İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanki normalde tanıştığımız kişiler çıkmıyor mu ?
Yapmayın Allah aşkına. İnsanlar aynı aileden ,akraba evliliği, yapıyor o bile çok kötü olabiliyor.
Benim çok yakın bir arkadaşım chat sitesinde tanışıp evlendiler.
Şu an çok mutlular. Ama devir çok kötü , iyice elemek gerekiyor.
Bu arada kıdemli birisi olmanız demek , evleneceğiniz kişiyi şıp diye bulmanız demek değil ki.
İnşallah karşınıza çok iyi kişiler çıkar.

Bu soru daha önce de soruldu hepsine yazdım 😂

Biz de facebook sayesinde tanıştık. Birimiz batının, birimiz doğunun bağrında iki şapşal 😂

5 yıl gezdik tozduk. Doyasıya yaşadık her şeyi. Birlikte 14 il gezdik. Sonra yeter dedik evlendik. Neredeyse iki yıl olacak. Çok güzel bir kızımız oldu 🧡 Biz mutluyuz. Umarım sen de gönlüne göre bir eş bulursun.

Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
Kuzenim internetten tanıştı Facebook üzerinden hatta aynı şehir semtte biriyle 1bucuk yıllık evliler evlilik olarak mutlular anlaşıyorlar. Kayınvalidesi beklediği gibi biri çıkmadı tek yaşadıkları sorun bundan dolayı oluyor şimdilik. Onunda internetle alakası olduğunu sanmıyorum :)

• Muhteşem
Reactions: 000
Internetten tanistigin insani gozunde buyutebilirsin,internetten alisveris yapiyoruz da ekranda buyuleyici gozuken bir elbiseyi gunlerce bekliyoruz,elimize gecince cogu zaman hayal kirikligina ugrayabiliyoruz.ya bedeni uymuyor,ya orda gorundugu gibi kaliteli degil,ya ucuz duruyor,ya tarzimiza uymuyor,iade ediyoruz.Peki internette tanistigimiz bir insan icin de boyle hayal kirikliklari yasayabilir miyiz sence.Iadesi de yok.O riske girmeye deger mi.Bosa zaman kaybi olabilir senin icin,guzel seylerle de karsilasabilirsin ama diger olasilik ne yazikki bu devirde sanal alemde bence cok daha fazla.
Evet, bende bundan korkuyorum.Haklılık payınız var.
Diyelim karşımdaki beni beğendi bana kendini beğendirmek için yalan yanlış şeyler yapabilir.
Ama sosyal hayatta tanıştığım insanlarda kötü çıktı. Güya tanıyordum beni aldattı.
O yüzden bir kamuoyu araştırması yapıyorum burada..:KK64:

Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
Bilir misiniz bilmiyorum sanalika diye bir oyun vardı tahminim sizin 20li yaşların başındayken belki oynamışsınızdır. Her neyse belki komik olacak ama arkadaşım o oyun üzerinden tanışmıştı o kadar mutlular ki 9 yıldır birlikteler yeni nişanlandılar bu yaz düğün kısmetse.

• Beğen
Şimdi 19 yaşındaki kör cahiller iş güç sorgulamadan sevda ayağına düştüğü için genelde duvara tosluyorlar karşıdaki ipsiz sapsız çıkıyor çünkü. Ama siz aklı başındasınız ve tercihleriniz doğru tönde ikerkeyip gerekli araştırmaları yaparsınız diye düşünüyorum. Eskiden internet yokmuş ama benim dayımla yengem pazarda tanşmış i. Dayım domates poşetinin içine numarasını yazıp atmış yengem de eve gidince görüp aramış ve 25 yıla rapmen hala aralarında maşallah çok büyük aşk var.

Biz eşimle internetten tanıştık, 6 yıldır birlikte,4 yıldır da evliyiz. Bir arkadaşım da netten tanışıp evlendi, 5 yıl oldu, 1 çocukları var. Başka bir arkadaşım evlenmek üzere. Hepimiz de iyi meslekleri olup iyi konumlardaki insanlarız.
Tabi kötü insanlar da çıktı karşımıza ama eğer iyi analiz edip zamanında elerseniz sıkıntı yaşama olasılığınız sosyal hayatta herhangi bir yerde tanıştığınız biri ile aynıdır bence.

Ben Varım :KK25:
1 Yıl Flört Dönemi , 1 Yıl Nişanlılık Dönemimiz Oldu. 9 Senelik de Evliyiz.!
8 Yasinda Bir Oğlumuz Var.
Çok Şükür Mutluyuz.:KK60:
(İnternet bizi tanistiran bir aracti sadece önemli olan onu gercek hayatta amaca tasimakti)
Allah daim etsin..:dua:
Evet bende son dediğiniz olur mu diye düşünüyorum.
Çünkü vesile bu..
Diğer parametreleri denedim, şu ana kadar olmadı.

İleride keşke deneseydim dememek için bir denesem mi diyorum..

Tabi ki mutlu olan var neden Olmasın birçok kişi internetten buluyor artık devir Değişti neredeyse gerçek arkadasım olduğu kadar sanal arkadaslarım var :))
Ama şu da var tanıştığın site çok önemli ve de dikkatli ol internette çok yalan dolan da var.
Bu arada psikolog olabilirsin bu senin hayatta bir yol arkadası istemene bir engel değil ki , evlilik son derede doğal bir ihtiyaç. Bazı yorumlar cidden marjinal olmaya çalışırken saçmalıyorlar :))

Ben evlendim:halay:4 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var çok mutluyuz şükür her evlilikte yaşanan sorunlar tabiki oluyor bundan 8 sene önce facebooktan ortak arkadaşlarımız vardı ekleyip tanışmıştık hatta ben eklemiştim onu resmi çok etkilemişti ekledikten sonra hiç konuşmamıştık bir gün selam yazdım gerisi geldi sürekli konuşuylrduk buluştuk hatta İstanbul belediye binasının önünde buluşmuştuk vay be anılarım canlandı ve ogünden beri ayrılmadık konuşmalarımız hep seviyeliydi eşim çok iyi bir insan bana öyle denk geldi ama size nasıl biri gelir bilmem
Sizin adınıza çok sevindim. :dua:
Ama sizin ortak arkadaşlar varmış. Bende maalesef kalmadı.
Ortak arkadaşlarımın tüm yakınları evli, o yüzden benim öyle bir ihtimalim yok.
Ben tanışma sitelerini soruyorum daha çok.

Oralardan güvenilir biri çıkar mı diye..

Benim akrabam var internetten tanistigi cocukla evlendi.masallah cokta mutlular.Hatta 2 tanede cocuklari oldu

• Muhteşem
Nisanliyim. İnternetten tanıştım. Hatta herkesin kotuledigi eksisozlukten. :KK70:
Ekşisözlük iyidir..:rapci:
Arada bende bakarım.
Yazar değilim ama takip ederim.
Acaba çok özel değilse ekşisözlükten nasıl tanıştınız?

Size mesaj mı attı? Yoksa siz mi attınız?

bu konuda tecrübeli bir insan olduğumu düşünüyorum. o yüzden enine boyuna ele alacağım : p

internetten tanışmak bundan bir 10 sene evvel daha az riskliydi.. şimdi burada yazan ve yazacak olan çoğu hikaye şöyle olacak: internetten tanıştık, çok mutluyuz şimdi bebiş bekliyoruz / çocuğumuz şu yaşında vs. ama bunlar sizi yanıltmasın çünkü bu tanışmalar belli bi yıl öncesinde gerçekleşmiş, internete herkesin ulaşımının olmadığı zamanda, az insanla muhatap olan insanlar arasında olmuş şeyler.
tabii ki yeni tanışmış ve mutlu olan insanlar da vardır ama aksi olan çok daha fazla örnek var.

artık internetten tanışılan birine güvenmek çok riskli. tanışılan ortam evet önemli çünkü tanışılan ilk sen olmayacaksın seninle tanıştığı gibi birçok kişiyle tanışmış birisi olacak. eğer şansın varsa iyi insanlara denk gelebilirsin. ama günümüzde çok nadir denk gelir böylesi de. öncelikle instagram, fb gibi yerlerden tanışmalara hiç girmiyorum bile. bunu yapan apaçi ve abaza gençlik. bu şekilde tanışmaların asla sağlıklı bir şekilde sonuçlanacağını düşünmüyorum.

forum/sözlük gibi ortamlardan tanışmak bir nebze daha iyi bence. çünkü amaç farklı da olabiliyor, yani bir konu hakkında sohbet etmek görüş almak derken tanışmış olmakla slm la başlayan saçma bir sosyal medya mesajı kıyaslanamaz.

ben karşı cins olarak görüşmedim ve sevgilim olmadı ama görüşen çok arkadaşım oldu. 10+ sene önce tanışıp evlenmiş mutlu bir çift tanıyorum (bir arkadaşın ablası) onun dışında duyduklarım oldukça kötü hikayeler. geneli de iyi başlıyor çok kötü bitiyor. ya da daha başlarken realiteye dökülürken patlıyor elinizde. kimisinin sevgilisi asla tahmin edilemeyecek şekilde evli çıktı, kimisi görüşmede koşarak uzaklaştı, kimisi defalarca aldatıldı ve anlamadı. kimisi evlendi ve eşini araları çok iyiyken bile nette kız kovalarken yakaladı. kimisi şizofren çıktı, kimisi yalancı, dolandırıcı, kendi resmi dışında başka insanların resimleriyle neredeyse nikah masasına oturan duydum :KK53: yanii.. bence günümüzde internete herkesin ulaşabildiği bir çağda çok riskli bir şey internet tanışmaları. ha bunlar internet olmasa da olan şeyler mi? değil bence çünkü en ufak bir boşlukta kendisini yine sizinle tanıştığı o ortamda başkalarıyla tanışırken bulabilir.

eyyorullamam bu kadar.

Üniversiteden bir arkadaşım mavi kuşlu sosyal medya uygulamasindan biriyle tanışmış 6 yıllık bir iliskileri var cok da uyumlu ve mutlular.Ama aileler tanıştığı zaman durumlar neyi gösterir bilemeyiz.
Ben de daha önce tanışmıştım ama kendi cevremden biri olsun düşüncesiyle o defterleri kapatmistim.Ama 30lu yaşlardan itibaren internette kendini bekar gibi gosteren ama aslinda evli ve cocuklu erkekler fazlasıyla mevcut lutfen bu konuda dikkatli olun.
Arkadaşınız için sevindim.
Uyarınızı dikkate alıyorum.
Evet evli ama kendini bekar gibi gösteren erkekler duyuyorum.
Hatta bazı üyeler eşim ...sitesinde profili var diye konu açmışlardı.

Çok ama çok temkinli olmak lazım.

Internetten tanistigin insani gozunde buyutebilirsin,internetten alisveris yapiyoruz da ekranda buyuleyici gozuken bir elbiseyi gunlerce bekliyoruz,elimize gecince cogu zaman hayal kirikligina ugrayabiliyoruz.ya bedeni uymuyor,ya orda gorundugu gibi kaliteli degil,ya ucuz duruyor,ya tarzimiza uymuyor,iade ediyoruz.Peki internette tanistigimiz bir insan icin de boyle hayal kirikliklari yasayabilir miyiz sence.Iadesi de yok.O riske girmeye deger mi.Bosa zaman kaybi olabilir senin icin,guzel seylerle de karsilasabilirsin ama diger olasilik ne yazikki bu devirde sanal alemde bence cok daha fazla.
Daha güzel anlatılamazdı örnekleme muhteşem fikrinize aklınıza sağlık

Tanistigin ortam onemli bi de evli olmadigina emin ol. Genelde evli oluyorlar diye duydum
Ortak arkadaş olmayan bir arkadaşlık sitesi olabilir mi diye düşünüyorum.
Evet çok evli var,burada bile konular açıyor onların eşleri..
Adamın ilk buluşmada kimliğini mi istesem ne..:KK22:

Ben buna örnek teskil edebilirim sanırım.Henüz evlenmedim. Nisanlıyım. Bende sacma ve güvenilmez bulurdum işin acıkcası böle seyleri ama bizimki kendiliğinden gelişen birsey oldu. Amac ilk önce sevgili olmak değildi. Arkadas olmak, farklı insanlar tanımak benim hosuma gider. Sosyal bireyleriz sonucta ayrıca güven sorunum da yoktur. Size de bunu tavsiye ederim önleminizi alın ama herkes de böbrek hırsızı değil sonucta =) sadece öncelikli amacınızın biriyle tanısmak, sevgili olmak oldugunu sezerse karsı taraf tehlikeli olanilir o noktada. Akısına bırakın, bol bol flört edin. Çay, kahve için cok insan tanıyın. Farklı aktiviteler, kurslar neden olmasın =)
Şimdiden hayırlı olsun.
Sizinki arkadaşlık sitesi miydi?
Yoksa evlilik sitesi mi?

Bir akrabam internette tanışıp evlendi ve çok mutlular. Önemli olan interneti sadece tanışma aracı olarak kullanmak bence. Yani ilişkiyi oradan sürdürmek hata. Kısa sürede gerçek hayata taşımak, yüzyüze tanışmak gerek. Kalabalık bir ortamda sizin seçtiğiniz bir mekanda ilk görüşme yapılır mesela. Güven saglayana dek de bu şekilde devam edilir.

Okulda, işte, sokakta tanıştığınız biri de manyak çıkabilir bunun garantisi yok ki. Önemli olan doğru adımlar atmak. İyi şanslar :KK19:
Çok teşekkür ederim.
Zaten kişilik yapısı olarak çabuk güvenemeyen şüpheci biriyim.
Güvenene kadar kalabalıkta buluşma fikrindeyim.
Benim kafamı kurcalayan bekarım deyip evli çıkar mı, veya hiç evlenmedim der boşanmış ve çocuklu çıkar mı?
Bunlar beni korkutuyor.
Bir de tanışma sitesinden tanıştım diyelim, beni yedekte tutup aldatır mı?

Kafamda deli sorular..

Ben dil gelişimi için bir siteye girmiştim ki siteyi Türk erkekleri işgal etmiş :halay::halay: Konumunuzu otomatik paylaştığı için maalesef hemen bir mesaj yağmuru başlıyor. Sonuç: Kimisi beni yabancılarla kırıştırmakla, kimi dil çalışmalarını onunla yapmamla, kimi nü fotoğraf atıp tipsiz halini deşifre etmeye çalışmakla, kimisi evli ama yine de hoşlandım diye yazmakla benim hesabı kapatmamı sağladılar. Genelde bu tarz yerlere evli erkekler daha çok giriyor ve düzgün biri olmuyor. Hatta bir dayıya cevap vermiştim ama yabancı dilde.:KK48: Dayının yabancı dili yok beni yabancı sandı. Bana ‘watsapp?’ yazıyor. İngilizce ben bilmiyorum yazıyorum. Bana ‘you numaranı ver’ falan yazıyordu. Hesap edin yabancı dil gelişim sitesine bile takılanları.

Hahaha baya üstüme alındım yazmasam olmazdı ben beyimle daha 16 yaşındayken tanıştım ve bilmiyorum demem doğrumu tango üzerinden tanıştık ve benden yaşca epey büyük tabi o zaman yaş muhabbeti olmadı ne o benimkini ne de ben onunkini biliyordum öyle bir kaç ay sonra öğrendim ki 30 yaşında bende o zaman 17 olmuştum tabi ne fark eder kimse inanmadı kim inanırdı ki onlarda haklı haaa birde ben almanyada doğdum büyüdüm o ise türkiyede birde mesafe vardı tanıştıktan 8 ay sonra bir şekilde geldi bir haftalığına yanıma ondan sonra zaten ailem öğrendi kavga kıyamet herkes kendince haklıydı işte ne oldu 18 yaşımda ona kaçtım şuan bir yaşında bir kızım var ve 3 aylık hamileyim mutlumuyum evet ha belki iyiki kaçtım diyemem ama iyiki onunla evlendim diyebilirim daima :))) içimi dökmüş oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X