İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnternetten tanışıp evlenen arkadaşım var. Çok da mutlular.
Ama tanıştıkları ortam arkadaşlık, evlilik sitesi tarzı bir yer değil. Oyun oynarken tanışmışlardı, konuşa konuşa sevip evlendiler.
Bu çağda internetten tanışıp evlenmek normal. Bir hobi grubu olur, ilgi alanlarınızla ilgili bir platform olur, tanışıp kaynaşırsınız, normal geliyor bana.

Ama rastgele biriyle tanışmak ya da arkadaşlık sitelerinden birini bulup buluşmak çok daha riskli.
O tarz yerlerde şansınızı deneyecekseniz kendinizi riske atmayın bence.

Evet hemen evlilik amacı olmayan yerler daha iyi diyorlar.
Eksi sözlük düşünüyorum.

Acaba olur mu?

Evet o en garantisi..
Iste o internet olmuyor ortak arkadaş vesilesi oluyor.
Benim arkadaşlarımın tanıdıkları evli hep..

Yaş 32 olunca böyle oluyor maalesef.

O zaman Sözlük ve forum sitelerine üye olun.
Tınder ı da deneyin ama dikkatli olun.
Instagram kullanıyorsanız orada çeşitli sayfalar oluyor siyasi felsefi dini vs kendi fikirlerinize uyan bir sayfaya yorum yaparsanız oralardan da arkadaşlık isteği geliyor. Eğer düşünceleriniz uyuşursa dışarda da görüşürsünüz. Niyetinizin ciddi olduğunu baştan belirtin ama birkaç kez görüşürsünüz baktınız karsı taraf ciddi bir izlenim vermiyor o zaman daha görüşmezsiniz.

• Beğen
Reactions: 000
Aynı benim annem☺23 yasinda evlenmeyi düşündüğüm biri olmuştu. Çok sasirmislardi bu yasta evlilik mi olur diye:)

Benimki hala öyle..
Amann evlenip ne yapacaksın, bizim toplumda evlenmek erkek için nimet.Kadın için ekstra sorumluluk bir de çocuk derdi diyor.
Resmen evlenmemesi gereken biriymiş annem..

Istememesine rağmen evlenmiş. Ben isteyip evlenemiyorum garip..

O zaman Sözlük ve forum sitelerine üye olun.
Tınder ı da deneyin ama dikkatli olun.
Instagram kullanıyorsanız orada çeşitli sayfalar oluyor siyasi felsefi dini vs kendi fikirlerinize uyan bir sayfaya yorum yaparsanız oralardan da arkadaşlık isteği geliyor. Eğer düşünceleriniz uyuşursa dışarda da görüşürsünüz. Niyetinizin ciddi olduğunu baştan belirtin ama birkaç kez görüşürsünüz baktınız karsı taraf ciddi bir izlenim vermiyor o zaman daha görüşmezsiniz.

Tinder olayını düşünmüyorum.
Orası çok cinsellik dolu.
Ama başka bir evlilik sitesi ve eksisozluk olayini deneyebilirim.
Ilk bir iki görüşmede ciddi mi cinsellik odaklı mi anlarım gibime geliyor.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
Bir de akışına bıraksam iyi olacak..

Onu da deneyeceğim...

Tinder olayını düşünmüyorum.
Orası çok cinsellik dolu.
Ama başka bir evlilik sitesi ve eksisozluk olayini deneyebilirim.
Ilk bir iki görüşmede ciddi mi cinsellik odaklı mi anlarım gibime geliyor.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
Bir de akışına bıraksam iyi olacak..

Onu da deneyeceğim...

Evet kesinlikle en önemlisi zaten akışına bırakabilmek :)
Sen elinden geleni yap gerisi nasip kısmet artık :)

• Muhteşem
Artık var mı bilmiyorum..
Kesin benim ruh eşimde bir sorun var..

Gelemedi gitti.. :confused: :KK48:
aslında bazen de hiç beklemediğiniz zaman da geliyor ya
odak noktanızı mı değiştirseniz
birde bu yöntemi deneyin
ben tam evlilik defterine kapattım artık dedim, kesin kararlıydım yüksek lisans için üniversiteye kayıt yaptırdım
sonra ruh eşim olmayan 2.eş kişisiyle tanıştım hatta ilk görüşmede ben evlilik düşünmüyorum filan dedim, sonra olaylar nasıl gelişti anlamadan, gittim derslerin başladığı gün okuldan kaydımı sildirdim
sonuç yaklaşık 2 yaşında bir bebeğim var ve boşanma aşaması
bazen diyorum yüksek lisans yapsaydım, şuan belki de bambaşka bir hayatım vardı
ama inşallah 10-20 yıl sonra da olsa yapmak istiyorum kısmetse
yani sonuç olarak çok düşünmek, istemek belki de bazen ters etki de yapıyor olabilir mi
tamam düşünün, isteyin ama kalpte mi kalsa
düşüncelerde davranışlarda farklı şeyler mi yapmak lazım acaba :cool:

Evet kesinlikle en önemlisi zaten akışına bırakabilmek :)
Sen elinden geleni yap gerisi nasip kısmet artık :)

Onu bir yapabilsem herşey çözülecek zaten..

Taktik varsa alabilirim bir dal:)

Yoksa bu sözlük dediğiniz eksisozluk mü???
Burada da oradan tanışan bir üye var.

Bana da orayı söyledi..
Ekşi değil, eskiden çok aktif olan bir sözlüktü şimdi pek giren eden yok. Ama aynı mantık, sözlük mantığı. Sizde mesela hobi forumlarına yada mesleki forumlara takılabilirsiniz. Benim mesleki forumdan edindiğim abi vardı mesela, başım sıkışınca arıyordum. Aynı zevk ve mesleklere sahip insanlar İnternet ortamında da daha çabuk kaynaşıyor.

Hahhaaah :)) sigara gibi oldu bu :)
Ne zaman bu düşüncelerini akışına bıraktığında o zaman kendini ciddi bir ilişki içinde bulacaksın :KK66:
Genelde saldığın zaman oluyor.

Bana da öyle geliyor..
Mesela çocuk hiç umursamıyorum.Çoğu kişi umursamadığın için evlensen hemen olur uğraşmazsın diyorlar.
Çünkü çocuk çocuk diye takınca da olmuyormuş
Aynı evlilik meselesi gibi..
Ben en iyisi kendime bireysel uğraşlar bulayım..
Ilgim dağılsın..
Itiraf edeyim burada bazen evli kadınların konularını okuyorum o da beni yatıştırıyor.

Demek ki hayırlı biri olmaz ise böyle olur diye düşünüyorum.

Benim internetten tanıştıklarım oldu baya. Artık dijital çağda yaşıyoruz, normal bu tarz tanışmalar:)
Şuana kadar karşıma düzgün biri çıkmadı, bilmiyorum belki de bana denk gelenler öyleydi. Ama sıcak bakıyorum yine de denenebilir bence..

Bana da öyle geliyor..
Mesela çocuk hiç umursamıyorum.Çoğu kişi umursamadığın için evlensen hemen olur uğraşmazsın diyorlar.
Çünkü çocuk çocuk diye takınca da olmuyormuş
Aynı evlilik meselesi gibi..
Ben en iyisi kendime bireysel uğraşlar bulayım..
Ilgim dağılsın..
Itiraf edeyim burada bazen evli kadınların konularını okuyorum o da beni yatıştırıyor.

Demek ki hayırlı biri olmaz ise böyle olur diye düşünüyorum.
Tabi ki neyin nasıl olacağını bilmiyoruz ki
Ne zaman ne yaşayacağımızı da
Benim teyzem mesela 45 yasından sonra anne oldu.
Hiç beklemiyordu. Demek ki onun için Hayırlısı öyleymiş.
Belli olmaz. Hayat sürprizlerle dolu.
Bireysel uğraşlar bul kendine bak kendi kendine mutlu ol. Zaten mutlu olan insanlar daha çok fark ediliyor.

• Muhteşem
Benim internetten tanıştıklarım oldu baya. Artık dijital çağda yaşıyoruz, normal bu tarz tanışmalar:)
Şuana kadar karşıma düzgün biri çıkmadı, bilmiyorum belki de bana denk gelenler öyleydi. Ama sıcak bakıyorum yine de denenebilir bence..

Düzgün derken?
Sırf cinsellik düşünen mi cıktı?

Bende düşünüyorum da cinsellik düşkünü tipler olursa uğraştığıma değmez bir de yıpranırım.

aslında bazen de hiç beklemediğiniz zaman da geliyor ya
odak noktanızı mı değiştirseniz
birde bu yöntemi deneyin
ben tam evlilik defterine kapattım artık dedim, kesin kararlıydım yüksek lisans için üniversiteye kayıt yaptırdım
sonra ruh eşim olmayan 2.eş kişisiyle tanıştım hatta ilk görüşmede ben evlilik düşünmüyorum filan dedim, sonra olaylar nasıl gelişti anlamadan, gittim derslerin başladığı gün okuldan kaydımı sildirdim
sonuç yaklaşık 2 yaşında bir bebeğim var ve boşanma aşaması
bazen diyorum yüksek lisans yapsaydım, şuan belki de bambaşka bir hayatım vardı
ama inşallah 10-20 yıl sonra da olsa yapmak istiyorum kısmetse
yani sonuç olarak çok düşünmek, istemek belki de bazen ters etki de yapıyor olabilir mi
tamam düşünün, isteyin ama kalpte mi kalsa
düşüncelerde davranışlarda farklı şeyler mi yapmak lazım acaba :cool:
Umarim dilediğiniz herşey olur.
Olacağı varmış.
Benim kuzenimde evlendi boşandı.
Aslında istemiyordu sanki basiretim bağlandı yapamadım birşey dedi.
Benim bireysel amaçlar bulmam lazım.
Anca öyle bu konudan ilgimi çekerim.
Bir de burada bekar hemcinslerimin evlenemedim konularını okumak yerine evlilerin sorunlarını okuyabilirim.
Ters etki yapabilir..

Verdiğiniz öğüt için teşekkür ederim.. :KK200:

Umarim dilediğiniz herşey olur.
Olacağı varmış.
Benim kuzenimde evlendi boşandı.
Aslında istemiyordu sanki basiretim bağlandı yapamadım birşey dedi.
Benim bireysel amaçlar bulmam lazım.
Anca öyle bu konudan ilgimi çekerim.
Bir de burada bekar hemcinslerimin evlenemedim konularını okumak yerine evlilerin sorunlarını okuyabilirim.
Ters etki yapabilir..

Verdiğiniz öğüt için teşekkür ederim.. :KK200:
Eyvallah faydası olursa ne mutlu bize :KK74:
aynen kuzeninizin yaşadığını iki kere yaşamış biri olarak basiret bağlanmasının ne demek olduğunu biliyorum sanırım :KK70:
kesinlikle bireysel amaçlarınız olsun, turlara gezilere, sosyal yardım platformlarına katılın,
sivil toplum kuruluşlarına filan gönüllü üye olun, kurslara gidin yemek kursu vs olabilir kafanızı dağıtacağınız şeyler olsun
huzurevleri, kimsesiz çocuklar yararına yapılan etkinlikler vs. de olabilir
ama burdaki evlilerin sorunlarını okumak konusunda kararsız kaldım
sonuçta doğru insanı bulan insanların çok güzel evlilikleri var ama onları burda bulabilir misiniz bilmiyorum
çünkü burda gerçekten sorunları dertleri olan insanlar var :cool:

• Beğen
Tam benim söylemek istediklerim :)) hatta bende benzer şeyler yazdim, ama sanki sen daha mi iyi açıklamışsın :)
Aynen işte ha Internet, ha bir seminer ya da parti - sonuçta her yerde yabanci yabancidir ve zaman geçirilerek tanımak gerekir.
Herhangi bir Kurs‘ta tanışılan kişi de evli çıkabilir?

Yillar once yasadigim olayi anlatayim. :KK70: Kuzenim sevgilisiyle bulasacakti ve klasik ciftli bulusma yapalim dedik. Kuzenim beni, kuzenimin sevgilisi de bir arkadasini davet etti. 4 kişi olacaktik.
Bu tanistirildigim herifle iyi anlastik ve o gorusmeden sonra flort ettik baya baya.
Ben o zamanlar sosyal medya vs kullanmiyorum ustelik. Neyse bu herifin sosyal medyasina bakmak icin girerdim arada.
Allah nasil bir yol gosterdiyse onca fotografin ve yorumun arasindan bir hatun dikkatimi cekti oyle canimli cicimli bir yorumu da yoktu. Kizin profiline bbbiiiir girdim. Benim bu flort ettigim herifle birlikte boooy booyyy fotograflari yillardir birliktelermiş ve nişanlilarmiś. İsteme, nişan, tuzlu kahve fotograflari filan. 😂😂😂😂

Arkadaşi resmen susmuş bu duruma, herifin profilinde sevgilisi olduguna dair minnacik birşey bile yoktu. Sebebsizce o kizin profiline girmesem daha devam ederdi bu rezillik heralde.

Düzgün derken?
Sırf cinsellik düşünen mi cıktı?

Bende düşünüyorum da cinsellik düşkünü tipler olursa uğraştığıma değmez bir de yıpranırım.
Cinsellik isteyenler de oldu, bir de hem karakter hem de yaşam tarzı olarak bana uygun olmayanlar karşıma çıkmıştı. Bunları görünce zaten bi yerden sonra kesiliyor muhabbet. Sadece birisiyle uzun sürdü, kafa yapılarımız uymuştu onla. Ama o da ciddi bi ilişki istemiyordu. Evliliğe falan hiç sıcak bakmıyordu. O da olmadı yani.
Tinder a falan girme sakın:) Oranın amacı çok belli.

• Muhteşem
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X