İnsan babasına beddua eder mi ? Ben ediyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahat olun türk toplumundaki baba yapısı inanın bunun üç aşağı beş yukarı aynısı. Siz yine dua edin. Benim ki 17 yaşında ben artık sana bakamam git çalış kendine bak dedi. Ki 17 yaşına kadar da bakmışlığı yok. Özetle dert etmek yerine he deyin geçin değişmez çünkü. Evliliğiniz güzel olsun şu saatten sonra
Ben belki yaparım bunu ama arada kalan en çok üzülen annem. Ona kıyamıyorum

Ben belki yaparım bunu ama arada kalan en çok üzülen annem. Ona kıyamıyorum
Böyle oluyor maalesef. Anneler çekiyor derdini. Ama elden bir şey gelmiyor. Annelerimizde de bazı noktalarda hata oluyor. Şu forumda bile ne devam etmemesi gereken evlilikleri zorla devam ettiriyorlar bazen olmuyorsa olmuyordur ama bizim toplumumuzda öl ama boşanma mottosu var .bunun cezasını da çocuklar çekiyor. Hiç bişey insanın mental ve fiziksel sağlığından önemli değil.

Keşke annem vaktiyle boşansaymış senin için katlandım diyor ama bence ben onlar ayriyken çok daha huzurlu sağlıklı olurdum

Keşke annem vaktiyle boşansaymış senin için katlandım diyor ama bence ben onlar ayriyken çok daha huzurlu sağlıklı olurdum
Senin için falan değil cesaretini toplayıp risk alamadığı hayattan korktuğu için ayrılmamış. Hepimizin hikayesi inan aynı. Hatta benim ki de öyle derdi. 19 yaşında söke söke o psikolojik şiddetin içinden çıkarıp babamı da hayatımızdan çıkardım ama çok geçti. Çünkü annem kansere yakalanmıştı artık. Babam bir gün bile arayıp sormadı cenazeye bile gelmedi. O yüzden boşver çok gerilmeden evlen yuvanı kur... Çünkü ne annen ne baban değişmez bu saatten sonra. Tecrübeyle sabit

Senin için falan değil cesaretini toplayıp risk alamadığı hayattan korktuğu için ayrılmamış. Hepimizin hikayesi inan aynı. Hatta benim ki de öyle derdi. 19 yaşında söke söke o psikolojik şiddetin içinden çıkarıp babamı da hayatımızdan çıkardım ama çok geçti. Çünkü annem kansere yakalanmıştı artık. Babam bir gün bile arayıp sormadı cenazeye bile gelmedi. O yüzden boşver çok gerilmeden evlen yuvanı kur... Çünkü ne annen ne baban değişmez bu saatten sonra. Tecrübeyle sabit
Anneniz için çok üzüldüm başınız sağolsun. Annemin de sonu böyle olur diye korkuyorum sadece

Anneniz için çok üzüldüm başınız sağolsun. Annemin de sonu böyle olur diye korkuyorum sadece
Olacak varsa oluyor maalesef. Ben anneme çalışarak destek olmayı seçtim. Belki sen iyi bir evlilik yaparak destek olabilirsin. Yapabileceklerimiz maalesef sınırlı.. mutluluklar dilerim

Seni o kadar cok iyi anlıyorum ki yani nasıl anlatılır bilemiyorum
Sen ilk dogdugunda senin icin cok sevindik diyip de hic sevgi saygi belirtisi göstermeyen bi aile babamı saymıyorum artık ki buna annem de dahil
Su erkekle konusma soyle yerlerde edepli otur bu kiyafeti giyinme burada böyle gulunmez ozellikle annem sıkıstiriyor babam cok ilgilenmediginden pek bilmez o da beni disariya annemsiz gondermez mesela HAYİR istedigimi giyerim istedigim gibi gulerim istedigim gibi konusurum ben özgürüm sizin istediginiz gibi olmadigim icin evde kavgalar cikiyor degil mi evet
Onun disinda babama gelicek olursak cahil biri gercekten kimseyi kucumsemiyorum ama tam olarak boyle
Bana kizim seni cok seviyorum diyip kucuk bi olayda bagirip cagirmasi siddete basvurmasi mi sevgi
Kucukken babami severdim aslinda sevdigimi sanirdim ama zamanla onu sevmedigimi aslinda onun bende korkuyla bi saygi kazandigini anladim temeli olmayan bi bina yikilir ya buyudukce o saygi azaldi ve artik evde surekli kavgaya dondu olay ve ben babamla bir aydir ayni evin icinde kusum
Beni cok ozledigini vs.soyluyomus anneme ama hayir ben böyle mutluyum onun gormesikce konusmadikca mutluyum.
Yaptigim kucuk bi hatada bagirip siddete basvuran biri o benden onu sevmemi beklemeyin surekli kendi tarafini tutan yigenlerine toz kondurmayan onlarin cocuklarindan ustun tutan akrabalarina gidince bizi gormeyen orada da yigenlerine bize agalik taslayan ama evde gostermedigi ilgiyi bekleyen kendini bi halt zanneden annemle evlenmeseydi elindekilere sahip olamayacagini bildiginden surekli onu asagilamaya calisan bi zaman iyi bi zaman kotu olan biri. Hıra gozunu burumus arabalara olan sevdasindan cimriligin nirvana yaptigi biri. Onun istedigi tatile gidilir onun istedikleri konusulur neden cunku para ondadir.
Benim hakkimda yarin isini bulsun bizde guneye tasinalim diyen biri. Be adam artik cok mu kolay bulunuyor is. Seni dershaneye yazdiriyim parasi ne olursa olsun diyo 3.taksit gunu gelince oflayip duruyor. Bana surekli kizim sen nankorsun seni en iyi arabalara bindirdim arkadaslarin sana ozendi diyip duruyor. Disariya cikinca yaninda karisi olmasina ragmen ki karisi annem olmasa bile asla yapmamasi gereken ama gelin anlatin bu cahile saga sola elalemin karisina kizina agzinin suyu akan biri resmen taciz eden biri gozleriyle. Karisina saygisi olmayan birinden ne bekliyelim gerci. Beni disariya tek gondermek istemiyor biliyor ki bana da kendisi gibi bi bakan olucak igrencce
Trafikte kadin suruculeri rahatsiz ediyor onlari sıkıştırıp ve ben bunlara sesimi dahi cikamiyorum eger sesim cikarsa ondan dayak yerim biliyorum
Ben babayim doverim de severim de ne demek soruyorum babalik bu mu
Bi tatile gidiyoruz istedigimiz gibi eglenemitoruz hep onun istedikleri oluyor neden para onda cunku surat asinca sinirleniyor nankorsunuz diyor
Eve gelince yorgunum diye iceri gecip ne hissetigimizle dahi ilgilenmiyor anca tv de kendi gibi bos yapimlara bakiyor ve biz ondan bircok seyi bilince bizi asagilama moduna geciyor ki bu siddete dahi gitti. Ona gore biz bi sey bilmiyoruz sadece o her seyi biliyor her sey benim dedigim gibi olucak diyor.
Anneme 3.cocugun olmasini istemis ama soruyorum cocuk sadece yapilip ortaya atilacak bi sey mi sen o cocukla ilgilenmessen yazık olur o cocuga.
Dinledigimiz muzige dusundugumuz fikirlere saygisi olmayan surekli karisan korkutmaya calisan fakat kendisinin ve kendi gibi sacma dusuncelerine saygiyi bekleyen birine asla saygi filan gostermem
Onun disinda
Anneme babam yatsin kalksin sana dua etsin senle evlenmeseyedi suan bi seye sahip olamazdi derim. Annemde fuzuli kibarliklarindan kirilir insanlara karsi. Surekli onu simartmalar bana gelince kisitlamalar neden ayrilmiyorsun diyincede ortada siz varsiniz demesi beni benden aliyor zaten be kadin zaten mutsuzum onunla birlikteyken.
Anneme ayri bi sinirim bu yuzden surekli o babami simartiyor. Ve gerikafali kadin oyle gulmez edepli olur soyle olur diye sinirlamalari var.
Bana surekli babam hakkinda o senin baban babalik hakki var diyor
Ama atlatigin bi sey var babalik hakki oyle olmuyor. Baba olmak demek oyle cocugu olan her insanda olmuyor yanliz. Oyle her sperm sahibine verilmiyor o hak
Benimle ilgili neyi biliyorda uzerimde hak idda edicek dogum gunumu bile bilmeyen bi adam abartiyosun diyeceksin dogum gununu ama bu sadece bi ornek benim istedigim gibi yasayin diyen bi baba
Hele o hala tarafina filan girmiycem muhattap dahi olmuyorum ben o insanlarla asla kendimi bi halt zannetmiyorum bu arada cunku konusulcak insan degiller
Evet ickisi kumari yok ama psikolojik siddet var o nasil olucak. Elalemin cocucugu neler yapiyor biz bi tanesini yapsak dayagi yeriz niye o baba cunku elimden gelse hic konusmam cunku sevmiyorum o adami nefret ediyorum ondan

Halam olacak taniyacağindan değil burnunu sokacak ona uğraşıyor
Sanane de gec ben oyle yaptim en son
Sanane brnim hayatimdan ben sizinle alakali bi sey merak ediyor muyum dedim
Beni nereye dedikodu edersr etsin umrum degil

Sorun babamın tanımak istemesi değil ki. Ben zaten ş tarihte gelecek tanişcaaksin dedim. Adam sorun odaklı, halamın tanımasını istemiyorum şu an için. Olmaz dedim delirdi evi huzursuz etti, arayanlara beni bir şeye katmıyor diye anlatıyor. Duyan diyecek ki bu kız ana baba rızası almadan kaçmış gitmiş veya gizli nikah yapmış
Sorun ne biliyor musunuz aslinda sizin aslinda ona emrivakilik yaptiginizi dusunuyor
Ve her seyi o bildiginden kendince sinir oluyo buna

Sadece yasak konusu değil ki. Her konuda psikolojik baskı altındayız burda sayamayacağım aklınıza gelmeyecek her konuda. Belki karnımızı doyuruyor ama babalık sadece bu değil ki
Simdi diyecekler belki sizin hic mi hataniz yok
Biz hatasızız demiyoruz cunku hatasiz kul olmaz
Ama o psikolojik baskiyi biriyle konusurken konustugum kisiye degilde babama bakardim yanlis bi sey deyip bana bir sey aticak diye

Canm halann bakma olayı anladığından ziyade sevgilnn çevresi hakknda blgi sahbi olmak.. ve Türkyedeki babalarn %80 ni böyle.. bırak baksnlar korkacak brşey yoksa ne dye takıon.. Ayrıca intharlk brşey yok sen kendin dion hasta olduğunu.

Sizi cok iyi anliyorum. Benim babam da dogdugumdan beri psikolojik siddetle hayatimizi mahvetti. Keske annem bosanip beni ve kardesimi, bu adam yuzunden geri donulemez sekilde hasta etmeseydi. O babadan dolayi surekli sacma sapan insanlarla tanisip evlenmeye calistim, cok aci cektim, cogu benimle gonul eglendirdi, umit verip birakip gitti. Sonunda gittim iclerinden en sacma olaniyla evlilik yaptim sirf o adamdan kurtulmak, bir hayat sahibi olmak icin. Ama evlendigim erkek, babadan da beter cikti. Fiziksel siddet sonucu eve geri dondum. Eskisinden daha kotu haldeyim. Hayatim cok anlamsiz. Bir an once evlenip o evden cikmak istiyorsunuz sizi anliyorum. insaAllah hayirlisi olur sizin icin.

Hayatta okadar cok degisken varki
Ben bu tarz konulari anlasamda cok mana veremiyorum
Benimde babam dunyaya gelmis bir melek
Bende babadan sansli olanlardanim
Hayat imtihan istee
Kimi babadan guler kimi esten
Sizde umarim esten yana sanli olursunuz.
Yinede su evrede babanizla kavgali ayrilmayin
Biraz daha disinizi sikin
Benim gözümde en.kotu aile es ailesinden bin kat iyidir

Bende asırı kotu sandım toolumumuzda bır cok baba oyle bırcok aılede gordum ben bu tarz baba parasına karısan kıyafetıne karısan hatta enıstem var kızlarına surme bıle surduzmez ama calısıp paralarını kendı borclarına ödettırır bırkere bıle o cocuklarına sevgı gostermemıs bı ınsan. Hersey tartısma telefon bıle kulmanamaz kızlar babasının yanında. Asla onaylamıyorum bu tarz ınsanları ama cocugunu öldüren tacız tecavuz eden evden kovan ıcıcp ıcıp doven babalar varken bu baba ıntıhar dusuncesı yasıyacak kadar abartı kotu degıl. Oyle ınsanları ıdare etmeye calısırsın. Dedem cok ıyı cok sevgı dolu bı ınsandı ama evde hergun kavga cıkarırdı herseye karısırdı bı okadarda severdı cocuklarını bızlerı eskıler bıraz boyleler ıdare et aılelerınden oyle gormus kendını yetıstırmemıs bı ınsan o cani ve kotu kalplı oldugunu dusunmuyorum.

Benim rahmetli babamda öyleydi. Sofrada yemek yemeye korkardık. Kaşığı tutuşumuza kadar karışır bağırırdı. Her gelene bizi kötülerdi. Hatta bi keresinde ablamın sözlü olduğu dönem eniştemler annesi falan biraradayken "benim kızlardan karı olmaz hiçbir şeye yaramazlar" gibi şeyler söylemişti. Hastalandı hastaneye yanında giderken beni gösterip "bu gelse ne olur gelmese ne olur" demişti. Refakatçi yanında kaldığımda gecelerce uyumadım çünkü serumlarinda etkisiyle sık sık tuvalete kalkıyordu. birden yataktan fırlatıp terlik giymeden serum şişesini unutup tuvalete gitmeye çalışıyordu. Beyin kanseriydi ve özellikle geceleri bilinçsiz davranıyordu. Eve döndüğümde 2 gün yataktan kalkamadım ve tahminim ansiyetem o dönem başladı. Vefat edeli tam 14 yıl oldu. Annem hala babama karşı nefret doludur çünkü en çok o çekti. Ablamı bilmiyorum ama ben babamı özlüyorum. O dönem kesinlikle "ölse de kurtulsam" diyordum. Artık "nasılsın?" dese küfür gibi geliyordu. Ama şimdi sadece gördüğüm iyi anlaşan baba kızlar gibi olamadığımız için üzülüyorum. Bir şansım daha olsa belki daha farklı olurdu. Şuanki olgunluğumla belki onunla daha doğru bir iletişim yolu bulabilirdim. Sabırlı ol güzelce çık o evden. Eşten de ne geleceğine belli olmuyor.

O konuşanlar, üstüne vazife olmayan şeylere karışanlar, seni yıpratmak için her türlü müdahale edenler çıkacak. Sabret evleniyorsun işte. Hayatın çok güzel olacak. O evin içine girince herşeyi unutuyorsun.

Kimseye anlatamadığım dertlerimi hep buraya yazıyorum. Şimdi de boğazımdaki düğümü burda çözmek istedim.

Babam psikoljik olarak hasta. Tabi insan yabancıya bile şefkatle yaklaşır ama bu derdi de ancak çeken bilir. Kendisi iki kardeşimin benim annemin yanında olduğu herkesin hayatini zehir etmiş bir insan.
Şehrin içinde bir yere gezmeye gidecek olsak dönünce evde kavga dövüş çıkar mı korkusu, evin bahçesine çıksak fazla otursak azar işitme korkusu, kendi kazandığım parayla elbise alsam burnunu sokar mı korkusu.....

Normal insanların yapıp bizim yaparken kırk türlü eziyet çekmemiz. Her konuda. Normal birinsanın dayanamayacağı kadar zor. Anlatılamayacak kadar acı

En son olarak bu akşam yaptığı artık intiharı bile düşünür oldum.

Evlenme niyetiyle bir yola başvurduk. Evleneceğim kişinin ailesinden kadınlar geldi konuşuldu . Konuyu baba bilip açtık ona. Sonra isteme günü için evleneceğim kişinin bizim olduğumuz şehre gelmesini bekliyoruz. Babam görüşecek falan. Ben zaten tanıyorum seviyorum adet yerini bulsun maksat

Bugün sevdiğimle şu an aynı şehirde olan halam aramış babamı. Kaldığı yerin adresini istemiş. Gidip göreymiş tanıyaymış! Hala bu ya hala. Sen kimsin. Normalde pek görüşmem sevmem. Ailemizi hep huzursuz etti Şimdiye kadar.
Ben annem aracılığıyla söyledim babama. Ben gördüm annem ve babam da görsün onay versin yeter diye. Yanlış miyim Allah aşkına :KK43:

Biraz önce bir akraba aradı babamı hayırlı olsun demek için. Telefonu açar açmaz beni bir şeye katmıyorlar bana laf düşmüyor gibi minnetli bir sekilde konuşmaya başladi. Ki benim nasil bir evlat olduğumu herkes bilir içten cehennemi yaşasam da bir kez olsun saygısızlık etmedim. Bu sözleri hak edecek bir şey de yapmadım bu konuda. Edebilme sevdiğimle evlenmek istediğimi söyledim.

Benim yanlış yaptığım bir yer mi var. Düşünmekten delirecek noktaya geldim.

Duam şu ki dünyada hiç kimse benim annemin kardeşlerimin yaşadığını yaşamasın...
Benim babamda onun dediği kişiyi istemeyip, kendi sevgilimle evlenmek için ısrar ettiğimde ne bu ısrar, yoksa bir haltlar mı yedin demiş, sonra isteme olana kadar burnumdan getirmiş, elbiseme bile kızıp bu ne dünden razı gibi giyinmişsin demişti. O kadar burnumdan getirdi ki her şeyi. Zaten tüm hayatımız azar, dayak, kavga, aşağılama ile geçti. Ben de tam 23 yıldır beddua ederim ama daha tutmadı.

Kimseye anlatamadığım dertlerimi hep buraya yazıyorum. Şimdi de boğazımdaki düğümü burda çözmek istedim.

Babam psikoljik olarak hasta. Tabi insan yabancıya bile şefkatle yaklaşır ama bu derdi de ancak çeken bilir. Kendisi iki kardeşimin benim annemin yanında olduğu herkesin hayatini zehir etmiş bir insan.
Şehrin içinde bir yere gezmeye gidecek olsak dönünce evde kavga dövüş çıkar mı korkusu, evin bahçesine çıksak fazla otursak azar işitme korkusu, kendi kazandığım parayla elbise alsam burnunu sokar mı korkusu.....

Normal insanların yapıp bizim yaparken kırk türlü eziyet çekmemiz. Her konuda. Normal birinsanın dayanamayacağı kadar zor. Anlatılamayacak kadar acı

En son olarak bu akşam yaptığı artık intiharı bile düşünür oldum.

Evlenme niyetiyle bir yola başvurduk. Evleneceğim kişinin ailesinden kadınlar geldi konuşuldu . Konuyu baba bilip açtık ona. Sonra isteme günü için evleneceğim kişinin bizim olduğumuz şehre gelmesini bekliyoruz. Babam görüşecek falan. Ben zaten tanıyorum seviyorum adet yerini bulsun maksat

Bugün sevdiğimle şu an aynı şehirde olan halam aramış babamı. Kaldığı yerin adresini istemiş. Gidip göreymiş tanıyaymış! Hala bu ya hala. Sen kimsin. Normalde pek görüşmem sevmem. Ailemizi hep huzursuz etti Şimdiye kadar.
Ben annem aracılığıyla söyledim babama. Ben gördüm annem ve babam da görsün onay versin yeter diye. Yanlış miyim Allah aşkına :KK43:

Biraz önce bir akraba aradı babamı hayırlı olsun demek için. Telefonu açar açmaz beni bir şeye katmıyorlar bana laf düşmüyor gibi minnetli bir sekilde konuşmaya başladi. Ki benim nasil bir evlat olduğumu herkes bilir içten cehennemi yaşasam da bir kez olsun saygısızlık etmedim. Bu sözleri hak edecek bir şey de yapmadım bu konuda. Edebilme sevdiğimle evlenmek istediğimi söyledim.

Benim yanlış yaptığım bir yer mi var. Düşünmekten delirecek noktaya geldim.

Duam şu ki dünyada hiç kimse benim annemin kardeşlerimin yaşadığını yaşamasın...
Sabredip sabredip sonunda patlayip da dargin,kirgin cikmayin.bu kadar tahammul etmssnz..idare edin..ailenze de bi kapi aclms olur..ara ara yanınıza gelir ondan uzaklasrlar belki..insanin psikolojisinde ne hasarlar yaratyorlar blirim..annenizi bi kuyuda birakms gibi hissedersnz blirim ama herkes kndi kaderini yaşıyor..once kndinzi kirgnlik olmadan kurtarn ordan sonra ailenz icin bisyler yapilir belki
.hayatın ne getrcgi belli olmz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X