insanlar neden hep daha fazlasını ister ?elindekiyle yetinmez...

maaşı nı hiç sormadım nişanlıyken sadece 2 ay nişanlı kaıp evlendik bizim köyümüzde oglan oumuş olsada kp der alır mobilyayı vs ama ben istemedim bile kp der aldım kızım istediğin mobilyayı depoda da duruyor evden çıkarken alacaksınız demişti ki yalanmış

Az ile yetinmeyen çoğu bulamaz
Bunlar ömür törpüsü yıpratır
Sizde bunlar var ve onlarla mutlu olmaya bakın ve kıyas asla yapmayın
Yarın sizde en lüksü olur bilemezsiniz ki yani eşinize de yazık yapmayın bunu ona

beni sevmiyorlarmış eltime de sırf bana inat almışlar öyle diyor kv de tabi eşimin haberi yok söylemedim çünkü ugrasmak istemiyorum artık
Eşin ne dıyor pekı o sen sormadan veya soylemeden kendı aılesıne bır dakıka ya hanı bana demıyor mu?

Biliyorum daha öncede yazmıştınız. Ben sizi fazlaca saf buldum. Bişe diyemiycem. İnsan bi gider evini görür evlenmeden. Ya bi temizliğe gidilir en azından. Çeyizini yerleştirir. Siz diyosunuz ki kp eve sokmadı uğursuzluk vs. Diyecek bişey yok

Bende her evlada adaletli olunmasindan yanayim.
Herkes en guzel esyayi almak ister insaniz yani magazalarin, mobilyacilarin onunden gecerken bile herseyde gozumuz kaliyor.
Ne diyebilirim ki Allah sizinde gonlunuze gore verir insallah.

onların yaptığı da fazla sizin de
şimdi bana kalırsa zaten insanlar evleniyorsa evini eşyasını bi zahmet kendi alacak, ben onaylamıyorum annem perde alsın k.validem beyaz eşya alsın filan gibi şeyleri. yetişkin 2 insan evlenmeye bi tarafları yiyorsa, o zaman bi zahmet 2si de çalışsın ne yapıyorsa yapsın. aileler yapacaksa altın taksın, hediye alsın ama zorunlu olmasın. benim kafam hep böyle.
ancak benim kafam başka tabi, memleket gerçeği başka :)

o zaman da insanlar evlatları arasında ayrım yapmamalı. eltinize ne yapıldıysa size de 3 aşağı 5 yukarı o olmalıydı diye düşünüyorum. hani istikbal olmaz bellona olur ama aşağı yukarı denk olur.

ha olmazsa ölür müsünüz, ölmezsiniz ama...ama işte, bu alınan eşya, takınılan tutum, sizin ortadaki ağırlığınız -böyle geleneksel ortam ve ailelerde- nasıl başlarsa öyle gidiyor. kadirli kıymetli olarak gelin alınmayan kız 2 ayda sonra kapının önüne konuluyor. hadi onlar kapının önüne koydu siz niye gurur yapmadınız? ben olsam kolay kolay o kp. o k.v ile gelip özürler dileyip, tüm eşyalarımı filan eksiksiz yapıp, biz ettik sen etme diyene kadar barışmam da görüşmem de. torunu filan da tırnağını göremez öyle aile. bu işler böyle.

yani eşya filan esasen hiç önemli değil dediğim gibi zaten herkes kendi yapsın, ama şartlar böyleyse o zaman kendinizi bu kadar da ezdirmemelisiniz, bi salak siz misiniz?

nikahımız kıyıldıktan sonra çeyiz yerleştirmeye gittik 1 hafta da sonrada düğün vardı bi baktık eşya yok annem bişey diyecek oldu az kalsın kavga çıkacaktı neyse safım ozaman

Sizde de ne sülale varmış, tüm kadınları maddiyatçı ve gösteriş budalası.

Bikaç yıla hepsinin dara düşüp bugünleri aradığını görürsün, mala mülke bu kadar anlam yüklemek ne arkadaş, insan bunu dert eder mi, eşini üzer mi? Şükredene daha bolu müjdelenmiştir, şükretmeyen de görsün ebesininkini elindekini kaybedince.... tövbe tövbe

Canım lüksün sınırı yok.imrenmissin kendince haklısın da ama şu nu unutma kimin onu iyi kimin sonu iyi o hiç belli olmaz.allah rizkinizi bol etsin.kimseden kimseye hayır yok maalesef.

Eşin ne dıyor pekı o sen sormadan veya soylemeden kendı aılesıne bır dakıka ya hanı bana demıyor mu?
diyor demez mi ama anlamıyorlar siz evden çıktıgınız karının peşinden gittin karını sürüye sürüye geri getirecegine ananı aglattı ne olmuş kovduysa sen avradına vuracaktın bi tane diyorlar

zaten durumları iyi degil hep borcla alındı tek maaşlı lar

Maalesef bu sorulari sanirim hepimiz soruyoruz kendime
Canim babam bulundugumuz yerin en iyi maas alanlarindan biriydi ama hep varlik icinde yokluk cekgirdi inanirmisin belki aylarca eve kahvaltilik namina peynir dahi girmezdi bazen kahvaltilik ramazandan ramazana alinirdi

Cektirdigi yoklugun haddi hesabi olmadı diyeyim
Bazen dusunuyorumda belki yoklukta yokluk ceksek bu kadar canim yanmazdi ama resmen varlik icindeyken bizi yoklukla surundurdu simdide durum cok farkli degil

Birsey icin para lazim ve ben 6 aydir neredeyse kurus harcamadan biriktiriyorum oda kardesimin verdimlerinden ve hala 300 tl biriktiremedim
Ayiptir soylemesi insan icinde giyinecek ayakkabim yok ama biz bu sartlarda yasarken babamin isinden maasindan dolayi insanlar bizi hep bir eli yagda bir eli balda zannediyor

Kac zamandir cok uzuluyorum bu durumuma bazen kardesimle konusurken hep dert yaniyorum ama bazen dudunuyorum durumum bunun ustunde olsa daha iyisini ararmiydim acaba hep daha cogunu istermiydim

Dert etmiyorum dersem yalan ama bazen de dusunuyorum 2 gunluk dunya kendimizle goturemeyecegiz hicbirseyi birazda bu acidan dusun belki rahatlamana yardimci olur

Hani hep derler ya durumu sizden kotu olanlara bakin emin ol durumu senden benden cok kotu insanlar var bizde bu sikatlerimizle onlarin gozunde eltin gorumcen yengelerin gibiyiz biz elimizdekine sukredelim insallah Rabbim kanaatimizi arttirir nimetlerini bereketlendirir

Canım lüksün sınırı yok.imrenmissin kendince haklısın da ama şu nu unutma kimin onu iyi kimin sonu iyi o hiç belli olmaz.allah rizkinizi bol etsin.kimseden kimseye hayır yok maalesef.
hayır beklemek degil babama ve teyzeme üzülüyorum çalış çabala borçla eşya al begenmesinler

İnsan başına ne zaman daha büyük dert gelir, o zaman anlar elindekilerin kıymetini. Hayat böyle. Sizin beğenmediğiniz koşullar bir başkasının istediği şeyler. Onun beğenmediği de başkasının istediği... İsteklerin ve lüksün hiç sonu yok. İyinin hep bi daha iyisi var. Allah bugünkü halimizden aşağı düşürmesin.

ilk 1 1,5 yıl görüşmedim sonra yine ara ara görüşmediğimiz zamanlar oldu ( köy kızıyım bu arada 6 7 yıl önce öyle gelin kız gitsin nişanlısıyla eşya alsın olayı yoktu malesef )

be
nim kp der gibiymiş babanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…