- 7 Aralık 2018
- 6.808
- 17.713
- 248
- 27
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Merhaba hanımlar kafama takılan ve kendimi kötü hissettiğim bir durum var yanlış anlaşılmamak adına çevremdekilere soramadım. Benim yıllardır çok sevdiğim ailecek de görüştüğümüz bir arkadaş grubum var ve o gruptaki kızla da son zamanlarda daha fazla görüşmeye başladık. İki kişi takıldığımızda seviyorum çok iyi niyetli ve komik bir insan onun arkadaş çevresindeki kızları da tanırım yıllardır ve onlarla da son zamanlarda daha fazla yakınlaştık. Ama beni rahatsız eden bir durum var mesela kafeye oturuyoruz menü geliyor aa bu fiyatlar ne? Kahve 10 tl mi olur? Çay 4 tl mi olur? Diye bağıra bağıra fiyat eleştirisi yapıyorlar özellikle kızlardan birinin sevgilisi acaip davranıyor mesela kahve söyleyince garipsiyor 25 kuruşa bakkaldan alırım sıcak su koyar içerim diye. Tamam piyasada her şeyin fiyatı arttı bu durumdan hepimiz muzdaribiz ama kafenin ortasında bunu tartışmak beni biraz utandırıyor. Ya da çok bağırarak konuşuyorlar ortalık birbirine giriyor kendimi rahat hissedemiyorum birbirlerine hitapları da bir garip yani iyi insanlar ama bu tavırlar bana saçma geliyor sonuçta fiyatlardan rahatsızsan kafeye gelmek zorunda değilsin ya da benim kahve içmemi eleştirmek yerine alırsın çayını oturursun ben sana ödetmiyorum sonuçta. İki dakikada bir “tadı nasıl” diye soruyor dalga geçer gibi. İyi güzel diyorum sonra tekrar soruyor. Ses çıkararak burun temizliyor biri mesela ve ben içten içe çok sinir oluyorum bir yandan da kötü hissediyorum insanları mı küçümsüyorum diye? Fikir almak istedim.