bu konuda tecrübeli bir insan olduğumu düşünüyorum. o yüzden enine boyuna ele alacağım : p
internetten tanışmak bundan bir 10 sene evvel daha az riskliydi.. şimdi burada yazan ve yazacak olan çoğu hikaye şöyle olacak: internetten tanıştık, çok mutluyuz şimdi bebiş bekliyoruz / çocuğumuz şu yaşında vs. ama bunlar sizi yanıltmasın çünkü bu tanışmalar belli bi yıl öncesinde gerçekleşmiş, internete herkesin ulaşımının olmadığı zamanda, az insanla muhatap olan insanlar arasında olmuş şeyler.
tabii ki yeni tanışmış ve mutlu olan insanlar da vardır ama aksi olan çok daha fazla örnek var.
artık internetten tanışılan birine güvenmek çok riskli. tanışılan ortam evet önemli çünkü tanışılan ilk sen olmayacaksın seninle tanıştığı gibi birçok kişiyle tanışmış birisi olacak. eğer şansın varsa iyi insanlara denk gelebilirsin. ama günümüzde çok nadir denk gelir böylesi de. öncelikle instagram, fb gibi yerlerden tanışmalara hiç girmiyorum bile. bunu yapan apaçi ve abaza gençlik. bu şekilde tanışmaların asla sağlıklı bir şekilde sonuçlanacağını düşünmüyorum.
forum/sözlük gibi ortamlardan tanışmak bir nebze daha iyi bence. çünkü amaç farklı da olabiliyor, yani bir konu hakkında sohbet etmek görüş almak derken tanışmış olmakla slm la başlayan saçma bir sosyal medya mesajı kıyaslanamaz.
ben karşı cins olarak görüşmedim ve sevgilim olmadı ama görüşen çok arkadaşım oldu. 10+ sene önce tanışıp evlenmiş mutlu bir çift tanıyorum (bir arkadaşın ablası) onun dışında duyduklarım oldukça kötü hikayeler. geneli de iyi başlıyor çok kötü bitiyor. ya da daha başlarken realiteye dökülürken patlıyor elinizde. kimisinin sevgilisi asla tahmin edilemeyecek şekilde evli çıktı, kimisi görüşmede koşarak uzaklaştı, kimisi defalarca aldatıldı ve anlamadı. kimisi evlendi ve eşini araları çok iyiyken bile nette kız kovalarken yakaladı. kimisi şizofren çıktı, kimisi yalancı, dolandırıcı, kendi resmi dışında başka insanların resimleriyle neredeyse nikah masasına oturan duydum
yanii.. bence günümüzde internete herkesin ulaşabildiği bir çağda çok riskli bir şey internet tanışmaları. ha bunlar internet olmasa da olan şeyler mi? değil bence çünkü en ufak bir boşlukta kendisini yine sizinle tanıştığı o ortamda başkalarıyla tanışırken bulabilir.
eyyorullamam bu kadar.