• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık için sıradan benim için esaslı bir dert tırnak mantarı

Aile doktoruna bari gitseydiniz. Mantara benzeyen başka bir şey de olabilir neticede.
Bana da geçen kış olmuştu. Aile doktoruma gittim, tipik tırnak mantarı dedi. Ojemsi bir ilaç verdi, bir de sprey yazdı.
İlacın üstünde zaten hangi aralıklarla uygulanacağı yazıyordu. Törpüyü yaptım, ilacı sürdüm, spreyi yatmadan sıkıyordum.
Sonra bayağı azaldı. Burada birinden duymuştum çay ağacı yağı iyi geliyor diye. Tedavi bitiminde tekrarlamasın diye onu da sürdüm bir süre. Şimdi geçti, hiç yok. Ama tedavisiz yağ falan sürmenizi önermem.

Sürekli oje sürmek tırnak rengini değiştirir ancak sağlığına zarar verdiği anlamına gelmiyor. Tırnak uzadıkça zaten alttan hava alıyor.
Hiçbir zaman ojesiz gezmem bir kere böyle sorun yaşamadım. Şık olmak uğruna bozulanın üstüne üstüne sürerseniz böyle oluyor demekki… ayrıca eskiyenin üstüne sürünce nasıl güzel görüntü olabilir ki 🙄 ojeyi de atın muhtelemen tırnağınızdan da şişeye geçmiştir
Valla kötü görünse zaten sürmem. Önem veriyorum görüntüye çünkü. Ben de ilk defa yaşadım. Anlamadım neden. O ojeyi sonra elime de kullanmıştım. Sıkıntı olmadı ama atıcam evet.

Aile doktoruna bari gitseydiniz. Mantara benzeyen başka bir şey de olabilir neticede.
Bana da geçen kış olmuştu. Aile doktoruma gittim, tipik tırnak mantarı dedi. Ojemsi bir ilaç verdi, bir de sprey yazdı.
İlacın üstünde zaten hangi aralıklarla uygulanacağı yazıyordu. Törpüyü yaptım, ilacı sürdüm, spreyi yatmadan sıkıyordum.
Sonra bayağı azaldı. Burada birinden duymuştum çay ağacı yağı iyi geliyor diye. Tedavi bitiminde tekrarlamasın diye onu da sürdüm bir süre. Şimdi geçti, hiç yok. Ama tedavisiz yağ falan sürmenizi önermem.
Geçmiş olsun. Ben mantar değildir ama bi sorayım diyerek gittim. Dün gece farkettim. Adam mantar dedi :( bi umut değil der sanmıştım.

Yok hiçbi şikayetim. Takıntılı bi insanım. Normalde kimse sallamaz bunu ama ben istemediğim için dibimde bitti.
Çok uzun süreli oje kullanımında tırnak da sararma oluyor belki de hiçbir şey yok ama Dr görse iyi olur içiniz rahat eder.
Dr bir şey yok derse oje sararmaları limon suyu ile geçiyor.

Belki başınıza gelmiştir, tesadüfen benim de kenarları kızarmıştı bugün batma gibi.

Siz ne anladınız ki? Herkes ne kadar gergin :KK53:
😂 Size nasıl bir şey gibi geldi demek yerine teşhisiniz ne deyince bir savunma ihtiyacı hissettim kendimi.☺️
Batma için mantar ilacı iyi gelmiyor 6 sene batık ile uğraştım. Çok fazla Dr gezip tedavi uygulandı.Eğer batığınz yeni ise kenarlarını sürekli törpüleyip araya pamuk koyun Dr da ilaç verir onu da uygularsınız. O şekilde hafifliyor.

😂 Size nasıl bir şey gibi geldi demek yerine teşhisiniz ne deyince bir savunma ihtiyacı hissettim kendimi.☺️
Batma için mantar ilacı iyi gelmiyor 6 sene batık ile uğraştım. Çok fazla Dr gezip tedavi uygulandı.Eğer batığınz yeni ise kenarlarını sürekli törpüleyip araya pamuk koyun Dr da ilaç verir onu da uygularsınız. O şekilde hafifliyor.
Tespit demeliydim sanırım. :KK48:

Benim bugün bir zonklama ve kızarmayla başladı bakalım. Neyse konuyu trollemeyeyim teşekkürler.

Sol ayağım tamamen tırnak mantarı var . Şimdiye kadar hiç kimseye bulaşmadi ayni çorap ve terliği kullanınca geçer öyle başkasına temas edince geçmez hemen.korkmayin . Fotoğrafa baktım mantar gibi değil uzayınca geçer diye düşünüyorum çünkü çok büyük renk de yok. Streçe sarmayin yani o kadar da değil.

Sol ayağım tamamen tırnak mantarı var . Şimdiye kadar hiç kimseye bulaşmadi ayni çorap ve terliği kullanınca geçer öyle başkasına temas edince geçmez hemen.korkmayin . Fotoğrafa baktım mantar gibi değil uzayınca geçer diye düşünüyorum çünkü çok büyük renk de yok. Streçe sarmayin yani o kadar da değil.
Geçmiş olsun. Peki günlük yaşamınız nasıl geçiyor? Ayağınıza mutlaka değiyorsunuzdur? Giysilerinizi dezenfekte ediyor musunuz? Bi şey değse ayağınıza tavrınız noluyor?

Back