• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık için sıradan benim için esaslı bir dert tırnak mantarı

Geçmiş olsun. Peki günlük yaşamınız nasıl geçiyor? Ayağınıza mutlaka değiyorsunuzdur? Giysilerinizi dezenfekte ediyor musunuz? Bi şey değse ayağınıza tavrınız noluyor?
Teşekkür ederim. Normal yaşıyorum aslında bir fark yok. Tabiki dokunuyorum, dokununca geçmiyor merak etmeyin elinize geçmez.giysilerimi dezenfekte etmiyorum veba değil bu ya korkmayın bu kadar. Çorabınızi paylaşmayın yeterli . Benimki çok ileri derecede tırnaklar vs uzamiyor gibi .ama yinede geçmedi kimseye çok kalabalık bir ailedeyim kız kardeşlerime bile geçmedi rahat olun lütfen. Sizede çok geçmiş olsun 🧡

Ayaklar terlemeye meyilli olduğu için mantar ihtimali yüksek oluyor . Eller de oran daha düşük .
Fotoğraftan pek anlamadım . Yok gibi duruyor ama siz daha iyi bilirsiniz . Fotodan net görünmüyor olabilir .
Geçmiş olsun . Sakin olun . Ne hastalıklar var . Bu ufak bişey öyle düşünün . Tedavinizi olun . Gerisini yok sayın .

Teşekkür ederim. Normal yaşıyorum aslında bir fark yok. Tabiki dokunuyorum, dokununca geçmiyor merak etmeyin elinize geçmez.giysilerimi dezenfekte etmiyorum veba değil bu ya korkmayın bu kadar. Çorabınızi paylaşmayın yeterli . Benimki çok ileri derecede tırnaklar vs uzamiyor gibi .ama yinede geçmedi kimseye çok kalabalık bir ailedeyim kız kardeşlerime bile geçmedi rahat olun lütfen. Sizede çok geçmiş olsun 🧡
En güzel yorum. Çok teşekkür ederim. Allah şifa versin. ❤️

Ayaklar terlemeye meyilli olduğu için mantar ihtimali yüksek oluyor . Eller de oran daha düşük .
Fotoğraftan pek anlamadım . Yok gibi duruyor ama siz daha iyi bilirsiniz . Fotodan net görünmüyor olabilir .
Geçmiş olsun . Sakin olun . Ne hastalıklar var . Bu ufak bişey öyle düşünün . Tedavinizi olun . Gerisini yok sayın .
Çok teşekkürler. Fotoğrafla gerçek aynı. Hatta fotoğraf daha kötü görünüyor 🥲

Merhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Çorap giymeniz yeterli geçmiş olsun takılacak bir şey değil Allah beterinden korusun

E benim ellerimdeki ojeleri geç çıkarınca tırnak uçlarım aynı böyle oluyor, uzayınca geçiyor. Şu an aşırı tribe girdim mantar mıymış yani bu 🥲 Ama bir şey olmuyor normal uzuyor ve kendi rengine dönüyor ? Ben havasızlıktan sanıyordum 🥴

Merhaba arkadaşlar yaz boyunca şık görünmek uğruna ara vermeden ayak tırnaklarımda oje vardı. Olacak ya dün tazeleyeyim ojelerimi diye çıkardığımda ayak baş parmaklarımdaki tırnaklarda uç kısımda kahve-sarı arası leke oluşmuştu. Uzun süre havasız kaldığı için diye düşünürken mantar ihtimali ile sarsıldım(mantarfobiğim) Bugün eczacıya danıştım ve mantar olduğunu söyledi. Tırnak törpüleme ve jila sürme işlemini anlattı. İlk defa başıma geldiği için çok cahilim. Googledan araştırdığımda(araştırmaz olaydım) çok bulaşıcı vs diyor. Okbli biriyim taktıkça taktım kafama. Deneyimli arkadaşlar sorum size bu illet gerçekten bulaşıyor mu hemen? Cüzzamlı gibi geziyorum ayağıma bırak dokunmayı resmen yok sayıyorum ayağımı. Evde bi de çocuk var hareketli. Şu an cilamı sürdüm. Bu saatten sonra hiçbi şey olmamış gibi tedavi sürecimi uygulayıp işime mi bakayım yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Bende de vardı ve ileri derecedeydi. Törpü ve cila tedavisini uygula. Her akşam uyumadan önce uygula be tarnağından tamamen mantarlı kısım yok olana kadar devam et. Geçiyor. Benim iki tırnağımda da oldu şu an yok. Tedavini aksatma ilerleyince çok ağrı yapıyor ve iğrenç görünüyor

Bi doktora godin bence eczacı tam bilemeyebilir sonuçta. Doktorun dediği şekilde de tedavinizinyaoipnönünüze bakın

yoksa kendimi ve ayağımı karantinaya mı alayım? Delireceğim.
Saçmalamayın lütfen. Doktor değilim ama fotoğraftaki hiç de mantar gibi görünmüyor. El tırnaklarımda bazı ojeleri çok uzun süre tuttuğumda bundan daha koyu sararmalar oluşuyor. Basbaya havasızlıktan. Sararan kısmı uzadıkça keserek atıyorum. Siz de öyle yaparsınız. Ayrıca aynı ojeyi elinize de sürmüşsünüz mantar olsa çoktan el tırnaklarınıza da bulaşmıştı (korkutmak gibi olmasın da). Mantarsa da en kötü ihtimalle ilacını kullanırsınız geçer. Kendinizi folyolayıp çöpe atmak filan biraz aşırı tepki vermiyor musunuz? 😄

Saçmalamayın lütfen. Doktor değilim ama fotoğraftaki hiç de mantar gibi görünmüyor. El tırnaklarımda bazı ojeleri çok uzun süre tuttuğumda bundan daha koyu sararmalar oluşuyor. Basbaya havasızlıktan. Sararan kısmı uzadıkça keserek atıyorum. Siz de öyle yaparsınız. Ayrıca aynı ojeyi elinize de sürmüşsünüz mantar olsa çoktan el tırnaklarınıza da bulaşmıştı (korkutmak gibi olmasın da). Mantarsa da en kötü ihtimalle ilacını kullanırsınız geçer. Kendinizi folyolayıp çöpe atmak filan biraz aşırı tepki vermiyor musunuz? 😄
Ağlayıp duruyorum. Okbli olmak çok zor.

Eczacı oje vs durumunu bilmiyor. Hatta sert ayakkabılardan olabiliyormuş oyle sandı ben de hı hı dedim o an. Ama evdeyim çoğunlukla ve spor giyerim.

Annemin de tırnak mantarı var,hatta tırnak değil toynak gibi. Son yıllarda bu işle ilgilenen birine pedikür falan yaptırıyor,biraz ehlillesti tırnakları, ice batık ve kesilmiyor çünkü bir süre sonra.
Ayak numaralarimiz aynı, evde ayağıma geçerse onun terliklerini giyerim, çıkarken kıyafetime uyuyorsa onun ayakkabısını asiririm:) hiç de bulaşmadi bunca senedir.
O kadar bulaşıcı olsa bana bulasirdi:)
Çocuğa da bir şey olmaz. Tedavini yap, için rahat edecekse ince çorap giy..aklini böyle şeylere vermemeye çalis

Karantinaya gerek yok. İçiniz hiç rahat etmezse bir podoloji uzmanına görünün tedavinize bir süre devam ettikten sonra. Bebek gibi yapar ayağınızı. Hafiflersiniz.

Back