• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnternet alışverisi iade almıyor.

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.992
448
İstanbul
Arkadaşlar olayı kısaca anlatayım.
Ayın 16 sında çok bilinen bir Internet sitesinden alışveriş yaptım, yapmaz olaydim.
Ürünü açtığımızda kırık olduğunu gördük, ve iade sürecini başlatmak istedik.
Olaylar burda başladı.
Sitenin bize gönderdiği iade koduyla, kargonun ücretsiz iade almak için istediği kod uyuşmuyor.
Firma bize bu gerekli kodu anlamadığım bir şekilde göndermiyor, ve açıklama olarak, genel müdürlük inceliyor diyor.
Bu şekilde süreci uzatıyor.
Daha bunun, firmaya ulaştırmayı basarabilirsem para iadesi kısmı var..
Size soracağım benim bunlari sikayet edebileceğim, neresi var.
Kimse böyle bir mağduriyet yaşasın istemem.
Artık parasında da değilim, paradan çok emeğim gitti gunlerdir 😁
Karşılığını almak istiyorum.

Bende bilinen bi siteden bi kıyafet verdik kac gun oldu gelmedi esim aradi kaybolmuş kargo öyle demisler esimde kizmis sizi şikayet edecm filan demis adamlar tutuşmuş biraz 😁 şuan beklemedeyiz ilk defa ordan aldom dahada almam 😆 siz nerden aldiniz acaba

Arkadaşlar olayı kısaca anlatayım.
Ayın 16 sında çok bilinen bir Internet sitesinden alışveriş yaptım, yapmaz olaydim.
Ürünü açtığımızda kırık olduğunu gördük, ve iade sürecini başlatmak istedik.
Olaylar burda başladı.
Sitenin bize gönderdiği iade koduyla, kargonun ücretsiz iade almak için istediği kod uyuşmuyor.
Firma bize bu gerekli kodu anlamadığım bir şekilde göndermiyor, ve açıklama olarak, genel müdürlük inceliyor diyor.
Bu şekilde süreci uzatıyor.
Daha bunun, firmaya ulaştırmayı basarabilirsem para iadesi kısmı var..
Size soracağım benim bunlari sikayet edebileceğim, neresi var.
Kimse böyle bir mağduriyet yaşasın istemem.
Artık parasında da değilim, paradan çok emeğim gitti gunlerdir 😁
Karşılığını almak istiyorum.

şikayetvar.com'a yazın. tahmin ettiğim internet sitesi ise oradaki şikayetlere geri dönüşleri oluyor hemen. çözüm sunuyorlar.

Bende bilinen bi siteden bi kıyafet verdik kac gun oldu gelmedi esim aradi kaybolmuş kargo öyle demisler esimde kizmis sizi şikayet edecm filan demis adamlar tutuşmuş biraz 😁 şuan beklemedeyiz ilk defa ordan aldom dahada almam 😆 siz nerden aldiniz acaba
Söylemek yasak mı bilmiyorum ama, ben her yere söylemek istiyorum zaten, kimse parasıyla rezil olmasın.
N11 den aldım.
Bir de bana 140 liralık kırık gelen ürün için 100 lira hediye çeki teklif ettiler, lütuf yapar gibi.
Kabul etmedim.
Saçma bir şekilde iade sürecini bekliyorum, neden olduğunu bilmeden.....
Ama bir daha tobe hiçbir şey almam o siteden.
Burda duyan herkes de söylesin ki, kimse parasıyla rezil olmasın.

Trendyolda sahte ürün dolu zaten. Gözlük kozmetik gibi şeyleri hiç almadım oradan, almam da.

sadece satıcısı baska firma olduğu zaman sahte durumlar yaşanıyor. mac'ten ürün alınca satıcısı mac olunca sıkıntı yaşanmıyor. parfümde kazıklanmıştım. dikkatli olmak lazım çok.

Söylemek yasak mı bilmiyorum ama, ben her yere söylemek istiyorum zaten, kimse parasıyla rezil olmasın.
N11 den aldım.
Bir de bana 140 liralık kırık gelen ürün için 100 lira hediye çeki teklif ettiler, lütuf yapar gibi.
Kabul etmedim.
Saçma bir şekilde iade sürecini bekliyorum, neden olduğunu bilmeden.....
Ama bir daha tobe hiçbir şey almam o siteden.
Burda duyan herkes de söylesin ki, kimse parasıyla rezil olmasın.
Ana N11 mi 😳 valla ben ordan cok alışveriş yaptim hala yapıyorum en son besigimizi, bebek arabasıni ve puseti aldim gayet saglam guzel geldiler. Nie öyle bise ettiler acaba hayret. Bende diğer ünlü siteden almıştım kargom kayip bende ordan almam daha esimde kizdi😁

aaa tahmin ettiğim yer değil o zaman.
ya niye kartlarımızı açık oynamıyoruz? :confused:
Trendyol mu bahsettiğiniz site? Biz de böyle bir durumda tedbir alalım en azından
Tabi ki ben seve seve söylerim, herkes bilsin, umarım yasak değildir isim vermek.
N11 den aldım, ürün kırık geldi, iade için müşteri hizmetleri bir kod verdi, kargo da farklı bir vermeleri gerekiyor diyor.
N11 de, açıklamasında mantık olmadan bekletiyor.
Bir de üstüne kargodan tutanaginiz yok, firma geri almayabilir, biz size 100 lira verelim diye lutfediyorlar.
Zaten ben kırık olduğunu görsem tutanak niye tutturayim, kargodan teslim bile almam.
Böyle saçma bir durumun içindeyim işte....

Aldığınız mal veya hizmet ne olursa olsun ister online isterse yüz yüze olsun 7 günden 3 aya kadar cayma hakkınız mevcut. Satıcı ise cayma hakkını kullanan tüketiciye, cayma talebinin ulaşmasından itibaren 10 gün içinde aldığı toplam bedeli iade etmek durumunda ve yine tüketicinin satın almaktan vazgeçtiği malı masrafları kendisine ait olacak şekilde 20 gün içinde teslim almak zorunda. Hiç başınızı ağrıtmayın önce firmayı arayıp Tüketici hakem heyetine başvuracağınızı söyleyin tutulurlar. Tutuşmazlarsa da gerçekten bulunduğunuz ilde tüketici hakem heyetine ücretsiz başvurun bir dilekçeyle gerisini onlara bırakın., 😁

Tabi ki ben seve seve söylerim, herkes bilsin, umarım yasak değildir isim vermek.
N11 den aldım, ürün kırık geldi, iade için müşteri hizmetleri bir kod verdi, kargo da farklı bir vermeleri gerekiyor diyor.
N11 de, açıklamasında mantık olmadan bekletiyor.
Bir de üstüne kargodan tutanaginiz yok, firma geri almayabilir, biz size 100 lira verelim diye lutfediyorlar.
Zaten ben kırık olduğunu görsem tutanak niye tutturayim, kargodan teslim bile almam.
Böyle saçma bir durumun içindeyim işte....
Satıcıyla iletişime geçtiniz mi? İade et seçeneğind bastığınızda otomatik olarak bir kargo iade kodu veriyor site. Orda sorun çıkmaması lazım. Ama hasarlı ürün olarak işaretlerseniz kargodan hasarlı çıktığına dair tutanak isterler. Prosedür öyle. Siz satıcıya mesaj atın. Ne diyecek bakalım.

esimde bir siteden bir urun siparis verdi tam 1 bucuk hafta gelmedi hergun adres tegeti suuu bu derken en son aradiklarinda yenil yil dolayisiyla biraz zor gelecek rn son tele ben ciktim dedim yetr aramayin iptal edin dedim musteri hizmetlerjne tamam siz bilirsinz labayi konusma sesini yukseltme o zaman urunu vermeyiz gibi ukla konusma en son patladim benimle sidik yarisina girme isini yap dedim ama cidden en son noktaya getrdiler cok kustahca konustu. neyse kargoda ne garib 1 kac saat sonra geldi esim urunu acmadan geri gonderdi ve 1 saat sonra o ukala musteri hizmetlerindeki kizlar resmen esimi taciz etiler sizi savcilaga verecegiz urunu gonderdiginiz icin adami delirtiler en son saydirmis bizimkisi kizin edebsizligine bakin ozelden mesaj atmis nie kufur ediyorsunz bilmem ne bir suru mesaj bizimkide cvp yazmis tabi en son sirket tum uyarilara ragmen urunu almadiniz sizi hukuki surec bekliyor diye bir mesaj atmis;)

N11 ile sıkıntı yaşamanız ilginç, direkt aranabildikleri numaraları bile var.
İade-değişim yapacağınızda kargo kodunu size site veriyor, o kodu kargoya veriyorsunuz. Siz verdiğiniz kodu nasıl temin ettiniz?

Ben yıllardır alışveriş yapıyorum, iptal de ettim iade de ettim, hatta 4000 tllik ürün bile aldım site üzerinden.
Sizde bir şey yanlış ama ne bilemedim.

Back