inizde bonak arkadalar varsa, hadi buyrun:))

selam kızlar benm de erkek arkadaşımın annesi boşnak üsküplü yani...yaknda inş.sözlenices..nasıl insanlardır ?? yani benm ablamn başndan bi nişan geçti onlar piriştina arnavuttlardı çok çektik onlardan..bu iki memleket arasnda mutlaka fark var dimi..ailem çok tedrgn çnkü..ama bn gördüğüm kadryla annesi melek gibi kadın şeker gibi insanlar bilmiorum..kalbim hep temiz bakıo bu olaya inş.sonumuzda güsel olur..aminnnnn :KK16:

sevgili boşnaklar ve özellikle boşnak gelinleri :)

bende boşnak gelini olmak üzereyim :) tavsiyelerinize, önerilerinize, bilgilerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım istanbul doğumlu ama ailesi sarajevodan gelmişler. boşnakça konuşurlar, boşnak böreği yaparlar..

boşnak aileleri nasıl insanlardır özellikle evlilik adetleri vs.. boşnak koca nasıldır ey gelinler tüyo verin bize ??

biz boşnaklar içimizde deli dolu gülen neşeli insanlarız. ama dışarıdan baktığında soğuğuz. çabuk güvenmeyiz. hemen cıvıklaşmayız. gelinler baş tacıdır. süslenir. kına gecelerinde gezdirilir. ayrıca bizde evi olmayan erkeğin kız alması zordur. kaynanayla yaşamakta yok normalde bizde zorunlu haller hariç.
evin kolonu erkekse içindeki demiri kadındır.

benim babannem saraybosnada doğmuş tam bir boşnak kadınıydı,annemin dedesi nevrekoplu ve eşide pomakmış, anneanem selanikte doğmuş
ama kendimi boşnaklara daha yakın hissediyorum.:KK54:

selam ben yarı boşnağı babamdan dedemin dedesinin dedesi zamanında gelmişler türkiyeye.

çok hoş göçmen olmak. keşke daha da yoğun olsa bu bölüm. hem dil paylaşımı ile ölmek üzere olan dilimizi öğretir hemde örf adetlerimizin paylaşımını yapardık :KK43:

Merhabalar boşnak güzelleri :)
Önümüzdeki ay nasip olursa 4 arkadaş bosna'ya gitmeyi düşünüyoruz. 4ümüzün de bosna'yla alakası olmadığı halde en gitmek istediğimiz yerlerdendi.
Ama oraya gidince ne yenir ne içilir, nerelere gidilir, nerede konaklanır, neredeyse hiç bir şey bilmiyoruz.
İnternetten araştırma yapıyoruz ama kk hatunlarından bilgi almak daha samimi ve güvenilir geldi. :KK19:
Umarım uzun süredir uğranmayan bu topiği biri görür de yardımcı olur
Teşekkürler şimdiden:KK16:

baya olmuş sen yazmış olalı. saray bosna da harika bi kütüphane var orayı gez derim. karışık kültürel bi mimarisi var :KK70: yeni hallerini pek bilmiyorum ben. babama sorup daha net bilgi vereyim sana...

ben araştırmıştım az çok bir şeyler biliyorum okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum telafuzda sorun var. annem çerkes-rum+tatar,babam: boşnak (dedeminde babanesi türkmenmiş, baba tarfı hep boşnak) -kırım(babamın annesininde karışık milliyeti) tabi nereli olursan ol araştırmak lazım geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez diye boşuna dememişler, sahip çıkmak gerekiyor değerlere yoksa yazık olur. allahimaneti çok kullanıyorum dobro jutro -günaydın kakosi nasılsın,kakosite - napıyorsun demekti yalnış hatırlamıyorsam ; laku noç iyi geceler demek.

ben araştırmıştım az çok bir şeyler biliyorum okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum telafuzda sorun var. annem çerkes-rum+tatar,babam: boşnak (dedeminde babanesi türkmenmiş, baba tarfı hep boşnak) -kırım(babamın annesininde karışık milliyeti) tabi nereli olursan ol araştırmak lazım geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez diye boşuna dememişler, sahip çıkmak gerekiyor değerlere yoksa yazık olur. allahimaneti çok kullanıyorum dobro jutro -günaydın kakosi nasılsın,kakosite - napıyorsun demekti yalnış hatırlamıyorsam ; laku noç iyi geceler demek.

canm telaffuz çok kolay. rahat öğrenirsin

X