İnsanların sizi yanlış tanımasından çekinir misiniz?

Eskiden cok takınti yapardım.Yapi geregi cok güleryüzlu biri degilimdir ama bu benim cok despot biri oldugum anlamına gelmiyor sohbeti keyifli biriyimdir eskiden zorla gülmeye calısırdım bana soguk etiketi yapıştırmasınlar diye.Simdi ise bilerek ciddi duruyorum ki o ördüğüm duvarları aşamasınlar.

Amaan
Görümceniz bu yasa gelmiş, hala annesinin sözündeyse boşverin yanlış tanısın.

Hiç bir zaman beni yanlış tanıyacaklar korkum olmadı. Yanlış tanırsa aramız, samimi olmaz demek ki kısmet değilmiş

Niye kızlarına anlatıyorsunuz ki? Yani görümcelerinize mi anlatıyorsunuz? Çok gereksiz bu bence takıntılı gibi görünürsünüz. Kayın ailesi bireyleri ile olan ilişkiler diğer insanlarla olan ilişkilere benzer, zira onlar da insan. Bazı insanlar sizi daha iyi anlar bazıları anlamaz. Olur böyle şeyler. Kafaya takmayın derim. Zamanla birbirinizi daha iyi tanırsınız. Onların sizi "yanlış anlama" riski varsa, aynı şey sizin için de geçerli siz de onları "yanlış" anlayabilirsiniz. İyi niyet olduktan sonra ve saygısızlık olmadığı sürece pek takmadan sürdürün ilişkilerinizi.

+1
Kesinlikle böyle.
O yüzden, ne anlayacaklar ne düşünecekler diye strese girip bir de karşılarında özgüveninizi kaybetmeyin. Çünkü bi süre sonra iş karşı tarafa yaranma çabasına gidiyor böyle durumlarda, gerek yok.
Kendinizden eminseniz, saygı ve seviye sorununuz yoksa içiniz rahat olsun. Kayınvalide ile her zaman aynı fikirde olmak zorunda da değilsiniz.

Kv mesafeli bir ilişkiniz olsun ne çok soğuk nede çok samimi. Gereksiz sohbetlere hiç girmeyin. Aynı fikirde olmasanız bile polemiğe girmeyin. Sadece her zaman güler yüzlü ve kibar olun. Güleryüz'le Kibar bir şekilde Nasılsınız , teşekkür ederim evet , hayır , tabi , Şeklinde konuşmaları sürdürün. Çok soru sormayın. Size sorulan sorulara kibarca kısa kısa cevaplar verin. Ve en önemlisi kv aranızda geçen hiçbir şeyi görümcelerinize anlatmayın. Unutmayın ki onların anneleri. Anlatmanız size ilerde çok büyük zarar verecektir. Görümceleriniz annelerini size kötülese bile siz yorum yapmayın sadece dinleyin. Görümcelerinizle bile mesafeli olun

Çok dikkate alacağım bir yorum yaptınız teşekkür ediyorum. Yapı gereği sıcakkanlı, güleryüzlü biriyim. Zaman zaman insanlarla gereğinden fazla samimiyet kurduğumu bu nedenle bazen bana birşeyleri söylerken bodoslama davrandıklarını farkediyorum. Evet aslında bende kv ve görümcelerimle aramda tatlı bir mesafe olsun istiyorum. Bir tanesiyle çok samimiyiz kendisi hep benim arkamda olan her zaman bana abla gibi davranan cevreye karsi da annesine karsi da yanimda olan birisi. Gercekten aramizda farkli bir bag var. Mesela onun beni yanlis taniyacagindan cekinmiyorum çünkü gerçekten derdimi kendisine anlatabilirim. Ama digeri biraz soguk mesafeli biraz alingan birisi onunla en basindan beri aramizda görünmez bir çizgi var sanki. Digeriyle olduğu gibi rahatca derdimi anlatıp konuşamam mesela. Veya diğerine yaptığım bir sakayi ona yapamam ciddiye alabilir. Gibi gibi anlatabildim mi bilmiyorum. Zaten onunla biraz mesafeli de kalmak istiyorum aslında çünkü biraz patavatsız birisi bazen ne zaman ne diyecegini kestiremiyorsun insanı bozabiliyor. Bende dediklerinizi uygulamaya çalışacagım. Özellikle kayınvalidemle ilgil olanı. Çünkü farkettim ki evet eşinin ailesiyle aman kötü bilmesinler diye fazla samimi olunca hakkında her yorumu yapmaya açık hissediyorlar kendilerini.

bildiğim birşey varsa o da siz ne yaparsanız yapın insanlar sizi istedikleri gibi görecekler,gökten kanatlı melek olarak insenizde,dünyanın en iyi insanı olsanızda görmek istemeyen görmez,kendiniz gibi olun,napacaksınız insanları boşverin herkesi,bende eskiden çok takardım şimdi diyorumki ne kadar aptalmışım aptal saptal tipleri kafama takıp kendimi üzmüşüm gerek varmıydıki,herkes istediği gibi yaşıyor siz neden öyle yaşamayasınızki,birakın millet size ayak uydursun,beğenmeyende konuşmasın.

Çok iyi ya . Hep istediğim bir kafadır bu. Hep mi böyleydiniz yoksa zamanla mı oldu? Umarım bir gün ben de bu moda girerim.

Yok değildim tabii, ergenlik dönemimde çok önemserdim, sonra evlendim evlendiğim ilk zamanlarda eş ailesine karşı bir tık dikkat ederdim. Sonra bi baktım onlar bin beter fkfkfkf şuan “herkes kendi lu dötüne baksın” modundayım, ne istersen söylüyorum.

insanlar sizi sevmek istemezse eğer süt olsanızda leke bulurlar, o yüzden kendiniz olun ki kafanız rahat olsun

Canım inan ki insanlar bu kadar kafanı yormaya değer değil hakkımda ne düşünüyorlarsa hiç umurumda olmaz kafaya takmam sadece eşim, anne-babamın söyledikleri önemli diğer insanları tek geçerim istediklerini düşünsünler açıklamam bile kendimi

Melek olsa gelin aman bunun da kanadı yeterince uzun değil hafif yamuk uçuyor derler yine konuşurlar

ya bu kadar takma ya. Sen nesen o'sun. Sen kendini biliyorsun bu sana yeter

Hangi birinden çekineceğiz?

Yeri geliyor her gün her yerde farklı insanlarla iletişim kuruyoruz. Aile içerisinde de (aile diyoruz) önyargısı olacak olan varsa kendi bilir çokta tınnnn....

Herkes tek ve özel yaratılmış. Çekinmeye gerek yok kendiniz olun gerisi hallolur.

Ne yaparsaniz yapın yanlış anlamak isteyen yine yanlış anlıyor o yüzden boşverin hayatı kendinize göre yaşayın anlayan anlasın

Emmagggnnnn kim ne düşünürse düşünsün .bu hayatta sevdiklerimi düşünürüm sadecebu konuda ama onda bile sınırlarim var . Bir yere kadar yani onlar bile. Hele görünce elti vb ne düşünürse dusunsun ya umrum olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…