- 27 Şubat 2018
- 3.667
- 5.469
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
Tedavini yap işine bak canımMerhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Tedavini zaten yapıyorsun,unut mantar filan yokMerhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Ne demiş MirkelamTedavini zaten yapıyorsun,unut mantar filan yok
Yok kalıcı oje değildi ama aynı rengi eridikçe üstüne sürdüm. Denize girdikçe deforme oluyordu. Onun dışında hava almadı hiçSizdeki oje kalici oje filan miydi? Ben de ayaklarim her zaman olmasa da ellerim ojesiz durmaz. Ayda 1 gun belki surmedigim olur. Hiç mantar olmadim da.
Sizin için bu zorlu işi yaptımEczacı teşhis koyabilir mi ki? Belki gerçekten havasızlıktandır, resim mi koysanız?
Ben de çok tedirgin olurum böyle şeylerden...
Hafif bir renk değişikliği ve dalgalanma var sadece uç kısmında.Sizin için bu zorlu işi yaptım
DİKKAT AYAK PARMAĞI İÇERİR!
Eki Görüntüle 3128139 Eki Görüntüle 3128140
Dezenfekte olayı zor zaten benim için. Bana kalsa ben kendimi streçleyip çöpe atmak istiyorum bu endişeyle.Hafif bir renk değişikliği ve dalgalanma var sadece uç kısmında.
Siz gene önlem olsun diye kullanın verdiklerini. Giydiklerinizi dezenfekte edersiniz. Ayak havlusu yerine kağıt havlu kullanırsınız VS.
Dert etmeyin çözümsüz değil. Ben de ürtiker olup uyuz olduğumu sanarak hayatı kendime zindan etmiştim.Hastalıktan çok endişe kısmı yoruyor.
Abouvv kalıcı oje yapsanız daha iyiydi :dYok kalıcı oje değildi ama aynı rengi eridikçe üstüne sürdüm. Denize girdikçe deforme oluyordu. Onun dışında hava almadı hiçellerim de öyle hep ojeli ama 1-2 gün dinlendirerek.
Çok pişmanım çoooook. Daha ayağa ojeye tövbe ettim.Abouvv kalıcı oje yapsanız daha iyiydi :d
Fotolara da baktım aslında mantar gibi de durmuyor yine de kullanın tabii ilacı.
Yama yapmayın bundan sonra da :d
Hanımefendi çok ekstrem bir insansınız :d ama gerçekten tedavi esnasında oje sürmeyin :dÇok pişmanım çoooook. Daha ayağa ojeye tövbe ettim.
Bana havasız kalmış gibi geldi mantar daha pis bişeySizin için bu zorlu işi yaptım
DİKKAT AYAK PARMAĞI İÇERİR!
Eki Görüntüle 3128139 Eki Görüntüle 3128140
Benm de el baş parmağımda çıkmıştı seneler önce, havuza gidiyordum o ara muhtemelen ordan kaptım. Hemen bir doktorad gittim yanlış değilsem o hap vermişti bana, aslında krem losyon tarzı da tedavisi varmış sanırım ama onu tercih etmişti daha sanırım garanti olsun falan diye mi acaba bilemedim. Bir aylık ilaç bitmeden geçmişti benm ki, lekeden ziyade şekil bozukluğu vardı bendeMerhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Geçmiş olsun. Karaciğer problemim var. Hap kullanamam muhtemelen zaten.Benm de el baş parmağımda çıkmıştı seneler önce, havuza gidiyordum o ara muhtemelen ordan kaptım. Hemen bir doktorad gittim yanlış değilsem o hap vermişti bana, aslında krem losyon tarzı da tedavisi varmış sanırım ama onu tercih etmişti daha sanırım garanti olsun falan diye mi acaba bilemedim. Bir aylık ilaç bitmeden geçmişti benm ki, lekeden ziyade şekil bozukluğu vardı bende
Geçecek sakin olun birazDezenfekte olayı zor zaten benim için. Bana kalsa ben kendimi streçleyip çöpe atmak istiyorum bu endişeyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?