• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar Neden Çok Acımasız

Ben de bazen insanları seviyorum yaradandan ötürü mantığı ile neşeli neşeli güne başlıyorum insanlara çatık kaşlı değil biraz daha yumuşak bakmaya çalışıyorum ama sonra bir şey oluyor ya bi haber duyuyorum-okuyorum ya da yakınımdaki bir insan bile bile beni kıracak bir şey yapıyor. Diyorum lanet olsun yani insanlar gerçekten acımasız ve benim birakın iyi niyetimi bir tebessümümü bile hak etmiyorlar. İllaki hayatımızda insanlar olacak eş dost arkadaş komşu bilmem ne... Ama gerçekten hiç biriyle fazla samimiyet kurmamak gerekiyor. Benim şu an hayatımda ''X kişi benim dostum'' dediğim kimse yok. Dostum arkadaşım olan bir kız kardeşim bir de eşim o kadar. Siz de kitaplara sığınmakla çok iyi etmişsiniz. Bu dünya da insanlar da çok acımasız...
Bu işte demek istediğim en yakını bile sokuyor ayrıca rekabete sürüyor arkadaşlığı ondan bende herkesle mesafeliyim, temiz kalpli insan yok denecek kadar az, bende kirlenmeye başladım.

Ee hepimiz 10 numara insansak kim o kötüler?
Bence istisnasız herbirimizin ardından " O var ya O şşeerrefsizin önde gidenidir" diyecek en az bir kişi vardır.
Vardır ama bazı insanlar cidden safi kötülük, sosyopat kişiliklere sahipler.

Aynen size katılıyorum. Bence insanlar merhametsizleşmiş. Allah korkusu kalmamış... Lisede bir hocam sınıfta insanları sevmeyen insandan korkun derdi o insanın yapabileceklerini tahmin edemezsiniz. Artık günümüzde böylelerinden çok var maalesef. Rabbim içleri şeytani duygularla dolular korusun bizleri sevdiklerimizi. Ama asosyal olmaya da gerek yok yeterki özel hayatınızı sırlarınızı bu insanlara deşifre etmeyin. Ellerine koz vermeyin

Aynen size katılıyorum. Bence insanlar merhametsizleşmiş. Allah korkusu kalmamış... Lisede bir hocam sınıfta insanları sevmeyen insandan korkun derdi o insanın yapabileceklerini tahmin edemezsiniz. Artık günümüzde böylelerinden çok var maalesef. Rabbim içleri şeytani duygularla dolular korusun bizleri sevdiklerimizi. Ama asosyal olmaya da gerek yok yeterki özel hayatınızı sırlarınızı bu insanlara deşifre etmeyin. Ellerine koz vermeyin
Haklısınız ama mesafe zor ayarlıyorum ben ondan artık çok derin mesafe çözğmğnğ buldum :(

Ben şunu farkettim mesela kendimde. Yeni birini tanıdığımda ona hep 100 üzerinden 100 veriyorum ve yaptığı hatalarla eksiltiyorum sonra bakmışım o insandan zerre haz etmiyorum. İşte sende böyle davranıyor olabilirsin. Aman diyeyim yapma. Yeni tanıdığın insanlar 0 (sıfır) olsun yaptıklarıyla gözünde değer kazansın. Böylece doğru insanları biriktirirsin çevrende. Sen önce kendini sev. İnsan kendini sevmeyince hep insanlar üzerinde geçinmeye çalışıyor.
Süper tespit tebrik ederim

kendini kitaplara verirsen tabi kitap derken pucca ve tayfasını kastetmiyorum neyse kendini sanata,kitaplara,klasik müziğie verirsen bütün bu insanlar sana boş gelmeye başlayacak emin ol . yavaştan sıyrılcaksın şu dünyadan .insanların bu hırsları,basitlikleri falan hep sana komik gelicek . sonra zaten ister istemez dışlanıcaksın çünkü senin konuştuğun dilden anlamayacaklar .

aynen öle!! Çok acimasiz bu insanlardan ne çekiyoruzz.. düşünn!! bu dert bölümünde Dertten ibaret olduğunda acimasiz insanlardan çektik biz.. o kadar ibretlik hikayeler var ki kenarimizda not tutar olduk acimasizliktan..
bende içime atiyorum... acimasiz insanlar yüzünden...
kocam gücenmesin üzülmesin diye herşeyi söleyemiyorum içime gelmiyor!! hatta kendi aileme bilee!!!
bölelikle içimden % 85 mutluysam % 15 si mutsuzum...
Vasfiye teyzenin dediği gibi ne çektin be kuzun şu acimasiz insanlardan mi çektin ah yavrum ahh diyesim geliyor..

Ben şunu farkettim mesela kendimde. Yeni birini tanıdığımda ona hep 100 üzerinden 100 veriyorum ve yaptığı hatalarla eksiltiyorum sonra bakmışım o insandan zerre haz etmiyorum. İşte sende böyle davranıyor olabilirsin. Aman diyeyim yapma. Yeni tanıdığın insanlar 0 (sıfır) olsun yaptıklarıyla gözünde değer kazansın. Böylece doğru insanları biriktirirsin çevrende. Sen önce kendini sev. İnsan kendini sevmeyince hep insanlar üzerinde geçinmeye çalışıyor.
Bu kadar olur yaa. Ben de aynıyım.
İlk tanıdığım kişiye baştan 100 kredi veririm ve zamanla o ya kredisini yükseltir ya azaltır.
Son eşim kredisini sıfırladıktan bir kaç ay sonra ondan boşandım.
Artık bu kadar uzatmıyorum, değmeyecek insanları 1-2 falsosundan sonra çok uzatmadan kendilerinden uzaklaşıyorum, onlar da anlıyorlar. Sıfır tüketenlere tahammül edemiyorum belli bir yaştan sonra kimseyi çekemiyor insan. En büyük dostlarım kitaplarım : ))
Az dostum öz dostum yeterli..

Arkadaş var arkadaş var bu hayatta.

Kimi sürekli senin açığını arar toplum içinde bozmaya çalışır, kimi seni toplar toparlar kötü hale düşmeni engeller.

Tabii insanlar karşıdakini suçlamadan önce de dönüp kendine bakmalı bu hayatta. Ben bu insana ne Yaptım da bu şekilde davranıyor gibi gibi...

ilk kategoride olanlar mesela sürekli yalnızlıktan dem vurur, kazık yediğinden vs...

Peki herkes mi kötüdür?

Bunu da düşünebilmeli insan...

Biraz da kendimizde aramalıyız suçu böylelikle olgunlaşabiliriz, kendimizi geliştirebiliriz, yanlışlarımızdan sıyrılabiliriz.

Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle devam edin, Çevrenizdekilere göre şekil almak ileride sizi huzursuz edecektir.34 Bedenken 40 beden bir kıyafet giymek gibi. Elbet karşınıza iyi bir dost çıkacaktır. Sizi anlayan dinleyen.. Mutlu hissettiğiniz gibi yaşayın.. Başkalarının kişiliklerini analiz edip, onları kafayı takmayın.. Değmez çünkü..

Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle devam edin, Çevrenizdekilere göre şekil almak ileride sizi huzursuz edecektir.34 Bedenken 40 beden bir kıyafet giymek gibi. Elbet karşınıza iyi bir dost çıkacaktır. Sizi anlayan dinleyen.. Mutlu hissettiğiniz gibi yaşayın.. Başkalarının kişiliklerini analiz edip, onları kafayı takmayın.. Değmez çünkü..
Doğruyu söylemek gerekirse tek çocukluk arkadaşlarım sağlam, gerisinde sürekli bir hırs ve rekabet var...

emin ol burda yorum yapanlar bile acımasız ben bile bazen olmaya calısıyorum sırf bana karsı acımasız oldukları icin beceremiyorum becerikszim :D

Merhaba, etrafıma bakıyorum insanlar çok ama çok acımasız, arkadaşlıklarda bile çok zarar vermeye çalışan oluyor, akrabalıklarda bile öyle, herkes birbirinin ayağı kaysın diye bakıyor ve ben tam bir asosyal kitap kurduolmaya başladım da bilmiyorum doğru mu sizce böyle olması? Hep karşılıksız sevgi dolu oldum insanlara karşı ama herkes hesap kitap yapıyor, çıkarcı insanlar popüler. Bende izole ediyorum kendimi.
Ben hep şuna inanırım: doğruluk sonsuzluğun ışığıdır, nasıl olsa doğar..
Kamyon arkası yazısı gibi ama son derece doğru. Sahte insanların anlık kazandıklarını düşünsek bile emin ol ilahi adalet diye bir şey vardır ve hak yerini kesinlikle bulur. Sen doğru yaşamaya devam et.

Canim relax ol rahat takil,hayat cok kisa degmiyo hicbirseye aradikca hic bulamiyo insan oluruna biraktimi bir bakmissin cevrende birileri var.ben kendimi uedim bitirdim kimseyi bulamadim simdi rahat takiliyorum.arada bir iki kisi cikiyo karsima sohbet ediyorum zaten icimide cok birilerine acmak istemiyorum sonra onu kullanan cikiyo.biara dert dinlemekten bunalmistim ama benim derdimde kimse beni dinlemedi bosmus hepsi neyse kardesin falan varsa sanslisin onunla iyi ol.kardes candir.benim kiz kardesim&ablam yok abilerim var onlarda kizkardes gibi olmuyo..saglicakla kalin:KK68:

Canim relax ol rahat takil,hayat cok kisa degmiyo hicbirseye aradikca hic bulamiyo insan oluruna biraktimi bir bakmissin cevrende birileri var.ben kendimi uedim bitirdim kimseyi bulamadim simdi rahat takiliyorum.arada bir iki kisi cikiyo karsima sohbet ediyorum zaten icimide cok birilerine acmak istemiyorum sonra onu kullanan cikiyo.biara dert dinlemekten bunalmistim ama benim derdimde kimse beni dinlemedi bosmus hepsi neyse kardesin falan varsa sanslisin onunla iyi ol.kardes candir.benim kiz kardesim&ablam yok abilerim var onlarda kizkardes gibi olmuyo..saglicakla kalin:KK68:
Benim hiç kardeşim yok maalesef :( ama haklısınız insanlar açık arıyor.

Back
X