insanlar neden hep daha fazlasını ister ?elindekiyle yetinmez...

ilk 1 1,5 yıl görüşmedim sonra yine ara ara görüşmediğimiz zamanlar oldu ( köy kızıyım bu arada 6 7 yıl önce öyle gelin kız gitsin nişanlısıyla eşya alsın olayı yoktu malesef )

tatlım ben de köy kızıyım..bırak 6-7 sene öncesini bizde 30 sene önce bile gelin olacak kız nişan-düğün alışverişine giderdi. hala da gidiyor ki iç anadolunun muhafazakar bir köyü burası, egeli filan değilim... Hadi sen gitmiyorsun ailenden bir büyük yengen, ablan bişeyin gider. Senin ailen hiç biz şunu istiyoruz, bunu istiyoruz da mı demedi? bakın tekrar söylüyorum ben evlenen insanların kendisinin yapmasından yanayım herşeyi ama madem böyle köyden kız almalı (eşya alır gibi töbe töbe) bir evlilikten bahsediyoruz madem eltiye görümceye yapılıyor size de yapılmalıydı, bi tek sizin mi başınız kel? siz de yaptırmalıydınız, ağlamayana da meme yok.

Umarim biriktirip yatırım yapiyordur. Bari ölünce size kalir ins. Catir catir yersiniz anasini satim.

kp derim 3 4 markanın katalogunu getirdi bende begendim hatta begendiğim markanın dükkanı aramış mobilya için gelecegiz demişti bir gün kp derimle alışveriş için çıkacaktık o gün telefonlara falan bakmadı bizim köyde dah yeni yeni kız gidip alıyor eşyaları

Konuyu okurken, ilk hissettiğim rahatsızlığı yazmışsın, kardeşler arası adaletsizlik. İşte bu nokta batar insana,.
Salt mal mülk hevesi değil, onlarda olmasın değil, "Biz de senin evladın değil miyiz, onlar evlatsa biz neyiz?" sorgusu.
Başkasının aldığı neden batmıyor da, eltisininki batıyor gözüne? Oğul-gelin ayırımı yüzünden.

Şu an nick olarak kullandığım ve sevdiğim filmlerden biri olan "Angela"da bir sahne vardı, türkçe olarak bulamadım;

Hatırladığım kadarıyla anlatayım. Bir adam var ve bu adama iki farklı hayat anlatıyor kadın. Çünkü kadının geçmişi sır.
Adama ilk anlattığı hayatında kadın o kadar fakir o kadar aciz, düşkün biri ki... Adam acıyor kadına "Bi de benimki hayat değil derdim, sen benden betermişsin" gibisinden.

Sonra kadın gülüyor, "Çok safsın, hayır ben çok zengindim, altımda şu şu arabalar vardı, babam iş adamıydı" vs anlatıyor.

Adam soruyor: "Hangisi senin hayatın?"

Kadın cevaplıyor: "Hangisi senin hayatını katlanılır yapıyor? Ben binlerce hayat uydurabilirim ama seninki aynı kalacak."

Önce kendi hayat şartların içinde mutluluğu yakalamaya çalış canım benim, eltinin malı eksilse sana mutluluk getirmez değil mi? Mal mülk elbette istenir, istemenin sınırı yok ama eşine kendine beş paralık şeyler için eziyet ettiğine değmez.
Çalışın çabalayın yapın bunun tadı apayrıdır ve en büyük servet de güzel ahlaklı - iyi kalpli yetiştirdiğin topluma faydalı evlatlarındır.

kp der tam sahtekar çıktı anlatılmaz yaşanılır ya nişan attık sonra eşim yataklara düşüp kendine zarar vermeye kalkınca barıştık 2 ay da insanlar tanıyamıyor anlayamıyor basiretimiz baglanmış gibiydi hani imam olunca insan konduramıyorda sahtekarlık yapacagını bizim köyde bi benim başıma geldi böylesi bişey

istedik ama kp der ben de muhammedim o iş oglumu magdur edecek degilim ya demişti

mesele eltim degil hatta ben aylarca dua ettim kız kacacak Allah ım ne olur magdur etmesinler ezmesinler diye çevrem dekiler hep böyle hiç biri ama hiçbiri begenmiyorlar eşyaları hatta aralarından bazıları bana senin evde köpek baglasan durmaz valla iyi dayanıyorsun diyorlar

eşime eziyet etmiyorum o zaman yani okavgayı ederken depresyondaydım ilaç alıyordum (bebegimi kaybetmiştim) kavga ederken canını yakmak istedim bi daha da açmadım zaten konuyu

canım senin annende babanda da iş yokmuş,, kusura bakma. hadi sen tecrübesizmişsin de. anne-baba hiç mi hani ne alındı ne satıldı nerde, nedir demez? yani tamam k.p. imammış, siz iyi niyetliymişsiniz basiretiniz bağlanmış, eyvallah da. nişan neden var? böyle olaylar sırasında aileler anlaşamayacaklarını anlarsa, yol yakınken dönsün diye var. hiç eşyayı, alışverişi görmezsen 2 ayda çat diye evlenirsen o nişandan ne anlayacaksın ki? yahut evlendin, kapıya koyuldun. e annen baban ne diye biz bu kızı bunun için vermedik demedi, gelip seni almadı madem öyleyse? seni çok ezik görmüşler, hala da öyle görüyorlar bence.

her neyse olan olmuş. ama dediğim gibi eşya da eşya diye tututmak, mala mülke tamah etmek ne kadar hastalıksa, insanın herşeye eyvallah demesi, herşeye katlanması, kendini ezdirmesi de öyle. Bu insanlarla hiç diyoloğun, alakan olmasa neyse, kim n'apıyorsa yapsın.. ama sen bi de sürekli iç içesin, görüşüyorsun ve insansın. elbette senin de hakkındı. tabi ki sen de diyeceksin benim neden böyle, onlar da diyecek sen it bağlasan durmayacak evdesin diye. tüm bunlar bahsettiğim toplum koşullarında normal. ama bile bile gelmiş yani.

"Seni de bağlamıyoruz, durma" deyiver ya bu insanların nesi var? Arkadaş diye evine gelen insanlar mı bunları söyleyenler?
Ne faydası var "Köpek bağlasan durmaz" dediklerinde sana? İşte boşboğazlığa, boş konuşmaya örnek laflar. Kafalarına vursan tınnn diye ses gelir, güya seni övüyor salaklar. Ya özür dilerim de, uyar bu insanları "Böyle diyecekseniz gelmeyin bari, incitiyorsunuz beni" de.

babam sahip çıktı ortada koymadı beni nişanı attık ama kv dem aradı agladı özürdiledi fatih yasayamam kıyarım canıma diyor deyince babamda dayanamadı evden kovuldugumda da eşim vazgeçmedi benden boşanamam yaşayamam dedi

deyince ben kötü oluyorum sen salaksan aldıramıyorsan biz ne yapalım kocana ses edemiyor tırnagını geçirmiyorsun diyorlar ki 1 yıldır sadece annem anneannem le gidip geliyorum kimseyle görüşmüyorum ama mecbur bayram da düğünde görüşüyoruz işte akraba olunca

annem i babamı kötü gösteremem sahip çıkmadılar diyemem yapması gerekenden fazlasını yaptılar babam tek omuza büyüttü bizi mutlu bi çocukluk geçirdim hiçbişeyimi eksik etmedi çok zengin degildik ama mutluyduk babam mal mülk düşkünü olmadı hiç bir zaman çocukları mutlu olsun istedi sadece döneklik yapan kp der çıktı

tatlım tamam da canıma kıyarım dedi diye bir blöfle barışılmaz, barışırız ama kızımıza ayrı ev açacaksın her eşyasını da alacaksın diyerek barışılır. bunlar olmadan da nişan atılmış sayılır.
eşin boşanırsak yaşayamam diyorsa, tamam boşanmayalım ama ben gelip özür dilemezler, eşyamı, altınımı yapmazlarsa annenin babanın elini öpmem, torun filan da göstermem dersin. dersin ya bunları demek durumundasın.

eşinin ailesi en baştan durumumuz yok böyleyken böyle deseydi, eyvallah. diğer çocuklara da yapamıyor olsaydılar yine eyvallah. siz resmen dolandırılmışsınız. bu da hani telefon dolandırıcıları var ya aynen onlar gibi. kendiniz bile bile yutmuşsunuz resmen herşeyi.

Böylesi insana ağzının payını verirsin canım. Kötü olursan da ol, şu dedikleri laflara bakar mısın?
Çizgini bozmamak adına kibar kibar uyarırsın anlamazlar. Böyle içine dert yapacağına çıkışıver "Aaaa yeter ama" diye.
Ekmeğinizi suyunuzu onlar mı veriyor, bu kadar sessiz kalınmaz ya.

Eşyaya tapanlardan olmuşlar, evlilik eşya üzerine kurulu olduğunu sanıyorlar
Sakın sizi etkilemelerine izin vermeyin.
Mutluysanız halinizden memnunsanız boşverin. Eşya mutluluk getirmiyor eğer getirseydi hala diğer eşyalarda gözleri kalmaz maymun iştahlı olduklarını belli etmezlerdi
Eşleri de böylelerinin pasif oluyor zaten , susturamıyorlar

eşim elini makineye vereceksen patronu almış elinden sonra eşim baygınlık geçrmiş vs hala elin de izi var kader mi bilmiyorum ki bende hastalandım hemde öyle böyle degil banyomu tuvaletimi bile annem yaptırdı 1 ay (kv demler hastalanınca istemediler ) eşim de vazgeçmeyince , babam çocuk çok hasta hocam evlenemez düğünü erteleyelim ben kızımı iyileştireyim bi çaresine bakalım deyince kp Allah ve din aşkı için ki haymeana benim evladımdır her haliyle kabulüm demiş ti
babam la annem kaçarak evlenmişler aileleri kaçtılar diye hiç bi şekilde yardım etmemişler çok zorluk çekmişler ama vazgeçmemişler babam çocukların gönlü düştü diye ayırmak istemedi
kaynımın 4 nişanı atıldı eşya yüzünden ne bileyim işte

Bizde evlenirken ben öğrenciydim herseyi en ucuz aldım bir kere bile niye benim evimde şu yok bu yok demedim 7 yıl oldu ben de memurum eşimde memur ama hala niye daha iyisi olmasın demiyorum ne gerek var işimi görüyor sonuçta ve zaten taşınıp duruyoruz berbat olacak en iyisi bile en azından ucuzlar için acımaz kırılıp dökülünce. Sizde söyle düşünün sizden beter olan çok insan var yeri geliyor ekmek bulamıyorlar neden huzurunuzu kaçırıyorsunuz kim ne yapmadıysa yapmasın ne olacak zamanında benim annemi babannem ve amcam olacak insanlar küçücük bebesiyle babam askerdeyken kapıya koymuş o haliyle ahırda kalmış küçük amcamla simit satmışlar böyle şeyler yaşayan insanlar hala var lütfen başka insanların yetinmeyi bilmeyen hallerini boş verip elinizdeki ile eşiniz le mutlu huzurlu olmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…