inizde bonak arkadalar varsa, hadi buyrun:))

sana boşnak böreğini tarifle nasıl anlatayım.yapılırken görmen lazım:)dilimizle ilgili merak ettiğin kelime yada cümleler varsa sorabilirsin.elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.görüşmek dileğiyleDovicejna....

:teytey:ben boşnakım arkadaşlar.dilimizi de idare edecek şekilde konuşup anlayabiliyorum.bazen zorlansamdabenneyaptımki merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.dovicejna

:teytey:ben boşnakım arkadaşlar.dilimizi de idare edecek şekilde konuşup anlayabiliyorum.bazen zorlansamdabenneyaptımki merak ettiklerinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.dovicejna

merhabaa ben boşnaklara evliyim ama sadece kayınpederim boşnak..onunda ataları göçeli çoookk uzun yıllar olmuş meslek icabı da memleket memleket dolaşmak zorunda kalmışlar ve bu nedenle de zamanla kültürlerine ait herşeyi kendi adlarına yitirmişler..boşnak böreğinin çok güzel olduğundan bahsederler ama henüz yaptıklarını görmedim :1no2:

kayınpederim de bursalı bir çok akrabası var orada kurcalarsak belkide tanış çıkarsınızyerimseniben hıı ne dersin...

eşim çok üzülür dillerini bilmediği için yani birkaç kelime biliyor ama o da çok genel kelimeleri.. büyük anne ve babası konuşurlarmış hep ama kendi aralarında özel şeyler konuşacakları zaman konuşurlarmış. onları kaybetmeden önce niye öğrenmedim diye kızar kendi kendine.onun bu merakı bende de merak uyandırıyor tabii:1rolleyes:

yardım talebin için teşekkür ediyorum.. merak ettiğim konularda danışacağım sizlere.zaten eşimde çok sevinerek onay verdi bu konuya katılmama:dance:

Selam ben de boşnakım ve en az Türk olmak kadar gurur duyuyorum boşnak olmakla.Herkese sevgiler.

musran elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Kimbilir belki bir gün tanışırızda size ellerimle boşnak böreği yaparım hııı ne dersin?:KK70:

kakosi arkadşlar bende boşnağım anne tarafımda baba tarafımda boşnak yani katıksız boşnağım böreklerini mantısını biz ribisa deriz mantıya potoplika kaçamağı çarşaf böreğini çok güzel yaparım her şeyini çok güzel öğrendimde boşnak dilini fazla öğrenemedim çat pat biliyorum babam hayattayken evde sürekli boşnakca konuşulurdu şimdi kimse konuşmuyor bir tek halam çocukları tüerkçeyi çok az konuşurlar hep boşnakca konuşuyorlar allah kısmet ederse öğrenecem bir lisan iki insan . sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum

biraz geç kalsamda bende babam tarafı boşnak bu durumda bende boşnak oluyorum ama boşnakça pek bilmem yemeklerinide bilemem annem bulgar göçmeni oldugu için o ne yaparsa onu öğrendim malesef ama boşnak pitasını bilirim çok güzelde boşnak arkadaşlar duyrulur:KK70:

Dobra doşla....Bosnakları birarada gormek cok mutluluk verici.Türk olduğum kadar gurur duyuyorum Bosnak olmakla. Ailem konuşmayı da bilir :) böreğinide, pitasınıda, ribitsasınıda :)

duyduğuma gore bırılerı boşnak boreği yapmış ben de yemeye geldım tatü ne zaman yapacaksın bakayım sen boreği hıııııııııııııııı bu arada ben de annem taraflı bır boşnağım bızde adetler hala sure gelıyor dılımızı bıle bırakmadık pekı ya sızde

Selamlar, benim baba tarafim Novi PAzar (Bo$nak), anne tarafim Presova'dan(Arnavut), yarikan bo$nagim ben de :-)

bende boşnağım ama baba tarafından bizm burası boşnaklarla çevrili zaten hergün bişiler öğreniyorum valla

selam kızlarrrr bende anne tarafindan boşnağım eşimde safkan boşnak bak şimdi pita dediniz canımı çektirdiniz hımmm şimdi bir maslansa yada körpita olsada yesek sevgilerrrrrrr

X