insanlar aç

gulum3452

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2011
626
1
0
İstanbul
insanlar açlıktan ölüyo.ve biz hala nelerle uğraşıyoruz mümkün olsada aç olan hasta olan insanlara yardım edebilsek.
herbirimizin kaçtane elbisesi vardır ,her zaman soframızda kaç çeşit yemek vardır ve ben bugün 3çeşit yemeği küçümseyip
misafir çağırmadım yazık bana,çok yazık..

Eklentiler

• $553546_485489504814220_792768773_n.jpg
    21,5 KB · Görüntüleme: 141
evet insanlar aç. peki onlar için ne yapılıyor? neden bütün durumları iyi olan devletler bu insanları kendi ülkelerine almıyor. her yıl aynı şey. çözüm onları insanlara acındırmak değil.hepimiz çok üzülüyoruz durumlarına. ama bunun çözümü bence durumları iyi olan devletlerde.

keske yardım edebilsek onlara ama elden bi şey gelmiyor şükredelim durumumuza

çok haklısın ben onlara acımıyorum ben kendime acıyorum onlar açken ben tokum hemde çok tokum ama
yınede bişey yapamıyorum.neden milyonlarca insanız elimizden gelmezmı yapamazmıyız yardım edemezmıyız.
onlar açken biz çok tokuz ama aslında biz daha açız çünkü hiç doymak bilmiyoruz...

tabiki öyle. ama çevremizde de bir sürü aç insan var. muhtaç durumda olan insanlar. ben onlar için de somalidekiler için de çok üzülüyorum. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. ama somalideki insanlar için kendimden çok devlet başkanlarını suçluyorum.onlara yardım edelim insanlık ölmedi diye bağıracaklarına her ülke alsın yerleştirsin ülkesine

üzülüyoruz konusu açıldığında,gördüğümüzde ama kaç dakika sürüyor üzüntümüz...keşke kimse aç kalmasa..yakınımızda dahi aç olup görmediklerimizi görüp yardım edebilsek..bakmayı bilmiyoruz yada hep görmemize engel olan süslü perdelerimiz oluyor bakış açımızda...halimize binlerce kez şükür..

Ramazan ayının orucun hikmetini unutuyoruz, vücudumuzu açlıkla terbiye edip açların halinden anlamamız gerekirken, en çok israf Ramazan ayında yapılıyor, reklamlarda dizilerde Ramazan ayının bereketinden dem vurup lüks envai çeşit yemekle süslenmiş masaları gözümüze sokuyorlar, bilincimize işliyorlar davet verdiğimizde sofraları o şekilde donatmaya çalışıyoruz. Ramazan ın ruhu ile bağdaşmıyor aslında. Ramazanın başında sokak iftarları yapan bir grup vardı bu şekilde süslenen sofralara karşı peynir ekmek zeytin karpuzla iftar açıyorlardı dikkatimi çekmişti. Aslında öyle olmak lazım yiyemeyeceğimizden fazlasını tüketmemiz gerekiyor. Soframızdaki üç çeşit yemeğin biri işte o resimdeki aç kalanların.

evet tamda bu yakınımızdakı insanları görüp yardım edebilsek keşke..

bebeklerımın kuçukluk kıyafetlerı var yepyenı bizde akrabalarda dolaşır ama onların ihtiyacı yokkı aslında sırf beğendikleri alırlar ama bazı çocuğun bebeğin düzgün kıyafeti bile yok bizim ülkemizde kıyafet sorunu yok gibi ama bu ülkelerde var sankı her resimde çıplak goruyorum onları en azından bunu yapabileceğim biyer bi kuruluş varmı bildiğiniz?
elimden bu geliyo ancak..

çok haklısın arkadaşım.

facebookta şöyle bi yazı dolaşıyo bi kaç gündür;

Suudi Arabistan'ın Müftüsü, Somali'den bir soru aldığında göz yaşlarını tutamadı.

Ona Somalili adamın sorduğu soru şuydu:

"Biz ne iftar ne de sahur yapıyoruz. Allah bizim orucumuzu kabul eder mi?"......

okuduğum zaman sözün bittiği yer dedim...

İmkanınız varsa yakınınızdaki bir öğrenciye burs verin. Ayda 50 lira dahi o kadar fark ediyor ki.

Ben üniversite öğrencisiyim ve kitaplar, fotokopi, ulaşım vs derken başa çıkamıyorum. Bu yaz çalışıp para biriktiriyorum ama henüz mezun olmadığım için vasıfsız eleman olarak değerlendiriliyorum. Eşek gibi çalışıp iki kuruş kazanıyorum. Okul açılınca bu da sekteye uğrayacak ve yaz boyu burs aradım. Benden çok daha kötü durumda olanlar dernek burslarından yararlanıyor ama ben ve benim gibi ortada bir yerde kalanlar boş veriliyor. O hafta fotokopi parası beklediğimden on lira fazla tuttu diye yol param bittiği için birkaç gün okula gidemediğim bile oldu.

Kaldığınız şehirde böyle bir öğrenciye ayda 50 lira gibi bir rakamla inanılmaz destek olabilirsiniz. O ay kozmetik alışverişini kıssanız ölmezsiniz. Yalnız yardım yapacağınız kişiyle tanışın. Adını, soyadını bilin kesin. Bir fırsatçıya kurban gitmesin güzel yardımınız.

evet bir öğrenciye de yardım edilebilir ya da ihtiyacı olan bir aileye.
çok uzaklara yardım götüremeyiz belki ama yakınımızda bulunan insanlara yardım edebiliriz. Zaten ihtiyacı olana yardım etmek önce yakın çevreden başlar.

öyle canım öylede ben çevremde yardıma muhataç göremiyorum hatta herkes benden iyi Allah çok versin gözümüz yokta
ama burdakı insanlar bir parça ekmeğe muhtaçlar ve hal böyleyken onları düşünüyorum.

Peygamber efendimiz'in bi uyarısı var komşuzu aç iken tok yatan bizden değildir.
ben çevremde görmedim ama şuan haberlerde sosyal medyada hep uzaktakı açları goruyoruz.
hersey kolaylaştı artık uzakta yakın gibi artık herşeyden haberimiz oluyo
belkı bizde onları aç görüp bişey yapmadığımızdan sorumlu tutulucaz.
Allah bilir..

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz.
Doyumsuzluk işte,hayatlarımızı özetleyen en önemli kelime.
''Daha geniş bir ev,daha üst model bir araba,daha yeni bir telefon,daha çok para...''
Hep daha fazlası,hep bi doyumsuzluk,yetinememe hali.
Düşününce insan kendisinden soğuyor dimi.
Hayat anlamını yitiriyor,diğer insanların yaşadıklarının yanında.
Yıllar önce annem anlatmıştı,bir arkadaşı sohbet arasında ''benim evimde hiçbir şeyin çifti yoktur,
tek kaşık,tek çatal,tek bardak,tek tv vs...''şaşırmıştım.
Tek yaşayan bir bayandı.''insanın yaşamını devam ettirebilmesi için var olan bir şeyin ikincisine ihtiyacı yok ki''demiş.
O zamanlar ''aman farklı olmak için,saçmalamış''demiştim.Yıllar geçtikçe,standartlarımız genişledikçe ama ruhumuz sıkıştıkça
anladım.Aslında ne haklıymış.İkincisi ya da yedeği ne demek,her oda da ayrı tv,ayrı klima,senede 2-3 kez değişen telefonlar.
Hepimizin hayatı böyle.Burjuva sistemine fakir edebiyatı gibi oldu ama tam da böyle değil mi yaşadıklarımız.
Azla yetinmek,daha doğrusu var olanla yetinebilmek olmalı amaç.Keşke yapabilsek.
Bunun üzerine konuşmalı,tartışmalıyız işte.
Ne yapabiliriz,nasıl ruhumuzu doyurabilirizi irdelemeliyiz.

çok doğru soyledıklerın insanoğluyuz işte hep daha fazlasını daha iyisini isteriz,hiç yetinmeyi bilmeyip hayatımız dünya,kendimiz,rahatımız olmuş başka düşünce yok hep fazla istiyoruz.oysa bızım halımızde olmak isteyen binlerce kişi varken biz ne kadar şükredip insanlara yardım etmeye çalışıyoruz.
yapanlarda vardır onlar nekadar güzel insanlar ki bir ekmeği bile paylaşirlar.
bizde öyle olabilsek..

okadar zenginlik içinde insanlar var onlara hakmı onca insan açlıktan ölüyoken onlar lüks evlerde,lüks arabalarda,bir yemeğe dünyanın parasını veriyolar.onların rıskında bu insanlarında hakkı olabilir,onlar ne kadar yardıma muhtaçsa bizde yardım etmeye muhtacız.herşeyın bır karşılığı var zeninlerde fakırler için var,aslında....

Kusura bakmazsanız ben direkt kendime acıyorum. Yarın öbür gün bir kısmınız vitrinde görüp beğendiğiniz çantayı alarak kendinizi mutlu ederken ben hala eğitimim için meteliğe kurşun atıyor olacağım.

İleride mesleğimi elime aldığımda bu durumumu unutup robotlaşmam umarım.

evet o görüntüyü bende gördüm.ya yanlış anlaşılmasın ama çok zengin arab ülkeleri yada işadamları var.arablar sadece kendini zenginleştiriyor.bakmayın bizim ülkemiz gerçekten çok büyük yani bu yardım konularında çok profesyonel olarak çalışan yardım vakıfları var.küçümsenecek şeyler değil bunlar.o kadar fakir ülke varki sadece Türkiye'nin kalkabileceği bir iş değil.İslam devletlerinde bu birlik yok.Türkiye'den Somaliye o kadar çok yardım ve o bölgelere yatırım yapılıyorki bu sene bakıyorum televizyonlarda eski gibi yardım çağrıları yapılmıyor.gerçi bu senede Arakan'da(Burma) müslamanlar vahşet yaşıyorlardı.işler acısı bir durum.o kadar çaresizler ki yicecek bulamadıkları için muz ağaçlarının kabuklarını yiyiyorlarımış.dış ülkelerden yardım göndermek isteyen ülkeler Türkiye aracılığıyla yardımlarını gönderiyorlarmış..Halimize çok şükür edelim.her şey o kadar bol ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…