• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanları mı aşağılıyorum?

Mesela biri diyor ki en büyük hayalim bileziklerimi şıngırdatarak pasta yemek. Evlenince böyle yapacakmış. Şaka yollu söylüyor ama gerçek farkındayım. Bende güldüm ne alaka ya bir insanın en büyük hayali neden böyle bir şey olur diye bozuldu. Ama gerçekten bazı hareketleri garibime gidiyor iyi insanlar oldukları için de kırmak istemiyorum

Görüşmeyi devam ettirmeyin keza her şeyleri batmış size.
Siz rahatsız olmakta haklısınız ama buda onların yaşama bakış açısı yapacak pek bir şey yok.

Benim için medeniyetin en büyük ölçütlerinden biri ses düzeyidir. Bağıra bağıra konuşan insanlardan nefret ederim ve isterse dünya iyisi olsun, zorunda kalmadıkça görüşmem.
Diğer anlattıklarınız da aynı derecede rahatsız edici zaten.
Size bir şey katmayan, dahası sizi aşağı çeken insanlarla görüşmezseniz bir şey kaybetmezsiniz.
Aynen ben de. Hele apartmanın içinde bağıran görgüsüz ayılardan nefret ediyorum. Konu sahibi: bu insanlarla görüşme

Bir mekanda bağırarak ''fiyatlar çok yüksek'' demek de ne bileyim,ben de çok utanırdım açıkçası.
Evet bazen menüyü görünce bizim de gözümüz açılıyor fısıldayarak gülüşüyoruz falan yalan yok,ama bir daha oraya gitmiyoruz mesela ya da fiyatını tahmin ederek gidiyoruz gideceğimiz zaman.Böyle insanlarla ben takılamazdım açıkçası,yaptığınız şey aşağılamak değil bana kalırsa.

Merhaba hanımlar kafama takılan ve kendimi kötü hissettiğim bir durum var yanlış anlaşılmamak adına çevremdekilere soramadım. Benim yıllardır çok sevdiğim ailecek de görüştüğümüz bir arkadaş grubum var ve o gruptaki kızla da son zamanlarda daha fazla görüşmeye başladık. İki kişi takıldığımızda seviyorum çok iyi niyetli ve komik bir insan onun arkadaş çevresindeki kızları da tanırım yıllardır ve onlarla da son zamanlarda daha fazla yakınlaştık. Ama beni rahatsız eden bir durum var mesela kafeye oturuyoruz menü geliyor aa bu fiyatlar ne? Kahve 10 tl mi olur? Çay 4 tl mi olur? Diye bağıra bağıra fiyat eleştirisi yapıyorlar özellikle kızlardan birinin sevgilisi acaip davranıyor mesela kahve söyleyince garipsiyor 25 kuruşa bakkaldan alırım sıcak su koyar içerim diye. Tamam piyasada her şeyin fiyatı arttı bu durumdan hepimiz muzdaribiz ama kafenin ortasında bunu tartışmak beni biraz utandırıyor. Ya da çok bağırarak konuşuyorlar ortalık birbirine giriyor kendimi rahat hissedemiyorum birbirlerine hitapları da bir garip yani iyi insanlar ama bu tavırlar bana saçma geliyor sonuçta fiyatlardan rahatsızsan kafeye gelmek zorunda değilsin ya da benim kahve içmemi eleştirmek yerine alırsın çayını oturursun ben sana ödetmiyorum sonuçta. İki dakikada bir “tadı nasıl” diye soruyor dalga geçer gibi. İyi güzel diyorum sonra tekrar soruyor. Ses çıkararak burun temizliyor biri mesela ve ben içten içe çok sinir oluyorum bir yandan da kötü hissediyorum insanları mı küçümsüyorum diye? Fikir almak istedim.
Ne o ya bir ortamda yüksek sesle konuşulmasından hiç hoşlanmam eşim bazen fiyatla ilgili takılır garsona veya iş yeri sahibine gülerek, onada derim takılma diye.oNLARla aynı ortamda olmak istemezdim

insanlari asagilamak degil bu da,
yine de yaptiginizda bir yanlislik var.
yani anlattiginiz seyler bir iki degil, baya seyden rahatsiz oluyorsunuz, peki neden gorusmeye devam ediyorsunuz ki?

Hani yazmissiniz, fiyatindan rahatsizsa kafeye gelmek zorunda degil diye,
siz de bu kisilerden rahatsizsaniz gorusmek zorunda degilsiniz.

bu sebeple bana biraz tutarsiz geldiniz.

insanlari asagilamak degil bu da,
yine de yaptiginizda bir yanlislik var.
yani anlattiginiz seyler bir iki degil, baya seyden rahatsiz oluyorsunuz, peki neden gorusmeye devam ediyorsunuz ki?

Hani yazmissiniz, fiyatindan rahatsizsa kafeye gelmek zorunda degil diye,
siz de bu kisilerden rahatsizsaniz gorusmek zorunda degilsiniz.

bu sebeple bana biraz tutarsiz geldiniz.
İyi insanlar oldukları için bir de bu zamana kadar hep görmezden geldim ama son buluşmada çok gözüme battı aydınlanma yaşadım resmen

ekonomik sıkıntıları olabilir ama dışarıda kahve icmeye gidiyosan ortalama fiyatı tahmin etmelisin. Oyle görgüsüzlük yapmaya gerek yok.. siz insanları kücümsemiyosunuz haklısınız gayette

Valla bu küçümsemek ise ozaman bende küçümserim.
Cok pahali bulduysan evde sallama ic fakir .sjsj
Aman onlarla takilma sen bosver. Yada birdakine yaninda sllama cay ve 3u1 arada götür, mizirdayana cikar ver. Sicak suyada 50 kr versinler bi zahmet.d

Merhaba hanımlar kafama takılan ve kendimi kötü hissettiğim bir durum var yanlış anlaşılmamak adına çevremdekilere soramadım. Benim yıllardır çok sevdiğim ailecek de görüştüğümüz bir arkadaş grubum var ve o gruptaki kızla da son zamanlarda daha fazla görüşmeye başladık. İki kişi takıldığımızda seviyorum çok iyi niyetli ve komik bir insan onun arkadaş çevresindeki kızları da tanırım yıllardır ve onlarla da son zamanlarda daha fazla yakınlaştık. Ama beni rahatsız eden bir durum var mesela kafeye oturuyoruz menü geliyor aa bu fiyatlar ne? Kahve 10 tl mi olur? Çay 4 tl mi olur? Diye bağıra bağıra fiyat eleştirisi yapıyorlar özellikle kızlardan birinin sevgilisi acaip davranıyor mesela kahve söyleyince garipsiyor 25 kuruşa bakkaldan alırım sıcak su koyar içerim diye. Tamam piyasada her şeyin fiyatı arttı bu durumdan hepimiz muzdaribiz ama kafenin ortasında bunu tartışmak beni biraz utandırıyor. Ya da çok bağırarak konuşuyorlar ortalık birbirine giriyor kendimi rahat hissedemiyorum birbirlerine hitapları da bir garip yani iyi insanlar ama bu tavırlar bana saçma geliyor sonuçta fiyatlardan rahatsızsan kafeye gelmek zorunda değilsin ya da benim kahve içmemi eleştirmek yerine alırsın çayını oturursun ben sana ödetmiyorum sonuçta. İki dakikada bir “tadı nasıl” diye soruyor dalga geçer gibi. İyi güzel diyorum sonra tekrar soruyor. Ses çıkararak burun temizliyor biri mesela ve ben içten içe çok sinir oluyorum bir yandan da kötü hissediyorum insanları mı küçümsüyorum diye? Fikir almak istedim.
Küçümseme değil, ait olmadığınız insanlarla arkadaşlık yapıyorsunuz hepsi bu.

Back