İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir akrabam internette tanışıp evlendi ve çok mutlular. Önemli olan interneti sadece tanışma aracı olarak kullanmak bence. Yani ilişkiyi oradan sürdürmek hata. Kısa sürede gerçek hayata taşımak, yüzyüze tanışmak gerek. Kalabalık bir ortamda sizin seçtiğiniz bir mekanda ilk görüşme yapılır mesela. Güven saglayana dek de bu şekilde devam edilir.

Okulda, işte, sokakta tanıştığınız biri de manyak çıkabilir bunun garantisi yok ki. Önemli olan doğru adımlar atmak. İyi şanslar :KK19:

Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:

Sevgili meslektaşım,yakın arkadaşımın çok güzel bir evliliği var internetten tanıştılar,şuan yurtdışındalar çok da güzel bi kızları var. Bi başka arkadaşım da internetten tanıştı,kocasına ben kıl oluyorum ama o bayılıyor zaten ben önemli bi ölçüt de değilim bu konuda 😄 Eğer evli olmasaydım ben de interneti deneyebilirdim,mutlu bi ilişki içinde olmak çok güzel bunu bulmak için neden her yolu denemeyeyim ki,di mi ama 🙂

Ben de bekarim tam da dusundugum seyleri yazmissiniz. Gercekten guzel ifade etmissiniz. İnsan yalnizliktan bunaliyor ama evlenmis olmak icin de evlenmek istemiyor. Ben 4 yas daha buyugum sizden. Sans daha az. Universite arkadasim bir forum sitesinden tanismisti. Tabi biz de ayni mekana gittik sikintili biri falan cikar diye. Cok komik ama iste nolur nolmaz. Suan cocuklariyla gayet mutlular. Sans isi birazda. Ben pek sansli biri olmadigimdan pek cesaret edemem. Tanistirilma yolu ile bile ne cinsler buldu beni. O yuzden size kalmis iyi de olabilir kotu de. Tanistirilan kisiyi de kimse cok cok tanimiyor aslina bakarsan.

Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
Benim iki kuzenimde internet üzerinden evlendi çok mutlular ama bende denemiştim bi kişi kendini bambaşka biri olarak tanitmisti evli karısı hamile cıktı. Tesadüf eseri farkettim ismini bile degisik sölemiş. Bi tanesi tecavüz etmeye kalktı mahkemeligiz şuan. Bu işler şans işi gerçekten.

Esimle ayni fakuktede ayri bölümlerde okuyorduk. Ortak derslerimiz varmis ama koca angi tanismiyorduk. Internette birnforum sitesinde tanistik uzun sure yazistik. Ve tesadufen ayni derslerimiz oldugunu ogrenip iliskiyi reele tasidik. Simdi 1.5 yasinda kizimiz var.

Biz eşimle bi sosyal medyada tanistik. Yani ayni lisede okuyormusuz bn onu tanimiyordum ama o beni gorunce sosyal medyada , okuldan oldgmu hatirlamis. Ekledi . yazdi konustuk. Cok romantik zamanlar gecirdik. Hayatmn en romantik anlariydi onunla tanistgm donem ve sonrasi.
Dedigim gibi beim icin sosyal medyada tanisigim biriydi. Cok gusel iliskimz oldu evlendk 3 senedie evliyiz bebek bkliyoryz.
Bence bu bi sans karsimacok kotu biride cikablrdi kapilirmydim bilmiyorumm. Basima ne gelirdi bilemiyorum.
Cok dikkatli olmak gerekirdiama karsimda kptu biri olsaydi da farkedemezdim deli gibi tutulmustum. Asik olmak onemli...
Umarm askin heyecanin icinde oldugu sonu evlilige bi iliskn olur . ..

İyi forumlar diliyorum.

Ben eşimle 2009temmuzda MSN de tanıştım (sadece tanışma)
2012ekim de sevgili olduk 🤗
2017ocakta evlendik 💕
2019ekim (ve ya Kasımda) anne baba olacağız inşallah👶

Sosyal hayatta insan insani daha iyi tanıyor. Her sosyal hayatta tanisanin çok iyi tanıdığı çok iyi evliliği olduğu tabiki denemez . Ama internetten çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hatta mümkün mertebe önceden tanıdığıniz huyunu suyunu bildiğiniz begendiginiz biri çok daha makbuldür benim fikrimce..
Birde evlenmek icin evlenmeyin genc kızlar bir koca buldum diye aman hemen evlenmeyin yaşım geçti diyip fazla irdelemeyim demeyin uysun size tamamen es demek hayatınız demek . Ya mutlu olursun ya mutsuz . Tercihinize göre değişir. Bunları sizin icin demiyorum konu sahibi yanlış anlama ben genel birde bu düşüncemi ekliyim dedim 😊

O kişi benim. İnternetten tanıştık aynı gün dükkanıma geldi. Aynı muhitte oturuyormusuz sayılır. 2 sene sonra evlendik. Çok sükür halimize mutluyuz. Bir uyum yakaladık. Yasın küçük değil. Karsındaki adam hangi amacla sana yaklasıyor anlarsın. Ama tanıştıgın platform da önemli. Biz fac. Den tanıstık. Olur olmaz sitelerden tanışmazsınız heralde dimi. Normal hayatta olmadıysa kişisel sayfalarınızdan size iletişime geçnek isteyen birilerine sans verebilirsiniz bence. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bir de kıyamam ya maslowun piramidini de koymussun. Evlenmek istiyorum diyeni dövmekten beter ediyolar burda. Evlenemedim mutsuzum diyeni aşağılıyolar. Baksınlar da böyle diyenler idrak etsinler sevgi aidiyet ne kadar gerekliymiş. Bu evliliği kötüleyen kadınların çoğu da evli anlamak mümkün değil

Internetten evlenmedim çevremde de yok amma derdinizi o kadar güzel anlatmisiniz ki çok begendim. inşallah gönlünüze ruhunuza hitap eden bir insan evladiyla tanisir mutlu musmutlu bir eviniz çok güzel bir evliliğiniz olur cok amin:KK68:
Çok teşekkür ederim..:KK200:
Çok naziksiniz..
Elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım.

Bir konum daha var, orada bazıları mesleğimden vurdu ondan Not kısmını yazdım. Resim ekledim..

Ben de varım :) eşim Cat diye söyler internette tanıştık diye ama ben utanıyorum :) defalarca vazgeçmeyi dusunmustum bitirmeyi düşündüm kafamda yapamadım iyiki de yapmamisim bir buçuk yıldır evliyim çok şükür iyiki eşim :) şans verin arkadas edinmiş olursunuz en fazla :)

Ben varim. Esimle ortak hobimizle ilgili olan bir forumda bilgi alisverisi yaparken tesadufen denk gelip sohbet etmeye başlamistik. 5 yillik evliyiz, ben mutluyum onunla olmaktan.🤗

Ben internet kismina ön yargili olmadim hic bir zaman. Gerek internetten, gerek kuzen, arkadas cevresinden tanidiklarimla ya da kendi yeni girdigim ortamlardan bir cok kisiyle tanistim, sevgili oldum, flort ettim ve şunu diyebilirim ki bir insani sadece kendin taniyabilirsin nerede olursa olsun. Cevre ve arkadas yorumlari biyere kadar. Arkadas ortaminin, onu taniyanlarin cok iyi cok efendi bulduklari sevdikleri bazi insanlar arka planda farkli yüzlere sahip olabiliyor.

Arkadas olmak, aile, olmak, sevgili olmak ayri ayri cok farkli seyler. Arkadasa, akrabaya, cevreye iyi olup evin icinde veya sevgilisine karsi kotu olan da var.

Yani nerede tanisirsan tanis iyi tanimaya bak. Kendi cevrenden diye %100 guvenilir olmuyor.

Ben tercih etmezdim ama kısmet bu işler Büyük konuşmamak lazım.
Ses tonu, mimikler, konuşma tarzı önemli benim için. İlk etapta birebir görmeyi tercih ederim. İnternetten bir süre konuşup duygular ilerleyip tanışınca hayal kırıklığına uğramak istemem.
Evet, yüz yüze görüşmeden bende sırf netten ilerletme yanlısı değilim.
O çok büyük risk olur.
Zaten beden dili biliyorum. Eğer adam profesyonel yalancı değilse kalabalık bir yerde bir kahve içip onu gözlemleyebilirim gibi..

Ablam ve eşi 😬hemde bundan 10 sene önce şuan olmayan bi sitede ( belki de vardır ben bilmiyorumdur ) tanışmışlardı .8 senedir evliler gayet mutlular . İkisi de 18-19 yaşlarında tanışmıştı

Ben varim. Esimle ortak hobimizle ilgili olan bir forumda bilgi alisverisi yaparken tesadufen denk gelip sohbet etmeye başlamistik. 5 yillik evliyiz, ben mutluyum onunla olmaktan.🤗

Ben internet kismina ön yargili olmadim hic bir zaman. Gerek internetten, gerek kuzen, arkadas cevresinden tanidiklarimla ya da kendi yeni girdigim ortamlardan bir cok kisiyle tanistim, sevgili oldum, flort ettim ve şunu diyebilirim ki bir insani sadece kendin taniyabilirsin nerede olursa olsun. Cevre ve arkadas yorumlari biyere kadar. Arkadas ortaminin, onu taniyanlarin cok iyi cok efendi bulduklari sevdikleri bazi insanlar arka planda farkli yüzlere sahip olabiliyor.

Arkadas olmak, aile, olmak, sevgili olmak ayri ayri cok farkli seyler. Arkadasa, akrabaya, cevreye iyi olup evin icinde veya sevgilisine karsi kotu olan da var.

Yani nerede tanisirsan tanis iyi tanimaya bak. Kendi cevrenden diye %100 guvenilir olmuyor.

Bu çok doğru. Ben kendi çevremden bazı evlendirmeye çalıştıkları adamlara bakıyorum, akrabaların anlattıklarıyla alakaları yok. Aslında internet bir açıdan tamamen bireyi tanıdığınız çok daha da iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X