Instagramda bir sapık bana taktı kimliğini bilmediğim icin şikayet edemiyorum ama o her şeyimi biliyor

Eğitiminle ilgilenmiyorum görüyoruz ki herşey eğitimle olmuyor sana da derken sen kimsin ki arkadaşlar çok ünlü donanımlı biri aramızda ona göre davranalım herbokolog galiba

Açık açık iftira atacağını yazmış zaten , korkacaginiz bir durum yok..Cevap vermeyin, instanizi kapatın. Babanizi da ararsa ağzının payını versin pisliğin

Polise bizzat gidecek zamanım olmuyor üniversite öğrencisiyim cimere başvurdum babam da savcılığa hem zaten basvursam bile polisler ne yapacak ki adamla ilgili hiçbir şey bilmiyorum
Kimliğini bilmene gerek yok. Elindeki mesaj vb ne delil varsa babanla polise gidip bildirin. İnstani bence kapat . Seni, aileni tanıyan biri olduğunu düşünüyorum

İyi de sana ulaşmasına imkan tanıyorsun, bu daha sinir bozucu değil mi!

Beni tanımıyor çünkü aradığında sesinden çıkaramadım kim olduğunu. Zaten tanıdığım sapık kimse yok. Ayrıca bu fake numaralar tespit edilemiyorsa polisler nasıl bulacak bunu
Allahaskina tanıdığım sapik kimse yok ne demek. Sapıklar kendini belli etmez ki reel hayatta zaten..

Panel dediğiniz nedir?

üff bitmedi bu asosyal o.ç.larının internet kabadayılığı. hiçbir halt yapamaz korkma bunlar istisnasız ezik ve sosyopat tipler, hayal dünyalarında yaşıyorlar. ayrıca milyonda bir ihtimal de olsa hadi diyelim yaptı, kapıya geldi polis, en kötü ne olabilir nesinden korkuyorsun? açarsın polise mesajları gösterirsin daha iyi bile olur. aramalarından mesajlardan rahatsız oluyorsan da ''ilk' yapman gereken asla cevap vermemek. mesajları açmadan direkt silmek ve numarayı engellemek. her aramasını, her mesajını engelleyeceksin. bu tipler kadına hasret ezikler olduğu için senin ona verdiğin her etkileşim ona bir lütuf resmen. bir kadınla normal yolla sohbet edemeyeceği için bu yolu seçmiş işte zavallı. bu arada bu o.ç seni gerçek hayatta tanıyan çevrende sessiz sakin zararsız görünen biri de olabilir. bunu anlamanın ilk yolu da babanla birlikte gidip şikayetçi olmak.

Cevap vermene lüzum yoktu ki mesaj isteğini kabul etmen bile bir hata direkt engeli basacaksın neden rahatsız etmesine izin veriyorsun ki

Ya başınıza böyle şeyler gelince ilk işiniz nufus dairesine kimligimi kaybettim diyip yeni bir kimlik istemek olsun.
Şuan cidden bir çok insan bu dertlerden muzdarip bari kimlik bilgilerinizi değişin.

sen nedne profilini açık kullanıyorsun ki.

en başta problem bu. tabi ki yaşadıklarını asla haketmiyorsun. kimse kimseye bu kadar adice şeyler yapma hakkına sahip değil. senin çıplak profil resmin dahi olsa, herkese açık dahi olsa, kimsenin sana sapıkça yaklaşma hakkını vermez. ama maalesef ablacım, kendimizi bir nebze korumak zorundayız, bazı ufak önlemler alarak. maalesef sosyal medya ya da sokakta ama biz, biraz dikkatli olmak zorundayız. ha olacak olursa oluyor, Allah korusun. sana demiyorum ki; sapıklığa uğramamak için mini etmek giyme. sakın dediğimi yanlış anlama, tehlikeli insan ve ortamlardan uzak dur , özellikle sosyal medya tarafındaki her türlü aplikasyondayken

yazmayın savcılığa ya da cimere....

direkt şikayette bulunun, hatta istersen yardımcı olalım size. ben avukat, savcı değilim ama tanıdıklarımız var size yönlendiririz.

Böyle bir durumda cevap vermeyin karşı tarafa hemen ailenize durumu anlatıp savcılığa giderek suç duyurusunda bulunun yapacağınız şey bu. Ben şimdi bu sapığın sana nasıl ulaştığını anlatayım. Bu kişi seni tanıyor olabilir yakın çevrenden biri olması olası ama hiç tanımadığın biri de olabilir muhtemelen numarana ve şahsi bilgilerine panelden ulaşıyor. Başka üyeler yazdı mı bilmiyorum yorumları okumadım fakat hem seni hem de genç çocuğu olan herkesi uyarmış olayım. Hanımlar sosyal medya profillerinizi tam adınız ve soyadınızla açmayın. Ne yazık ki kişisel bilgilerimiz, sizin dahi adını belki numarasını bilmediğiniz uzaktan akrabalarınızın bilgileri bu panelden bulunabiliyor. Bunu daha çok ergen lise çağındaki erkekler yapıyor. Çok detay vermeyeyim erişim gayet kolay bu panellere. Bilgisayarı olması az biraz da sosyal medyayı kurcalamayı seven bir profil olması yetiyor. Peki nasıl bir şey bu panel derseniz de arama çubuğuna adınızı soyadınızı yazması yeterli oluyor. Ülkede aynı ad soyada sahip ne kadar kişi varsa doğum tarihleri, cep numaraları ve yaşadıkları il tc kimlik nosu ile hepsi sıralanıyor. Kişi yaşadığınız il ve yaşınızı aşağı yukarı biliyorsa oradan sizi buluyor ve daha detaylı filtreleme yaparak bu sefer anne baba tarafınız ve hepsinin numaralarına tc noları ile ulaşabiliyor. Bu panellerde bir de gizli ihbar bölümü var. Kişi adresinizi ad soyadınızı yazarak hakkınızda egm'ye kişiliği gizli kalarak asılsız ihbarda bulunabiliyor. Başka uygulamalardan da yurtdışı numaralarını kullanarak sizi arayıp rahatsız edebiliyor. Bunları yaparken de vpn kullandıkları hatta tam anonimlik sağlayan güçlü vpnler kullandıkları için ulaşmak zor oluyor. Yani birine isminizi soy isminizi verdiğiniz an aslında her bilginizi de vermiş oluyorsunuz. Çocuklarınızı koruyun ve lütfen uyarın. Hiçbir sosyal medya uygulamasında da adınız ve soyadınızı tam olarak belirtmeyin biri eksik olsun mutlaka.

Beni tanımıyor çünkü aradığında sesinden çıkaramadım kim olduğunu. Zaten tanıdığım sapık kimse yok. Ayrıca bu fake numaralar tespit edilemiyorsa polisler nasıl bulacak bunu
Sen mutlaka şikayetçi ol mesajların ekran görüntüleriyle ki bir asılsız ihbar olduğunda bir şey olduğunda ben zaten birinden böyle bir mesaj alıyordum o yapıyor hatta suç duyurusunda da bulundum de böylece başın ağrımaz

Bu paneller de herkesin eline düştü. İstediklerinin bilgilerini elde ediyorlar artık 12 yaşındaki çocukların bile elinde. Bir kere dediğini yaparsan kurtaramazsin yakanı. Hiç cevap vermeyince düşer gider. Instagram oldugu için uzun sürer bulunması polise gitsen. Bırak ihbar etsin sizi, polis sahte ihbarda daha çabuk bulur onu.

Tamam bu böyle bişi yaparken mesajları düşünmüyomu ? Sende tehtit et seni heryere rezil ederim haberlere cıkarırım seni de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…