• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin Direnci

ilaçlarımı aksatmadan kullandım
metformin tarzı ilaç kullanıyodum önceleri sadece
ama buna rağmen ha1c hep olması gerekende yüksek çıkıyodu
perhizime dikkat etsem de kolay kilo veremiyorum
89 lilodan 78 lere düştüm ama değişen bişey olmadı
hala zayıflmaya çalışıyorum
troid hormonlarım yüksek pko var
ama bunları tetikleyen şey diyabet
3 aylık tedavide de düşeceğinden pek umudu yok doktorumun
ama ben insüline soğuk baktığım için ek ilaç verdi
psikolojik olarak hazır değilim buna
sadece erteliyorum belki de kaçınılmaz sonu:çok üzgünüm:

lütfen böyle konuşma :1hug: sen de duymuşsundur kesin, şeker hastalığına koruyucu hastalık deniyor. o kadar ilgi alaka isteyen, dikkat gerektiren bir hastalık ki, birçok ani ölüm sebebi hastalıktan koruyor insanı diyor uzmanlar.
allah dermansız dert vermesin dememiz lazım. bir de umutsuzluğa kapıldığım zamanlarda hep çocuk yaşta insülin kullanmak zorunda kalanları gözümün önüne getiririm. şeker kampları oluyor ya onlara bu hastalıkla yaşamayı öğretmek için, o yaşta nasıl bu kadar pozitif olabiliyorlar imreniyorum onlara. en azından yetişkin çağımızdayız, belli bir bilincimiz var, koşup oynama çağında bile mutlu olmayı başarabiliyorsa o bıdıklar, biz de umutsuz olmamalıyız değil mi? ayrıca ileride enjeksiyon yerine haplar yeterli olacak sanırım, birçok yerde bu konuda gelişmelerle ilgili haberler oluyordu.

yerimseniben

lütfen böyle konuşma :1hug: sen de duymuşsundur kesin, şeker hastalığına koruyucu hastalık deniyor. o kadar ilgi alaka isteyen, dikkat gerektiren bir hastalık ki, birçok ani ölüm sebebi hastalıktan koruyor insanı diyor uzmanlar.
allah dermansız dert vermesin dememiz lazım. bir de umutsuzluğa kapıldığım zamanlarda hep çocuk yaşta insülin kullanmak zorunda kalanları gözümün önüne getiririm. şeker kampları oluyor ya onlara bu hastalıkla yaşamayı öğretmek için, o yaşta nasıl bu kadar pozitif olabiliyorlar imreniyorum onlara. en azından yetişkin çağımızdayız, belli bir bilincimiz var, koşup oynama çağında bile mutlu olmayı başarabiliyorsa o bıdıklar, biz de umutsuz olmamalıyız değil mi? ayrıca ileride enjeksiyon yerine haplar yeterli olacak sanırım, birçok yerde bu konuda gelişmelerle ilgili haberler oluyordu.

yerimseniben

teşekkür ederim moral verdiğin için
hakılsın aslında
ama ben hiç çevrem de örnek bi diyabet hastası bile
görmediğim için zor geliyo
alışıcam zamanla inşallah
a.s.

merhabalar herkelsere geçmiş olsun öncelikleeeopuyorumnanaktan
benim insülin direnciyle maceralarım 2008 sonbaharında başladı...tatlıyla aram her zaman iyidir ama en son nişan pastamın nerdeyse çeyreğini bi oturuşta yemem, ve sabah saatlerinde çikolata krizlerim artınca "en iyisi bi dahiliyeye görüneyim" dedim. doktorum müjdeyi verdi: reaktif hipoglisemibilmiyorumkismile tatlıyı azalt, fazla olmamak kaydıyla tatlandırıcı kullan, patates, makarna ,pirinç pilavından uzak dur dedi...içimden "abi naptın sen yaaaee aç mı gezelimm" dışımdan da "tamam hocam" diyebildim...ben iradeli bi tipimdir Allahtan...hemen diyet yapmaya başladım...patatesi pirinci unuttum, makarnayı kepekli yedim...doğum günümde bile pasta yemek için doktordan gidip izin istedim :küçük emrah simili:
zamanla kendimi daha iyi hissettikçe diyeti biraz saldım, sonracıma evlendim...herşey yolundaydı, "hadi" dedik "bebişimiz olsun"...düzensizleşen adetler, gittikçe şişen bir Didem...derkeeeeen tatatataaaa:PKO olmuşum..lh fsh kendi dünyasında takılıyo:roflol: " bu şekilde kendiliğinden ve sağlıklı bi gebelik elde etmemiz zor" dedi doktorcum...hemen glukophage a başlattı hormAnlarım normal haline gelene kadar da, daha önce de kullandığım Belara ya devam dedi...
Dedi de neler oldu dostlar...anam o glukophage nedir öyleakannehir ilaç mııı lavabo açıcı mı belli değil..afedersiniz çıkarmaktan yataklara düştüm...acillerde serum yedim bi sürü..o dönemde de yeni bi dahiliye doktoruna başladım...sağolsun doktor abla önce mide sorunumu düzeltti, sonra da dozu ayarlayarak ilaca tekrar başlattı..diyetisyene de gittim 67 kilodan 63e düştüm...haftaya da jinekolog kontrolüm var bakalım neler diyecek...
benim yaşadığım en büyük sorun şu glukophage ı kullanmak oldu...hatta yakın bi geçmişte yine ihmal ettim ara verdim, şimdi tırsıp tekrar başlayınca afedersiniz ishal yaptı...hööööffffffff ne diyim ki ne diyim....

off dasilvadido sen de ilaçlardan etkileniyormuşsun :( ben de 1 ağustos'tan beri tekrar alışmaya çalışıyorum ilacım d...min benimki, bulantıdan hayata küsmüştüm daha önce denediğimde, başka 2 ilaç daha denedik dr.umla konuşup ama onların da yan etkileri mafoldumben

az az ve sık sık beslenememe sorununu aşamadığım için ilaç kullanmam şart benim de. umarım iradenle ve ilaçlara alışarak- yani yan etkilerine tabii ki- tedavilerin olumlu sonuçlanır ve istediğin gibi bebeğine kavuşursun.

konuyu hortlatıyorum ama bu insülin direncini nasıl teşhis ediyor doktorlar ? az önce dr dan geldim benim teşhisim insülin direnci bu saydıklarınızın hepsi var bende tatlı krizi pko tombiklik diyet yapamama ne ararsanız var ama doktorum bana insülin direnci yok sende dedi bana diyet konusunda yardımcı olacak bir ilaç yok mu dedim
yok spor yap dedi devlet hastanesi bu gittiğim hastane tabi...

konuyu hortlatıyorum ama bu insülin direncini nasıl teşhis ediyor doktorlar ? az önce dr dan geldim benim teşhisim insülin direnci bu saydıklarınızın hepsi var bende tatlı krizi pko tombiklik diyet yapamama ne ararsanız var ama doktorum bana insülin direnci yok sende dedi bana diyet konusunda yardımcı olacak bir ilaç yok mu dedim

şeker yüklemesi ile kesin tanı konuyor, bende ve tanıdığım insülin direnci sorunu olan kişilerde hep böyle olmuştu.

kandaki şeker oranı yüksek çıktığı zaman vücudunun insüline karşı direnci olduğu ortaya çıkmış oluyor. vücudun kandaki şekeri kullanamıyor demek...

Merhaba bende de aynı sorun var..
Ben kg vermek için diyetisyene gittiğimde benden istenen kan tahlilleri neticesinde bu durumu öğrendim.
Yaklaşık 2 ay oldu, ilaç tedavisi yapmadık ama kg vermem durdu.. 2 aya yakındır diyet ve 1 aya yakındır da spora başladım sadece 4 kg verebildim.
Daha en az 10 kg var..
Baya alıştım ben tatlısız hayata, makarna-pilav beyaz ekmek neredeyse tadlarını unuttum diyebilirim..
Reçel, bal, pekmez vs yiyecekler de kahvaltılarımın vazgeçilmezleriydi tabiki ama bunları da unuttum...
Hiç gerek yokmuş böyle kendimi mahvetmişim diyorum şimdi ama iş işten geçmiş bir kere..

Yapılan kan tahlillerinde insülin direnci testi ismi HOMA IR olarak geçiyor.
Benimki 5,2 çıkmıştı ki, normal değer 0,75 ila 2,50 arasında imiş..
Gerçekten zor bir hayat bizleri bekliyor...:50:

Merhaba hanımlar benim bu konuda bilgim yok.Topiği okurken kafam çok karıştı. Ben de kendi kendine diyet yapamama gibi bir durum var. 1,5 yıl önce ameliyat oldum Kadın doğumcum bana hamile kalmam için kilo vermemi söyledi spor ve kendi çapında diyetle hiç kilo veremedim. Sonra hamile kaldım , hamilelikte gebelik şekeri çıktı.Diyetisyenin verdiği diyetle Hamileliğimin sonuna kadar geldim loğsalıkta da devam ettim. Kızım 1 yaşına geldi artık doğumdan aldığım kiloları vereyim diye diyetisyene başladım.Diyetisyen İnsulin testi istedi. Açlık kan şekerini ölçtürdüm 8,15 çıktı. Şimdi bende de mi insulin direnci var anlamadım. ???:18:Diyete başlayınca kilo da verdim? Beni bir bilgilendirseniz.

Merhaba hanımlar benim bu konuda bilgim yok.Topiği okurken kafam çok karıştı. Ben de kendi kendine diyet yapamama gibi bir durum var. 1,5 yıl önce ameliyat oldum Kadın doğumcum bana hamile kalmam için kilo vermemi söyledi spor ve kendi çapında diyetle hiç kilo veremedim. Sonra hamile kaldım , hamilelikte gebelik şekeri çıktı.Diyetisyenin verdiği diyetle Hamileliğimin sonuna kadar geldim loğsalıkta da devam ettim. Kızım 1 yaşına geldi artık doğumdan aldığım kiloları vereyim diye diyetisyene başladım.Diyetisyen İnsulin testi istedi. Açlık kan şekerini ölçtürdüm 8,15 çıktı. Şimdi bende de mi insulin direnci var anlamadım. ???:18:Diyete başlayınca kilo da verdim? Beni bir bilgilendirseniz.

İnsülin direnci testinin ismi HOMA-IR olarak yazar tahlil kağıdında, 8,15 çıkan bu muydu sizin?Eğer bu ise insülin direnciniz var demek oluyor. Ben de sizin gibi insülin direncim olduğunu öğrenip diyet ve spora başladım, biraz vücut şekillendi ve 4 kg kadar verdim, sonra 2 sini geri aldım, şimdi diyabet vakfı diyetisyenine gidiyorum ve yine kg vermeye başladım. ama verdiğim kg lar 100-200 gramlardan öteye gitmiyor. Dr uma ısrarla aylardır deniyorum, kilo da veriyorum ama sonra yemediğim halde bir bakıyorum şişmişim.. yani başlangıçta vücut yeni beslenmeyi algılayana kadar 300-500 gr veriyorum dr da oo veriyosun sen gerek yok ilaca diyor. Ben de ısrarla ilaç istiyorum çünkü 6 ayımı verdim bu işe henüz çok değil belki ama 6 ayda deli gibi spor yapıp, paraları döküp, 3 kg vermek de sinirlerimi oynatıyo.Korkmasam başka bir yerimi bozar diye vallahi kafama göre ilaç alıp kullancam eczaneden..:22:

bende de insülin direnci çıktı
ankarada bildiğiniz iyi bir endokrin doktoru var mı?
Hepinize geçmiş olsun

bende de saydıklarının hepsi var...
şu an ben kilo vermek için diyetisyene ..insulin direnci için de dahiliyeye gidiyorum..bir de kadın doğum uzmanına görünecem..bakalım o ne diyecek..
şu an için dahiliyenin verdiği insulin direnci haplarını kullanıyorum..

bende kolesterol de var....politistik over kolesterol de yapıyormuş duyduğuma göre..
ama artık kolesterol hapı kullanmıyorum..kullanmam da...mahvetti beni....bıraktım ama hala etkisini atamadı vucut..
İnsülin direnciniz kaç ve onun için ne ilaç kullanıyorsunuz

merhaba kızlar bende uzun zamandır çabuk acıkma, fenalaşma halsizlik dalgınlık,uyku isteği ve bel kalça çevresinde fazla kilo birikimi vardı devlete 6 7 kere gittim şekerime gizli şekerime bakıldı bişeyin yok dediler hep yolladılar. Diyetisyene başvurmak üzere özel bir hastaneye gittim dahiliyeye yönlendirdi. Burda bazı testler yapıldı. testlere ortama muaneyle birlikte 175 tl ödedim. insilün direncim 4.5 çıktı doktorum glifor isimli bir ilaç yazdı. ve bununla birlikte diyetsyen yardımı almamı isted. 165 boyun 70kiloyum bugün 4.gün 1 kilo vermişim. Bu arada bundan önce tam 1 aydır sürekli spor ve diyet yaptığım halde hiç kilo verememiştim. İlaç hafif bulantı yaptı ama sarsmadı gayet rahatım. ilk gün aşırı tokluk hissettirdi sonra normale döndü. 3 gün sonra diyetisyene başlayacağım ve bu ilaçla birlikte ne kadar yol katettim kısmetse sizlerle paylaşacağım.

Back