Hakem heyetine versin, bisey kaybetmezsiniz. Sizde savunmanizi yazili yapacaksiniz avukata gerek yok. Paketin fotoğraflarını, platformun sizi hakli buldugu konusmalarin ciktisini vs ekleyeip yolkayacaksiniz. Cikacak sonuca gore ücret iadesi yapacaksiniz. Hatta heyet benim lehime karar cikardiginda, karsi taraf itiraz etmis, kullanim bedelini duserek baska bir meblag belirlenmis, o sekilde ucret iadesi karari vermisti.
Ozaman haklı cıkmanız gerekiyor şartlara uymuyorEvet yazıyor .Özellikle baktım ürün kutusunun hasar görmemiş olması gerekiyor .Çalıştığım tüm pazartesilerinde bu şekilde bir ibare var
Ne saçma, Açarsın beğenmezsen veya bir hata varsa iade edersin. Ürünü, görünce sinir krizimi geçirmiişler ne olmuş yaniMerhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
Ben aliciyim. Daha once 3 kez hakem heyetiyle parami iade aldim. Heyet kararina gore saticinin tek yukumlulugu parayi iade etmek. Karşı taraf talep ederse gunluk faizle odersiniz ama cok bisey tutmaz. Satıcıya verilen ceza vs yok yaniBen anlayamadım siz satıcı konumundamısınız bu durumda
Merhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
sattığı mal ikinci el ürün değilmiş, geldikten sonra kutusu ve stickerlar zarar gördüğü için ikinci el gibi olmuş diyor.Oyuncak demişsiniz ama ne oyuncak onu anlamadım. Sadece kutu zarar görmüşse ürünün kendisi sağlamsa iade hakkı var. Zaten sattığınız mal ikinci el ürün. Kimse sıfır kutu beklemiyor sizden
Oyuncak demişsiniz ama ne oyuncak onu anlamadım. Sadece kutu zarar görmüşse ürünün kendisi sağlamsa iade hakkı var. Zaten sattığınız mal ikinci el ürün. Kimse sıfır kutu beklemiyor sizden
E ticaret üzerinde çalışmıştım, mesafeli satış sözleşmelerinde genelde bir madde olur. Ürün teslim edildiği şekilde yanında hediyesi var ise eksiksiz ve paketi zarar görmemiş halde iade edilmeli. Aksi takdirde satıcının sorumluluğu altında olmuyor bu durum alıcıdan kaynaklı iade reddinde hekem sizi haklı bulabilirMerhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
Ürünü yarın müşteriye kargolayacağım. Platformuda aradım zaten onların kararı ile iade reddi oluşturdum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım.E ticaret üzerinde çalışmıştım, mesafeli satış sözleşmelerinde genelde bir madde olur. Ürün teslim edildiği şekilde yanında hediyesi var ise eksiksiz ve paketi zarar görmemiş halde iade edilmeli. Aksi takdirde satıcının sorumluluğu altında olmuyor bu durum alıcıdan kaynaklı iade reddinde hekem sizi haklı bulabilir
Platform red onayı verdi ise zaten müşteri ile uğraşmayın. Reddi sizin değil satış platformunun verdiğini gerekli işlemi onlara karşı başlatmalarını söyleyip muhattabı kesin. Bazı insanlar iş o raddeye geldiğinde çok çirkinleşebiliyorlar. O işin içinde olunca nelerle karşılaştığınızı çok iyi biliyorum. Anasının babasının kocasının tahammül edemediği insanlarla muhatap olmak çok zor. Benim yemediğim hakaret küfür beddua kalmıyorduÜrünü yarın müşteriye kargolayacağım. Platformuda aradım zaten onların kararı ile iade reddi oluşturdum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım.
olunca
Bende en son platforma yönlendirdim zaten onlarla konuşu bilgi alin dedim.Aynen çok tuaf insanlar var.Bügüne kadar gelen iadelerden sadece 5 adet red ettim .Hijyen sebebi vardı bir tanesinde oyuncak komple kıldı iğrenç burun pislikleri falan vardı.Platform red onayı verdi ise zaten müşteri ile uğraşmayın. Reddi sizin değil satış platformunun verdiğini gerekli işlemi onlara karşı başlatmalarını söyleyip muhattabı kesin. Bazı insanlar iş o raddeye geldiğinde çok çirkinleşebiliyorlar. O işin içinde olunca nelerle karşılaştığınızı çok iyi biliyorum. Anasının babasının kocasının tahammül edemediği insanlarla muhatap olmak çok zor. Benim yemediğim hakaret küfür beddua kalmıyordu
İnsanlar ne yazık ki böyleler Allah sabır versinBende en son platforma yönlendirdim zaten onlarla konuşu bilgi alin dedim.Aynen çok tuaf insanlar var.Bügüne kadar gelen iadelerden sadece 5 adet red ettim .Hijyen sebebi vardı bir tanesinde oyuncak komple kıldı iğrenç burun pislikleri falan vardı.
Paketi zarar görmemiş ibaresi olsa dahi hakem heyeti bu maddeyi kabul etmez. Tüketici kanununda bu konu açık bir şekilde belirtilmiş. Satıcının kendi kafasına göre sözleşmeye madde koyması bir şey değiştirmiyor yani. Önemli olan tüketici kanunu ve iade iptali koşulları orada da çok net:E ticaret üzerinde çalışmıştım, mesafeli satış sözleşmelerinde genelde bir madde olur. Ürün teslim edildiği şekilde yanında hediyesi var ise eksiksiz ve paketi zarar görmemiş halde iade edilmeli. Aksi takdirde satıcının sorumluluğu altında olmuyor bu durum alıcıdan kaynaklı iade reddinde hekem sizi haklı bulabilir
Evet ancak bu platformlar kanunlara uygun bir şekilde iade veya satışın gerçekleştiği yerler.Paketi zarar görmemiş ibaresi olsa dahi hakem heyeti bu maddeyi kabul etmez. Tüketici kanununda bu konu açık bir şekilde belirtilmiş. Satıcının kendi kafasına göre sözleşmeye madde koyması bir şey değiştirmiyor yani. Önemli olan tüketici kanunu ve iade iptali koşulları orada da çok net:
1- elektronik cihazların paketleri açılmışsa iade olmuyor.
2- açıldığında hijyen açısından sıkıntı yaratacak ürünler iade olmuyor.( iç çamaşırı gibi)
3- telif hakkı olan ürünlerin paketi açılmışsa iade olmuyor.
Aksi durumların hepsinde eğer üründe hasar yoksa, paketi bozulmuş, hasar görmüş üründen tüketicinin cayma hakkı var internetten satışlarda. Kanun bu konuda çok net.
Bizim sözleşmeyle alakalı başka bir mağduriyetimiz olmuştu özel bir okulla ilgili. Sözleşmede “para iadesi yoktur.” İbaresine rağmen tüketici hakem heyeti bizi haklı bulmuştu ve paramızı da geri almıştık. Sözleşmedeki maddeler kanuna aykırı olamaz. Olursa geçerli olmuyor zaten mantıken.
İstediği şeyle tehtit etsin. Benimde 3 çocuğum var sürekli kargo gelir kapıma iki kızım pacamda dolaşır ben açacağım diye asla actirmam iade edebilme ihtimalim olduğu için. Ben düzenli bir şekilde açar bakarım. Özenli davransaymis.iadeyi asla almayinMerhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
Hakem heyetine gitse bile sen haklı çıkacaksın, onun için sakın geri adım atma...Merhaba arkadaşlar ,yaklaşık bir senedir internetten belirli platformlardan satış yapıyorum.Son zamanlarda yapılan iadelerle ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyorum.En son bir müşteri aldığı ürünün kutusunu paramparça etmiş (Bir oyuncak)ve her yerine gelişi güzel bantla sarmış içindeki stickerida buruşturup bu şekilde iade oluşturmuş.Ben ürünün geldiği haliyle resimledim ,iade itirazı yaptım ve platformda beni haklı buldu .Fakat müşteri dehşet bir şekilde kendisinin haklı olduğunu söyleyip hakem heyetiyle tehtit ediyor.Şimdi ben bu ürünü başkasına satamam çünkü ikinci elden beter olmuş kimse para verip kutusu böyle olmuş bir ürün istemez .Ben haksızmıyım.Neticede aldığı ürüne zarar vermiş sadece açıp bakmamış bana fikir verin lütfen .
İnsanlar ne yazık ki böyleler Allah sabır versin
İstediği şeyle tehtit etsin. Benimde 3 çocuğum var sürekli kargo gelir kapıma iki kızım pacamda dolaşır ben açacağım diye asla actirmam iade edebilme ihtimalim olduğu için. Ben düzenli bir şekilde açar bakarım. Özenli davransaymis.iadeyi asla almayin
İadeyi yolladim sabahtan beri en az 10 kez mesaj attı paramı yolla diyeHakem heyetine gitse bile sen haklı çıkacaksın, onun için sakın geri adım atma...
Cevap vermeyin bile. İşler çirkinleştiğinde en ufak lafınızı size karşı kullanabilirİadeyi yolladim sabahtan beri en az 10 kez mesaj attı paramı yolla diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?