Diyetisyene gittim. Bir liste hazırladı. Değişim diyeti diyorlar sanırım. Bir dilim ekmek yerine iki kaşık pilav gibi... Ama her hafta gitmiyorum. Bir ay sonra gel dedi. Devlet hastanesinin diyetisyeni çünkü... Daha önce özel bir diyet polikiliniğine gidiyordum. Orada her hafta kontrol vardı ve her hafta liste değişiyordu. Çok güzel kilo verdim. Bir ayda 8 kilo verdim ve hepside yağdandı. Ama yeme krizlerimi de bu diyet tetikledi. bu nedenle bıraktım. Devlet hastanesinin verdiği çok hızlı kilo kaybı sağlamıyor ama yeme krizine de girmiyorum.
Listeyi ilk aldığımda ben bu kadar yiyemem dedim. Yemek zorundasın dedi.
Mesela sabah kahvaltısında yumurta, peynir, zeytin, domates salatalık yeşillik ve üç dilim ekmek var...
öğle ve akşam ise çorba, bir köfte, 5 kaşık sebze yemeği (ikisini birleştirip etli sebze yemeği olabilir), yoğurt ve üç dilim ekmek var. Tabi ekmek tam buğday olacak...
üç ara öğün var. İlk ikisinde birer porisiyon meyve, yatmadan önceki son ara öğünde de iki porsiyon meyve var. Size bu kadar meyve verdiler mi? İnsülin direnci olan birisinin bu kadar meyve yemesi doğru mu acaba?
Bu arada tam buğday ekmeği ile ilgili yeni birşey fark ettim. Marketten tam buğday diye aldığım ekmeklerin çoğu tam buğday değilmiş. İçeriğine bakınca beyaz un da dahil farklı unların olduğunu gördüm. uno gibi büyük markalarda bile böyle... %100 tam buğday yazanları bulmak gerekiyor... Şimdiye kadar hiç fark etmemiştim.