canım merhaba senin bu bilmeden yaptıgın diyet MONTIGNAC DİYETİ a.sarkadaslar bu dediklerinizin hepsi bende var
Glisemik endeksi dusuk beslenmeyle bas agrilarim sinirlilik kilo alma, odem tutma,tahammulsuzluk yemek krizleri, sirt agrilari, koluna kaldiracak halimin olmamasi.... hepsi bitti
ustune sporda yapiyorum ayrica adetten 10 gun once cuha cicegi kapsulu aliyorum ve deve dikeni kapsulu aliyorum (pco sayfasinda latince ismi var turkiye deki eczanelerden alabilirsiniz)
cuha cicegi adet oncesi sismeyi onluyor
deve dikeni kisti tedavi ediyor, kolestrolu dusuruyor
glisemik endeksi dusuk beslenme insulin direncini engelliyor
Glisemik endeksi yuksek yiyecekleri tuketmeyeceksini arkadaslar nedir bunlar
patates, pirinc, misir (bunlarin haslanmisi dahil)
bal, recel, kizartmalar, tavuk ve etin yagli kisimlari
beyaz undan yapilmis ekmek, borek , milfoy hamuru, kek
biskuviler kurabiyeler
karpuz, kavun seftali uzum (tazeleri) yasak
bakla (kuru veya taze)kuru meyveler, yer fistigi yenilmeyecek
ayrica
2 saat arayla agzina bir seyler atacaksiniz meyve olur yogurt olur (muhakkak yogurt tuketilecek)
gunde 5 porsiyon meyve
baklagiller, bulgur, bugday serbest, tam bugday ekmegi serbest, sade musli serbest
sebzelerin tamami ya izgara ya da haslama olacak
yag olarak zeytinyagi tavsiye ediliyor
arkadaslar aralik ta basladim 95 kiloydum su anda 76 kiloyum hic bir sey size 2 ayda 20 kilo verdirmez
kendinizi nasil hissettiginizi biliyorum, ama ben kirdim sizde kirabilirsiniz bu kisir donguyu.
eger ki subat sonunda 70'in altina inersem muhakkak bildirecem
umutsuzluga kapilmayin bunu kendiniz icin yapi, kendinize ozguveninizi yok eden hayallerinizi ertelemeye yol acan bu illetten bu sekilde kurtulabilirsiniz
herkese sevgiler
bende hipotiriod ve insülin direnci var
günde 2 tane 50 mg euthrox içiorum
sabah 850 mg 1 tane glucophage içiorum
doktorum glucophage ı sabah akşam verdi şimdi
ve ayrıca solgarın selenyum vitaminini verdi
2 gündür bu şekilde içiorum fakat anlamadığım bir şekilde özellikle kahvaltıdan sonra uykum geliyor
gözlerimin önüne perde çekilmiş gibi açamıorum
ayrıca bulantı ve mide bozulması da yapıyor
zamanla geçer mi acaba??
ayrıca 5 aydır spor ve diyet yapıyorum ancak 4 kilo verebildim
bende de hipotiroid / haşimato ve insülin direnci var 3-3,5 yıldır bu ikisi birbirini de destekliyor sanırım. ilk 2,5-3 yılda 9 kilo aldım (fazlasıyla mafoldumben) tiroid ilacına bir türlü alışamamıştım. şu son yaklaşık 1 yıldır tiroid ilacını oturttum ve geçen yıla göre artmadı ama veremedim de
antidiyabet ilaçlarını yan etkilerinden dolayı kullanamadımi dr.um da kilomda bir sorun yok diye ilk yıllar üstünde durmamıştı çok ama artık normal kilomun üst sınırına yaklaştığımdan ilaca başlamamız gerektiğini söylemişti 4 ay önce.
ben ne yaptım? bu pazar başladım :kedi: mide bulantısı yapıyor ama sabredeceğim bu sefer, farklı topiclerde 1 haftadan sonra bulantıların azaldığını ve geçtiğini okudum. bakalım başarabilecek miyim?:Saruboceq:
mide bulantım ve sindirim sistemi sorunu bir hafta içinde geçti gerçektenuykuyu ise selenyum yapıyormuş onu bıraktık
herşey düzeldi
şimdi günde 3 kere cravex kullanıyorum
metabolizmamı hızlandırsın ve gün içinde enerjim olsun diye
işe yarıyor gerçekten
benim tavsiyem eğer sana da glucophage veya o tarz bir ilaç verdiyse hiç atlamadan düzenli kullan
insülin seviyesi için gerçekten gerekli
işlenmiş gıdalardan uzak durman lazım desem de ben çok duramıyorum ne yazik ki ama eskiye göre çok dikkat ediyorum
bir de glisemik indeksi düşük yiyecekleri daha çok tercih etmelisin
ve tabiki spor
haftada en az 3-4 kere kaslarını da güçlendirerek kardiyo yapmalısın
insülin direncinin tek çaresi diyet ve egzersiz kombinasyonu
yaşam şekli haline getirmek gerekiyor
yıllarca insülin direnci pko uğraştım durdum
kaçınılmaz son gerçekleşti tip 2 diyabet oldum
ve ağır şekilde ilerliyo bütün etkilerini yaşıyorum
uzun süredir kullandığım metformin ve antidiyabetik ilaçlara
rağmen bi düzelme malesef yok
insülin salgısı yapan pankreasın beta hücreleri
artık görevini yerine getiremediği için bi tahrip durumu söz konusu
bunun ilerde olacağını ama tedavinin bi şekilde bunu geciktireceğini
düşünüyodum bu kadar hızlı ver erken olması üzücü
hazır değildim buna galiba doktorum 3 aylık ek tedavi yöntemlerini de deneyip
insülün enjeksiyonuna başlayabiliriz dedi.
aranızda bu derece ileri boyutta olan var mı?
öncelikle geçmiş olsun. ben de 4 yıldır insülin direnci ve tiroid ve her yıl eklenen yeni hormon sorunlarıyla uğraşıyorum. ancak en çok korktuğum insülin direnci. antidiyabet ilaçlarını devamlı kullanamıyorum. hareketli bir yapım var ve karbonhidrat alımına dikkat ediyorum. dr. umun dediği de ara öğünleri düzene sokamadığıma göre(iş tempom yüzünden) mutlaka ilaçları kullanmam lazımmış yoksa diyabet olma yolunda ilerliyormuşum. siz ilaç kullanabilmiş miydiniz insülin direnci aşamasındayken?
umarım o 3 aylık tedaviden fayda görürsünüz ve diğer yöntemi mümkün olduğunca erteleyebilirsiniz a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?