İnsanların sizi yanlış tanımasından çekinir misiniz?

Yeni evliyim. Henüz yeni yeni eşimin ailesi ile birbirimizi, karakterlerimizi tanıyoruz kaynaşıyoruz. Ben insanların beni yanlış anlamasından, yanlış tanımasından çok çekinen bir insanım. Kayınvalidemle zaman zaman aramızda birtakım anlaşmazlıklar oluyor, fikir ayrılıkları vs. Ben mesela bu durumları kızlarına anlatıp acaba onların benimle ilgili önyargıya kapılmalarına neden oluyor mu diye çok kafaya takıyorum. Bana gelip birşey demiyorlar ama çevremde de çok şahidim bazen insanlar olayları hep tek taraflı dinleyince istemsizce o kişiyi belli bir profile oturtuyor bir süre sonra. Ben gidip görümcelerime birşey sormuyorum ki sorsam da çok politik konuşur, orta yollu davranırlar. Onlarda gelip bana bisey demiyor. Ama içimde olayları sürekli tek taraflı dinledikçe zamanla hakkımda yanlış düşüncelere kapılacaklarına dair bir çekince var.
Yok asla düşünmem.
Herkese karş tavırlarım düşüncelerim keskin ve nettir.
O yüzdende etrafımdaki insanlar ona göre yaklaşır bana.
Bırakın insanlar sizi olduğunuz gibi sevecekse sevsin. Kulaktan dolma şeylere inanıp yargılayanlar zaten mesafeli olsun.

Nasıl tanırsa tanısın kapımı kapatınca dışarda kalan insanlar için zihnimi yoramam. Herkes herkesi sevip anlaşacak diye bir şey yok sadece saygı ve mesafe olsun kafi. Bu tim ilişkiler için geçerli bi de.

Insanlar herseyi istedigi gibi gorup yorumluyor. Mesela herkes ayni ulkede yasiyor ayni haberleri okuyor ama birbirine zit dusuncede olabiliyorlar bir unlu veya siyasetci hakkinda. Bunu bir gun anlayinca cabalamayi birakacaksiniz. Siz dik durun ve kendi degerinizi bilin. Sanirim yasiniz biraz genc o yuzden.

Evet yanlış tanınmaktsn çrkimitim. Çünkü ilk düşünceler sonradan değişmiyor. İnsanlar da çok önyargılı oldu maalesef. Bunu aşmaya çalışıyorum
Ilk dusunceler sonradan cok degisiyor aslinda. Sadece karizma onemli ilk basta. Sakin umursamayin. Onlar sizin gozunuze girmeye cabalamali siz onlarin degil. Siz dogru bildiginizi yapin. Duzgun insanlarsa zaten sizi dogru anlarlar.

X