönden gurur incitici bir durum vede büyük günah bir çocuğa kıymak bırbaskasının hayat ve özgürlüğünü elinden almak kendini öldürüp intihar etmek kadar kötü bir davranıştır Rabbim sizleri afv etsin inşaAllah :KK43:
lakin yinede esin seni Allah için sevmiş hatasını anlamış saygı göstermiş ki evlenmiş ben üniversitede iken sınıftan bir arkadaşımız hamile kalmış ve çocuk onu o şekilde bırakmış kız kendi başına kürtaj olmuş ve kendi basının çaresi ılen hayata tutunmaya calısıyordu biz bunları öğrendiğimizde yanında olmaya Allah için calsıtık o kız hem kürtaj psıkolojısı hem terk edılme psikolojisi hemde günahlarının ağırlığının vebalini yalnız başına atlatmak zorunda iken birde aile baskısı okul bitirme baskısı ılen ugrasıyordu yanlışa yanlışla devam etmedı bırguzel tevbe etti hayatı düzene girdi ama yılmadıgından pes etmediğinden Rabbımın merhametine içten sığınıp doğru ılen yanlışı kavrayıp doğru yolda ılerledıgınden şimdi mutlu elhamdülillah
öncelikle sizin geçmiş hatalarınız için tevbe etmeniz gerekmıyor mu birşeylere kötü başlamışsınız lakin iyiye döndurup hayrla devam ettırme nimeti içinde yaşamak için geç değil bacım

Saçmalamyın lütfen nefesi kesilince her şey düzelecekmiş. Ayrıca hem mutsuz bir evliliğiniz var hem ne diye çocuk yapmaya çalılıyorsunuz. Siz kendi başınıza da bir bireysiniz ve öyle davranın

Önce iş bul ablacım kendini idame ettirmeyi öğren
Niye pes edesin ben 11 yıldır çalışıyorum, bunca insan yıllardır çalışıyor korkma yemez seni:)
Şaka bir yana bir iş bulursan cesaretin gelecek gibi sanki
Hemen şimdi iş bakmaya başla derim
Sonra otur sakince düşün ben bu adamla devam etmek istiyor muyum diye
Bana öyle geldi ki siz kürtaj olayını psikolojik olarak atlatamamışsınız
Kocanızı gördüğünüz sürece de bu durum aklınıza geliyor
Kocanız da tam bir öküz ayrı yani ağzından çıkanı duymuyor kulağı
Psikoloğa intihar fikrinden bahsettiniz mi?

Son düzenleme:
en basından boyle yazsan ya cinsel birliktelik var diye illa evlenmek zorunda değildin belki adam gercekten vicdan temizlemek için evlendi bilemem bunun sinirini senden cıkarmak istiyor olabilir ailen tepki gösteriyorsa gostersin ne olmus bosanıyorsan kalıp mutsuz olacagına sende bence o bebek yuzunden bu kadar kızgınsın kocana

Amca olmak ayri baba olmak ayri. Ayrıca esin mantikliymis neden çocuk yapsın ki ? Önce evlilik duzene oturmali olmuyorsa da olmuyordur ilk boşanan sen değilsin. Acilen psikiyatriye gitmen lazım. Böyle sıradan şeyler için ölmeyi düşünmek akillica bir sey değil. Fiziksel rahatsızlığı olan veya hastalıklarla uğraşan fakat hayata tutunmaya çalışan milyonlarca insan varken intihari seçmek kolaya kacmaktir. Tedavi ol hayatta mutlu olmanin yollarını öğren. Ölünce hiçbir şey daha iyi olmayacak o kurtuluş değil

Zaten evlilik sorunluysa bebek düşüncesi olmamalı şu anda sorunlarınızı aşın ve öyle bebek düşünün bebek uzaktan minnoş minnoş sevilecek bir şeye benziyor ama işin içine girince öyle değil bunun uykusuzluğu var gazı var hastalığı var tüm bu anlarda babasını bulamadığınız zaman yanınızda ne kadar zor olacak biliyor musunuz ?
Bu arada hamile olur eşi aldatır ya da eşini kaybeden veya gerçekten ayrılması gereken bir sebep olur onlara bir şey diyemem Allah onların yardımcısı olsun. Onlar çok güçlü kadınlar Allah onlardan razı olsun. Ama bile bile sorunlu evliliğe bebek istemek de bebeğin de hakkına girmek oluyor.
Boşanmak kötü mü evet kimse boşanmak için evlenmez ama olabilir de ölümden de daha kötü değil intiharı unutun önce annenize de acil şifalar.

Bence boşanın. Çocuk doğurmak psikolojiyi ve evlilikleri olduğundan daha kötü yapar daha iyi değil. Depresyonda olan bir tanıdığım bilinçli olarak hamile kalıp çocuk doğurdu, sonra da intihar etti. Anlaşamamanın esas sebeplerinden biri de zeka seviyelerinin uyuşmamasından çıkar. Adamın iq seviyesini sizinkiyle aynı yapamayacağınıza göre yapılacak tek şey ayrılmak.

Herkese Merhaba

Buraya ilk yazdığımda 4 aylık evliymişim şimdi 1.5 yıllık evliyim. Ve evliliğimde problemler düzelmedi. Dünyaya farklı bakıyoruz ve birbirimizin düşüncelerine saygı duymuyoruz. Bu saygı ortamını oluşturamadık. Çok fazla şey yaşadık ve ben sevginin kaldığından bile emin değilim çok yıprandık. Dün çocuk yapma fikrini ortaya attım “psikolojik olarak baba olmaya hazır değilim” dedi. Bu koca bir yalan. Açık açık yüzüme evlilik bu haldeyken senden istemiyorum dese daha az incinirdim. Çünkü yiyenlerine amcalık değil babalık yapıyor adeta. Bende boşanmak istediğimi söyledim oda boşanmak istemediğini ama ben istiyorsam gerekli işlemleri başlatabileceğimi sorun çıkarmayacağını söyledi. Bende evleri ayıralım o halde dedim ve uyumaya çekildim. Ve kendimi inthar eden bir adamın geride bıraktığı intihar notunu izlerken buldum. Sonra şah damarımı kesmemin bütün sorunu halledeceğini anladım. Yorgun’um ve henüz alışamadığım bu evlilik hayatını Bırakıp sil baştan başlamak beni çok korkutuyor. Öte yandan saçma bir şekilde gittiğim kursun sahibi ile sizli bizli olarak sohbet ederken buLuyorum kendimi. O bana hayatını anlatıyor ben ona. Ve bu saçma şey beni hem rahatsız ediyor hemde iyi hissediyorum. Sakinleşmiş hissediyorum. Bu karmaşa nefesimi kesiyor. Ve sanırım gerçekten nefesim kesilirse huzura ereceğim. Dün annem bana en fazla 5-10 yıl yaşarmışım tek böbrek ile dedi ve ben annemin acısını da kaldıramam. Ben onu gömeceğime o beni gömsün. Ben kimsenin acısını kaldıramam. Kendimi zor taşıyorum. Hayat Sevincimi kaybettim. Ve sonrasını merak etmiyorum.
Ne kadar bencilce ve korkakca bir düsünce. Bir tek sizin evliliginizde problem var degil mi. Bir tek siz acı cekiyorsunuz. İntihar edin de dayanamayacaginizi dusundugunuz ölüm acisini hasta annenize yasatin. 5-10 yil yasacagi varsa o süre iyice kisalsin. Tebrik ederim. Annenizi cok seviyorsunuz. Siz aci cekmemek icin onu evlat acisiyla ardinizda birakmak istiyorsunuz.

Eşimle tanışmadan önce de intihar eğilimim vardır. Eyleme dökmüşlüğüm de. Ama eşimi tanıyınca ve bulunduğum şehir değişince birşeyler duruldu. Ama şimdi tekrar aynı şeyler başlıyor. Boşanmak zor gelmiyor. Alacağım tepkiler, yeniden birşeylere başlamak zor geliyor ve beni heyecanlandırmıyor. Güçsüz hissediyorum. Yalnız çok yalnız hissediyorum.
arkadaşlar önermiş ben de öneriyorum psikolojik destek almanız gerekiyor. boşanmaktan, bebek mevzusundan çok daha önemli bu.sağlıklı düşünemezseniz evli kalsanız da bebeğiniz olsa da evliliğinize de bebeğinize de faydalı olamayabilirsiniz.öncelikle kafanızdaki bu düşüncelerden kurtulmanız lazım.

esinizin pek bi sucu yok, kürtaj olmak sizin verebileceginiz bir karar. neden esinizin lafini dinlediniz ki? o sizinde cocugunuz. hayatinin son verilmesine sadece esinizin mi karar verme hakki var? bence oldugunuz psikolojik durumun en temelinde bu olay yatiyor. ilk önce bunu atlatmalisiniz ki sorumlusu sizsiniz.

cocuk benim de cocugum ve benim rahimimde. ben 9 ay karnimda tasiyacagim, gerekirse ona ana baba olucam, o kim ki seni kürtaja zorluyor? niye kabul ettiniz? onu kaybetmekten mi korktunuz?

esinizin pek bi sucu yok, kürtaj olmak sizin verebileceginiz bir karar. neden esinizin lafini dinlediniz ki? o sizinde cocugunuz. hayatinin son verilmesine sadece esinizin mi karar verme hakki var? bence oldugunuz psikolojik durumun en temelinde bu olay yatiyor. ilk önce bunu atlatmalisiniz ki sorumlusu sizsiniz.

cocuk benim de cocugum ve benim rahimimde. ben 9 ay karnimda tasiyacagim, gerekirse ona ana baba olucam, o kim ki seni kürtaja zorluyor? niye kabul ettiniz? onu kaybetmekten mi korktunuz?
Hayır. Düzgün bir işim yoktu,ailemin yanına da gidemezdim,koca şehirde iş güç olmadan evim olmadan nasıl bakacaktım. Yardım isteyebileceğim hiçkimse yoktu.

Bence boşanın. Çocuk doğurmak psikolojiyi ve evlilikleri olduğundan daha kötü yapar daha iyi değil. Depresyonda olan bir tanıdığım bilinçli olarak hamile kalıp çocuk doğurdu, sonra da intihar etti. Anlaşamamanın esas sebeplerinden biri de zeka seviyelerinin uyuşmamasından çıkar. Adamın iq seviyesini sizinkiyle aynı yapamayacağınıza göre yapılacak tek şey ayrılmak.

Anlasamamanin iq la mi alakasi varmis ilk kez duydum bunu şaşkınım :KK43:

Sizden çocuk bile istemeyen adamdan boşanmak yerine, ölmeyi tercih etmeniz doğrusu düşündürücü. Görünen o ki saplantılı bi ilişkiniz var. Çocuk iki tarafında ortak kararıyla olması gereken bişey. Sadece sizi yada karşı tarafın istemesiyle olacak bişey değil. Ayrıca böyle bi sorunlu evlilikten çocuk istemeyen kocanızada hak vermemek elde değil. Lütfen mantıklı düşünün. Çocuk istemiyor diye eşinden boşanma fikri ne kadar yanlışsa, boşanmak yerinr kendin öldürmek istemende o kdar yanlş. Umarım doğru olan yolu bulursun
Evet haklısınız 2 kisinin ortak verecegi bir karardir cocuk yapmak.Lakin Cocuk istemiyor diye esinden boşanma fikri yanlış degildir
Kimse kimsenin anne ya da baba olma hakkını elinden alamaz
Mahkemeye sunsa mahkeme hak veriyormus hatta bu durumlarda
Esim benden cocuk yapmıyor bosanacagim dese direkt bosuyormus diye duymustum.
Neyse o ayrı bir boyut ama 2 kisi evli ve bir taraf ben cocuk istemiyorum diyorsa inatsa napcak diger taraf? Yas geçiyor omur geciyor. Tabiki bosanacak .cok gurur kırıcı birsey Ayrica. Zaten daha evel kürtaj da olmus üstelik
Ha esi sorunlari var diye istemiyormus o ayrı ama bence tek taraflı değil yani konu sahibi nin haklilik payi var

Evet haklısınız 2 kisinin ortak verecegi bir karardir cocuk yapmak.Lakin Cocuk istemiyor diye esinden boşanma fikri yanlış degildir
Kimse kimsenin anne ya da baba olma hakkını elinden alamaz
Mahkemeye sunsa mahkeme hak veriyormus hatta bu durumlarda
Esim benden cocuk yapmıyor bosanacagim dese direkt bosuyormus diye duymustum.
Neyse o ayrı bir boyut ama 2 kisi evli ve bir taraf ben cocuk istemiyorum diyorsa inatsa napcak diger taraf? Yas geçiyor omur geciyor. Tabiki bosanacak .cok gurur kırıcı birsey Ayrica. Zaten daha evel kürtaj da olmus üstelik
Ha esi sorunlari var diye istemiyormus o ayrı ama bence tek taraflı değil yani konu sahibi nin haklilik payi var
Henüz 1,5yıllık evliler ve evlilikleri sıkıntı eşinde baba olmaya hazır değil. Ve konu sahibi intihara meyilli!.. Bu evlilikte çocuk yapma fikri ne kadar sağlıklı sizce.. İllaki konu sabininde haklı olduğu yönler var tabikide. Ama şu anda annelik hakkı elinden alınmış, eşi senden çocuk istemiyorum demiyorum. Sorunlu giden evliliklerini düşünerek hazır değilim diyor. Bence çok yerinde bi karar.

X