insanı salak yerine koyuyorlar❗

o zaman vermeyecektiniz, ya da evlendiğinizde kendinizi zorlanacağınız borca sokmayacaktınız, hadi hepsini geçtim bebek için borçlarınızın bitmesini bekleyecektiniz, siz hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsunuz ama o işler öyle olmuyor...

Eşimle tartsimamin sebebi haksizda olsa haklılar demesi

Onlar maddi destek olmak zorunda değil evet. Beklentiniz olmasın. Eşinizle de boşuna kavga etmeyin. Ama evinizi çocuğunuzu sahiplenmelerine de izin vermeyin. Oğlumuzun evi deyip canı istedikleri kadar kalamazlar. Terbiyesiz, saygısız bir şey söylemeyin ama sert bir şekilde konuşun. Hayır burası benim ve kocamın evi. Kimin kalıp kalmayacağına ikimiz karar veririz deyin. Çocukla ilgili bir şeyleri dayatmalarına izin vermeyin. Benim çocuğum karışmayın deyin. Doğumdan sonra zaten böyle umursamaz insanların gelip uzun süre kalması çok saçma. (manevi yönden de destek olmadıklarını söylediniz diye diyorum). O yüzden eşinize o dönemde çok yorgun ve stresli olacağınızı, lohusa depresyonunun çok ciddi sonuçları olabileceğini, kimseyle de kötü olmak istemediğinizi o yüzden gelecek olanların sadece çocuk sevmeye gelip biraz sevdikten sonra gitmelerini istediğinizi söyleyin. Annesi zaten gelip de evde iş yapacak size bakacak bir insan olmadığına göre daha uygun bir zamanınızda misafir karşılayabileceğinizi doğumun hemen sonrasının misafir için iyi bir zaman olmadığını söyleyin. Hele kayınpeder falan gelip kalmayı düşünüyorsa bir erkeğin önünde asla rahat olamayacağınızı söyleyin. Lohusa kadınların sürekli terledikleri için havluyla falan oturabileceğinizi, göğüslerinizin hep ortalıkta olması gerektiğini söyleyin.
Ama paradan falan sürekli bahsedip çirkinleştirmeyin muhabbeti.

Oğlu ayağını yorganına göre uzatsın o zaman, senelerce bakmış büyütmüş insan ne diye vicdanen rahatsız olsun? Eminim çalışmadığınıza da yine de sorayım çalışıyor musunuz?

Zaten şu anda yapmamaları değil yapmayipda herşeyi sahiplenmeleri zoruma gidiyor

Yapmak zorunda değiller. Heves etmeyip birşey almamaları tabi ki de üzücü ama bunu eşin yüzüne vurmak onu incitmek doğru değil. Bunun için huzur bozulmaz. Birşey almıyorlar etmiyorlar diye de daha az babaanne ve dede olunmaz. Aldıkları şeylere göre mi sahiplenme hakkı tanıyacaksınız? Çocuğun eksikleri varsa aydan aya durumunuz el verdikçe alın.

Acaba buna müsaade eden eşine mi kızdan
Ama tutupta benim ailem öyle benim ailem böyle değil
Hatta söyle ailene yapmasinlar başka birşey
İhtiyacın olan seyleride eşinden işte
Neticede yapılanı görmeyen , umursamayan o...

Şimdi siz evlenip bir aile kurmaya karar verdiyseniz bu kendi ailelerinizden ayrılıp ev geçindirmeye hazır olduğunuz anlamına gelir. Zaten ailelerimiz yardım etsin bize kafasında olamazsınız. Yardım etmek isterlerse ederler ama "Niye kızına ediyorsun da oğluna yardım etmiyorsun?" demek yanlış olur. "Sana ne istediğime yardım ederim istediğime etmem" der hiçbir şey diyemezsiniz. Herkes kendi kızına yardım ediyor görüldüğü üzere, sizin aileniz size, o da kendi kızına. Bu kadar beklenti içinde olmayın, çocuğunuzu da para verip vermemelerine göre sevdirmek saygısızlıktır ayrıca.

Alsalar iyi olur ama almak istemiyorlar demekki bence sende onlara birsey soyleme. yani ben soylenedim. Benim esimin ailesi bir kac esya aldi onu da isteksiz aldilar belli esyalar elimizde kaldi kirildi hayirli degildi demekki ben bu kaniya vardim. Arada sirada aliyorlar birseyler ogluma. Ama esimde biliyor onlarda biliyor bir cok seyi benim ailem aldi hediye olarak onlarda utansin torunlarina birsey almadiklari icin okadar paralari oldugu halde. Kendileri bilirler. Benim torunlarim dogarsa bir gun bende cogu masraflarini karsilamak isterim herkes ayni degil iste

Karşında cirkef insanlar olduktan sonra sıkıyorsa verme neyse bu durumla karsilasmadiginiz için anlayamıyorsunuz ben çocuğuma her şekilde bakarım da herşeyini karsilarimda gerekirse çalışırım benim sorun ettiğim farklı bir mesele ama anlayamadiniz yorumlar için tsk

Benim eşimin ailesi de hiçbirşeye karışmadı bence buna takılma..
Hatta dedıgın gibi evlenmeden eşim baktı destek oldu onlara..
Aman ben bişeylerini istemiyorum ..
Emin ol ne kadar yaparlarsa o kadar söz hakları var zannediyorlar..
Yapmasınlarda, uzak dursunlar , huzur kacırmasınlar ana babalar sonuçta görüşmek zorundasın..
Mesafeli ol yeter.

Ya ışte esime söylesem de ne yapayım annem ne diyeyim gelmemi diyeyim diyor ama o kadın benim iyice sinirimi bozuyor biliyorum oda beni bende onu sevmiyorum hatta bunu eşim dahi biliyor ama her fırsatta bizi bir araya getirmeye çalışıyor

çirkeflikle ilgisi yok.. dur denilen yerde karşınızdakini durduramıyorsanız demek ki size saygı duyulmasını sağlıyamamışsınızdır.. eşinizin tutumuyla alakalı yani herşey ..
sizin ailenizde yapmasın bu kadar gözünüze batıyorsa..

Ya ışte benim sorunum şu yapmıyorlar etmiyorlar ama herşeye burunlarını sokuyorlar.

Hayır çalışmıyorum
Çocuğa babaanne ve dedenin maddi yardımda bulunmasının zorunlu olduğunu düşünüyorsanız bence onlardan önce sizin maddi açıdan bir şeyler vermeniz gerekli.
Çalışıp çalışmamak değil mesele ama hem çalışmayıp hem borca girip hem başkalarından maddi beklenti içine girmeniz garip değil mi? Bir de bekarken eşimin parasını yemişler, birikim yapmamış diyorsunuz; siz ne birikim yaptınız?
Aileniz size yapıyormuş bir şeyler, çalışmadığınız için yapıyorlardır muhtemelen
Ayrıca ilk mesajınız tamamen maddi beklenti üzerine, tepkileri aldıkça "maneviyat" üzerinde çevirmeye başladınız olayı bu da hoş değil.

Benim de kayınvalidemin durumu iyi değildi bebek olduğunda. Kayınpederim vefat etmiş. Ama o kadar güzel elbiseler,hırkalar ördü ki... insanın içinden gelmeli. Gelmiyorsa yapacak bişey yok. Bence de yapmak zorunda değil ama her insanın içinden gelir diye düşünüyorum nedense. Mesela dışarda o tatlı bebek giysilerini görüo almadan edememek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…