Allah belasını versin, diyorum..
İnsan müsveddesi bile değil işte bunlar..
İçim koptu burda benim bile okurken ya..
Ne yapıp edin; sıcak ve kuru bir yer bulup, oraya alıştırmaya çalışın lütfen..[/QU
Hiç etik olmasada insanım diye geçinenleri ifşa etmek lazım. O öyle bağrınırken çekiceksin videosunu atıcaksın hayvan hakları federasyonuna twitterdan videoyu adresi verip sonra o düşünsün. Bir sürü insanın yaşadığı apartmanın önün için ne hakla tek başına karar veriyor o? O kim yani?
Estağfurullah binanın arkası balkon gibi bir yer kediler arkada apartman girişi yanda binadan çıkan kedileri görmüyor.o binada oturan ve bir kaç esnafla düzelttikKusura bakmayın, saat geç olduğundan düzgün yazsanız bile anlamamış olabilirim.
Kedilere yaptığınız yerin adamın evi ile ilişkisi tam olarak nasıl?
Sokağında mı?
Apartman kapısının önünde mi?
Bina bahçesinde mi?
Çocuklarına ne kadar yakın oluyor?
Estağfurullah binanın arkası balkon gibi bir yer kediler arkada apartman girişi yanda binadan çıkan kedileri görmüyor.o binada oturan ve bir kaç esnafla düzelttik
Adamın bana konuşmamızın ikinci cümlesi kedileri sevmiyorum tiksiniyorum dedi sorun değil zarar vermesin de sevmek zorunda değil saygı duyarım bende çok korkardım eskiden insanları anlayabiliyorum .söylediklerine itiraz etmedim ki benim orayla bir alakam yok üç beş kişiyle yaptık bende yardım ettim sadeceBu şekildeyse bir şey diyemem. Adam Yok yere kedileri yerinden etmiş. Vicdansızlık.
Ama binaya giriş çıkış açısından sıkıntılı yerse, evet hayvanlar canımız, ama o insanlar da o evde yaşıyor ve giriş çıkışı kullanmak durumunda...
Şöyle örnekleyeyim,
Bir arkadaşım var, diş hekimi, tatlı bir kız
Ama kediden ölesiye korkuyor
Asla zarar vermez, ama etrafında da barınsın istemez.
İş yerinde bir kedi Doğum yapmış, bir çalışan da yer hazırlamış, yazıktır Yavrularla ortada kalmasın diye.
Bu da tamam demiş. Çok yaklaşmam diye hesap etmiş, e bir de gunahtır diye düşünmüş.
Sonuç; kolunu kırdı :)
Kediler saldırgan değildi. Ama bu kediyi bir an karşısında görünce paniklemiş basamaktan düşmüş...
Korku değişik bir şey. Adamın yaşam alanına giriş çıkış özgürlüğü azalıyorsa kedi varlığı ile, yine yaptığı doğru degil daha düzgün bir çözüm bulmalı, ama bir yandan da haklı...
keşke orayı yerle bir etmeden derdini paylaşıl birlikte çözüm bulma yoluna gitseydiniz..
Adamın bana konuşmamızın ikinci cümlesi kedileri sevmiyorum tiksiniyorum dedi sorun değil zarar vermesin de sevmek zorunda değil saygı duyarım bende çok korkardım eskiden insanları anlayabiliyorum .söylediklerine itiraz etmedim ki benim orayla bir alakam yok üç beş kişiyle yaptık bende yardım ettim sadece
Ben de neden bana bu kadar yüklendiğini anlayamadım ben zaten oraya mama bırakmıyorum ilk defa bebeğin sesine gittim doğum yapan kedi belli oluyor zaten onu özel besliyordum bir kere de gidim bebekleri görim demedim binada kimseyi tanımıyorum izinsiz zaten girmem okadar bağırınca koştum durumu oraya sürekli benim mama bıraktığımı kediyi bebekleri ben bırakmışım gibi yansıtmaya çalıştı adamı tanımam etmemKazık kadar adam, korkuyorum demeyi gururuna yedirememiş de olabilir. Bilemem hislerini yada tiksiniyorum dediğinde ne şekilde kullandıgını.
Dediğim gibi çözümü daha insani aramalıydı. Bu noktada asla adama hak veremem
Ama insanların yaşam alanlarına erişim özgürlüğü olmalı. ortak kullanım alanında herkesin söz hakkı var.
Hayvanları çok çok seviyorum bu farklı taraflara çekilmesin. Sadece adam neden yapmıştır böylesine insana dokunan bir şeyi onu anlamaya çalışıyorum.
Sebep buysa, insanlara da saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?