• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık için sıradan benim için esaslı bir dert tırnak mantarı

Tırnak mantarı teşhisini eczacı koymuş ilaç vererek, buradaki üyelerde aa evet kesin o dediler .normalde gidilmemeli sıra alır muayene için ama ayağım rahatsizsa ve korkuyorsam acile danışırım onlar yönlendiriyor,çünkü bu mantar mi bilmiyorum
Acilde doktorlar mantar mi değil mi çok merak ettim sorusunu cevaplamak için uyanık kalmıyor. Yapmayın Allah aşkına.

Bir de yeşil sarı alan demişsiniz. Kalp krizinin ilk aşamasında ayakta bile gidebilir hasta ve alnında kalp krizi yazmıyor. İlk baştaki yeşil alan denilen yerde değerlendiriliyor, sonuçlara göre diğer alana geçer yani evet ayak mantarı için giderek acil durumu olan hastaların hakkını yiyorsunuz. ozelbir_i ozelbir_i

Konu sahibi ayaginizdaki mantar mi değil mi bilmiyorum ama mantarsa da ortak terlik kullanmamak yeterli. Tuvalet banyo terliğinden vs bulaşıyor onun dışında çok endişelenecek bir şey yok.

Bir de yeşil sarı alan demişsiniz. Kalp krizinin ilk aşamasında ayakta bile gidebilir hasta ve alnında kalp krizi yazmıyor. İlk baştaki yeşil alan denilen yerde değerlendiriliyor, sonuçlara göre diğer alana geçer yani evet ayak mantarı için giderek acil durumu olan hastaların hakkını yiyorsunuz. ozelbir_i ozelbir_i
Katılıyorum. Mesela bir anda ateşim çıktı, kusmaya başladım. Bu durumda acile gidebilirim. Havale geçirebilirim, kafa travması varsa beyin kanaması geçiriyor olabilirim vs.
Ama yav benim de bir haftadır böğrüm ağrıyordu, gideyim de acilde baksınlar diyemem. Veyahut dur yav tırnak mantarıma baksın diye gidemem. Yönlendirir demiş durmuş. Yav nereye yönlendirecek, cildiyeye yönlendirir işte. Bunu sen de bilmiyor musun? Herkes acil olmayan şikayetlerle meşgul etmese orayı, onlar da daha az hastaya bakacak, dinç kalabilecekler. Belki kurtulamayan bir hasta kurtulacak.

O zaman randevu bulup gidersiniz kuzum niye anlamak istemiyorsunuz eczacı size teşhis koyamaz ilaç veremez ayak bu ya inanamıyorum,kim kovacak sizi? diyecekleri en fazla dıştan bir şey yok siz şuraya gidin yani ne buyuttunuz acılı, doktorlar öcü değil
40 dereceli ateşli çocuğuma bile doğru düzgün bakmayan acil. Turp gibi beni görüp ayağıma bakmaz. Mecazi anlamda kovalarlar dedim. Eczacılar da boru değil ayrıca. Yaygın rahatsızlıkların çoğuna teşhis koyabilirler(hastanın uygulayıp uygulamaması kendi tercihi,eczacının bir sorumluluğu yok) öksürürsen öksürük şurubu istersen reçetesiz verebilir mesela. Ben de tırnak mantarı için ilaç istiyorum dedim. O da bi bakayım mantar mı değil mi dedi. Ben de gösterdim evet mantar dedi bu kadar. Aile hekimine de gideceğim zaten.

X…x benim de yeni eklenen ilaçlarımdan biri. Doktorum günlük değil ama tetikleyici durumlar olduğunda içmemi söyledi. Siz de stresli bir gün sizi bekliyorsa sabahtan içebilirsiniz (doktorunuzun izni varsa tabi). Kana karışıp etkisini görmek 2 saat sürüyor yalnız.
Ben ilk 4 ay kullandım. Kestik sonra. Çünkü major depresyon için ilaca başlamıştım. Kullandığım asıl ilaç ilk ay daha da panikletiyormuş. X...x isimli ilavı dengeletmek,paniği azaltmak için vermişti. 4 ay sonra kesti. Çünkü uzun süreli kullanıma uygun bi ilaç değil zaten. Evde kalmıştı yarım kutu. Dün yatmadan içtim 0.75 mg. Tam o sırada koca cam bardak kırıldı. İyi ki içmişim. Temizliktem somra uyudum. Rüya bile görmemişim. Bugün de içicem bi 1 mg çünkü hiçbi şey düşünmek istemiyorum. Dün stresten kolum uyuştu fiziksel zarar vereceğime bedenime stresren, 2 gün uyku modu daha iyi. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Bilinçli bir ilaç kullanıcısıyım 😅

Katılıyorum. Mesela bir anda ateşim çıktı, kusmaya başladım. Bu durumda acile gidebilirim. Havale geçirebilirim, kafa travması varsa beyin kanaması geçiriyor olabilirim vs.
Ama yav benim de bir haftadır böğrüm ağrıyordu, gideyim de acilde baksınlar diyemem. Veyahut dur yav tırnak mantarıma baksın diye gidemem. Yönlendirir demiş durmuş. Yav nereye yönlendirecek, cildiyeye yönlendirir işte. Bunu sen de bilmiyor musun? Herkes acil olmayan şikayetlerle meşgul etmese orayı, onlar da daha az hastaya bakacak, dinç kalabilecekler. Belki kurtulamayan bir hasta kurtulacak.
Aynen öyle. Başın ağrır gidersin anlarım basit bir baş ağrısı da olabilir, beyinle alakalı ciddi bir sorun da olabilir. O sırada acil olmayan şeyler vakit kaybettirir doktora. Ki acil tıbbın tanımı da zaten ortada. Ayak mantarı için de dermatoloji bakar dediğiniz gibi ki aile hekimi de zaten bakabilir ona.

Mantar ortak havlu terlik vs ordan cok yayilir birde islak haldeyken ozellikle.. ama tirnaginda bisey yok gibi senin🙄 buarada neden bu kadar dert ettin? Kasinti vs yoksa eger kotu gorunmuyor bence. Ama o kirmizi oje moje olusa el tirnaklarindada kotu oluyor.. sararma

Mantar ortak havlu terlik vs ordan cok yayilir birde islak haldeyken ozellikle.. ama tirnaginda bisey yok gibi senin🙄 buarada neden bu kadar dert ettin? Kasinti vs yoksa eger kotu gorunmuyor bence. Ama o kirmizi oje moje olusa el tirnaklarindada kotu oluyor.. sararma
Maalesef ki OKB beni mallaştırıyor bu durumlarda. Her şeyin en kötüsü yaşanıyormuş gibi karaları bağlıyorum. Tedavi oluyorum ama anca bu kadar. Böyle hazırlıksız ve fobik durumlarda kontorülümü toparlamakta zorlanıyorum. Okblerimden biri de aşırı sorumluluk yüklenme hissiyatı. Kendimden çok aman ben kimseyi hasta etmeyeyim psikolojisindeyim.

Maalesef ki OKB beni mallaştırıyor bu durumlarda. Her şeyin en kötüsü yaşanıyormuş gibi karaları bağlıyorum. Tedavi oluyorum ama anca bu kadar. Böyle hazırlıksız ve fobik durumlarda kontorülümü toparlamakta zorlanıyorum. Okblerimden biri de aşırı sorumluluk yüklenme hissiyatı. Kendimden çok aman ben kimseyi hasta etmeyeyim psikolojisindeyim.
Bisey olmaz canim icini ferah tut.. ortak seyler kullanmayin yeterli.. dunyada cok baska caresiz dertler var oyle dusun rahatla diyecegim, care olur mu bilmem… ama 7 yasinda olan oglumda bile mantar cikti ayaginda dusun.. cikmasa iyi ama cikabiliyor iste

Lutfen OKB icin gittiginiz uzmani degistirin, zira Boyle bir durumda dunya batmis gibi cildirmadan daha sakin kalirdiniz. Kendinize, caniniza yazik

Bisey olmaz canim icini ferah tut.. ortak seyler kullanmayin yeterli.. dunyada cok baska caresiz dertler var oyle dusun rahatla diyecegim, care olur mu bilmem… ama 7 yasinda olan oglumda bile mantar cikti ayaginda dusun.. cikmasa iyi ama cikabiliyor iste
Bi başka konuda uyuzu gördüm. Halime şükrettim. Çok teşekkürler ❤️

Lutfen OKB icin gittiginiz uzmani degistirin, zira Boyle bir durumda dunya batmis gibi cildirmadan daha sakin kalirdiniz. Kendinize, caniniza yazik
Uzmanla alakası yok. Okbde zaten bazı anlarda yüzde 100 strese girebiliyorsunuz. Çünkü okb ömür boyu süren bi rahatsızlık. Tedavisi yok. Sadece bununla başa çıkmayı öğreniyorsunuz psikologlar ile. Önemli olan bu yüzde yüzlük anksiyeteyi ne kadar sürede düşük oranlara çekebildiğimiz. Hakkında hiçbir bilgimin olmadığı durumdan dolayı endişeleniyorum. Google beni çok korkuttu. Aslını öğrenip rahatlamaya çalışıyorum. Yorum için teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Uzun yıllar cila ve törpü ile bu sorunla uğraşmaktan yorulup, dermatalog tarafından yazılan bi hapı 10 gün kullanarak kurtulduğum illettir. Size tavsiyem bir dermatoloğa gitmeniz. Cila ve törpü sadece mantar başlangıcında işe yarıyor, eğer ilerlemişse çok uzun sürüyor iyileşme ve bıraktığınız zaman tekrarlıyor. Bu arada mantar olmayabilirsiniz bile mantar kapmış tırnak danışılarak teşhis edilmez,görmeden anlaşılmazki .

Uzun yıllar cila ve törpü ile bu sorunla uğraşmaktan yorulup, dermatalog tarafından yazılan bi hapı 10 gün kullanarak kurtulduğum illettir. Size tavsiyem bir dermatoloğa gitmeniz. Cila ve törpü sadece mantar başlangıcında işe yarıyor, eğer ilerlemişse çok uzun sürüyor iyileşme ve bıraktığınız zaman tekrarlıyor. Bu arada mantar olmayabilirsiniz bile mantar kapmış tırnak danışılarak teşhis edilmez,görmeden anlaşılmazki .
Ya başlangıç ya da mantar değil. Devlette dermatologa randevu bulmak çok zor. Özelde 500 tl en az. Aile hekimine gideceğim salı günü. Geçmiş olsun size de. 1 ya da 2. Sayfada görseli var tırnaklarımın.

Ya başlangıç ya da mantar değil. Devlette dermatologa randevu bulmak çok zor. Özelde 500 tl en az. Aile hekimine gideceğim salı günü. Geçmiş olsun size de. 1 ya da 2. Sayfada görseli var tırnaklarımın.
Bana da mantar gibi gelmedi ama tırnağın içine bakıp anlıyorlar doktorlar mantar olup olmadığını. Siz aile hekimine gidin onlarda biliyor. Mantarss zaten İlaç kullanmak istemiyorsunuz galiba. İlaç opsiyonu aklınızda bulunsun geçmezse eğer ;)
Bir de cüzzamlı felan değilsiniz rahat olun:) . İçiniz rahat etmesi için evde çorap giymeniz yeterli.

Bana da mantar gibi gelmedi ama tırnağın içine bakıp anlıyorlar doktorlar mantar olup olmadığını. Siz aile hekimine gidin onlarda biliyor. Mantarss zaten İlaç kullanmak istemiyorsunuz galiba. İlaç opsiyonu aklınızda bulunsun geçmezse eğer :KK66:
Bir de cüzzamlı felan değilsiniz rahat olun:) . İçiniz rahat etmesi için evde çorap giymeniz yeterli.
Bugün bir sürü güzelim eşyamı kaynar suda yıkadım ve çöp oldular resmen. Yarına randevu aldım aile hekimime. Tırnaklarımı da kestim o kahve kısım yok oldu :S zaten mantar jilası kullanıyorum 3. Gün bugün.

Hanımlar aile hekimine gittim. Dün tırnaklarımı kestiğim için o koyu kısım da yok oldu. Doktor da e kesmişsin neden kestin nasıl görcem dedi. Görünürde yok şu an. Uzayınca bi daha bakalım dedi. Moralim bozuk mantar mıyım değil miyim :(

Back