- 5 Eylül 2024
- 62
- -37
- 23
-
- Konu Sahibi bilinmeyenkiz
Polise bizzat gidecek zamanım olmuyor üniversite öğrencisiyim cimere başvurdum babam da savcılığa hem zaten basvursam bile polisler ne yapacak ki adamla ilgili hiçbir şey bilmiyorumBöyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum ama polise gittiniz mi?
Bu tanıdık biridir,numaranızı fln asla bulamaz hatta babanızın numarasını hiç bulamaz,sizi bilerek isteyek aratıp bulmuş ve msj atmış sakın inanmayın,sapıkların en sık kullandığı taktik bu,bilgilerin elimde,yok işte elimde fotoğrafın var,yada iftira atarım diye korkutur,bunlara fırsat vermemek gerekir,direk gidip msjlarla birlikte şikayetçi olun bakın kimmiş,birde iftira atacağını yalan ihbarda bulunacağınıda söylemiş bu zaten suç,hemen bekletmeden gidin.Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Şikayetci olmak için kimliğini bilmene gerek yok,bu durumda siber suclar zaten gerekeni yapıyor sen bu ekran görüntüleri ile durumu savcılığa suc duyurusunda bulunarak bildirmelisin.Bu durumda asla sessiz kalma bu kişiye cevap verme ve biran evvel savcılıga git.Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Böyle sapıklar var diye ben neden korkarak ve kendimi gizleyerek yaşamak zorundayım??? Hani haberlerde kadın cinayetleri olur da hep kadınların yüzünü gösterip erkekleri gizlerler ya aynı mantıkla mi hareket edelim korkunçZaten sikayet etmissiniz daha yapilacak bir sey var mi bilmiyorum.
Instagram icin mesajlar kapatilabiliyor. Ben tanimadigim insanlardan mesaj almiyorum, profil fotoya yüzümü koymuyorum. Okul, iş gibi bilgileri tutup bio vs yazmiyorum. Anlık yer etiketi yapmiyorum ve yasadigim eve yakin fotolar paylaşmiyorum. Turkiyede degilim artik ama hala boyle kullaniyorum.
Mesajları kapatın, cevap vermeyin, telefonları açmayın. Emniyete gidip bilgi alabilirsiniz. Şikayet için illaki kimlik bilgisi bilmenize gerek yok onu emniyet bulacak. Korkmayın, ama bence emniyette bir şikayet kaydınız olsa iyi olur gibi geliyor bana. En azından babanı teröden şikayet edeceğim kısmında bu şikayetiniz elde bulunur iyi olur.Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Direk bilişim şubeye gidin mesajlarla . Onlar kim olduğunu bulup işlem başlatıyolarAblalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Siber suçlara durum iletildi diye cimerden mesaj geldi. Tamam iletildi de eeee??? Devamı nerede???Şikayetci olmak için kimliğini bilmene gerek yok,bu durumda siber suclar zaten gerekeni yapıyor sen bu ekran görüntüleri ile durumu savcılığa suc duyurunda bulunarak baslatmalısın.Bu durumda asla sessiz kalma cevap verme ve biran evvel savcılıga git.
Böyle sapıklar var diye ben neden korkarak ve kendimi gizleyerek yaşamak zorundayım??? Hani haberlerde kadın cinayetleri olur da hep kadınların yüzünü gösterip erkekleri gizlerler ya aynı mantıkla mi hareket edelim korkunç
Onlar iletir ama isleyisin daha hızlı olması adına kendinde savcılıga gidip suç duyurusunda bulunabilirsin.Artık bilgilerin kütüge kadar bulunması bu serefsizler icin zor degil.Paneller var oradan bilgilere ulaşıp bu sekilde taciz ediyorlar.Sessiz kaldıkca da durmayacaktır.Yerinde olsam hesaplarimi da dondururdum bu sürecte.Siber suçlara durum iletildi diye cimerden mesaj geldi. Tamam iletildi de eeee??? Devamı nerede???
Siz nasıl kadınsınız ya???? Adam bana böyle şeyler yaptı diye suçu bana atıyorsunuz zaten Türkiyede bile değilsiniz ki bizim adımıza sanki çok basit bir olaymış ve suçlu benmişim gibi rahat davranma hakkını buluyorsunuz??? Ben ne yapmam gerekiyorsa yaptım zaten ama bilirsiniz ki türkiyede kaç tane kadına yardımcı olunuyor???Naparsaniz yapin o zaman
Polisler ne yapacak demeyin, mutlaka onlara sizin gibi sorun yaşayan kişiler geliyordur.Polise bizzat gidecek zamanım olmuyor üniversite öğrencisiyim cimere başvurdum babam da savcılığa hem zaten basvursam bile polisler ne yapacak ki adamla ilgili hiçbir şey bilmiyorum
Bu konuda maalesef haklı neden ben kendimi kısıtlıyorum suçlu bizmiyiz ki kendi özel sayfamda fotomu bile koyamıcakmıyım gerçekten bu düşünceyi ben artık anlamiyorum neden benim özgürlüğüm yok bu memleketteNaparsaniz yapin o zaman
Bu konuda maalesef haklı neden ben kendimi kısıtlıyorum suçlu bizmiyiz ki kendi özel sayfamda fotomu bile koyamıcakmıyım gerçekten bu düşünceyi ben artık anlamiyorum neden benim özgürlüğüm yok bu memlekette
Bu olay yaşanmadan önce ad soyad kullanıyordum. Ve evet numaralar ona ait değil, sorgulatınca şirket numarası çıkıyorPolisler ne yapacak demeyin, mutlaka onlara sizin gibi sorun yaşayan kişiler geliyordur.
Bir de Instagram da hesabınızı ad soyad olarak mı kullanıyordunuz?
Şuan e devlet bilgilerini devlet çaldırdığı için adınız ve soyadınızdan tüm bilgilerinize ve aile bilgilerinize ulaşmış olabilir. Size yazdığı numaraların hiç biri ona ait değil mi?
Biz bu şekilde yaptıkça aslında zorbalıkların da hak buluyorlar. Bak diğer kadınlar paylaşmıyor bu bilgilerini sen paylaşıyorsan aranıyorsun şeklinde haklı oldukları düşünüyorlar.Bu konuda maalesef haklı neden ben kendimi kısıtlıyorum suçlu bizmiyiz ki kendi özel sayfamda fotomu bile koyamıcakmıyım gerçekten bu düşünceyi ben artık anlamiyorum neden benim özgürlüğüm yok bu memlekette