Evini ayıracak cesaretin varsa maddi özgürlük bireysel özgürlüğü de getirir. Var mı sende o cesaret.Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Paranı da elinden alırlarsa çok değişmez gibi. Hak elde etmek için direnmek gerekir bazen.Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Dünyan, değişir güneşin doğuşu bile değişir 22 yasımda başladım çalışmayaAşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Ülke şartlarında kendi maddi özgürlüğünüz ev tutup eşya alıp farklı bir şehire taşınmanıza yetecekse elbetteki olabilir,baskıcı bir ailede büyümek ne demek bunu yaşamayanlar bilemez,sadece karşıdan duymakla anlaşılması imkansız bir yaşam biçimi,bu ailelerde muhtemelen paranoid şizofreni belirtisi gösteren bir anne yada baba vardır,kafasında bütün felaket senaryolarını kurar ve siz yapmışsınız yada yapacakmışsınız gibi davranır,ayrı şehirde yaşasanız bile yakanızı bırakmaz çünki muhtemelen teşhisi konulmamış psikoljik bir rahatsızlıkları var,çocuklarını birey olarak görmez yaşam alanlarına saygı duymazlar,hep kınanan bir olay vardır mesela ailemden kurtulmak için evlendim hah işte o aileler bu aileler,allah size sabır versin.Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Benim iki kuzenim de aileden kaçmak için evlendi ama yağmurdan kaçarken doluya yakalandı. Kesinlikle bu bir çözüm değil. Mutlu olan da vardır ama çok nadir. Şimdi biri boşanıyor mesela dönüp dolaşıp yine baba evine gidiyor. O yüzden kendin için iyi olanını düşünerek hareket etmek lazım. Konaklamalı oteller, işler olabilir, dil varsa yurt dışı olabilir, atanma içini çok çabalayabilir...Ülke şartlarında kendi maddi özgürlüğünüz ev tutup eşya alıp farklı bir şehire taşınmanıza yetecekse elbetteki olabilir,baskıcı bir ailede büyümek ne demek bunu yaşamayanlar bilemez,sadece karşıdan duymakla anlaşılması imkansız bir yaşam biçimi,bu ailelerde muhtemelen paranoid şizofreni belirtisi gösteren bir anne yada baba vardır,kafasında bütün felaket senaryolarını kurar ve siz yapmışsınız yada yapacakmışsınız gibi davranır,ayrı şehirde yaşasanız bile yakanızı bırakmaz çünki muhtemelen teşhisi konulmamış psikoljik bir rahatsızlıkları var,çocuklarını birey olarak görmez yaşam alanlarına saygı duymazlar,hep kınanan bir olay vardır mesela ailemden kurtulmak için evlendim hah işte o aileler bu aileler,allah size sabır versin.
Özgürlük zihinde. Kesede değil maalesef.
Parana sahip çıkabileceksen kesinlikle özgürlük getiriyor. Ekonomik bağımsızlık olmadan özgürlük mümkün değil.Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?
Burada o kadar çalışıp da maaşının tek kuruşunu hsrcayamayan, kartını eşine vermiş çok kadın okudum. Aynı şekilde aile ile yaşamaya devam ederse belli ki katı kurallar devam eder.Maalesef alakası yok. Kendi paran varsa özgürsün.
Aileyle yaşamaya devam ettiğiniz müddetçe birşey değişmez.Aşırı baskıcı bir ailem var. Hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. 25 yaşındayım 5’te evde oluyorum en geç. Kendi maddi özgürlüğümü elde edince bir şeyler değişir mi? Yoksa hep böyle devam mı eder?