6 ay öncesine kadar planlarım vardı yüksek öğrenime devam edecektim, yurt dışına çıkacaktım 3 aylığına dil için eşiminde izni vardı bir sürü planım vardı eğitimim ve kariyerimle ilgili bu planlarımın içinde hiç çocuk yoktu,uzun bir süre daha düşünmüyordum 3-4 sene gibi........sonra evliliğimizin artık monotonlaştığını, eşiminde benimde kendimizi tamamen işe güce verdiğini,artık akşamları yorgunluktan birbirimizle konuşmadığımızı fark ettim, bu sırada 5 - 6 arkadaşımızdan hamilelik haberleri geliyordu, her duyduğumuzda eşimizle amaan biz hayatımızı yaşayalım hiç uğraşamayazı çocukla falan diyorduk. sonra arkadaşlarıma bir baktımda sanki daha bir aile oldular daha bir bağlandılar,üstelik bebişler daha doğmadan aralarındaki bağlılığın dahada arttığıını gördüm,biz ise çok iyi anlaşan iyi bir ev arkadaşı gibiydik eşimle, bütün bu hissetiklerimden sonra bebek yapmalıyız dedim, 3 sene bitti evlililğimizde ondan önce 2 sene birlikteliğimiz vardı,yeni bir nefesin ve heyacanın gelmesi gerekiyor aramıza diye düşündüm,bu bencillikmi bilmiyorum ama kalbim artık anne olmanın vakti geldi galiba derin diyordu. bir gece eşimle bunu paylaştı tabiki planlarımı bildiğinden ve bu planlarımızın arasında çocuğun olmadığını bildiğinden çok şaşırdı, eminmisin niye böyle ani bir karar değişikliği verdin dedi, aşkım kocacım artık okul iş güç eğitim kariyer umurumda değil ben yoruldum artık kendimle yarışmaktan işte koşturmaktan yoruldum,aile olmak ve mutlu olmak istiyorum dedim, o da bana 6/7 ay düşün , bende düşüneyim hiç kafamızda böyle bir fikir yoktu hazmedelim 6 aysonra tekrar konuşalım dedi.
şimdi sorum ;bütün arkadaşlarımın bebekleri olacağı için kendimi öyle bir hissiyatamı kaptırdım,yoksa bencillikmi yapıyorum,şımarıklıkmı yapıyorum, ya da insan kendini anne olmaya nasıl hisseder? kafamda hep bu sorular dönüp duruyor
şimdi sorum ;bütün arkadaşlarımın bebekleri olacağı için kendimi öyle bir hissiyatamı kaptırdım,yoksa bencillikmi yapıyorum,şımarıklıkmı yapıyorum, ya da insan kendini anne olmaya nasıl hisseder? kafamda hep bu sorular dönüp duruyor