İnsülin Direnci

canım merhaba senin bu bilmeden yaptıgın diyet MONTIGNAC DİYETİ a.s
2 ayda 20 kilo süper ....sengözlerimebaksanab yaptıklarım birebir uyuyor ....isteyenler bakabilir yağmak isteyenlerde . diyet bölümünde var ...
bendede hipogilisemi var ama insülim direnci yok ... dr. ilaç vermiyor bana .:1ninca:

bende hipotiriod ve insülin direnci var
günde 2 tane 50 mg euthrox içiorum
sabah 850 mg 1 tane glucophage içiorum
doktorum glucophage ı sabah akşam verdi şimdi
ve ayrıca solgarın selenyum vitaminini verdi
2 gündür bu şekilde içiorum fakat anlamadığım bir şekilde özellikle kahvaltıdan sonra uykum geliyor
gözlerimin önüne perde çekilmiş gibi açamıorum
ayrıca bulantı ve mide bozulması da yapıyor
zamanla geçer mi acaba??
ayrıca 5 aydır spor ve diyet yapıyorum ancak 4 kilo verebildim

Son düzenleme:

bende de hipotiroid / haşimato ve insülin direnci var 3-3,5 yıldır bu ikisi birbirini de destekliyor sanırım. ilk 2,5-3 yılda 9 kilo aldım (fazlasıyla mafoldumben) tiroid ilacına bir türlü alışamamıştım. şu son yaklaşık 1 yıldır tiroid ilacını oturttum ve geçen yıla göre artmadı ama veremedim de

antidiyabet ilaçlarını yan etkilerinden dolayı kullanamadımi dr.um da kilomda bir sorun yok diye ilk yıllar üstünde durmamıştı çok ama artık normal kilomun üst sınırına yaklaştığımdan ilaca başlamamız gerektiğini söylemişti 4 ay önce.

ben ne yaptım? bu pazar başladım :kedi: mide bulantısı yapıyor ama sabredeceğim bu sefer, farklı topiclerde 1 haftadan sonra bulantıların azaldığını ve geçtiğini okudum. bakalım başarabilecek miyim?:Saruboceq:

mide bulantım ve sindirim sistemi sorunu bir hafta içinde geçti gerçekten
uykuyu ise selenyum yapıyormuş onu bıraktık
herşey düzeldi
şimdi günde 3 kere cravex kullanıyorum
metabolizmamı hızlandırsın ve gün içinde enerjim olsun diye
işe yarıyor gerçekten
benim tavsiyem eğer sana da glucophage veya o tarz bir ilaç verdiyse hiç atlamadan düzenli kullan
insülin seviyesi için gerçekten gerekli
işlenmiş gıdalardan uzak durman lazım desem de ben çok duramıyorum ne yazik ki ama eskiye göre çok dikkat ediyorum
bir de glisemik indeksi düşük yiyecekleri daha çok tercih etmelisin
ve tabiki spor
haftada en az 3-4 kere kaslarını da güçlendirerek kardiyo yapmalısın
insülin direncinin tek çaresi diyet ve egzersiz kombinasyonu
yaşam şekli haline getirmek gerekiyor

bulantının geçtiğini bir kişiden daha duymak çok güzel opuyorumnanaktan bu sefer hiç olmadığım kararlıyım ama mesela bu sabah erken dersim vardı ilacı alamadım çünkü bulantıyla ders anlatamıyorum :gitme: ama en azından şu bulantıyı atlatan kadar ders olmadığı zamanlarda almaya dikkat ederek aşacağım umarım :Saruboceq:

dediklerin hep doğru şeyler, başından beri okuyup tarayıp duruyorum internette ama iş dediğin gibi uygulamaya gelince hem tembellikten hem de kısırdöngü haline gelen diğer rahatsızlıklardan ve gıda konusunda şartların elvermemesinden (çalışırken yoğurt-peynir vb şeylere götürememe ve dışarıdan yemek yerken fazla seçenek olmadığından :sinifsinif: dolayı yapamıyoruz çoğu şeyi )

bu arada sen de biliyorsundur belki ama burayı okuyan arkadaşlara da hatırlatma olsun, mesela glisemki endeksi yüksek bir şey yemek zorundayız ya da yemek istiyoruz süt-yoğurt-peynir ile beraber tüketirsek kan şekerinin yavaş yükselmesini sonra da doğal olarak yavaş düşmesini sağlıyor. basit bir test: muz yediğimizde bizim gibiler bir fena olur bir defa muz yerken yanında bu gıdalardan tüketin ve sizi çarpmadığını göreceksiniz yerimseniben

offfffff offfff aynı sorunlar bende de var 2 sene once insilün direnci tanısı kondu pco dan dolayı ortaya çıkmış. doktor kılo ver dedi 67 kiloyumm kılo veremıyorum ne yapsam yürüyüş yapıyorum hiç aksatmadan ilaçlarımı kullanıyorum zararlı olabılecek yıyeceklerden kaçıyorum. galıba nasıl beslenmem gerektiğini bilmıyorum. en buyuk korkumda hamıle kalamazsam 5 aylık evlıyım eşim çocuk hastası :

merhaba arkadaşlar bende geçenlerde bayıldığım için genel testler yaptırdım ve testlerimde insülin direnci çıktı tam sınırdayım. Ve gerçekten bende bi anda kilo aldım ve veremedim.ınanın bazen kendimi çok kötü hissediyorum. Ben sürekli aç olan biriyim zaten bir dilimden fazla ekmek bile yiyen birisi değilim hep kilo almıyım diye az yerim...bu halde bile kilo fazlalarım gitmedi .Hem karaciğerimde yağlanma hemde insülin direnci çıktı ve kilo vermeme bunların engel olduğunu öğrendim hepsinin bir döngü olduğunuda öğrendim.....ilk duyduğumda o kadar çok ağladım ki bu kilolarım birşey yemediğim halde kalıcı hale gelmesineee şu anda çok sinirlerim bozuk doktorr diyetisyene sevk etti ama yurt ortamında ben istesemde gerekli besinleri alamıyacağımmmm....

bende adet düzensizliği ani kilo alma gibi sebeplerden dolayı endoksrinoloji doktoruna gittim. bir sürü testlerden sonra insülün direnci çıktı. 1000 mg. glifor kullanmaya başladım. 10 gündür mide bulantısını atlatamadım. doktora gittiğimde 72,5 kiloydum. sabah tartıldım 71 geldim. doktorum zaten zayıfladığımda herşeyin düzeleceğini söyledi. bazı arkadaşlarında dediği gibi sonuca ulaşmak zayıflamaktan geçiyor.

kullandığın ilaç bı süre mide bulantısı yapıyo bende yaşamışdım o sorunu ve hap yaklaşık bı 5 kılo kadar verdirdı daha sonra tekrar aldım

en azından hamile kalana kadar zayıflayayım. gerisini sonra düşünürüm. şu an tek önceliğim bebek sahibi olabilmek.

etlik ssk hastanesine gittim. yenilenmiş. eskiden endokrin bölümüne muayene olmak çok zordu. şimdi herşey çok rahat. sigortanda varsa hiçbir ücret ödemiyorsun. ben çok beğendim. önce endokrinoloji bölümüne gidiyorsun. onlarda sorunlarını dinledikten sonra hirsutizm bölümüne gönderiyorlar. bir sürü kan testleri yapılıyor. ben ilk gün 5 tüp adetin 3. günü 3 tüp kan verdim. pelvis us ultrason istiyorlar. ondada yumurtalıklara bakılıyor. diyet yapman gerekirse diyetisyene yönlendiriyorlar. bence gitmen gerekiyorsa hiç ihmal etme.

ayrıca guatra bakılıyor. guatr hamile kalamıyorsan bir sebep. allahtan guatr, yumurtalıklar temiz çıktı benim.

canım benım ya aynı benım gibisin sende off2 senedir ugraşıyorum tüylenmeydıo agdet düzensızlıydı ınsilün direncıydı troitti bende balgat endokrıne gidiyorum.

herşey allahtan. allah nasip ederse bir gün benimde bir bebeğim olur inş.
evlenmeden önce annemim kadın doğum doktoruna gitmiştim. aynı işlemler ordada yapıldı. hiçbir problemimde çıkmamıştı.evlendikten sonra 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım ilk 6 ayda 13 kilo aldım. bıraktım. ondan sonrada adet düzensizlikleri, tüylenme başladı. inşallah düzelir herşey hepimiz için.

yıllarca insülin direnci pko uğraştım durdum
kaçınılmaz son gerçekleşti tip 2 diyabet oldum
ve ağır şekilde ilerliyo bütün etkilerini yaşıyorum
uzun süredir kullandığım metformin ve antidiyabetik ilaçlara
rağmen bi düzelme malesef yok
insülin salgısı yapan pankreasın beta hücreleri
artık görevini yerine getiremediği için bi tahrip durumu söz konusu
bunun ilerde olacağını ama tedavinin bi şekilde bunu geciktireceğini
düşünüyodum bu kadar hızlı ver erken olması üzücü
hazır değildim buna galiba doktorum 3 aylık ek tedavi yöntemlerini de deneyip
insülün enjeksiyonuna başlayabiliriz dedi.
aranızda bu derece ileri boyutta olan var mı?

öncelikle geçmiş olsun. ben de 4 yıldır insülin direnci ve tiroid ve her yıl eklenen yeni hormon sorunlarıyla uğraşıyorum. ancak en çok korktuğum insülin direnci. antidiyabet ilaçlarını devamlı kullanamıyorum. hareketli bir yapım var ve karbonhidrat alımına dikkat ediyorum. dr. umun dediği de ara öğünleri düzene sokamadığıma göre(iş tempom yüzünden) mutlaka ilaçları kullanmam lazımmış yoksa diyabet olma yolunda ilerliyormuşum. siz ilaç kullanabilmiş miydiniz insülin direnci aşamasındayken?

umarım o 3 aylık tedaviden fayda görürsünüz ve diğer yöntemi mümkün olduğunca erteleyebilirsiniz a.s.

ilaçlarımı aksatmadan kullandım
metformin tarzı ilaç kullanıyodum önceleri sadece
ama buna rağmen ha1c hep olması gerekende yüksek çıkıyodu
perhizime dikkat etsem de kolay kilo veremiyorum
89 lilodan 78 lere düştüm ama değişen bişey olmadı
hala zayıflmaya çalışıyorum
troid hormonlarım yüksek pko var
ama bunları tetikleyen şey diyabet
3 aylık tedavide de düşeceğinden pek umudu yok doktorumun
ama ben insüline soğuk baktığım için ek ilaç verdi
psikolojik olarak hazır değilim buna
sadece erteliyorum belki de kaçınılmaz sonu:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…