Yani zaten siz haklı bulunmuşsunuz. Verin hakem heyetine deyin mademMerhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
eşim bugüne dek verdiği her sözü tutmuştu annesi de bana karşı ılımlıydı ama ben de bir kez evleniyordum bazı şeylere heveslenmiştim..evet ablalarım biraz saygısızlık yapmıştı ama kaynanam da neden diretti o halde? ilk günleri diyip uzatmayabilirlerdi ..eşim de geldikten sonra biz evlendik artık diyip iki tarafı da çıkarabilirdi??
İade nedeni ne peki ne sebep gösterdi.
Kutuyu kendisi mi parcaladi acaba yoksa kargoda mi hasar gördü.
Bende öyle dedim zaten ürün görselleride mevcut fakat benim yanlış düşündüğüm hata yaptığım bir nokta varmı olayı farklı kişilerede sorup fikir almak istiyorumYani zaten siz haklı bulunmuşsunuz. Verin hakem heyetine deyin madem
üründe bir hasar var mı? sadece pakette mi var? internetten yapılan satışlarda paket hasarlı olsa dahi tüketicinin iade hakkı var. önemli olan üründe hasar olmaması. üründe hasar yoksa pakete zarar vermeden açması çok olası değil tüketicinin.Bende öyle dedim zaten ürün görselleride mevcut fakat benim yanlış düşündüğüm hata yaptığım bir nokta varmı olayı farklı kişilerede sorup fikir almak istiyorum
Paketteki hasar normal açma kapama hasarı değil o tarz iadeler zaten mevzu bile değil hemen onay yapılıyor zaten burda baya açılmaması gereken yerleri açılmış ve gelişi güzel bantlamış komple tüm kutu .Peki şöyle bir soru sorayim size bu şekilde bu ürünü iade alsam ve bunu başka bir müşteriye göndermem doğru olurmu?Yada direk gözden çıkarmayım mi bu ürünü ?üründe bir hasar var mı? sadece pakette mi var? internetten yapılan satışlarda paket hasarlı olsa dahi tüketicinin iade hakkı var. önemli olan üründe hasar olmaması. üründe hasar yoksa pakete zarar vermeden açması çok olası değil tüketicinin.
Anladım satış yaptığınız platform sizi haklı bulmuş ama hakem heyeti müşteriyi haklı bulabilir (14 gün iade hakkı olduğu için internet alışverişlerinde) iş hakem heyetine giderse kutu bana hasarlı geldi diyebilir.İADE nedeni küçük gelmiş bu sadece
eğer üründe bir zarar yoksa, kanunda belirtilen ambalajı açılamayacak ürünler kapsamında değilse tüketici ürünü aide edebilir. anladığım kadarıyla oyuncakta bir zarar yok, bu yüzden hakem heyeti büyük olasılıkla tüketiciyi haklı bulur. tabii siz yine danışın.Paketteki hasar normal açma kapama hasarı değil o tarz iadeler zaten mevzu bile değil hemen onay yapılıyor zaten burda baya açılmaması gereken yerleri açılmış ve gelişi güzel bantlamış komple tüm kutu .Peki şöyle bir soru sorayim size bu şekilde bu ürünü iade alsam ve bunu başka bir müşteriye göndermem doğru olurmu?Yada direk gözden çıkarmayım mi bu ürünü ?
İade koşullarında kutusunun hasar görmemiş olması gerektiği yazıyor mu?Bende öyle dedim zaten ürün görselleride mevcut fakat benim yanlış düşündüğüm hata yaptığım bir nokta varmı olayı farklı kişilerede sorup fikir almak istiyorum
Evet yazıyor .Özellikle baktım ürün kutusunun hasar görmemiş olması gerekiyor .Çalıştığım tüm pazartesilerinde bu şekilde bir ibare varİade koşullarında kutusunun hasar görmemiş olması gerektiği yazıyor mu?
Hayır geri göndermeyip ücret iadeside yapabiliyoruzIade reddi kabul edildiginde urunu geri gondermeniz gerekiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?